pippin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,511
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  7

6 følgere

Om pippin

 • Rang
  Vanedyr
 • Bursdag 06/02/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo, Hellerudåsen
 • Hunderase
  Alaskan Husky
 • Mine dyr
  Mana AH

Nylige profilbesøk

11,662 profilvisninger
 1. Ja Virker som ordentlige herlige hunder egentlig, hvis man liker den type hund med den type personlighet (noe jeg gjør ) En jindo som blir oppdratt i et normalt hjem blir jo ikke en mannevond, skeptisk sint skapning hehe! De er ofte typ gårdshunder som er løse rundt på husene i utkanten av byen, ellers så står de bundet i kjetting desverre. Var en som sto bundet utenfor en kiosk. Veldig fin, men så kapt at den reagerte hvis folk var litt skeptiske, eller småredde. Den gamle dama som eide den brydde seg ikke stort om den. Den bare "var" der, i en 1,5 m lang kjetting... Det ene hunde (herregud jeg glemmer ord, jeg er så språkforvirret for tiden! ) "pensjonatet" adopterer bort hunder. Mange får seg hjem i utlandet. Jeg vet for lite til å vite noe om det, men har meldt meg opp som frivillig hvis de trenger hjelp til hva som helst. Vil tippe 70% av hundene der er jindomixer.
 2. Jeg er i Korea nå og det KRYR av disse hundene. Riktignok ikke midt i byen, men har sett en del av de. Disse hundene blir ofte bare brukt som vakthunder da de er svært skeptiske til fremmede, de får ikke normal sosial omgang slik vi er vandt til. Hundeholdet i Korea er såklart VELDIG forskjellig til norden. Er med i en rescuegruppe på facebook, samt en dyregruppe for hundeeiere i Korea. Mange har denne rasen, og det er hundrevis som omplasseres (pga kull og løshunder somblir tatt hånd om) men det mest vanlige virker å være Jindo mix. Flesteparten har disse, etter det jeg har sett. Blandinger på størrelse med shiba og oppover, vanligste er vel 18-25 kg avhengig av blandingen. Jeg er interessert i rasen og håper jeg kan få treffe noen eiere med den, slik at jeg får et bedre inntrykk av den. De virker til å trives veldig godt med denne rasen og den minner meg litt om shiba i væremåte, bare en litt større versjon
 3. Neste uke er det eksamen her... HJELPES.. vi skal snakke masse på koreansk, lese masse, lytte masse og pugge drøssevis med gramatikk. Jeg føler meg IKKE klar for å si det sånn! Det er faktisk ganske skummelt.. Så får vi se da om jeg består, eller om jeg må ta hele semesteret på nytt.... Men NÅ er det helg! Og imorgen skal jeg møte mora til kjærsten for første gang. Det blir spennende det også, for hun kan ikke engelsk
 4. 2ne beskriver jo bare hundehold slik ingen av oss hadde kritisert. Hvor hundene får oppmerksomhet, godt stell og sosial omgang med hverandre og menneskene sine. Ingen har jo sagt noe på det så hvorfor behovet for å beskrive et helt fint hundehold er der er jeg ikke så sikker på. Ingen er uenig med det der. Og som Meg sier, de driver med hundkjøring fordi de liker å drive med HUND. Så er det de da som driver med hundekjøring fordi de liker å PRESTERE/VINNE og det er DA jeg blir skeptisk til at folk som tenker slik skal drive med hundekjøring. Det er da det blir skummelt og det er da det mest sannsynlig kan gå utover hundene. Konkurranseaspektet med det. Hold på med hundekjøring for opplevelsen sin skyld, ikke fordi det ligger en pengepremie/slede/firhjluing og venter bak mållinja... Jeg liker også hundekjøring, jeg elsker det når det blir gjort rett. Jeg elsker opplevelsen og samkjøret mellom eier/kjører og hunder. Men ikke la det gå utover hundene fordi DU synes det er gøy. Hundene er den viktigste delen av hele konseptet. Og DET er vi vel alle enige i. Og igjen, for å presisere, det er ikke galt i at hunder bor ute. Men bor de ute burde de få tilstrekkelig stell, sosial omgang med mennesker OG hunder, ha et rent oppholdssted og riktig mosjon. Det er litt som med de få elghundene jeg så før, som stod ute i en liten hundegård dag ut og dag inn når jakta ikke var igang. JEG synes det blir feil å holde en slik hund alene, ventende i en hundgård utendørs fordi det ikke er bruk for bikkja resten av året.
