Gå til innhold
Hundesonen.no

Nille78

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Goldenblanding

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Nille78's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Wow, tusen takk for gode og konkrete tips! Dette må jeg lese flere ganger ? Jeg har ingen video nå, men kan se om jeg får tatt en på et tidspunkt. Men kan trygt si at vi ikke ser i nærheten av så ryddige ut som det dere to gjør ? vi er i startfasen, og jeg får jo helt åpenbart det jeg belønner... så jeg kan ikke forvente annet heller ? Men skal lese tipsene dine i detalj, søke opp videoer, og forsøke dette en stund fremover og se om det løsner for oss ?
  2. Hei Tusen takk for at du svarer Den setningen i fet skrift - der er det vi står fast. Jeg flytter meg 45 grader rundt kassen mens han spiser godbiten, og da flytter han bakbeina 4 skritt for å flytte bakparten 45 grader etter meg, slik at han på nytt står rett foran meg med beina på kassen. Jeg har ikke belønnet på utsiden, jeg har nok lett for å belønne ved venstre lår, der han skal være i utgangsstillingen. Så å belønne på utsiden og få bevegelse i bakbeina på den måten må jeg definitivt prøve Ser poenget med å ikke ha behov for skikkelig trykk på target stick - han følger den rimelig greit nå. Har også trent target - hånd, men det er samme lette touchet ("slenge bortom") der og. Og samme reaksjon hvis jeg holder tilbake klikket. Men skal prøve å ta vekk hånda/target når jeg ikke klikker og ta den frem igjen for et nytt forsøk. Før eller senere... ?
  3. Takk for svar! Ser at jeg ikke forklarte så godt ? og takk for litt trygghet i å prøve seg frem og ikke være redd for litt lokking eller alternativer til klikkertrening, jeg er ikke en fanatist på noe annet enn positiv forsterkning egentlig ? Kassen: han går opp, får et klikk og en godbit. Jeg flytter meg 45 grader mens han får godbiten, og når han er ferdig så går han fire skritt for å komme rett foran meg igjen. Slik kan vi gå i "evigheter". Men jeg kommer ikke til punktet hvor han beveger bakbeina mens jeg står stille, han er liksom avhengig av at jeg har skiftet posisjon først. Så han kommer aldri nærmere meg, bare justerer seg tilbake i front. Jeg klikker alltid mens han er i bevegelse, ikke når han er i front (men ser ikke bort fra at jeg innimellom er for treg. Det som tar mye tid å skrive tar jo i realiteten bare et par sekunder ?) Fokus bakover: oi, takk. Jeg har nok belønnet at han ikke er i posisjon, ja.. han har nok fått en del klikk fordi han følger og har fokus. Innstramming på kriteriene der... Har forsøkt å ikke klikke på disse "slenger snuta bortom", men da tilbyr han gjerne "stå og hold posisjonen med fokus" et minutt og deretter prøver han noe annet. Da mister targetsticken interessen hans helt, tror han da tenker at den ikke er poenget. Men ble plutselig klar over nå at jeg ikke er flink til å ta den vekk (bak ryggen)... kanskje det er feilen min ?
