Gå til innhold
Hundesonen.no

pippin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,573
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

pippin last won the day on 19. April 2018

pippin had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

3,626 Excellent

6 følgere

Om pippin

 • Rang
  Vanedyr
 • Bursdag 06/02/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo, Hellerudåsen
 • Hunderase
  Alaskan Husky
 • Mine dyr
  Mana AH

Nylige profilbesøk

12,421 profilvisninger
 1. Veldig enig med Tillien her altså. Selv om begge næringene ikke er "nødvendig" sånnsett (satt på spissen, noen må spise kjøtt og har få alternativer som lar de leve et normalt liv osv) så mener jeg pelsnæringen ligger på bunn av hva jeg anser som "nødvendig". Det ER ikke nødvendig med pels. Kanskje de som har en annen tankegang kan fortelle meg hva som isåfall ER nødvendig med den? JEG synes personlig ikke at produksjonsdyr den dag idag har et godt liv eller et fullverdig liv med alt det dyr fortjener å få. Jeg har planer om å kutte ned på kjøtt og prøve å bli enda mer bevisst på hva jeg spiser og hvor det kommer fra nettopp fordi jeg ikke synes vi gjør en god nok jobb slik ting foregår idag, og jeg vil derfor prøve å holde meg unna det som best jeg kan - og da må jeg starte ett sted. Man må starte ETT sted og da synes jeg ABSOLUTT at pelsnæringen er plassen å begynne. Jeg synes det er lavmål å holde så intelligente og aktive dyr som har et så stort behov for å kunne utfolde seg for å fungere normalt i små nettingbur, og for meg kan ikke NOE som helst rettferdiggjøre måten dyr i pelsindustrien blir holdt på idag.
 2. Jeg synes ikke man kan sammelikne pelsnæringen med matproduksjon - selv om ja - etisk sett, så er begge like ille. Pels er faktisk helt unødvendig - mens matproduksjone er "nødvendig" - og her rettferdiggjør jeg ikke forholdene til dyr til matproduksjon - men pga "nytten" synes jeg ikke det er sammenliknbart. Vi klarer oss uten pels. Vi "må" ha mat - som i kjøttproduksjon. Satt på spissen. Pels er og forblir unødvendig i dagens samfunn med all den nye teknologien vi idag kan erstatte pels med. Og skal man absolutt ha pels så synes jeg man burde jakte på friske, ville dyr istedet for å drive med oppdrett, hvor dyret ikke har det godt. Og så heller betale svinmye for pelsen om man absolutt må bruke det.
 3. Tror det er veldig mange som mener dette ja. Hadde jeg vært medlem hadde jeg meldt meg ut...
 4. Og dette fordi de vil bruke dyr i trening på ettersøkshunder som finner rovvillt. NKK Telemark sier blant annet dette: "Pelsdyrnæringa i Norge er under så god kontroll, at vi ikke kan se at pelsdyr lever under dårlig dyrevelferd. Om det blir forbud mot pelsdyroppdrett i Norge, vil det forsatt bli oppdrett i andre land, under langt dårlige dyrevelferdskår." Virkelig? Synes de ikke at det er noe galt med pelsoppdrett i Norge? At de kan påstå at dyrene ikke lider eller lever under dårlige villkår??? Og så å forsvare dette med at det finnes værre farmer utenfor Norge, så da er det liksom greit? Som om det rettferdiggjør farmene i Norge...? Tanker?
 5. pippin

  Dette er planene for 2019

  Inspirert av fjorårets tråd! Det er vel noen som har nye planer for 2019 så la oss dele de her og se hvor mange vi får oppfyllt iløpet av året som kommer? Jeg skal prøve å: - Bli mer aktiv igjen, utendørs (er jo gørr kjedelig uten hund ) - Trene og komme i form igjen! Jeg gikk ned 4 kg før jul (jada, nå er nesten to av de tilbake igjen ) så må komme meg igjen etter jul! - Reise til Korea og bestå lvl 3 og 4 i Koreansk - Få meg fulltidsjobb - Spise sunnere - kanskje til og med vegansk før året er omme? - Utvikle meg selv enda mer mentalt og utfordre meg selv - Ha mange mange fotoshoots og bedre evnene mine innen dette både på cosplay, portretter og hunder! - Bli flinkere på sminke og bruke mer tid på meg selv - Få flere koreanske venner - Reise mer og oppleve flere kulturer - Kanskje ta lappen! - Kanskje ta en sideutdanning, eventuelt fullføre Grafisk Design Skulle ønske hund også var på den lista men tror nok jeg må vente til 2020-21 før jeg endelig kan få meg en pelsdott igjen...!
 6. pippin

