Jump to content
Hundesonen.no

Djervekvinnen

Medlemmer
 • Content Count

  11018
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Djervekvinnen

 1. Ingen problem med min hannhund. Han er myk og lar seg "hersje" med av den yngre , men han er ikke nervøs av noe slag. Er bare underdannig type. Men vi må passe på den yngre så hun ikke bøller unødig på han. Går nok bare fint dette.
 2. Djervekvinnen

  Ulike reaksjoner på hund nummer to

  Familie: Hææ?? skal du ha enda en?? Nei nå må du slutte å tulle. Hvorfor det?? Har dere ikke nok arbeid med den dere har? Skjønner ikke at dere gidder! Jaja.. osv. Ikke så mye positivt ihvertfall. Venninnene mine derimot synes det var hyggelig.
 3. Djervekvinnen

  Akkurat nå, juli

  8 grader i Juli. Har hatt en dårlig start på sommeren så langt med regn og atter regn. Kjenner at man er lei. Men har ikke ferie før fredag, så da har jeg trUA!
 4. Djervekvinnen

  Hvor mye veier valpen din?

  Mine greyhounds var rundt 8-10 kg som 8 uker da jeg fikk dem. Høyde vet jeg ikke, syns de var veldig små og søte ihvertfall Nå er de begge voksne og tispa er 70 cm høy og veier rundt 40 kg (litt tung, ideelt 1-2 kg mindre) og hannen er 78 cm høy og 42 kg og i fint hold.
 5. Djervekvinnen

  Hvorfor er titler så stas?

  Syns brukstitler er mye mer imponerende enn utstillingstitler. "Alle" kan jo få utstillingstitler, bare de bruker tid og penger nok på det. Ikke trenger man noen spesielle ferdigheter heller, og treningen er jo ikke den vanskeligste. Men Lc feks er jo faktisk mye jobb og krever mer. Eller IPO eller i den duren. Det krever kunnskap og tid å få det til, og ikke alle får det til, eller at hunden duger. Det er nok derfor utstillinger er så populære, fordi "alle" kan klare å få rosetter og premier, og det liker jo folk. Så i mine øyne kan like gjerne en hund ha en Nuch, og være like interessang som en med 2 mil lange utstillingstitler. Det at noen står på stedet hvil på et Lc nivå kan jo være at de føler de klarer det nivået bra og føler seg trygg der og dermed er det moro å konkurrere på det nivået og føle man klarer det, kontra å begynne på høyere nivåer hvor det er vanskeligere. Kan jo hende at noen syns steg 1 var det målet de hadde. Det samme blir at når noen har blitt Nuch, så hvorfor stille mer i Norge da? Det er det jo mange som gjør.
 6. Djervekvinnen

