Gå til innhold
Hundesonen.no

pippin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,546
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

pippin last won the day on 19. April

pippin had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

3,596 Excellent

6 følgere

Om pippin

 • Rang
  Vanedyr
 • Bursdag 06/02/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo, Hellerudåsen
 • Hunderase
  Alaskan Husky
 • Mine dyr
  Mana AH

Nylige profilbesøk

12,059 profilvisninger
 1. Akkurat nå APRIL

  Plast er jo OVERALT og den finner alltid veien ut i naturen. Plast forsvinner jo aldri og er der for alltid. Kiwi skulle jo fjerne plast fra sine grønnsaker osv? Og så skulle vel noen forby plastikksugerør og den slags (husker ikke hvem eller hvor i øyeblikket). Stort problem er jo alle folka som ikke bryr seg om sortering eller hvor de kaster plasten, eller at de hver dag kjøper kaffe i et plastbeger, at folk bruker sugerør av plast, kjøper all den maten som er inpakket i unødvendig plastfolie osv. SÅ også en post på facebook angående idotiske innpakninger hvor produsenter sløser med plast osv. Helt latterlig hvor mye dustete og miljøskadelige emballasjer det er der ute..
 2. Akkurat nå APRIL

  Det ble en veldig glad hval på slutten der! Jeg har i det siste sett på Planet Plast på NRK og jeg er veldig for å endre vanene mine.. Så mye at når jeg kommer til Norge skal jeg prøve den der "ikke kjøpe noe med plast på". Jeg synes det er flaut at folk ikke tenker på miljøet i det hele tatt, men tar det som en selvfølge at naturen klarer seg med alt vi kaster i den...
 3. Jeg hadde respektert eiernes ønske såklart. Men ville de hatt hunden i bur i flere timer så hadde jeg nok sagt ifra at jeg ikke hadde gjort det samme med mindre det lå en medisinsk/viktig grunn bak det.
 4. Introduksjon

  Gratulerer! Er dette din først hund?
 5. Men dette er jo reaksjonen til DIN hund. Fordi hun ikke likte å ha på seg all slags klær - å bli dukket opp - noe tidligere eier tydelig hadde gjort - og DET er jo en uting. Men det finnes jo hunder som finner seg i mye mer enn andre hunder. Jeg sier ikke at det er greit å dukke opp hunder - jeg liker det ikke selv - men å kle på en hettegenser for moro skyld ser jeg ikke problemet med. Det har jeg selv gjort fordi hunden min taklet det uten problemer. Det gjorde henne ikke ukomfortabel, hun fikk belønning og så tullet vi sammen etterpå og så var det liksom ikke mer. Jeg mener det kommer HELT an på hunden - men denne dukkedillinga som ofte små hunder desverre utsettes for er noe drit og totalt unødvendig. DET er jeg absolutt enig i. Ang det å krype sammen - Mana var slik at hvis man hentet frem trekksela så prøvde hun alltid å dempe. Hun vandret gjerne litt og kviet seg for å ha på sela - men tro meg, det er ikke fordi hun HATER sela. Ser det ofte på hunder - at de demper når man skal ta på sela før tur. Dette betyr ikke nødvendigvis at hunden HATER selen, eller at den har opplevd noe dumt med den på. Mana forbinder alltid sela med langtur. Hun kryper mer fordi hun skal ha på seg sela INNE. Det er prosessen med å TA på selen inne hun ikke alltid synes er dritmoro. Ute driter hun langt i om hun må ta på eller av selen. Jeg synes ikke det er noe fasit her men det kommer an på hunden. Selv synes jeg det er unødvendig å kjøpe klær (kjoler, gensere, hatter osv) som hunden går med ofte - men å ha på et kostyme eller et klesplagg for et bilde eller noe i den duren, så lenge hunden er komfortabel med det, så ser jeg ikke det som noe problem. Problemet er jo såklart imaget det gir - men jeg synes man må få ha det litt moro. Alle kjenner sin egen hund og vet hva den er komfortabel med (ihvertfall her inne) og da synes jeg det er lov å ha det litt moro. Nødvendige klær for hundens ve og vel er en selvfølge - men jeg tror mange småhund eiere ofte trekker litt langt på den. Den eldste hunden til kjærsten er 10 år - hun går med genser fordi hun er gammel og korthåret og fryser lett. Men hun har det ikke på hver dag og bryr seg nada om å ha det på. ALT MED MÅTE er vel egentlig de ordene jeg er ute etter..
 6. Akkurat nå APRIL