  Trenger fotomodeller i Trondheim

  Tusen takk! <3 Det håper jeg også! En dag jobben plutselig ikke ringer meg!
 7. pippin

  Trenger fotomodeller i Trondheim

  Ah da får jeg hilst på den rasen også! Men ja, vi kan jo se an torsdag eller fredag eventuelt da, og så ser vi an etterhvert som dagen kommer? Hvis ikke neste uke ja Kan jo bare holder på kontakten. Foreløpig kan jeg torsdag og fredag denne uken ihvertfall
 8. pippin

  Trenger fotomodeller i Trondheim

  Hehe ja det hjelper jo! Haha, så lenge vi bare kan stille de opp på litt forskjellige steder så fungerer det fint det. Siden jeg øver mest på portretter og ikke actionfoto så får vi mye ut av det Mandag f.eks. passer kjempefint Med mindre jeg plutselig blir innkalt på jobb, men det ser vi an Hvor i Trondheim holder du til? Send gjerne PM Supert! Jeg er ledig denne uken og sikkert en del neste uke regner jeg med Hvilke raser hadde du igjen?
 9. pippin

  Trenger fotomodeller i Trondheim

  Det hadde vært gøy! Variasjon med raser er supert! Jeg har mye fri på dagtid for tiden jeg også. Hvis det er en dag som passer f.eks så er det bare å si fra! Ledig litt denne uken og neste uke regner jeg med. Hadde også vært knall! Jeg kan nok noen dager neste uke hvis det skulle passe seg sånn!
 10. Hei alle! Jeg skal satse mer på hundefoto og trenger derfor å utvide porteføljen min! Lurer på om det er noen der ute som er interessert i å stille opp for meg slik at jeg kan få flere bilder i galleriet mitt? Photoshooten er gratis og du får ganske mange bilder igjen fra den (så lenge resultatet blir bra). Jeg er på utkikk etter alle slags raser, og bilder, så turer i skog så vel som bymiljø fungerer kjempefint! Det er fint om hunden er lydig slik at vi kan kommandere i sitt, bli, ligg og hvis hunden kan noen ekstra triks kan vi prøve på det også! Jeg tar både portretter med og uten eier På grunn av lys må photoshooten gjøres på morgen/dagtid! For eksempler se denne siden (hjemmesiden er under konstruksjon) https://hannenor.wixsite.com/ookamidogphoto/cera PM eller kommenter her om interessen er der
 11. Da må man få flere til å gå over på dual oppdrett da? Hvis man virkelig brenner for rasen, og vil dens beste, så klarer man å bevare egenskapene med andre bruksmåter eller andre måter å drive race med. Og det er ikke bare PETA som har avdekket drit, det er også blant annet RSPCA. Er de også kørka da eller? For det ER nemlig veldig lett å skylde på PETA, men de klarer faktisk også å avdekke mer drit i vår utnyttelse av dyr enn de fleste andre organisasjoner her i verden. Og JA de kan til tider være ekstreme. Vil du diskutere husky eller greyhound? For ja, jeg er en huskytilhenger - noe du vet - og det er jaggu meg mye dritt i hundekjørerverdenene også, men jeg er ihvertfall ikke naiv nok til å ikke tro at det skjer drit der. Jeg er IKKE tilhenger av husky på kjetting (med mindre det er snakk om noen dager på hytta osv). Det er en trist hverdag for hunder å stå sånn dag ut og dag inn. Jeg liker det ikke generelt når hunder BARE blir ett verktøy, samme hva slags rase det er snakk om. Men nå er det greyhound vi diskuterer, du må gjerne ta opp temaet om hundekjøring i en egen tråd. Det er den "Nå er du født, nå skal du løpe så vi kan bruke deg og avle på deg, og er du ikke god nok så bare kvitter vi oss med deg, etter dette skal vi ta deg vekk fra alt du vet og plassere deg i et hjem hvor alt er nytt og ukjent, ha et fint liv - NESTE?" - tankegangen jeg ikke liker.