  Kastrert hannhund og løpetid

  Min hanne var intens som intakt. Veldig på tispa, og stresset sykt mye og pep hele dagen. Gikk ikke an å snakke til han i det hele tatt. Og sluttet å spise over lengere tid. Han ble kastrert ved 6-7 års alderen og han er nå helt fin når det er løpetid i huset. Han kan lukte litt og sånn naturlig nok, men han er nå lett å avbryte og han hører etter når vi snakker til han. Det er mye bedre nå ihvertfall!
 7. Er det flere som har opplevd tilbakegang i lydigheten på hunden sin? Mynte er voksen og har alltid har grei innkalling og hørt etter generelt sett. Nå syns jeg hun blir mer og mer "sta". Jeg ber henne om å komme til meg inne i huset, men da overser hun meg og later som hun ikke hører. Når vi skal gå ut, så går hun bort fra meg og stiller seg å ser ut av vinduet, eller legger seg på plassen sin, og kommer ikke når jeg roper. Hun vil liksom komme når hun selv vil. Jeg må mer og mer heve stemmen til henne noe jeg syns er tungvindt og unødig. Også utendørs er ikke innkallingen like bra lengere. Hun er treig, kommer ikke før etter mange rop, kan løpe lengere unna enn før, også her overser hun meg syns jeg. Før kunne jeg avbryte uønskede ting med stemmen, feks når hun graver i sengen sin. Nå "bryr" hun seg ikke og jeg må enten gå bort til henne eller skrike høyt. Jeg kan be henne legge seg på plass og hun bare setter seg der og blir sittende uten å høre på meg.😣 (Og jeg er helt sikker på at hun ikke har blitt døv! Og hun kan også kommandoene jeg ber om, som kom her, legg seg osv ). Jeg lurer på hvorfor hun har blitt sånn. og hvordan kan jeg gå frem for å ta tilbake lydigheten. I mine øyne tester hun meg og mine grenser, men syns også det er litt rart at hun har behov for det siden hun er voksen, men samtidig må man vel "kreve sin plass" hele tiden for å holde det ved like. Ihvertfall med noen typer hunder. Min andre hund har funnet sin plass for leeenge siden og bare er der og fornøyd med det. Mens Mynte har alltid vært en sjefete hund og vil kontrollere og bestemme det meste. Hun har vel tatt opp igjen kampen med sjefs tispa
 8. Djervekvinnen

  Kirurgisk kastrere samtidig med kjemisk

  Jeg fikk beskjed om at de måtte helst kastrere før chippens virkning gikk ut. Noe med å holde hormonnivået stabil og lavt når han skulle kastreres. Jeg hadde da inne en 1 års chip.
 9. Djervekvinnen

  Voksen hund begynner å bli " ulydig"

  Hun er et matvrak så det skal gå fint å bruke hva som helst Må ta med godis i lomma heretter. Hun elsker å være med ut, og være utendørs, så tror ikke hun ikke har lyst. Hun er snart 6 år, så hun er ikke blitt gammel enda. Men det er mye med en hund man ikke har noen anelse om. Om de har vondt noen steder feks. Skulle ønske de kunne si ifra
 10. Djervekvinnen

  Hvor lang nattesøvn har hunden din?

  Sover så lenge vi sover. Ihvertfall ligger de i ro på plassen sin. Er i snitt 8 timer om natta.
 11. Djervekvinnen

  Tiden etter kastrering

  Det varierer fra hund til hund og smerteterskel. Min hund hadde endel smerter de to første dagene og var urolig og pep/klynket mye. Etter at smertene har gitt seg gjelder det å holde såret rent og tørt og hunden må være rolig til det har grodd (ikke hoppe og styre omkring). Det er kun et lite sår som er sydd, så det er jo mye enklere enn hos tisper. Jeg har hørt om hunder som er helt normale igjen og i full vigør etter en dag. Du må ha på krage når hunden ikke er under oppsyn så han ikke slikker på såret.
 12. Djervekvinnen

  Voksen hund begynner å bli " ulydig"

  Ja jeg skal ærlig innrømme at jeg har vært sløv med å vedlikeholde! Man glemmer det litt av etterhvert som tiden går. Tror også at man oppmuntre mer generellt, enn å kreve. Sikkert lettere for hunden å forholde seg til. Hun må jo vike endel til fordel for Nitro, så kanskje hun gjør opprør Mannen jobber borte 2 uker av gangen så da har jeg vært endel alene med dem det siste halve året, og det gjør at hun aldri får noe spesielt med alene tid og ekstra omsorg. Hun trenger nok sikkert det! Har fokusert mye på gamle hunden, og det ser hun sikkert.
 13. Djervekvinnen

  Voksen hund begynner å bli " ulydig"

  Takk for svar. Jeg får ta med godbitene og belønne mer innkalling. 🍗Det meste er nok mer spennende enn meg der ute. Kroppslige problemer kan det jo også være. Skal vurdere det.
 14. Djervekvinnen

