Jump to content
Hundesonen.no

Heidihj

Medlemmer
 • Content Count

  5229
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Heidihj

 1. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Set ut som valp kom fortere enn forventa likevel. Om alt går etter planen henter vi en hannvalp til pinsehelga 😍
 2. Heidihj

  Trekkhundtråden

  Tenkte vi kunne ha en egen trekkhundtråd der vi kan diskutere, spørre, dele og bare skravle om alt som gjelder trekkhunder. I denne tråden er en trekkhund en hund som trekker, om det er snakk om de tradisjonelle sledehundrasene, de moderne sprinterne og alt annet. Kjør på!
 3. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Ble ikke valp på oss fra det kullet vi ventet på, så da håper vi at det kommer nok hanner i neste interessante kull (der venter de på løpetid) 😊
 4. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Samme her. Jeg kjøpte min første hund sammen med min mor da jeg var 13 år. Hund nr 2 kom da jeg var 20 år. Nå er jeg 28, og i løpet av året tror jeg vi har 6 hunder 🙈 Familien har gitt opp å prøve å snakke meg til fornuft 😅
 5. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Rundt 2 uker til termin på tispa jeg er interessert i valp fra. Hun er drektig, men vi er veldig spent på hvor mange som kommer og kjønnsfordeling! Krysser fingrene for at det kommer en fin hannhund til oss 🤞
 6. Heidihj

  Når fikk din tispe første løpetid

  Litt ulik erfaring på de 4 tispene jeg har hatt: - Golden retriever tispa fikk første løpetid da hun var 14 mnd. Hadde en løpetid i året resten av sitt liv. Aldri problemer med innbilt eller noe. - Alaskan malamute tispe 1 første løpetid da hun var 7 mnd. 2 løpetider i året. Aldri hatt problemer med innbilt. Fikk livmorbetennelte da hun var 6 år - ble kastrert. - Alaskan malamute tispe 2 fikk første løpetid da hun var 7 mnd. 2 løpetider i året. Aldri hatt noe trøbbel hormonelt, men ble bare 4 år av andre grunner. - Alaskan malamute tispe 3 fikk første løpetid da hun var 9 mnd. Hun er fremdeles ikke ett år, så kan ikke si så mye om hvordan hun utvikler seg.
 7. Heidihj

  Tursele til hunder som trekker

  Jeg bruker nomeseler også på gåturer til mine malamuter. Men jeg vil at de skal holde drag i selen også da (ikke full gass - det går ikke, men holde trekk til en viss grad). Jeg var veldig redd for at hundene ikke skulle skille situasjonene om jeg brukte nome til alt, men det gjør de absolutt! De er i helt annet modus om jeg har på nome foran ski/slede/sykkel og om jeg går. Bruker også nome under kløvene pga trekkinga (men da sjekker jeg for gnagsår underveis). Det finnes sikkert noen andre seler som ok, men jeg har enda ikke funnet noen jeg er like fornøyd med som nomeselene når hundene faktisk ligger i trekk på tur også.
 8. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Spennende! Går du for husky igjen? Ja! Blir spennende å prøve en ny rase 😊
 9. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Jupp håpet er å på sikt få et 4-spann til løp og tester (på sikt - Mayah blir 8 i år)
 10. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Blir spennende å se hva som kommer. Jeg tar et raseskifte ser det ut til. Grønlandhund. Jeg har inntrykk av det man kan få mer motor og mer trøkk, så jeg går for det denne gangen.
 11. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Så dere hadde lånt ut Seeko. Blir spennende å se om det blir en valp på dere derfra da tispe eller hannhund?
 12. Heidihj

  Aska, schæferhund :)

  Utrolig trist lesing 😞 Kondolerer.
 13. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Blir kanskje valp i år også 😅 Det håper jeg blir siste valpen på noen år. Kanskje 🙈
 14. Heidihj

  Trekkhundtråden

  I år har jeg nok hunder hjemme til å kjøre 4-spann! Har fått noen sledeturer hittil denne vinteren, og sånn som føret er nå håper jeg vi får mange flere 😊 Malamuten Rana på 9 mnd gjør det veldig godt, og hun har vist seg å foreløpig kunne gå foran med Frost og bak. Resten av gjengen er malamuten Frost (4 år- stort sett foran), malamuten Mayah (7,5 år - går bak) og innimellom har vi med malamute/alaska husky miksen Tundra (1,5 år - går greit foran med Frost og bak med Mayah). Shibaen vår Teemo har også fått prøvd seg på noen spannturer - både der han får løpe bak og ved siden av sleden, og der han går i spannet. Bilder og noen filmsnutter ligger her:
 15. Heidihj

  Tur og skeptisk veteriner

  Noe av det viktigste jeg gjør med mine valper er å være masse ute i terrenget, skogen og fjellet. Vi kan være ute i mange timer, så lenge det går på valpenes premisser og at de får hvile når de trenger. Det er viktig for valpene å bygge muskler, få god koordinasjon og forståelse for terreng. Mine hunder har et liv med mye tur og fysisk aktivitet, så jeg syns det er veldig viktig å legge et godt grunnlag (jeg har en hund som jeg overtok som voksen. han har ikke grunnlag i det hele tatt.. merker fremdeles etter to år hos oss at han er mye mer klønete i terreng enn de andre).
 16. Heidihj

  Pris på hunder til omplassering .