 12. Vi har alle forskjellig syn på hundehold og hva som er et bra et. Jeg synes ikke at hunder skal stå på bås og bare bli brukt 1-2 timer om dagen. Hvis man skal konkurrere, uansett rase og formål, så synes jeg at hundene skal få være en del av en hverdag som innebærer langt mer enn det å stå på bås utenom treningstida si feks. Jeg sier ikke at man skal forby all slags racing gjør jeg? Synes du virkelig at racingen, som den er idag - og da spesielt typisk greyhound racing, er bra? Jeg tror man fint kan ivareta greyhounden som den er idag med andre virkemidler og fokus. Selvfølgelig finnes det dritt i alle sporter og hjem. Poenget er at jeg tror man fortsatt kan ivareta greyhound som rase, med god mentalitet og gode egenskaper, uten greyhoundløp. Strenge krav til regler og hundehold burde det absolutt vært, men det virker ikke som om racingindustrien (på løpsbaner som nå bli forbudt) klarer å følge dette? Mye skjult trening med inhumane treningsmetoder. Avl som nesten er som en valpefabrikk hvor hundene blir sett på som maskiner, ikke dyr og individer. Helt ærlig tror jeg ikke regler ville endret så mye, med mindre det ble helomvending MED EN GANG. Gambling forbudt -det har vært nedgang på veddeløpsbanene i noen år nå uansett, hvorfor ikke bare slutte med det helt. Kan det også være en av grunnene til at de vil avvikle løp kanskje? Det virker som om greyhoundracing bare fortsetter idag fordi det har vært en greie i mange mange år. Jeg synes uansett ikke at det er rett å selektere og avle hunder som det blir gjort idag. Siden det nå forbys åpnes det for at løp generelt kan bli stoppet men da er det opp til arrangører osv å vise at alt skjer under kontrollerte forhold, og at det ikke skjer lumskheter. Og det gjør det vel ikke i andre typer organiserte løp. Det er heller ikke en garanti at andre sporter blir forbudt bare fordi verstingen blir slått ned på.
 13. Man kan jo la de løpe på andre konkurranser som lure coursing feks. Det er jo ett fett om bikkjene løper i ring, sikk sakk eller rett frem. Men å forby racing slik som den er idag tror jeg bare er postitivt. Det er jo ikke bare gamblingen som er minus (mener jeg) men også organiseringen og måten å holde hund på som burde forandres. Hvis gamblingen forsvinner så synes jeg fremdeles hundene fortjener mer interessante og varierte liv enn å vokse opp på bås.
 14. Men man kan da fortsatt selektere etter bruksegenskaper selv om racing blir forbudt?? Eller er det slik at null veddeløpsracing - nei da får vi bare avle på fjollehunder da som bare vet å trave i ring Det er jo ikke sånn??? Man må finne et alternativ da, med andre konkurranser som ikke er lukrativt for andre enn rasen selv. Det er jo VEDDELØPET som er hovedproblemet her, og som er grunnen til at det stoppes. Gamblingen og det som er grunnlaget for dritten i "sporten". Jeg skjønner ikke at folk kan være FOR veddeløp med greyhounds. Det er faktisk ikke noen hemmelighet at det hele tiden skjer mye dritt i industrien, og jo også i Florida. Og nei det er ikke overalt det skjer, men man må da ta problemet ved kjernen, og her så er det jo helt klart det å tjene penger på hundene som skaper store problemer. Greyhound "farm" er ikke for meg et positivt ord. La heller hundene løpe under mer kontrollerte forhold, hvor de attpåtil kan få være en del av familien og bli behandlet deretter. Og nei det er ikke bare PETA som har funnet (tvunget?) frem dritt fra industrien opp igjennom tidene.
 15. Jo men et arbument har vært at disse hundene er så gode fordi de avles for å trives på bås, har god mentalitet osv. Jeg bare synes det er et flåsete argument og ikke noe å avle hundene for. Det burde ikke være nødvendig å avle hunder som er ment for å trives i bås - det er for meg bare trist. Da synes jeg heller man skal avle på andre egenskaper enn at akkurat dette skal være et godt poeng for å fortsette med slik avl.
×