Gå til innhold
Hundesonen.no

Mud

Medlemmer
 • Innholdsteller

  11,108
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  75

Mud last won the day on 23. Desember 2016

Mud had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

25,061 Excellent

Om Mud

Contact Methods

 • MSN
  skrullahansen@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn
  Hemmelig
 • Hunderase
  Puli, Alaska Husky

Nylige profilbesøk

18,992 profilvisninger
 1. Akkurat nå, februar

  Er det noen som vet om sånt avtagbart sofatrekk tåler tørketrommel? Hæsjtægg huskyownerrealness
 2. Tapatalk

  Kan man legge til bilder via mobil uten taptalk nå?
 3. Akkurat nå, februar

  Signerer. Loke og Lyra var nada problem. Tellus og sheila også, selv om Tellus hauset seg voldsomt opp over andre tisper. Jonas og sheila gikk også bra. Toddy derimot... han mister hodet når han møter kastererte hannhunder og unge hunder også forøvrig. Alt som lukter anderledes enn vanlig tispe uten løpetid eller hannhund skal voldtas.
 4. Akkurat nå, februar

  Jeg har hatt mange hannhunder og aldri hatt problemer med hormonell oppførsel før denne , så jeg tolket det ikke så krasst som deg.. Jeg tror de fleste vet at hunder er forskjellige og at noen har sterkere kjønnsdrift enn andre. Med Toddy hjelper det ikke med oppdragelse.. Jeg er strengere med han når det kommer til sånn atferd enn det jeg har vært med noen av de tidligere hannhundene og han klarer bare ikke å gi seg. Han har null kontroll på seg selv. Til sammenligning går han automatisk bak meg i nedoverbakker, han tør ikke nærme seg en åpen dør uten bånd selv om han blir ropt på etc fordi han hater når noen blir sint på han. Men to ting klarer han ikke å styre tydeligvis : jaktinstinktet og kjønnsdriften.. Edit : Toddy blir verre og verre med årene
 5. Akkurat nå, februar

  Jeg hadde det sånn før jeg også. Men disse to bryr seg filla. Den eneste som overfalles er poden. Sambo også kom jeg på , men han gjør mer utav seg i det han kommer inn. Han hauser de opp i det han åpner døra og roper på huskyen hvis han ikke kommer ned. ..Jeg går bare inn og styrer med mitt. Det kan ha litt å si. Eventuelt så liker de meg minst
 6. Akkurat nå, februar

  Det som er harmløs moro for oss bikkjefolk kan fort oppfattes anderledes av andre Jeg har jo flere som er redd hunder på vennelista og sånne videoer hjelper neppe på inntrykket Er det bare jeg som kan dra å handle og komme tilbake igjen uten at noen av hundene bryr seg ? Dvs , ingen av de gidder å reise seg og komme bort. Jeg husker en gang var jeg inn og ut døra 4 ganger på 6 timer uten at huskyen gadd å komme ned trappa.. Har han vært alene en arbeidsdag kommer han ned etter noen minutter med gjesping og strekking. Nico reiser i det minste hodet og logrer litt. Hun ligger sjeldent oppe , hadde hun gjort det hadde hun muligens orket å komme ned for å sjekke om jeg har kjøpt noe til henne.. kanskje... Jeg er så dypt elsket .
 7. Akkurat nå, februar

  Noen ganger glemmer jeg at de fleste jeg har på Snap ikke er hundefolk. Og når jeg da legger ut en Snap av at Nico "angriper " beina mine med mye lyd (dvs leker ) blir det reaksjoner gitt Jeg skjønner jo at hun kan virke sint og gal for de som ikke har hund ev hund som synes det er rasende festlig å "bite " i ankler . Når jeg får tenkt meg om
 8. Kom på at hvis det er noen som er nysgjerrige på pulier i hverdagen så er det bare å følge oss på Snap.. anhans76 tror jeg brukernavnet er Det er det som står på snapen i hvertfall. Det er ikke en ren pulisnap, men hun dukker opp jevnlig..
 9. Akkurat nå, februar