  Unghund som vekker om morgenen

  En kombinasjon av nr.5 og nr. 1 er nok den beste. DU skal bestemme nårtid du skal stå opp, ikke hunden. Og da må hunden lære seg tålmodighet. Det beste er da å ikke ha hunden i senga, i den perioden, fordi da vil hunden kunne forstyrre og styre mer. Jeg har alltid hatt mine hunden i bur den første tiden, for at det lærer de å være i ro om natta. Så har de etterhvert sluttet med det, og da har fått inn rutinen. I starten er jo valper og unghunder mer rastløse og man må lære de tålmodighet. Men hvis man ikke finner en metode som fungerer, så kan man få eldre hunder med slike uvaner, samt individer er forskjellige. Mine hunder kan bli utålmodig i helgene når jeg sover lenge. Da hører jeg at de tusler litt, og kanskje litt piping. jeg har mine hunder i et annet rom enn soverommet. Da kan jeg rope til dem, GÅ å legg deg! så gjør de det. Og så venter jeg alltid litt før jeg da står opp, fordi de ikke skal få "viljen" min med pip=hun står opp. Ps. jeg hører fort forskjell på om de må veldig på do, kontra kjede seg pip. Men det er ikke alltid så enkelt dette, men håper du finner en løsning for deg.
 15. Djervekvinnen

  Unge (hunde)mødre

  Fikk min første hund da jeg var 20. Hadde aldri før hatt erfaring med hund. Men hadde samboer så da var vi jo to om dette. Jobbet først og så ble jeg student, og hunden var med. Mest i bilen. Hunden hadde seperasjonsangst så hun kunne ikke være hjemme alene, da vi bodde i leilighetskompleks. Vi fant liksom løsning på det uansett. Men det var ikke alltid optimalt. Jeg viet all min fritid på hunden og var med på det meste som var av hundeaktiviteter. Var super interessert og ville bare lære mest mulig. De første årene etter det var det 100 % hund. Jeg fikk aldri barn, så den"problemstillingen" hadde jeg ikke. Hunden ble en del av vår lille familie og vårt liv. Og når nr 2 kom, så ble det en ny utfordring, men det gikk helt fint. Tror at man som ung kanskje ikke ser like mye problemer som man kan gjøre som eldre. Man tar liksom alt på strak arm som ung, men enn nå. Nå har man erfart så mye og hva man foretrekker og ikke, så da blir man mer bevisst på hva man vil ha. Og at ønskene og interessen kan endres.
 16. Djervekvinnen

  Akkurat nå april

  Tur uansett. synes jeg. Best for hunden, og bedre for kroppen å være i bevegelse enn å ikke være det. Tror nok om du bare går vanlig tur på veien ikke skal være så belastende. Værre om du skulle sykle og løpe.
 17. Djervekvinnen

  Å skaffe seg brukshund med småbarn

  De jeg kjenner som har prøvd dette har endt opp med omplassering. Det er såpass tidskrevende å trene hund, ihvertfall om du ønsker å ha større mål. Babyer og små barn tar jo nesten all fritid, så da må du enten ha adhd eller en grei partner som gir deg "fri" til å trene hund, eller ta med barna omkring på hundetreninger. Jeg har sett mange barn på trening, men de er gjerne eldre.
 18. Djervekvinnen