  Jeg tror de fleste hunder takler en omplassering. Jeg har tatt inn to voksne hannhunder, og det har gått så bra begge gangene. Det selges en drøss med voksne hunder til 10 000 +. Jeg syns absolutt dette kan forsvares for en hund som er frisk (helsetester OK), har de egenskapene som ny eier ønsker (god trekkhund, god jakthund mm.) og har et bra gemytt. Jeg hadde selv enkelt kjøpt inn en voksen hund om den har det jeg ønsker av egenskaper. Min ene omplassering kosta egentlig 8000 kr. Jeg hadde ikke de pengene liggende da jeg ble oppmerksom på han. Eier var så fornøyd med det livet vi kunne tilby hunden, så vi fikk kjøpe han til under halv pris. Jeg har fint råd til å eie hundene mine, men jeg har ikke penger til ny hund liggende til enhver tid. Jeg må alltid spare inn og skrape sammen når vi skal kjøpe inn ny hund - men penger til mat, forsikringer og enkle vet.utgifter har vi (vi har 4 hunder - så blir litt utgifter).
 17. Heidihj

  Valg av trekksele

  Jeg har nomeseler fra troll, björkis og gresshoppa til mine malamuter. Fornøyd med de. Shibaen har en som er sydd på mål av Minipina. Om du har mulighet ville jeg ha prøvd på noen varianter for å se hva som passer best til din hund.
 18. Helt enig med deg! Men nå kjenner jeg til en sak der eier var på tur i utmark med hund i bånd. En søye med lam kom helt bort til hunden, og eier klarte ikke dytte de vekk. Hunden bet sauen. Hvem ble begjært avlivet? Jo, hunden... Det er ganske sprøtt
 19. Jeg har hatt hunder som har drept. Det er helt jævelig. Den ene var en golden retriever. Hun drepte to kaniner. Begge gangene var hun bindt (første gangen hoppa kaninen innenfor rekkevidden, andre gangen slet hunden seg). Der var veldig vondt begge gangene. Spesielt ettersom begge tilfellene endte i knuste eiere.. Det hadde ikke falt meg inn å avlive hunden min pga dette. Jeg tok bare enda sterkere forhåndsregler. Andre gangen var det en av malamutene mine som kom seg løs på gården vi bodde på. Vi hadde sau, kyr, høner, kaniner og katter som nærmeste nabo på den tiden. Hunden valgte å bryte seg inn i hønsegården. Der gikk det dessverre med noen høner som lå på eggene sine. Dette var også helt grusomt. Bonden tok det heldigvis pent. Han kjente meg godt, og viste at dette var et uhell som nok ikke kom til å skje igjen - i tillegg kjente han til polarhunder fra før, så han hadde kunnskapen til å se at dette ikke var aggresjon eller at det var fare for barna på gården. Igjen - å avlive hunden min pga dette hadde ikke vært greit. Jeg har lært at bånd ryker og at dører åpnes. Som eier av store polarhunder har jeg et stor ansvar. Vi har valgt å bosette oss i en bygd ned sau, og vi bor i en kommune med tusenvis av tamrein. Det går helt fint, så lenge vi er vårt ansvar bevisst. Vi vet godt hva vi har i enden av båndet.. Vi har en lignende sak som de tolv sauene her i kommunen. Utrolig sosiale og enkle hunder er krevd avliva. En svært trist sak. Om disse hundene må bøte med livet, har det ingen ting å si utover at eieren mister sine elskede hunder.. Eierne har lært, og de kommer ikke til å være sløve med de igjen. I denne saken har også argumentet vært at bonden har barn på tunet, noe som såklart er totalt irrelevant i en sak der hunder tar sau på utmarksbeite.
 20. Vi er nok endel folk som eier hunder som vi vet fullfører jakta om de får sjansen. Jeg går fint med normal puls, men det er et stort ansvar, og man må passe godt på at man bruker utstyr som ikke ryker osv. Utrolig trasig sak for alle parter. Det er mitt store mareritt å oppleve at hundene kommer seg løs og tar dyr på denne måten..
 21. Heidihj

  Valpegjengen 2018

  Jeg er så utrolig fornøyd med denne valpen! Hun er så utrolig god og fin. Ser ut som hun kan bli flink i trekkselen også
 22. Heidihj

  Valpegjengen 2018

  Valpen viser at hun kan bli en brukbar trekkhund
 23. Heidihj

  Valpegjengen 2018

  Det er hun
 24. Heidihj

  Valpegjengen 2018

  Hundepoter tåler stort sett fint å gå på frost og snø. Da jeg hadde retriever tok jeg på potesokker da jeg så hun begynne å løfte potene ekstra og halte litt. Stort sett var det under 15 minus før hun trengte sokker. Nå har jeg malamuter og shiba. Bruker ikke sokker på malamutene omtrent (bare ved skader), og shibaen har jeg kun opplevd trengte sokker en gang (- 20 grader på skitur på fjellet).
 25. Heidihj

  Valpegjengen 2018

  Min 2018 valp er 5 måneder i morgen 😍 fremdeles drømmevalpen!
×