 5. Men herrefred det er da ingen her som sier at ALLE trekkhunder har det dårlig? Eller har dårlige forhold med oppstallingen? Jeg (vi?) kritiserer måten enkelte har hundene sine oppstallet, eller hvordan de bruker hundene sine. Men folk "som driver med hundekjøring" ellers om har vært opptatt med dette på et eller annet tidspunkt, virker som de forsvarer det meste som foregår? Fordi man føler for å beskytte sporten og hold av 30 hunder? Så lenge hundene blir tatt godt vare på så er det jo likegyldig om man har 2 eller 30 stk. Og med 30 stk så kommer det mer arbeid med å vedlikeholde hundenes oppbaveringssted, samt å gi en hver hund det den trenger av interaksjon og mosjon. Og der er det ikke alltid at folk klarer å innfri. Men vi er jo alle enige i at hunder, uansett rase og formål, skal ha optimale forhold? Og vi er jo alle enige i at det finnes ugress også i hundekjøring. Så får vi heller være litt uenige i hvordan oppstallinga burde forgå når disse hundene ikke blir brukt.
 6. Restitusjon er såklart veldig viktig for slike topptrente hunder. Men jeg tror også at det å stå på kjetting med begrensede muligheter til å røre på seg, er direkte usunt. Joda de kan fint ligge i husene sine og slappe av, men jeg tror da virkelig at de også har lyst til å ta seg en liten løpetur, trave litt hit og dit (ikke i ring rundt hundehuset) og kanskje leke med noen artsfrender. Jeg ser stor forskjell på hunder som bor alene ute i kjetting uten mulighet til å kunne være fysisk med andre av sin egen art utenom treninga VS de som får interagere med "likesinnede". Har du en hund som er aggressiv så sett den alene, men da regner jeg med den ikke fungerer optimalt i et spann heller. Hver sin smak, men jeg kjenner at jeg heller hadde foretrukket hundegård vs ensomme hus med kjetting. Selv om hundene er arbeidsdyr så fortjener de å være en del av familien, og ikke bare fungere som et verktøy for mennesket. Men som sagt så er hundekjørere i Norge veldig flinke med hundene sine, selv om det også sikkert finnes unntak, slik det gjøres i alle "sporter" osv hvor man kan vinne ære og berømmelse..
 7. Klart det ligger MANGE timer med trening bak for hunder som brukes på løp.. Det er jo en selvfølge for at hunden skal kunne prestere på hva som er forventet av den. Men la oss da si at en kennel har 26 hunder da. Og disse blir trent til Finnmarksløpet. Dvs at kanskje 14-18 av de hundene blir trent mot dette formålet, mens resten ikke prioriteres like mye fordi disse da blir som ekstra hunder. Kanskje noen er for gamle, kanskje noen ikke er gode nok og har derfor ikke fått posisjoner i spannet. De hundene som blir trent trener kanskje 5-7 dager i uken - 2-6 timer hver dag. Resten av dagen/natten står de bundet på 2 meter kjetting ved siden av et nedpissa hundehus. Kanskje blir de også litt parkert i sommerhalvåret. Jeg lurer på hvorfor folk synes det er helt ok og drive på sånt? Jeg er for at hunder skal være en del av familien og ikke være bruksdyr i den forstand at de kun skal brukes når det trengs og når de ikke trengs så skal de stå opp og ned og vente på neste gang de trengs. Joda, hundene får masse mosjon, men det er ikke tvil om at disse hundene er på grensen til hva som er okey i forhold til "vanlige" familiehunder. De blir bare verktøy. Folk reagerer jo når man ser f.eks. en schæfer stå bundet til et hundehus 24/7 men ingen bruker en tanke på alle trekkhundene som står slik hele året. De er flokkdyr, men de får ikke interaksjoner med resten av flokken, eller deler av den. Heldigvis så er det fåtallet av trekkhunder i Norge som blir holdt slik, de fleste bryr seg virkelig om alle hundene sine, men jeg vet om en del som kunne hatt bedre kennelforhold. De fleste i Norge tar veldig godt vare på bikkjene sine og de fleste foretrekker vel en form for oppstalling i hundegård, slik at hundene får rørt seg mer og vært sammen, fysisk.
 8. Men å trene på det bevisst KAN føre til at enkelte momenter i testen resulterer i en annen reaksjon enn hva hunden i utgangspunktet kunne hatt. Hvis men trener en hund på å synes at skrammel er okey så vil jo det føre til "feil" reaksjon på testen i forhold til hva hunden originalt ville hatt. Samme med spøkelsene i skogen. De får kanskje ikke ett "bedre" resultat, men å utsette en hund for liknende momenter som i testen, med mål om å forandre hundens reaksjon til noe bedre, blir jo som å jukse fordi resultatene blir annerledes (og "feilaktige") NETTOPP fordi man har gjort hunden vant til ting. Men nå er jo testen så som så, og hunder kan reagere forskjellig fra gang til gang, samme hvor ofte den blir utsatt på ting. De kan ha dårlige dager også, så testen er jo ikke en fasit på en hunds mentalitet. Mana var ikke skuddredd men reagerte på fyrverkeri. Hvorfor det skulle være forskjellig vet jeg ikke, men hunder reagerer forskjellig.
