Jump to content
Hundesonen.no

Maria

Medlemmer
 • Content Count

  7865
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Maria last won the day on October 25 2015

Maria had the most liked content!

Community Reputation

3548 Excellent

About Maria

 • Rank
  Kjempehekta
 • Birthday 07/26/1989

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Krøllert og sommerfugl

Recent Profile Visitors

13907 profile views
 1. Rakettrumpe Mini her har stadig raptus på den måten. Koko liksom
 2. Maria

  Valg av oppdretter og kull. Tankekaos.

  Da kan du kjøpe portis fra «hvem som helst» altså. De er ikke så reinavla i noen retning sånn sett. Resultater finnes det lite av, da det ikke er så mange som bruker rasen i konkurranser. Arbeidslyst kan du finne i mange linjer. Det kommer nok vel så mye an på individ som på linjer sånn sett. Det er bare et par oppdrettere som konkurrerer offisielt med hundene sine i Norge, og da er det rallylydigjet det går i. De fleste «normale» portiser kan trenes i rally og agility. I lydighet LP er det få som har vist seg frem, men min gode venninne Silje hadde en tispe som gikk i elite. Hun kom fra velkjente nordeuropeiske linjer. Jeg vet hvem jeg ville valgt valp fra av de to tispene, men det er jo magefølelsen som må avgjøre. Noen fasit får du aldri. For meg er helse alfa omega, rett og slett.
 3. Jeg vingler også veldig på kjønn nå som jeg faktisk vurderer valp helt seriøst igjen. Vi må ha en hund som fungerer med småbarn (er ikke så lenge til vi ønsker egne barn) og jeg synes hannene er flottere og mindre humørsyke enn tispene. Likevel føler jeg meg som et tispemenneske Hadde egentlig bestemt meg for å prøve hannhund neste gang, men er livredd for å drite meg ut.
 4. Maria

  Beste billige tørrföret?

  Hva med Appetitt?
 5. Maria

  Krøllete portis

  Kjære vene så mange meninger det var her da. Jeg har vært aktiv i rasemiljøet i snart 15 år og kjenner en hel bøtteballet med portiser og flere oppdrettere. Det er ting her jeg ikke kjenner meg igjen i altså. For det første; portiser er ikke kjent for å gneldre. Det finnes elendige oppdrettere der ute, og det finnes elendige eiere. Men flinke oppdrettere og riktig hund til riktig familie resulterer neimen ikke i noe gneldrebikkje. De prater mye, men det er sjelden de gneldrer altså. For å si det sånn - jeg har også en mindre rase og DEN gneldrer. For det andre; ingen oppdrettere avler på bare krøllete pels. Vet dere hvorfor? Fordi hvis du mikser krøllete med krøllete kan det bli helt krise. Portispelsen er avansert som sådan. To «ekte» krøllete foreldre har historisk sett vist seg å kunne gi både hårløse flekker og ekstremt dårlig og vanskelig pels. Når det er sagt så er det også helt feil at de krøllete er vanskeligere å stelle enn de med slett pels. Pelsen deles i to kategorier, men innenfor disse kategoriene finner du sikkert 10 ulike varianter av bølgete og krøllete pels. Selv har jeg en krøllete variant, men ikke den typen med tette, harde krøller. Hun har massiv og lang pels på hele kroppen. Den pelsen er enkel å stelle i forhold til en bølgete med massiv pels. Det kommer altså helt an på pelskvalitet og pelstype i sammenheng. Når det gjelder snø så er pelsen kjip når det er kramt. Men det er jaggu pelsen til de fleste raser med lang pels. Man må ikke tro man kan bruke en langpelset hund akkurat som en kortpelset (uten dress/sokker) - noe annet er naivt. Og til det TS spør om - det finnes krøllete valper i flere kull. Begge hårlag kan komme i samme kull om en av foreldrene er krøllete eller om det ligger på linjene. Gjør man seg kjent i rasemiljø og med linjer kan man fort se hvor man finner visse typer pels. Portispels er ekstremt krevende når de skifter fra valpepels til voksenpels, men utover det kreves det «bare» regelmessig vedlikehold og børsting. Det er jo mye jobb, men det spørs helt hva man sammenlikner med. Sammenliknet med min andre rase er portisstell et *******. Sammenliknet med pelsstell på Old English sheepdog er det ganske enkelt Når det gjelder improper coat er det uønsket på rasen og selvsagt ikke godkjent. Pelsen blir som på en dårlig flatcoated retriever-pels som røyter. Sikkert søtt og alt det der, men det er ikke portispels og den er ikke vannavvisende på samme måte som de godkjente pelsene (noe som tross alt er viktig hvis hunden skal arbeide i vann). Mange tester hundene for å se om de er bærere av IC-genet slik at vi unngår at det fødes valper med den pelstypen.
 6. Maria

