Jump to content
Hundesonen.no

Wentakeri

Medlemmer
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

50 Excellent

About Wentakeri

 • Rank
  Nykommer
 • Birthday 12/17/1966

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.wentakeri.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Os i Østerdalen
 • Interesser
  Vi trener bruks (spor og feltsøk), gjeting og rally-lydighet.
 • Hunderase
  Australian kelpie
 • Mine dyr
  Jeg har pr i dag 1 hund. Det er Evallens Red & Tan Orkanza Irja, født 05.11.2013. Hun er en Australian kelpie.

Recent Profile Visitors

5129 profile views
 1. Han og Irja er ikke i slekt, i allefall ikke så langt bak som jeg har funnet i stamtavlen, og han gir veldig bra valper.
 2. Irja ble parret med AU CH Tomolga Poetry In Motion "Banjo" 15. og 15. oktober. I dag ble hun bekreftet drektig ved ultralyd. Det ble bytte av hannhund, da Boycott dessverre ble syk. Banjo ble importert fra Australia i 2011. Han trenes i gjeting og er Australsk utstillingschampion. Han har kull både i Sverige og Finland. Vi forventer aktive hunder med mye motor og høg motivasjon for å jobbe, samtidig som de har en god avknapp. Valpene selges derfor kun til eiere som vil trene aktivt, og gjerne konkurrere. Valpene vil passe til forskjellige hundesporter som gjeting, bruks, lydighet, agility etc Ta gjerne kontakt for mer info.
 3. Wentakeri

  Ny runde i retten- politiet vil avlive Bob

  Synes hele saken er en tragikomisk farse... Hundeloven er virkelig klar for endring
 4. Australian kelpie valper planlegges mellom BH RL1 RL2 Evallens Red & Tan Orkanza Irja (SE58420/2013) og Evallens Chocolate Boycott (FI43780/09 - SE39622/2009). Forventet løpetid er november 2017. Innavlsprosent 0,0 %. Helse: Begge har HD: A/A, AA: 0/0 og øyelyst UA 2016. Begge har gjennomført MH. Eier beskriver Boycott som en sosial, trygg og avbalansert hund. Han er skuddfast og reagerer ikke på fyrverkeri. Han har 2 lovende kull på kennel Bestseller i Finland. I følge oppdretter har disse arvet farens avbalanserte vesen. Han er stilt med følgende resultat: 2xCert, 1x CACIB og 1xBIM Irja er en sosial, trivelig og heftig hund, som alltid er klar for å jobbe - uansett hva jeg presenterer henne for. Hun har gjennomført anleggstest for gjeting med følgende resultat: 5-5-5-3 (interesse – naturlig evne - mental utholdenhet – samarbeid/styrbarhet). Hun har godkjent NKK`s kåringsprøve og ferdselsprøve, konkurrerer i rallylydighet kl 3, NBF-spor kl D og trenes i gjeting. På utstilling har hun 2xCert, 2xBIR og 1x4. BIG som beste resultat. Ta gjerne kontakt for mer info.
 5. Wentakeri

  Rygging

  Ønsker tips på hvordan lære inn rygging fra utgangsstilling. Hun rygger, men sittende
 6. Wentakeri

  Kelpie - min kommende stjerne?

