Mud

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,870
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  75

Om Mud

 • Rang
  Bikkjeskrulle
 • Bursdag 07/04/1976

Contact Methods

 • MSN
  skrullahansen@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn
  Hemmelig
 • Hunderase
  Puli, Alaska Husky

Nylige profilbesøk

18,022 profilvisninger
 1. Det fine med 6 åringer som prøver å sniklese Tommy &Tigeren i senga når man egentlig skulle sove, er at de pokker ikke klarer å lese inn i seg ! Når du hører "lemlest...lemlest...eeh...nei lemleSTEEDE! " fra barnerommet Han prøvde å gjemme bladet under dyna , men han lurer ikke en ekspert. Been there, done that
 2. Jeg ville ikke utelukket demens. De kan få det tidlig. Jeg hadde en hund som fikk diagnosen demens av dyrlegen når han var 9 år .Det begynte gradvis før det, men det tok tid før jeg skjønte at noe var galt siden bikkja var kørka når jeg fikk han.. Det begynte smått. Veldig smått. Og han hadde laaange perioder uten symptomer , noe som gjorde at jeg ikke forsto alvoret. Han ble faktisk ikke direkte urenslig ( typ tisse for å tisse ), men han kunne glemme at han var innendørs og markere på ting. Han kunne plutselig glemme at han egentlig var fryktelig gulvredd, for så å komme på det midt på gulvet og få full panikk. Som sagt så var han såpass skrudd fra før at det tok langt tid før jeg oppdaget forvirringen hos han og klarte å se sammenhengen. Jeg tror faktisk det begynte når han var rundt 7 år. Når han begynte å glemme meg i korte øyeblikk ( han var fryktaggressiv, men trygg på meg) og jeg så at livskvaliteten hans var redusert avlivet jeg han. Han hadde hatt det nok vondt i livet om han ikke skulle måtte være forvirret i tilegg til redd.
 3. Verpesjuk much?
 4. Sånne små raser har ofte sterke ildsjeler bak seg og ofte et veldig tett rasemiljø på tvers av landene. Det synes jeg er positivt. Jeg har hatt to sjeldne raser , og det er sant som sagt: Det er ofte en grunn til at de er sjeldne. Jeg har vært fryktelig heldig med begge mine kjøp ( selv om Laekenoisen ble litt vel heftig for meg og Norske forhold var det ingenting i veien med bikkja. Hun var en vanvittig bra laekenois, laekenois var bare ikke noe for meg og mitt liv allikevel ) , begge er/var mentalt robuste hunder , med rasens iboende vakteegenskaper inntakt . Det var hovedfokuset mitt i jakten på valp begge gangene, å gå etter oppdrettere som har fokus på mentalitet som nr1, og gjerne 2 og 3. Nettopp fordi det ofte er gemytt som gjør en rase sjelden. Oppdrettere som var blinde for rasens utfordringer og ikke hadde avlet noen dårlige hunder har jeg sett helt bort i fra. Nå skal det sies at hos spesielt Puli har mye blitt gjort med gemyttet . Hos Laekenois var det verre å finne en oppdretter som var dønn ærlig og nevnte gemytt som hovedårsak til at rasen er sjelden. Det er også viktig å huske at sosial betyr noe annet i andre deler av verden enn her på berget. En sosial hund i mange andre land biter ikke folk den kjenner, men gjerne alle andre. Lyra fikk mye kritikk i Belgia etter salg fordi hun tillot håndtering av fremmede i en utstillingssetting. Det var helt feil og å ødelegge rasen hvis man avlet på. De skulle ikke være som en labrador Samme hunden var livsfarlig å gå inn til uten meg tilstede med mindre du kjente henne fra før, så jeg så ikke helt labradoren i henne..
 5. Det samme sliter jeg med. De spiser ikke potetgull en gang. Men fjernkontroller, sofaer, leker etc går ned på høykant... @Siri så heretter bør vi skrive Bordercollie, jackrusselterrier , borderterrier etc?
 6. Æsj, nå fikk jeg ustyrtelig lyst på fjording igjen. Jeg håper jeg rekker å vinne i lotto og få fritidsproblemer nok til hest før jeg dør