  4. Spørsmål til alle dere kloke hoder i kveld. Jeg klikkertrener. Klikker og klikker. Og har støtt på et par-tre utfordringer. Jeg innser at jeg har gått i fella "ikke heve kriteriene raskt nok". Det betyr at vi står bom fast ganske tidlig i noen av grunnferdighetene Spesielt føler jeg på dette på kassa, hvor jeg har rundt 4 steg, men kommer ikke videre. Venter jeg han ut, går han av kassa og prøver noe annet etter en stund (har trent mye "hold posisjonen", så han er ikke typen som frenetisk tilbyr ørten adferder på 2 minutter). Har kommet til punktet at jeg vurderer lokking for å få på plass innsitten, da det akkurat nå føles som det er umulig å komme videre på grunnferdighetene fordi jeg ikke har "på plass" inne. Masse GF jeg ikke får startet på når den mangler... og jeg vil jo egentlig ikke lokke, eller er hvert fall redd for å ødelegge klikkertreningen på alt annet hvis jeg lokker han inn på plass. Den andre utfordringen er fokus mens jeg går baklengs. Han har bra fokus og kan gå en hel del skritt (der har jeg ikke samme kriterie-utfordringen), men - han er for langt unna. Jeg belønner bak venstre lår, men han sklir unna med en gang jeg går. Han er generelt veldig myk og antagelig av den typen som ikke synes det er helt stas å være helt tett inntil. Har selvsagt ingen dårlige erfaringer eller noe sånt, jeg bare tenker at han er litt den typen hund. Hvordan kan jeg få han i mer korrekt posisjon med hode og framkroppen? Jo lengre jeg går uten klikk & belønning, jo lengre unna siger han. Det siste utfordringen er target-trening. Jeg sliter maks med å få skikkelig trykk med snuten, han slenger liksom bare innom ? Noen tips til å få mer markant touch?
  5. Takk ? Ca halvparten av turene er med en og en, resten er sammen. Jeg vil helst ikke oppfordre de til å trekke... 65 kilo bikkje som drar, da har jeg et problem ? kløv har jeg faktisk tenkt på. De får 30-45 minutter om morgenen, så ligger de jo på lading mens jeg er på jobb. Etter jobb er det 1-2 timers tur (1 per hund alene, et par timer sammen). 3-4 dager i uka trener vi LP, 1-2 ganger er på fellestreninger. De dagene blir det litt kortere tur da, en times tid sammen. På kvelden herjer de i hagen (inngjerdet). En gang i uka låner vi inngjerdet område hvor de raser fra seg løse. Har ikke muligheter ellers til å slippe dem når det er båndtvang. Slik jeg oppfatter dem så er de ikke undrrstimulerte, men de får så sykt høye forventninger når det skal skje noe, at de ikke lander før turen/aktiviteten er ferdig. Når jeg går med en og en så er de bedre å gå med forsåvidt, men fortsatt høye. Den som har ventet hjemme/i bilen kryper nesten ut av skinnet sitt og er fryktelig høy når det blir hans tur ? han vet jo hva som kommer og ligger bare som ei spent fjær...
  6. Takk for svar! De er 2 år, og forventningene har tiltatt i styrke gradvis. Ja, variasjon er jo forsåvidt det åpenbare, men med jobb er det ikke så mange timene å veksle rutinene på. Men det er jo ting jeg får gjort. Det jeg ser er hvis vi skal ut utenom de faste tidene. Da øser de seg ikke opp før båndene kommer frem, og det må de jo før eller senere... Bruker alltid sele, 3 meter lange bånd. De drar ikke, men de stresser. Jeg ser at selv om de nok synes tur er morsomst i verden, så kan de umulig kose seg liksom, når de er så høye hele turen. Jeg trener ikke spesifikt når jeg går med begge samtidig, men vi trener LP ellers (hobby-basis, og de er skyhøye da og), og vi hopper oppå, under osv på hinder, murer og benker vi kommer over. Varierer turene mye i forhold til hvor vi går. Reiser gjerne bort og går turstier.
  7. Lurer på om noen har noen smarte tips til meg... jeg har en utfordring med mine to hunder. Nemlig ekstreme forventninger. De kan jo klokka ? jeg kan reise meg og gå rundt når som helst, men ikke når det nærmer seg fóringstid, eller tid for tur. Da øser de seg opp i forventinger. Begge bjeffer, den ene napper og hopper (og det kjennes med 35 kilo bikkje). Jeg setter meg ned igjen, og er konsekvent på det, men da kommer vi oss jo ikke ut døra ? eller til kjøkkenet. Misunner de som har rolige bikkjer ut døra altså... noen tips? Føler liksom at jeg har prøvd mye, uten spesiell nytte, og sliter med å komme på noe skikkelig lurt. "Vel" ute av døra er forventningene skyhøye, og hele turen er stress. De drar ikke så mye (stopp _hver_ gang har forhindret det). Men stresset er der, og den ene løper volter rundt meg ettersom han har funnet den løsningen siden alt stopper hvis båndet blir stramt. De rolige turene hvor de snuser i grøftekanten er en idyll jeg kan se langt etter. Og alt har sin årsak i denne ekstreme forventningen- og at de girer hverandre når det først er igang. Som regel blir jeg så lei at de må gå pent (altså ved siden av meg) for at jeg skal orke, og det vil jeg jo ikke... turene er for deres skyld, jeg vil jo at de skal få snust. Noen kloke hoder med gode tips?