  Jeg har 2 kelpier, en tispe Irja på 3 år, og en hanne Toivo som straks er 7 mnd. Begge kommer fra samme oppdretter i Sverige, Evallens. Ewa har holdt på med australian kelpie siden midten på 70-tallet, og har også importert flere hunder fra Australia. Ewa vektlegger gjeteregenskaper i sin avl, men valper derfra brukes til det meste innen hundesport: gjeting, bruks, spor, agility, konkurranse-lp, rally-lp etc. Irja er en ypperlig trenings -og konkurransehund, med også en "sedat" familiehund (dvs at innendørs ligger hun stort sett og sover/slapper av - men i trenings -og konkurranse-sammenheng gir hun jernet! :-) Hun er ektremt lettlært, har vel aldri jobbet så lite med en hund, og fått til så mye. Mine satsingsområder med henne er gjeting, bruks (spor) og rally-lydighet. Og hun trives med alt, men skal hun rangere aktivitetene tror jeg ganske sikkert at det blir følgende rekkefølge: gjeting (som hun er avlet for), spor/feltsøk og rally-lydighet. Som sagt, hun er ivrig i trening/konkurranse, men hun er ikke noen hund å terpe med (da går hun lei). Så har jeg hatt et bra moment/øvelse, belønnes hun skikkelig, og får enten en pause eller jeg begynner med noe annet. Med Toivo har jeg ikke kommet så godt i gang ennå, men han tegner til å bli akkurat samme arbeidsjernet som Irja. Han har gått noen spor på forskjellig underlag (myr, skogsmark og snø) og er ivrig og konsentrert. Han er som sagt straks 7 mnd, og har som unghunder flest litt sommerfugler både her og der, mest i hodet. Men er veldig lett å få kontakt med igjen nesten uansett forstyrrelser. Må si at jeg er veldig fornøyd med begge mine hunder, og kan virkelig anbefale Evallens kennel. Jeg planlegger selv å parre Irja på neste løpetid, som forventes nå i november. Hannhund er ikke bestemt, men har et par i kikkerten. Jeg kommer også til å legge vekt på gjeting i mine framtidige kull.
 7. Det ble dessverre ikke paring mellom Irja og Jackson. Irja vil bli paret på neste løpetid, som forventes i november. Info om hannhund kommer når det er bestemt.
 8. e. LP1 LP2 Cukid`s Jackson - u. RL1 BH Evallens Red & Tan Orkanza Irja Dette blir A(ustralia)-kullet. Begge er røntget med HD:A, ED:O og øyenlyst UA Begge hundene har gjennomført anleggstest for gjeting med følgende resultat: Jackson 4-4-4-3 og Irja 5-5-5-3 (interesse – naturlig evne - mental utholdenhet – samarbeid/styrbarhet). Begge har gjennomført MH. Jackson har 5 på skudd på grunn av ørebetennelse testdagen. Han er testet på skudd i ettertid, og det er situasjonsbetinget om han reagerer eller ikke. Alle hans helsøsken (10 valper i 2 kull) er skuddfaste (karakter 1-3 på momentet). Jackson konkurrerer i lydighet kl 3 og agility og agility hopp kl III, og han trenes også i gjeting og spor. Irja har godkjent kåringsprøve og ferdselsprøve, konkurrerer i rallylydighet (mangler en førstepremie for RL2-tittel), NBF-spor og trenes i gjeting. Et mål med begge hundene er å få godkjent gjeterhundprøve. På utstilling har Irja 2xCert, 2xBIR og 1x4. BIG som beste resultat, mens Jackson er stilt med VG. Når Irja jobber yter hun maksimalt. Inne ligger hun stort sett og slapper av/sover. Jackson har de samme egenskapene. Og dette er egenskaper jeg verdsetter høgt i en hund. Det kan forventes brune og tan-fargede valper etter denne kombinasjonen. Vi forventer aktive hunder med mye motor og høg motivasjon for å jobbe, samtidig som de har en god avknapp. Valpene selges derfor kun til eiere som vil trene aktivt, og gjerne konkurrere. Valpene vil passe til forskjellige hundesporter som gjeting, bruks, lydighet, agility etc Høres dette interessant ut, ta gjerne kontakt kennel Wen-Ta-Ke-Ri v/Wenche Aas Myhren, på mobil 92 63 90 53 eller på mail: wentakeri@hotmail.com Stamtavle for kullet Innavlsprosent 2,7 Far LP1 LP2 Cukid`s Jackson (Chocolate) Evallens Tan Magic Maximus (Black & tan) KORAD LPI TJH Leagården's Brasse (Red) KORAD LPI SE BCH SE LCH SE UCH TJH Billy (Chocolate) GK VALLH PR INT UCH KORAD LP SE UCH Jejmic's Lea (Chocolate) Ringbarka So Im Magic (Black & tan) Kelpland Strike Me Lucky (Black & tan) AU CH Shearersmate Cherry H. KORAD Cukid's Fairy (Red) Jejmic's Raymond (Chocolate) Trukelp Nugget (Chocolate) Evallens Chocolate Gaia (Chocolate) Cukid's Cassie (Red) TJH Benapis Biqwick (Chocolate) SE UCH Cukid's Brisbane (Red) Mor RL1 BH Evallens Red & Tan Orkanza Irja (Red & tan) GK VALLH PR Nellarou Modem (Black & tan) Nellarou Home Run Kelpland Strike Me Lucky (Black & tan) Ringbarka Qlink Spinifex Holly Spinifex Brad Spinifex Doxy Evallens Red & Tan Doris (Red & tan) Evallens Chocolate Willing T'Please (Chocolate) Evallens Chocolate Julius Leagården's Ewa (Red & tan) GK VALLH PR Ringbarka Wildn Windy (Black & tan) Kelpland Strike Me Lucky (Black & tan) AU CH Shearersmate Cherry H.i.t.
 9. Wentakeri