  Greyhounden Nitro - nye bilder høst 2012 side 15

  Ja vi er det egentlig en selvfølge,men faktisk er det jo ikke det.. Takk! Trist det ikke ble sånn for deg. Ble lei meg da jeg så det om Casper.
 19. Da tenkte jeg at jeg skulle lage en egen tråd til Nitro. Han har snart vært her 1 uke, og han føler seg hjemme nå. Han og Hera omgås bra sammen, men Hera er ikke så interessert i han. Han aksepterer det, og gir henne avstand. Han er idag 9 uker, og en veldig aktiv og rampete krabat. Han skal putte alt han finner i munnen, og spesielt på kvelden blir han aktiv. Da må jeg bare ta han ut og la han få herje ifra seg i hagen. Han liker ikke å være ute. Fryser og skjelver som et aspeløv. Han løper rett bort til inngangsdøra og står klistret inntil døra og piper. Foreløpig syns vi at han er veldig åpen og nysgjerrig. Sosial både til folk og hunder, og frempå. Det lover godt. Selv om han er en håndfull, sta liten rakker, tror jeg at han kan bli bra tilslutt. Her er noen bilder: Hera sjekker han ut. iiik.. jeg er ikke bygd for nordnorge! kaaaldt Glemmer kulden litt når jeg ser noe spennende Cutie! Stas å ligge sammen med gamlemor Nysgjerrig! Flere kommer etterhvert!
 20. Djervekvinnen

  Akkurat nå - Mars

  Jeg reiser nå etter jobb til syden og blir det 1 uke, og jeg kjenner på akkurat det samme! Savner de allerede! God tur!
 21. Nitro har gått igjennom 2 ganger det å bli alene. Den første gangen var han bare 6 mnd så det hadde ingenting å si for han. Andre gangen var han voksen, men det gikk egentlig greit. Han ventet litt på at hun skulle komme hjem, men jeg økte endel på aktivitetsnivået hans i den perioden så han ble liksom litt okkupert av det. Når Mynte blir alenehund så vet jeg ikke hvordan det kommer til å bli, men det virker som at hun takler det greit å være i fra han nå. Blir nok å gjøre det samme med henne, å øke på med turer og aktiviteter, for det blir jo tross alt lettere med kun henne. Men jeg ser jo også at hun venter på han, når han er borte, og gjensynsgleden er der når han kommer inn døra. Det værste syns jeg, er å måtte la henne være alene hjemme hele dagen. Som alene hund, når hun har hatt noen sammen med seg hele livet sitt.
 22. Djervekvinnen

  Greyhounden Nitro - nye bilder høst 2012 side 15

  Enig! Er blitt forelsket i hunden min på nytt! 😍 Han er bare fantastisk på sine gamle dager.
 23. Djervekvinnen

  Kan man avbryte jaging?

  Det er jo veldig selvbelønnende å få jakte, så det skal godt gjøre å finne en annen god belønning. Om du har det, så er jo det helt supert. Jeg klarer kun å avbyte jakta FØR den starter, altså hvis jeg ser at hunden er på tur til å se noe, så kan jeg avbryte med å være veldig streng. Men om de først har begynt å løpe så er det ingen stans. Det er store innstinkter i sving. Mine er jo mynder og de løper etter synet, så når det de jakter er borte så snur de oftes. Med spor er det jo litt værre med tanke på at de kan få ferten og så bare løper de avsted. Jeg vet om en hund som får ferten ikke lar seg stoppe og så forsvinner hunden og kan bli borte den dagen og den må letes opp. Denne hunden er aldri løs pga. dette. Mine hunder jakter svært sjeldent, og jeg er veldig obs på dette, også hvor de slippes løs.
 24. Djervekvinnen

  Akkurat nå - Mars

  Har samme problem med mine hunder. De spiser opp pinnene og jeg er redd for at det skal sette seg fast i systemet deres. TIl nå har det gått bra. Men jeg må prøve å unngå at de får tak i pinner og spise dem. Ikke så lett..
 25. Djervekvinnen

  Kastrering av tispe pga nedstemthet

  Jeg har en tispe som har endel hormonelle plager. Men min tispe har løpetid 1 gang i året, så har liksom bare holdt ut. Grunnen til at jeg ikke har kastrert henne, er utgiften. At det koster veldig mange tusen kroner. Og at det er en stor operasjon. Jeg ville prøvd medisin for hormonene (galastop kanskje hjelper) . Men om det går ut over hunden i stor grad og deres hundehold ville jeg kastrert. (og om jeg hadde råd)
×