Gå til innhold
Hundesonen.no

Kristiin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,673
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Kristiin last won the day on 26. Juni 2015

Kristiin had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

1,680 Excellent

5 følgere

Om Kristiin

 • Rang
  Avhengig
 • Bursdag 09/07/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

12,115 profilvisninger
 1. Kristiin

  Langrenn med hund

  Snørekjøring med hund er kjempegøy! Av utstyr til hunden er en god trekksele viktig, feks nomesele. Så ett strikkbånd (jeg har manmat). Eventuelt potesokker, men det spørs på hunden og føre. Av ski er skøyteski veldig gøy med hund, men det forutsetter jo at man må trene litt på skøyting og "beherske" at skiene sklir like godt bakover som fremover. Vis ikke er jo felleski et godt alternativ! Så anbefaler jeg et godt belte til fører. Anbefaler virkelig å ha et med stropper mellom beina, belte har en tendens til å skli opp på magen når du begynner å røre deg på ski (å det er ikke behagelig!). Nonstop har mange fine, feks nonstop comfort belte eller nonstop running belt. Ellers har de noen som ligner med de tradisjonelle som også har stropper. Passering er viktig å trene på. Men det kan du jo trene på uten ski også. At hunden skal gå i bånd foran deg på tur og passere andre hunder uten å hilse. Om du ikke har helt kontroll på det på skitur, trekk hunden til deg/på siden av deg ved passering. God tur!
 2. Kristiin

  Varmedekken. Nødvendig?

  Når hunden er i ro i 10-15 minus hadde jeg slengt på dekkene.
 3. Kristiin

  Når har du brukt galastop?

  Når adferden endret seg. Når jeg så hvor mye det hjalp angret jeg bare på at jeg ikke ga det tidligere istede for å utsette og se om det gikk over av seg selv.
 4. Kristiin

  Trekkhundtråden

  Fant ganske billig nonstop freemotion. Vet mange bruker denne https://www.supersport.no/non-stop-dogwear-freemotion-harness-black.html?q=non-stop+freemo&utm_source=facebook&utm_medium=ad&utm_content=non-stop-video-ad&utm_campaign=102-superdeals
 5. Tror Jeg betalte 400,- i frakt på kelabur for 2,5 år siden.
 6. Kristiin

  Tur og jogging med valp/unghund

  Tror min var 8-9 måneder når hun ble introdusert for snørekjøring på ski. Hun trakk fra før av ganske så mye i bånd på gåtur. Tror vi startet med noen kilometer og økte litt. Tror ikke det var noe mer enn knappe 5 kilometer før vinteren og skisesongen var over. Når sommeren kom var hun jo godt over året når hun ble med på sykkel og joggeturer igjen.
 7. Kristiin

  Hva trenger man til hunden?

  Først: hør etter hva du får med i valpepakken. Jeg fikk med to puppia seler i to forskjellige størrelser, leiebånd, skåler, fôr og noen leker. Tror ikke mye av det jeg kjøpe når hun var valp er i bruk noe lengre (av oss). Kjøpte nettingbur og seng veldig billig på finn.no og solgte det igjen når det var for lite. Kjøpte etterhvert trixie H-sele. Halsbånd med regulering fra hooks (https://www.hooks.no/hund/kobbel-halsband/halsband-colour-4), det passer fremdeles også, 3,5kg når hun ble hentet, 14kg nå. Kjøpte billig tynt kobbel til valper på 3 meter, kjekt å ha noe å gå på. Av leker likte hun best ting som faktisk ikke var hundeleker, så gikk mye i gamle sokker, tøfler, tomme smørbokser, tresleive ect. Av bein brukte min over en uke på et lite griseører, så kjøpte ikke så mye av det i starten. Etterhvert kjøpte jeg keramikkskåler når de plastskålene vi fikk med hadde fått hard nok behandling, tror jeg tilfeldigvis plukket de opp på salg også. Min brukte ikke dekken. Men kjøpte refleksvest, fant det billig på clasholson om jeg ikke husker feil! Fôrdukk får man gjerne ved kjøp av mat. Klotang er en lur investering med en gang. Kjøpt mye brukt oppigjennom som hun har vokst ut av og solgt når det er for smått. Ordentlig bilbur kjøpte jeg når hun var nogenlunde utvokst. Lykke til med valp!
 8. Kristiin

  Sår på halen til besvær!

  Uff, god bedring til Nitro! Så vil jeg tipse om laserbehandling, skal hjelpe å heele sår kjappere. Kanskje prøve det som en ekstra trygghet.
 9. Kristiin

  Katalansk. Pyrenisk. Portugisisk.

  På pyreneisk gjeterhund får du opp en del på forumet her om du bruker søkefunksjonen. De er ikke veldig sjeldne i Norge noe lengre. De er delt i to separate raser "pyreneisk gjeterhund" og "pyreneisk gjeterhund med korthåret hode".
 10. Kristiin

  Belgisk fårehund?

  Nå eier jeg ikke belger selv, men kjenner jo og har møt en del. Det er svært få som har et problem eller er nervøse for folk iværtfall. Men jeg ser jo at de kan få slike diller som blir nevnt, feks gulvredsel.
 11. Kristiin

  Barn som er redd hund

  Kanskje hun kan gjøre noen "triks" med hunden? Så hun føler at hunden hører etter henne? Feks gi henne godbiter og si hun skal si sitt til hunden? Om hunden vil høre etter da Kanskje hun blir litt tryggere og føler hunden respekter henne når den hører etter henne?
 12. Kristiin

  Fjernet klokapsel

  Er det betent? Om det er irritert ville jeg vasket å tørket det når det er guggete/blør/kommet smuss på. Med medisinsk grønnsåpe. Hvor lenge siden er det at klokapselen ble fjernet? Jeg hadde på to potesokker, raggsokk og bæsjepose utenpå når vi var ute for å unngå noe unødvendig belastning eller smuss på. Om hunden klarer å la være å sleike ville jeg unngått å ha på noe inne. Jeg bandasjerte rundt labben så pulpa lå "alene" så ikke klørne eller pelsen skulle irritere. Min fikk dog betennelse i pulpa, så ting tok ekstra lang tid.
 13. Kristiin

  Reiser bust

  Tren mye på innkalling, positiv innkalling! Om han er ute og ikke vil komme, ha heller på han langline så kan dere heller ta lina å leie han inn.
 14. Jeg må nesten se ann de spesielle sakene, men bidrar sjeldent. Det irriterer meg at det er noen ganske teite unnskyldninger for hvorfor den ikke er forsikret. Du skal være veldig lite observant om du som hundeeier ikke har fått med seg at forsikring er lurt.. Eller tenker "det skjer ikke noe med min hund" så det trenger jeg ikke. Feks betaler jeg 160,- i måneden for 30.000 i veterinærforsikring. Det er ikke akkurat snakk om mye penger, iværtfall noe du burde ha råd til som hundeeier. For min del holder 30.000, det skal litt vesentlige skader til for å overstige det. Men om så har jeg buffer til det. Eller i værste fall forbrukeslån.
×