  Vakre blandingshunder

  Dette er Keila, en tidligere hund. Moren var schæfer og faren var blanding av tervueren og grå elghund. Vi trente og konkurrerte i lydighet og agility, og trente også endel spor. Hun var også med på lydighetsoppvisninger noen ganger på Villmarksmessa på Melhus, der hun bl.a apporterte rått egg (se bilde 4).
 10. Wentakeri

  Stamtavle navn til kelpie?

  Kanskje finner du noe her: http://www.hund.ch/magazin/dogname.htm
 11. Wentakeri

  Runar Næss

  Kontoen er deaktivert
 12. Wentakeri

  Runar Næss

  Noen som vet om han er aktiv på foredragsfronten ennå, og evt hvordan få tak i ham?
 13. Forrige fredag røntget vi ryggen til Makie etter noen måneder med kiropraktiske behandlinger regelmessig. Bildene viste begynnende spondylose mellom 5. og 6. ryggvirvel. Hun er vant til et forholdsvis aktivt liv med turer, samt trening i lydighet, spor, gjeting og smeller. Jeg kommer til å følge opp med fortsatt kiropraktiske behandlinger og akkupunktur. Kommer også til å gi henne Glycoflex III. Har vel egentlig kommet fram til at jeg ikke vil kutte ut all trening, da dette vil redusere livskvaliteten hennes betydelig. Når det gjelder trening er gjeting det hun liker aller best med spor som en god nummer 2. Så kommer lydighet og smeller. Men jeg vil heller ikke påføre henne mer smerter. Noen råd??
 14. Wentakeri

  Gjeterkurs for folk flest.

  Som du ser i første setning, så hintet jeg til 2ne.....
 15. Wentakeri

  Gjeterkurs for folk flest.

  Hva mener du nå 2ne? Rasen vår heter faktisk belgisk fårehund. Den er kanskje ikke renavlet på gjeting som BC og WK på mange år, og den gjeter på en annen måte. Men den er likefullt en gjeterhund. Du kan like det, eller la være - men det er fakta! Nedover i Europa finnes det mange forskjellige raser av gjeterhunder, som ofte hadde forskjellige oppgaver på samme eiendommen. I f.eks England hadde du Bearded collie som hentet sauen i skogsområdene og drev dem ut på åpne sletter - der BC tok over. Så å si at en rase ikke er en gjeterhund fordi den ikke gjeter på samme måte som BC eller WK blir for meg helt feil. Synes forresten jeg har hørt at for 4-5 ti-år siden var også BC en kroppsgjeter.......
×