 9. Jeg skjønner hva Daldorf mener og det tror jeg resten her gjør også. H*n sier jo ikke at man skal slutte å leke, eller gå tur der det kan bråke osv. H*n snakker om målrettet trening som kan gi feil utslag på testen. Jeg er forsåvidt enig i det også. Det blir jo feil og FORBEREDE en hund på mentaltesten på den måten - med målrettet trening for å få gode resultater (som da igjen kan bli misvisende i forhold til hundens mentalitet). Altså "juksing". Å gå normale turer hvor hunden blir utsatt for bråk og støy, smell, skumle lyder, plutselige folk som dukker opp osv blir jo noe helt annet. Det kommer man jo ikke utenom. Ofte så ser man jo allerede da om hunden er brukandes eller ikke. Og da tror jeg ikke utslaget på testen blir veldig forskjellig.
 10. Jeg er helt enig med deg. Og hvis folk utelukker hunder som ikke har rett ørefasong fra avl hvor genpoolen er meget snever så synes jeg de burde ta seg en bolle og heller sette seg ned og tenke grundig igjennom om det er VERDT det å droppe akkurat denne hunden, den hunden rasen har godt av å få inn i dette viktige bassenget, bare fordi ørene har en litt annerledes knekk. Ører er mest smak og behag hos oss, hos mange avler man ikke ører for funksjon men fordi man LIKER at de ser sånn ut fordi de ALLTID har gjort det. Jeg synes man burde kunne åpne opp for litt forandring hvis forandringen kommer med mange andre goder i tillegg, som kan tilføye noe godt til rasen. Ikke være så forbasket streng på at NEI det SKAL være sånn og sånn hvis ikke ER det ikke "den og den rasen". Dette gjelder jo ikke bare ører, men utvendige trekk generelt. Ører som er ALT for lange og trange har jo ingen verdens funksjon, men man avler på det fordi "det skal være sånn" selv om hunder plages av å ha denne typen ører. Osv.
 11. Jeg for min del synes det er synd at ører (små detaljer i utseende) skal ha SÅ mye å si for raser og hva man velger å avle videre på. Manipulasjon av kroppsdeler slik at de SER korrekte ut, selv om de ikke er det, har jo helt motsatt effekt av det man prøver å oppnå med avl? Man avler jo fortsatt på hunder med "dårlige" ører om man manipulerer disse og viser frem dette som en del av det endelige avkommet fra velvalgte linjer. Ørene blir jo da bare en illusjon. Isåfall synes jeg man må være dønn ærlig og si (evt. vise) at sånn og sånn utfall hadde den og den kombinasjonen. Hvis en hund bli født og man ser at den vokser opp til å ikke ha det beste "utrykket" så skal man da altså "jukse" med utseende for å få den til å passe standarden enda bedre... Ører er ører mener jeg, selv om noen definitivt ser finere ut enn andre, men det er mer smak og behag
 12. Aaaaah for noen søte dotter!! Har sett en del på facebook også, fulgt disse små! Har alltid hatt lyst på belger og hadde jeg bodd i Norge så kaaaaaanskje... Men den gang ei!! Håper du finner fine hjem til alle som skal vekk og at det ordner seg! Tror mange kan bli litt skremt av at dette er en - arbeidshund - selv om de fint fungerer som yppelige turhunder.
 13. "Henger litt rundt!" haha Hørtes sprekt ut med kajakking i elvene der. Veldig spennende da å oppleve et land som er SÅ annerledes enn Norge. Er litt som med Korea. Det er sykt hvor forskjellig det er her. Og ja jeg er som deg, jeg savner norsk mat! Jeg savner taco, kjøttkaker, salt mat med potet.. Det er veldig god mat her men... Skulle ønske vi kunne hatt dyr her vi bor, for da hadde jeg vært forsterhjem for en valp.. Er så mange hunder ( og katter ) her som trenger hjem og hjelp pga de dårlige forholdene de har på kenneler her i Korea.. Hunder reddet fra kjøttmarkedet og andre fæle forhold. Prøver å se om jeg ikke kan jobbe frivillig et sted, men det er ikke så lett med språkbarrieren.
 14. Oi! I Nepal!! Hva gjør du der? Jeg har så lyst til å dra dit! Har mål om å dra dit neste gang jeg har råd.. Veldig lyst til å se fjellene og oppleve levemåten der.
 15. Det er kun for en periode ja Vet ikke hvor lenge enda, men minst ett år. Kanskje to. Vi får se hehe, jeg klarer meg ikke uten norsk natur så jeg drar hjem igjen etter at jeg har fått nok. Forhåpentligvis flytter typen sammen med meg til Norge, men det er litt å fikse før det er mulig Korea er et veldig spennende og fint land, og folket her er veldig fine! Men savner norsk mat og alt som hører til Norge