  Jeg signerer den. Hvis ikke hundepasserne får ut fingeren og kjøper seg nytt hus /leilighet hvor det er lov å ha hund innen rimelig tid lever ballene til Toddy farlig. Jeg kan ikke ha de i samme hus når Nico har løpetid av flere årsaker . En av de er at Toddy bryter seg ut av alt eller ofrer liv, helse, vegger og dører i forsøket. En annen er at Nico ikke takler nærværet hans og rett og slett går inn for å skade han , sannsynligvis mye fordi han er som han er når hun løper.. Dette er grunnen til at jeg IKKE skulle ha hannhund når jeg har tispe og attpåtil fikk jeg den kåteste hannbikkja jeg noensinne har møtt. Men alternativt ville han vært død. Jeg har virkelig ikke lyst til å kasterere fordi han er usikker med fremmede hunder og dette er jeg redd kan bli verre. Å kasterere Nico er også oppe til vurdering fordi hun er såpass innbilt , men det er et enda større og skumlere inngrep.
 10. Jeg skal ærlig innrømme at jeg alltid blir oppgitt over sånne innslag om pulien pga det ensidige fokuset på pelsen. De fleste steder opplyses det om at de krever moderat med pelsstell , men siden det bare er pelsen det snakkes om sitter man allikevel igjen med inntrykk av det er voldsomme greier.. Du ser jo bare i artikkelen her. 12 timer pelsstell før en stor utstilling høres voldsomt ut, men det inkluderer altså bad (som tar tid fordi snorene altså ikke har en svampeffekt ) og 10 timer i tørkebur. Da er vi nede i maks 1 time med gjennomgang av snorer og litt finklipp der det er blitt for langt.. Det er langt mindre enn de fleste andre pelsraser plutselig. Hvis bikkja i det hele tatt nevnes så er det at de er ekstremt aktive og bjeffer. That's it...
 11. Jeg er stort sett alene med barn, hund og jobb i hverdagen, så her får ikke bikkjene tur om morgenen. Før var jeg alenemor, nå har jeg samboer, men han har eget firma og er mer på jobb enn hjemme. Når poden var yngre fikk selvfølgelig ikke hundene tur uten at han kunne være med , så da ble det kreative løsninger for å få med seg ungen på tur. I fjor ble det lite tur de dagene han feks hadde fotballlamp i hall, men var det ute dro jeg med meg bikkjer. Nå begynner alt å bli mye enklere for nå kan ungen fint være en times tid alene, og det er ikke forventet at jeg står å ser på i timesvis på de aktivitetene han har nå. Jeg tar igjen all min dårlig samvittighet for bikkjene når ungen er hos pappaen Jeg er selvfølgelig farget av at jeg stort sett er alene med alt i , men jeg blir forbauset når folk mener at barn, hund, jobb er knirkefritt. Man har stort sett 3 til 4 timer i hverdagen hvor man skal presse inn matlaging, spising, kvalitetstid med barnet og turing av bikkja før legging og husarbeid. Er man to så kan selvfølgelig en gå tur i mens ungen sover og den andre gjør husarbeidet.
 12. Huskyen gikk løs i skogen i fjor vinter.. i sommer så jeg en mye høyere viltinteresse i bånd så etter det har han vært i bånd. Han har god innkalling og er en rævdilter til vanlig , men han vet om vilt lenge før meg, så jeg tar ikke sjansen. Jeg er rett og slett redd han skal stikke ut i jakt og bli ufrivillig borte. Han er dum nok til å ikke finne veien tilbake og han kan tilbakelegge store avstander raskt. Edit : Pulien kan gå løs ..
 13. Får ikke lagt til bilde på sonen for taptalk fungerer ikke på mobilen min . Men jeg har lagt ut flere bilder av henne før. Hun er barbert i ansiktet fordi jeg ikke orker bartelukt og har kortere snorer enn en snart 4 år gammel puli skal ha . Fordi jeg vil redusere mengden dritt hun drar med seg inn i huset. Det detter nemlig av av seg selv når pulien er ferdig snoret med solide snorer. Du slipper å plukke noe særlig kvist av pelsen på en voksen puli , alt havner på gulvet Don't wash the puli/mop, mop the floor - sier dem som har har puli og liker husarbeid litt bedre enn jeg gjør.. forrige puli hadde full pels i ansikt og full lengde. Den var nemlig bare sambo sin og sambo er ikke like nøye på lukt og gulvvask som meg. Hun var forøvrig på turer opp til en måned i strekk hun også. Diskuterer vi fortsatt pulipels eller diskuterer vi langhårede eller røytefrie raser generelt ? Det kan nemlig ikke sammenlignes med pulipels. Pulipels skal ikke børstes. Den er så godt som vedlikeholdsfri utenom vask og tørk. Vi er som sagt ute på tur i skogen i ukesvis året rundt . Vi har ikke med oss pelsutstyr... Do the math. Det eneste pulipels er totalt ubrukelig på er kram snø. Derfor har vi med overall på vinterturer. (Med tur mener jeg turer med overnatting) Ellers krever hun like lite som huskyen på tur. Begge har med varmedekken når vi skal sove ute i minusgrader. Huskyen trenger i tilegg halm, men det er fordi han ikke har vett til å ligge i telt. Ellers har begge regndekken til turer i tilfelle regn og kjølig vær vår/høst. Huskyen er mye mer sårbar for høye temperaturer enn pulien. Snorpels beskytter mot rovdyr. Det er derfor flere vokt/gjeterhundraser har eller har hatt snorer. Ja , de fungerer, det er ikke bare noe noen har funnet på. Ved røff lek hundene i mellom her får aldri Toddy annet enn snorer i kjeften. Han drar henne rundt på gulvet etter snorene uten at det plager henne tydeligvis. En puli lider virkelig ikke i stillhet.. Hva enkelte velger mtp utstilling synes jeg er irrelevant i forhold til pulipelsen. Uansett rase eller pels er det folk som drar det for langt.. Edit: må påpeke at huskyen er innehund så derfor fryser han selvfølgelig lettere nå enn han gjorde når han bodde ute 24/7. Men jeg tror uansett jeg ville tatt med dekken til han om vinteren. Vi har vært på turer hvor det har vært 0 grader og sludd på kvelden/natta og plutselig 12 -13 kalde morgenen etter. En våt husky fryser i kulda uansett.
×