  Hjemme etter en helg hos min kjærestes besteforeldre - 5 timer unna Seoul. Veldig fin tur! Det eneste som var litt kjipt var at vi fant en påkjørt hund på lørdag... Det hadde NETTOPP skjedd og jeg innbiller meg at jeg så den samme hunden løpe rundt der en times tid tidligere (vi var ute på kjøretur selv). INGEN stoppet for å sjekke hunden (den lå midt i veien og det var typ 20 biler som kjørte forbi/over) så når vi parkerte gikk jeg og min kjære tilbake for å sjekke hunden. Den var fortsatt varm, myk og slimhinnene hadde fortsatt farge Prøvde å se om det var noe liv i den. Vi flyttet den bort fra veien og inn til veikanten, på gresset. Desverre så var det ikke noe vi kunne gjøre... Vi gikk til nærmeste veterinær for å høre om de kunne sjekke chip osv fordi hunden hadde halsbånd, men desverre... Hundehold her er annerledes så de ville ikke sjekke og bad oss la den ligge. Kjempefin liten blandingshund, kanskje 1-2 år gammel ut ifra tennene... Det kjedelige er at det hadde skjedd NETTOPP. Og jeg kan ikke lavære å tenke om vi kunne gjort noe om vi ankom tidligere... Forbannet være den som hadde kjørt på den og dratt avgårde...!
 7. Hårfarge til hund

  Jeg var veldig forberedt på at dette ville komme Jeg personlig synes ikke noe om dette heller jeg da. Hverken omfattende (teite) klipper som ikke er logiske til hundens originale bruk osv eller timesvis med grooming for å få hunden til å se best mulig ut (da på raser hvor man til og med kan fuske litt på helhetsinntrykket på hunden). Hunder fortjener å leve normale hundeliv.
 8. Hva er drømmehuset ditt?

  Jeg har alltid tenkt det samme! Jeg har helt noia for at folk skal drive å glane inn vinduene på kveldene Jeg gjør det på andre hus ofte (sånn ikke på en stalky måte altså Men når man går forbi så er det jo fort gjort å ta en titt om lysene er på os g det er mørkt ute). Gikk forbi et hus en gang jeg, med sånne store vinduer ut mot hovedveien som gikk forbi... Der var det en gubbe som satt klistra til TVen og kikka på porno... Gikk raskt forbi der kan du si Nei jeg kan ikke ha store vinduer overalt Stoler ikke på folk altså!
 9. Polarhunder i andre land

  Er nok mye av det som ligger i forskjellen på avl og bruken av disse rasene her til lands kontra USA. Når det gjelder å ha disse løse mener jeg et ikke finnes noe fasitsvar men man BØR ha i tankene at jaktinstintet til disse hundene er mer utbredt enn andre raser nettopp fordi de ikke er blitt "utavlet" som selskapshunder. Men det er så store individuelle forskjeller at det er umulig å vite før man har hunden. Men, vil man ha løshund er ikke polarhunder det første man burde set etter. Ta utgangspunkt i at skaffer man seg en polarhund så ikke regn med at du kan holde den som en BC... Gjelder vel spesielt ikke SH, GH og AM vil jeg tro iom at disse er renrasede så sjansen for å få utvasket jaktinnstinkt er vesentlig mindre. AH har jo mye rart i seg så der kan man være "heldigere". Begge mine har kunnet gå løse. De jeg har sett og fulgt bruker heldigvis ikke strømhalsbånd, men har hunder som er rolige og chille - pluss at de tusler rundt på tur som ingenting. Løse. Ellers tror jeg nok du har ganske så rett ja!
 10. Leve i en van - 6mnd-12mnd - drømmer

  Bobil er jo greit sånnsett men det er nok noe med det å faktisk bygge sin egen bobplass på 4 hjul som apellerer til meg Bobil er himla praktisk da!
 11. Hva er drømmehuset ditt?

