Gå til innhold
Hundesonen.no

Kristiin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,619
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Kristiin last won the day on 26. Juni 2015

Kristiin had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

1,652 Excellent

5 følgere

Om Kristiin

 • Rang
  Avhengig
 • Bursdag 09/07/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

11,735 profilvisninger
 1. Kan du komme med eksempler på hvor skarpe, utilgjengelige hunder er nyttige er nyttige? Hvor det er så stort behov for de? Da har du en tilgjengelig hund. Jeg vet ikke helt hva du legger i ikke tilgjengelig? Men jeg mener det bokstavlig. Om den lar seg håndtere av hvermannsen, når du ikke er tilstede regner jeg som meget tilgjengelig ala. labrador.
 2. Trenger man endre noe for å gjøre rasen omgjengelig til en viss grad? Det ser jeg jeg helt problemet med. Om de er skapt til å fly på alle som ser på de, nei da ser jeg faktisk ikke noe grunn til at rasen skal eksistere. Hva om hunden må til dyrlegen? Eller den må passes av noen andre? Eller hunden må være med der det er flere mennesker? Det går utover dyrevelferd å ha hunder som er så lite omgjengelig at dette ikke lar seg gjøre. .. Og det er ganske så stor forskjell på omgjengelig (som å la seg håndtere av dyrlege) til en viss grad og "familievennlig, passer for alle". Skjønner heller ikke hvorfor SH og BC blir nevnt i quoten til mitt innlegg. Verken en trekkgærn SH eller gjetende BC er noe veldig lite omgjengelige hunder.
 3. Milla

  Milla, min Milla som skulle holde seg frisk og rask for alltid 1.mai var vi ute på plena og lekte med ball, og som vanlig tar hun litt av i intensitet. Plutselig ser jeg at ene bakfoten rister når hun står å venter på ballen. Tok ikke så hardt på det, hun er fryktelig høy når hun får holde på med ball, så tenkte det var noe "stress-skjelving". Roet uansett ned, og tok henne med inn, foten dirret fortsatt. Kanskje hun har forstrekt noe? Noen uker gikk med haukeblikk på foten, og mye kjenning her og der, foten kjentes ikke ut som den andre, noe var galt. Derfor ble det bestilt time til fysio for en gjennomgang av kroppen. Hun fant også ganske fort ut at noe ikke var som det skulle i foten, muskelmasse hadde hun også mistet relativt mye av. Noen dager senere ble hun sendt på røntgen av hofte og knær. Joda, høyre hoftekule og skål var ganske ille forkalket.. Ikke det jeg hadde lyst til å høre! På resten av bildene var det ikke spor av forkalkninger, så dyrlegen tipper at noe har skjedd som vi ikke har oppdaget, siden det er såpass mye på konsentrert plass. Hun er en veldig aktivt hund, som også har blitt nogenlunde jevnt fulgt opp de siste årene, så noe veldig lenge har hun ikke gått med dette. Hun ble satt på daglig smertestillende i 2-3 uker, og fysio (laser, akupunktur, massasje) en gang i uken, med beskjed om ikke noe akrobatiske øvelser eller kromspring. Det gikk 4-5-6 uker og hun strakk mer og mer på foten og musklene begynte og komme tilbake. Så noen uker i vanntredemølle, for å trene musklene ytterligere. Nå skal hun bare ha noe oppfølging når det trengs. I dag vil jeg si hun lever et nokså normalt liv igjen, vi har kuttet ut agility, trening iværtfall, den er nok den største synderen (får ta noen tunneler en gang i blant). Samt lange og bratte fjellturer, det dropper vi, små fjell bestige vi . Kjenner jeg også gir alle tiltak for å gi foten bedre odds; leddfor, seniortabletter, dekken så hun ikke skal fryse mye tidligere enn før, nøyere med opp og nedgåing. Om det hjelper vet jeg ikke, men skader gjør det ikke! I juli og nå i august lot jeg henne gå seniorløp på agility stevne. Kjenner, jeg synes det er verde uansett - hun blir så superlykkelig av å få gå! Hun elsker stevner, agility, folkene og alt tilhørende! 30 sekunder på en helg, hvor stor skade kan det gjøre? Feilfritt går den lille stjerna mi også! Siden vi skal ta det litt mer med ro, så fikk hun være med på sommeravslutningen til ene klubben vår, der hadde de fjollerally. Så meldte henne på, tror dere ikke hun vant da? ..så litt bilder bare fordi! Svømte har hun gjort mye av i sommer! Etter det hele er hun i overraskende god fysisk form. Hun er slank og fin også, og det skal vi klare å vedlikeholde. Må bare bedre med mindre vekt, når foten kan bli vondt. Hun ligger nå på 28-29 kilo.
 4. Jeg synes dog det er synd at det omtrent bare er bruksvarianten som kan se slik ut. Hvorfor kan det ikke avles på slike hos den "vanlige" schäferen? For de som feks vil ha en mer rettrygget familieschäfer. Men til tråden, jeg synes alle raser bør være tilgjengelige til en viss grad. Det er ikke naturlig sammenfallende med at rasen mister sitt særpreg. Hva skal vi med hunder som viser hele tanngarden av at man ser feil på de? Eller kommer borti de? Man trenger ikke endre hele innholdet på de sære rasene man har hentet inn fra en landsby langt inni dalene. Men da trenger da ikke ta de aller skarpeste. De trenger ikke miste særpreget bare ved å avle de mer tilgjengelig.
 5. Ting du har gjort feil