  8. Kan'kke du si fra når du finner ut hvordan tøyle det Så jeg kan lære det også ?? Burde få filmet noe av det... det er galskap, sier jeg ?
  9. Det er jo kjempekult! Gøy med flere som "starter sent". Og moro at det lykkes også! Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å trene litt målrettet fra dag 1 med dem, men det ble en del miljøtrening i starten selvsagt, så skjedde livet og dets uforutsette hendelser, og det stoppet helt opp. Så har jeg startet nå i stedet. Jeg ser jo at jeg drar på litt bagasje i form av uvaner som ikke passer i et LP-program og som må avlæres samtidig som det riktige læres inn. Men travelt har jeg det ikke. Det morsomste er å se hvor gøy de synes det er å trene og få brukt hodet sitt. Litt i overkant ivrige til tider, de har hvert fall en godt utviklet på-knapp, og det hoppes og sprettes mellom øktene og før trening. Men heller det, enn en som må trekkes opp og kjempes med å få litt kjapp i vendingene Godt innspill med en hovedferdighet per måned også, det skal jeg ta med meg. Jeg ønsker jo ikke å begrense til en ting, ikke bare er det kjedelig (og jeg vil ikke ta vekk treningsgleden for alt i verden), men det blir et slit å få tilbudt nye adferder også. Så jeg bruker mye tid på å tenke, planlegge og lure på hvordan jeg bør legge opp treningen for å få den variert nok, men ikke forvirrende.
  10. Kan skrive under på denne... vi lagde stakittgjerde på 1,30 mens de var små. Virket jo mer en høyt nok. Men nei, han mest spretne hopper over omtrent fra stillestående, så gjerdet ble "midlertidig" modifisert med to liggende planker på toppen. Nå er det rundt 1.5 - 1,6 meter høyt. Ikke hoppet over noe mer nå, men det ser jo ikke akkurat lekkert ut. Funksjon over stil her altså... ?
  11. Det var et godt poeng, at de får øvelse i å veksle selv om jeg ikke er innom "alt" på en uke. Jeg har grunnferdighetsskjemaet og bruker den for å få balansert. Men det blir likevel bare en økt i uka på hver GF så lenge jeg prøver å rekke over "alle" (ikke kryp, hals og hold/slipp enda). Så det var lurt, å bruke mer tid på noen nyttige i starten. Ser jo at jeg raskt ikke kommer videre på mange siden de ikke har utgangsstillingen på stell enda, vi snurrer jo sånn halvveis rundt på en kloss fortsatt ? Så kanskje jeg totalt sett får bedre fremdrift ved å fokusere på noen hver uke Tusen takk for at du tar deg tid!