  Jeg har lagd drømmehuset i Sims Men har ingen bilder nå. Men jeg vil ha et ikke alt for stort hus med plass til to bikkjer og oss selv - minst. Huset trenger ikke ha to etasjer men være romslig nok med god planløsning. Jeg liker åpen stue/kjøkkenløsning, fint bad stort soverom og 1-2 rom ekstra. Huset kan gjerne ha en liten veranda Og en hage som er inngjerdet. Kan gjerne ha plass til en liten fin karpedam også! Vil ikke bo TETT på folk så litt skog eller noe rundt er fint! Og så vil jeg ha kort vei til å kunne sykle/trene med bikkjer! En garasje med ekstra som for hundeutstyr og diverse. Kanskje ett ekstra rom for arbeid med cosplay/kunst og andre kreative ting som måtte falle oss inn. Og så må det være plass til en stor fin hundegård! Jeg sitter ofte på Finn og drømmer Et småbruk hdde heller ikke hvert så galt! Med stallplass vi kunne leid ut
 12. Jeg har hatt denne drømmen så lenge! Bare bygge om en van, kjøre rundt i Norge i all slags vær og nyte livet med gubbe og bikkje/bikkjene. En dag skal jeg gjøre det! Jeg har sett på mange videoer hvor de bygger om biler/vans og det ser så koselig ut! Jeg blir så inspirert! Nå har jeg hverken lappen, råd eller bikkje men om noen år kanskje? Noen andre som har drømt om slike ting? Det er jo mye jobb, blir slitsomt etterhvert og det koster mye - pluss at man må kunne forsørge seg på veien.
 13. Polarhunder i andre land

  Jeg følger jo en del kontoer på Instagram osv hvor man får innblikk i andres hundeliv, og ofte lever disse på en andre siden av dammen. Jeg lurer på om noen vet om det er store forskjeller på linjer og - tja hva skal man kalle det - "subarter/individer" i f.eks. USA vs Norge/norden? Alle i norden er jo veldig på dette med at man skal ha polarhunder i bånd omtrent hele livet, med mindre man har mulighet til å ha de løse på et forsvalig område. I USA (og da mange av disse kontoene også) så er jo bikkjene løse hele tiden omtrent. Eller ofte. Er egentlig litt interessert i å finne ut om de samme rasene på andre kontinenter har de samme utgangspunktene som individene/linjene her i norden? Er det lettere å ha disse hundene løse eller er terskelen for at man bekymrer seg for om bikkja skulle stikki av/løpt etter rådyr osv MYE lavere? Er de blitt avlet slik at de rett og slett ikke har den samme intense jaktdriven vi er vandt til? At det har blitt utvannet rett og slett? Skjønner jo såklart at det ER en forskjell - det er jo tross alt forsjellige linjer/miljø/avl osv. Men hvor forskjellig er den? De fokuserer jo mye på polare raser som selskapshunder - en slags showvariant føler jeg. Er det bare derfor? Tenker støtt pg stadig på dette når jeg leser om og ser på disse kontoene osv. Noen som vet/har erfaring?
 14. Jeg tror alle her er enige i at hunder ikke smiler på AKKURAT samme måte som oss - med samme betydning. Og vi er alle enige om at hunder som sliter og misforståes av folk som ikke vet at flatnesa hunder faktisk ikke SMILER når de holder på å dævve av varme osv er dumt. Jeg tror vi her inne er over hvermansen når det gjelder kompetanse på hund, å forstå seg på hundens kroppspråk og intensjoner med den. Vi VET nok at hunder ikke bruker smilet på samme måte som oss, men å kalle en spade for en slikkepott må da være lov når det (for oss her inne) er uskyldig menneskeliggjøring. Jeg synes det burde være lov å si at hunden en har smiler når man kan kommer hjem (fordi den er glad for å se oss - noe som er sant. Om det smilet er en reaksjon, miming, en tilfeldig medpassasjer eller ett resultat av gleden i seg selv spiller vel ingen rolle i den sammenhengen - FOR OSS HER INNE). Jeg ser ikke problemet med å kalle dette et smil.
 15. Akkurat nå APRIL

  Og der sykla vi jaggu meg to mil langs Han River også Nå er jeg kald og trøtt! Tenkte se en episode med Designated Survivor og så lalle i seng. Etter at jeg kom til Korea har jeg blitt "feminisert". Jeg har aldri vært skikkelig jentete, men her nede har jeg kjøpt både skjørt, kjoler og har smått begynt med nailart! I alle dager... Må nok tilbake til Norge snart å få litt skit under neglene igjen, eventuelt en hund!
×