  Angrer noe fryktelig på at jeg ikke trente ro ut av bilen og ytterdøren, det der med at bråker du, må du gå inn igjen.
 6. Deli - spirrevipp pyrre

  Lenge siden jeg har skrevet noe, ser jeg, så en liten update fra oss. Siden sist gangen har Deli fylt 3 år, denne våren. Bilde tatt av Marie på sonen, sorry husker visst ikke brukernavnet ditt Siden i fjor høst har vi egentlig ikke trent noen ting faktisk, real pause. Men i mai prøvde vi oss på felt/bruks kurs. Det gikk så som så Kjente ikke helt motivasjonen til å fortsette, men kanskje, en dag. Hun kler rødt da! ..nok engang Maries fine bilder! Etter en mildt satt fiaskotur på Norwegian Open i oktober i fjor, har vi vell bare trent agility 2-3 ganger, med varierende suksess. Valgte likevell å melde Deli på agility stevne i juni. Hun fikk opprykk til klasse 2 hopp i fjor sommer, så etter litt tenking frem og tilbake endte jeg opp med å melde på klasse 2 hopp og 1 agility. Tror treningsfri gjorde godt! Lørdag OG søndag ble det feilfritt, napp og 1.plass i hopp 2! I agility 2 hadde vi 5 feil begge løpene pga de bedritens feltene Hva skjer, bare 1 napp igjen før klasse 3 liksom!? NKK Trondheim noen helger senere, kun en dag. Fikk en vegring i hopp 2 og feltfeil i agility 1. Resulterte dog i en 1. og 2.plass ..Selvfølgelig Marie sine bilder Annet enn det så koser vi oss glugg med kos, turer, utemiddager og solnedganger!
 7. Passaktig skritt

  Min er nesten en hundre prosent passer både sakte (skritt) og fort (før hun går over i galopp). Det er ikke noe galt, og hun foretrekker det helt klart. Setter altså høyre fremfot nedi samtidig som høyre bakfot, og omvendt. Edit: Hun kan både og trave/firkantet skrittgang, men velger det bort fremfor pass.
 8. Sunlily's Kull II

  For en søt gjeng!
 9. Kutt på pote

  Jeg ville fått dette sydd!
 10. Gikk altfor lang tur med valp 5 måneder😞

  7km med småbarn er jo ikke akkurat så langt og tøft. Ville tatt det helt med ro!
 11. Ditt siste kjøp?

  Valgte å kalle det billig merke siden de jeg har sett har vært vesentlig billigere enn hurtta, nonstop ect. Men det trenger jo ikke å bety at det utsetter kvaliteten
 12. Yngre som driver med agility

  Hvor bor du?
 13. Ditt siste kjøp?

  Jeg betalte vell 150-250,- eller noe i den duren
 14. Ditt siste kjøp?

  Har hatt true love sele selv, men siden det i utgangspunktet er et billigmerke har jeg kjøpt i butikk. Om de du kjøper på aliexpress er ekte eller ikke, aner jeg ikke. Men som sagt, anbefaler å sjekke de ut i butikk til neste gang, billige der også.
 15. Ditt siste kjøp?

  True love sela finnes i en god del dyrebutikker også, og er der også ganske rimelige Til neste gang du skal ha sele/true love sele. De er slettes ikke så dumme!
×