  12. Tusen takk! Den artikkelen der var både morsom og lærerik. Ga jo fullstendig mening Noen av GFene er kjente for dem, andre er relativt nye - eller hvert fall har jeg bare fått kanskje en økt hvor jeg klarer å fange riktig adferd, dvs at de ikke helt vet enda hva jeg ønsker av dem. Vi er som sagt helt i startgropen, det er vel derfor jeg er veldig opptatt av å ikke begrense adferden deres gjennom å terpe på ting akkurat nå. F. eks så ser jeg at hvis jeg har hatt en økt med dekk på slutten på en torsdag, og skal trene igjen på lørdag, så tilbys dekk gang på gang. Helt tydelig at forrige økt fester seg i løpet av de neste dagene selv om vi ikke trener. Skikkelig kult når jeg kanskje ikke følte at jeg fikk til å klikke riktig adferd engang (eksempel, rygging. Fikk såvidt klikket for bevegelse med bakbeinet, to dager senere var det ny trening og de tilba rygging med både to og tre steg. Tydelig at de hadde "tenkt på dette"). Vet ikke helt hva målet mitt er. Hadde vært kjempegøy å gå LP med dem, hvert fall prøve klasse I, men jeg starter sent med dem og har ikke trent overhodet på dette fra de var valper, så kan hende det er ambisiøst. Samtidig ikke umulig selv om de er nesten 2 år nå. Bare litt vanskeligere (=utfordring!). p Viktigst av alt er hvert fall at vi har det moro mens vi trener, så får vi se hvor det bringer oss, om vi ender opp med noe som likner et program, eller om vi ender opp med å ha det veldig morsomt på trening
  13. Hvor lenge må du stå for å vente han ut? Hva skjer om du følger etter han og lar han gå dit han vil? Av og til har jeg sånne turer med mine. Hvor det er de som bestemmer hvor turen skal gå. Om ikke annet blir det en fin variasjon - vi ender opp på helt andre steder enn hvis jeg hadde trasket rett frem der jeg pleier eller hadde planlagt å gå ? Jeg har litt trua på løpetispe jeg altså, basert på mine turgale dyr skal det minst såpass til for at de skulle stoppe på tur ? Spesielt siden han har fylt 17 mnd og kun har gjort dette de siste 14 dagene. Tenkte først på smerte, men hvis han ikke viser noen andre tegn, og tusler lykkelig avgårde bare han får gå i den retningen han vil, så virker det lite trolig. Sikkert ei søt snelle som lukter ekstremt godt
  14. Hei Flere som har trent inn grunnferdigheter og har noen tips til det jeg lurer på... Jeg bygger "arkiv" nå, vi er i startfasen. Og jeg har to hunder som trener. Er det for mye å trene 4 grunnferdigheter per trening? De er ikke valper. Jeg legger det opp slik: en grunnferdighet med hund 1, ca 20 klikk. Deretter er hund 1 på pause, mens hund 2 får en økt (ca 20 klikk) med samme GF. Deretter bytter jeg igjen, og har en ny GF med hund 1. Dvs at de får en kjedelig pause mellom hver GF (få ting i verden er verre enn å se den andre bli trent og måtte vente selv ?) Er redd for at det blir forvirrende for dem, samtidig som jeg er redd for å terpe på en GF og dermed få vanskeligheter med å få de til å tilby noe annet. Hver uke har jeg fokus på en GF som gjentas på alle treningene, mens de tre andre GF per trening varierer gjennom uka (har fire treninger i uka). Dermed er jeg innom 13 GF hver uke, med minst en økt per stk. Høres dette greit ut, eller bør jeg fokusere på færre GF per uke og heller bruke flere uker på å komme gjennom alle? I så fall hvor mange fokuserte dere på per uke (sånn ca)? De er veldig ivrige forresten, sliter med at de tripper med labbene, spesielt på kassa. Noen tips? Prøver å vente, men da blir de utålmodige og tilbyr annen adferd og dermed går (dvs. hopper!) av kassa.
  15. Tusen takk for svar! ? Lette touch, ja... der var det et kriterie jeg ikke har tenkt på å høyne... de har veldig lette (Og kjappe!) touch. Vi jobber på ? Når du har økter på rundt 20 min, trener du flere ting da? Eller trener du én ting, og høyner kriteriene på den? Evt. Mindre pauser mellom ulike ting å trene på? Jeg er så redd for å snevre inn adferdene de tilbyr at jeg prøver å være innom en 3-4 hver gang vi trener, med en pause før vi starter noe nytt. Vi er som sagt veldig tidlig i løpet enda, så jeg bygger vel egentlig et reportoar nå om dagen.
×
×
  • Opprett ny...