 7. Men det er et Engelsk rasenavn. Blir for dumt å endre et navn i Norge bare fordi vi har andre regler for orddeling enn i England. Skal man gjøre det med alt da ? Kaffelatte etc? Blir som Norsk læreren min som prøvde å nekte oss å si f.eks keyboard. Det het tangentbrett for tenk... Jeg er så pinlig dårlig på å spare ! Eller jeg sparer. På brukskonto. Jeg er tidenes gjerrigknark, jeg hater å shoppe ( yrkesskade), men jeg blir dritstressa hvis jeg ikke har passe med penger på brukskonto selv siste dagen før lønn , så jeg overfører sjeldent noe til sparekontoen. Nå har jeg tatt meg sammen og ordnet automatisk overføring. Voksenpoeng det tenker jeg.
 8. Ask gjorde som kidden i Modern Family. Pottytrained himself. Jeg har egentlig ikke gjort noe "oppdragende " på han overhodet, smokk og alt gikk av seg selv i god tid før jeg rakk å tenke på det. Men det søsteren min har gjort med sine er å prate mye med de om det uten å legge press. Mer sånn "det er gøy å tisse på do ". Tror de hadde sånn klistremerkebok? Edit: Det kan se ut som A muligens er litt mer dævhørt enn vanlig selektiv hørsel , så helsesøster har tatt flere tester på han før han eventuelt henvises til spesialist. I dag hadde han vært inne igjen og plutselig ringte hun meg. Testen hadde vært ekstremt dårlig, så hun hadde spurt A om han var forkjølet. "Nei , men jeg har vært " var svaret. "Når da ?" "I dag tidlig "
 9. Sommeren kom litt brått på oss gitt. Sånn ca når vi var i Frognerparken. 26 g i sola Heldigvis hadde poden t-skjorte over ullgenseren. Det hadde ikke jeg *sukk* Toddy og Nico var begge med og poserte nok en gang for turistene. Søsteren min tok ansvaret for Nico , jeg orker ikke en kjeftasmelle og en grabukk samtidig på et så befolket sted.
 10. Den heter langumveien: ) Det er en bom det går an å parkere ved der.
 11. Når du nesten glemmer å kjøre inn i rundkjøringen fordi du ser en bil som åpenbart tilhører en collie- oppdretter , men ikke klarer lese kennelnavnet. @Perfect Image du har ikke vært på langtur i dag ? Poden er hos en kompis. Burde brukt tiden fornuftig, men jeg er for sliiiiten...
 12. Man får ikke saurenhetsbevis på polarhunder og polarhundblandinger og det er det en fryktelig god grunn til.. Mange av de kan gå løse , frem til de plutselig stikker i jakt. Min har fått tak i både fugleunger og mus når han har vært i bånd uten å skade de, og han har god innkalling, men ikke pokker om han får være løs annet enn langt til skogs godt utenom båndtvangstiden og langt fra beiteområder. Å ikke vite hva man har og ta forholdsregler deretter er potensielt dårlig dyrevelferd for både vilt, andre husdyr og hunden selv. Jeg er tilmed forsiktig med å slippe han med små hunder i tilfelle jakta slår inn. Det er instinkter hverken hund eller eier rår over når de først havner i jaktmodus.
 13. Jeg har blitt invitert på sånn der 25 års jubileum fra ungdomskolen ( Jepp, Jeg er så gammel ) og jeg er usikker på om jeg tør dra. Ikke fordi jeg har så mange dårlige minner , men fordi jeg knapt har noen minner. Jeg husker seriøst nesten ingen av de jeg gikk i klassen med. Bare de jeg har hatt kontakt med siden. Men alle husker tydeligvis meg, jeg støter jo noen ganger bort i folk fra den tiden og det er alltid "åååå guuud, så lenge siden!! Jeg hørte du bodde i England?? Og i Oslo ?? Og du har fått barn ??" Og jeg står alltid og lurer på hvem i h***** vedkommende er og hvordan i alle dager alle vet ALT om meg. Det er så pinlig. Jeg har alltid hatt problemer med ansikter og navn. Jeg er tilnærmet autistisk på andre områder, jeg har nærmest skremmende god hukommelse på enkelte ting. Men ikke på mennesker. Sist i går fikk jeg bevist det. Kollega om en kunde : hva heter han der igjen, jeg husker ikke navnet !! Jeg : hvordan skal jeg vite det , jeg har aldri sett fyren før... Kollega : ??? Du pratet med han når han var innom i går , og han har spilt i sånn ca alle norske filmer og serier !! Jeg : Jeg har sikkert sett han på både film og TV , og jeg snakket sikkert med han dagen før. Hadde han hatt 4 bein og pels hadde jeg kanskje husket han.. .
 14. Ranunculus Asiaticus... Var sikker på det var en eller annen trylleformel fra Harry Potter jeg , men det er visst en av mine varelinjer. Hæsjtægg brattlæringskurve
 15. Han kom plutselig i mål tidligere enn antatt ! Helt tilfeldig at jeg rakk livestreamen. Gøy !!