  Valpegjengen 2018

  Hvor fra?? Vurderer portisvalp til sommeren selv, men så ubesluttsom som jeg er så vet jeg ikke om det blir noe av i år heller Gamla blir 13 år, så det er jo på tide med en portis til.
 7. Nei, jeg hadde gått innmari mye mindre. Jeg hadde dog trent mye mer på Sats Jeg ville antakelig gått mer tur i lett terreng med høy musikk på ørene og raskt tempo. Det går ikke an å gå slike turer med de to fjollejentene mine. Da er det skogen som gjelder. Å gå langs veien tar laaaaang tid, og jogge gjør vi i alle fall ikke.
 8. Jeg tror «hardkjør» avhenger mer av stillingen og arbeidsplassen man har enn av yrke. Jeg er landskapsarkitekt og jobber i et «hardkjørdprosjekt» - masse jobbing og lange dager. Vurderte i alle år å bli veterinær, men droppet det av flere grunner. Jeg tror neppe jeg hadde jobbet noe mer enn jeg gjør nå likevel Turnusarbeid er jo gjerne annerledes enn «vanlig» dagjobb, men det er mange veterinærer som ikke jobber turnus.
 9. Maria

  El- eller hybridbil/ hundebil

  Vi har Passat GTE hybrid. Innmari god bil altså! Romslig baggasje. Men det er jo en ganske dyr bil, så det spørs litt hva man er mest opptatt av; baggasjeplassen er typisk stasjonsvogn, men i tillegg er komforten i seter og mulig tilleggsutstyr bra. For meg er det helt tilstrekkelig, til ett hundebur baki.
 10. Maria

  Godbiter til liten hund

  Poten godbiter som selges hos Waggytail! Hilsen en med hund på 3 kg og manglende tenner 😂
 11. Maria

  Spansk vannhund, erfaringer?

  Jeg kjenner en oppdretter og vet om en annen som jeg mener er flink.
 12. Maria

  Mellomstor, mellomaktiv og røytefri hund.

  Jeg har hatt portis i snart 13 år, og kjenner rasen godt tør jeg å påstå. Jeg synes rasen høres ut som noe for deg, jeg Ang. vokt synes jeg rasen har fått et litt overdrevet rykte. Dårlig oppdragelse blir ofte misoppfattet som vokt, for å si det sånn. Men ja, de er gjerne litt mer alvorlige enn en puddel kanskje er, men det gjelder først og fremst tispene - det er min erfaring. Rasen er ung til sinns hele livet, lærevillige, men også skikkelig sta. Bare spør om du lurer på noe Jeg skal svare så godt jeg kan, men har ikke lest hele tråden her. Portisen er en utpreget rangerings-hund som får én favoritt i husstanden. Det kan være litt utfordrende hvis den ikke er enig med deg i hvem den bør like best, hvis du er den som vil trene mest med den. Snakker av egen erfaring
 13. Maria

  Den store baby- og barntråden 2018

  Godt å høre! Jeg har en frøken som er hysterisk redd unger. Men hun er en særing, som ikke liker folk når hun først har bestemt seg for det så jeg håper blanke ark kan være tingen.
 14. Maria

  Den store baby- og barntråden 2018

  Takk for masse gode refleksjoner, dere! Det er innmari nyttig å høre hva dere tenker. Jeg er jo heldig og har en innmari snill og hjelpsom mann, mamma bor like borti gata og når det kommer til barnehage og slikt så bor vi rett ved siden av to barnehager og barneskolen (der min mor for øvrig er rektor/leder for begge deler, så hun kan kanskje bidra der også?). Logistikken håper jeg at skal gå fint, men det avhenger selvsagt av hvilken jobb jeg har og hvor jeg jobber når vi kommer så langt. Til sommeren er det en sjanse for førstevalg etter en tispe jeg selv var med å plukke ut i sin tid, så det er en forlokkende tanke å ha valp fra henne. Tispa selv bor faktisk med ei jente som er 10 mnd yngre enn seg, så hun har vist seg å være barnevennlig. Men så har jeg jo faktisk to hunder fra før, hvorav den ene ikke er særlig barnevennlig. Mini er jo ikke den stødigste med unger, men jeg har et håp om at det skal gå fint tross alt. Konklusjonen min er vel egentlig at vi får vente og se hva som skjer. Håper på 2019-baby, og eventuelt 2018-valp, men baby går nok først hvis jeg må velge
×