Gå til innhold
Hundesonen.no

Heidihj

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,217
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Alt skrevet av Heidihj

 1. Heidihj

  Trekkhundtråden

  I år har jeg nok hunder hjemme til å kjøre 4-spann! Har fått noen sledeturer hittil denne vinteren, og sånn som føret er nå håper jeg vi får mange flere 😊 Malamuten Rana på 9 mnd gjør det veldig godt, og hun har vist seg å foreløpig kunne gå foran med Frost og bak. Resten av gjengen er malamuten Frost (4 år- stort sett foran), malamuten Mayah (7,5 år - går bak) og innimellom har vi med malamute/alaska husky miksen Tundra (1,5 år - går greit foran med Frost og bak med Mayah). Shibaen vår Teemo har også fått prøvd seg på noen spannturer - både der han får løpe bak og ved siden av sleden, og der han går i spannet. Bilder og noen filmsnutter ligger her:
 2. Heidihj

  Trekkhundtråden

  Tenkte vi kunne ha en egen trekkhundtråd der vi kan diskutere, spørre, dele og bare skravle om alt som gjelder trekkhunder. I denne tråden er en trekkhund en hund som trekker, om det er snakk om de tradisjonelle sledehundrasene, de moderne sprinterne og alt annet. Kjør på!
 3. Heidihj

  Tur og skeptisk veteriner

  Noe av det viktigste jeg gjør med mine valper er å være masse ute i terrenget, skogen og fjellet. Vi kan være ute i mange timer, så lenge det går på valpenes premisser og at de får hvile når de trenger. Det er viktig for valpene å bygge muskler, få god koordinasjon og forståelse for terreng. Mine hunder har et liv med mye tur og fysisk aktivitet, så jeg syns det er veldig viktig å legge et godt grunnlag (jeg har en hund som jeg overtok som voksen. han har ikke grunnlag i det hele tatt.. merker fremdeles etter to år hos oss at han er mye mer klønete i terreng enn de andre).
 4. Heidihj

  Pris på hunder til omplassering .

  Jeg tror de fleste hunder takler en omplassering. Jeg har tatt inn to voksne hannhunder, og det har gått så bra begge gangene. Det selges en drøss med voksne hunder til 10 000 +. Jeg syns absolutt dette kan forsvares for en hund som er frisk (helsetester OK), har de egenskapene som ny eier ønsker (god trekkhund, god jakthund mm.) og har et bra gemytt. Jeg hadde selv enkelt kjøpt inn en voksen hund om den har det jeg ønsker av egenskaper. Min ene omplassering kosta egentlig 8000 kr. Jeg hadde ikke de pengene liggende da jeg ble oppmerksom på han. Eier var så fornøyd med det livet vi kunne tilby hunden, så vi fikk kjøpe han til under halv pris. Jeg har fint råd til å eie hundene mine, men jeg har ikke penger til ny hund liggende til enhver tid. Jeg må alltid spare inn og skrape sammen når vi skal kjøpe inn ny hund - men penger til mat, forsikringer og enkle vet.utgifter har vi (vi har 4 hunder - så blir litt utgifter).
 5. Heidihj

  Valg av trekksele

  Jeg har nomeseler fra troll, björkis og gresshoppa til mine malamuter. Fornøyd med de. Shibaen har en som er sydd på mål av Minipina. Om du har mulighet ville jeg ha prøvd på noen varianter for å se hva som passer best til din hund.
 6. Helt enig med deg! Men nå kjenner jeg til en sak der eier var på tur i utmark med hund i bånd. En søye med lam kom helt bort til hunden, og eier klarte ikke dytte de vekk. Hunden bet sauen. Hvem ble begjært avlivet? Jo, hunden... Det er ganske sprøtt
 7. Jeg har hatt hunder som har drept. Det er helt jævelig. Den ene var en golden retriever. Hun drepte to kaniner. Begge gangene var hun bindt (første gangen hoppa kaninen innenfor rekkevidden, andre gangen slet hunden seg). Der var veldig vondt begge gangene. Spesielt ettersom begge tilfellene endte i knuste eiere.. Det hadde ikke falt meg inn å avlive hunden min pga dette. Jeg tok bare enda sterkere forhåndsregler. Andre gangen var det en av malamutene mine som kom seg løs på gården vi bodde på. Vi hadde sau, kyr, høner, kaniner og katter som nærmeste nabo på den tiden. Hunden valgte å bryte seg inn i hønsegården. Der gikk det dessverre med noen høner som lå på eggene sine. Dette var også helt grusomt. Bonden tok det heldigvis pent. Han kjente meg godt, og viste at dette var et uhell som nok ikke kom til å skje igjen - i tillegg kjente han til polarhunder fra før, så han hadde kunnskapen til å se at dette ikke var aggresjon eller at det var fare for barna på gården. Igjen - å avlive hunden min pga dette hadde ikke vært greit. Jeg har lært at bånd ryker og at dører åpnes. Som eier av store polarhunder har jeg et stor ansvar. Vi har valgt å bosette oss i en bygd ned sau, og vi bor i en kommune med tusenvis av tamrein. Det går helt fint, så lenge vi er vårt ansvar bevisst. Vi vet godt hva vi har i enden av båndet.. Vi har en lignende sak som de tolv sauene her i kommunen. Utrolig sosiale og enkle hunder er krevd avliva. En svært trist sak. Om disse hundene må bøte med livet, har det ingen ting å si utover at eieren mister sine elskede hunder.. Eierne har lært, og de kommer ikke til å være sløve med de igjen. I denne saken har også argumentet vært at bonden har barn på tunet, noe som såklart er totalt irrelevant i en sak der hunder tar sau på utmarksbeite.
 8. Vi er nok endel folk som eier hunder som vi vet fullfører jakta om de får sjansen. Jeg går fint med normal puls, men det er et stort ansvar, og man må passe godt på at man bruker utstyr som ikke ryker osv. Utrolig trasig sak for alle parter. Det er mitt store mareritt å oppleve at hundene kommer seg løs og tar dyr på denne måten..
 9. Heidihj

  Valpegjengen 2018

  Jeg er så utrolig fornøyd med denne valpen! Hun er så utrolig god og fin. Ser ut som hun kan bli flink i trekkselen også
 10. Heidihj

  Valpegjengen 2018

  Valpen viser at hun kan bli en brukbar trekkhund
 11. Heidihj

  Valpegjengen 2018

  Det er hun
 12. Heidihj

  Valpegjengen 2018

  Hundepoter tåler stort sett fint å gå på frost og snø. Da jeg hadde retriever tok jeg på potesokker da jeg så hun begynne å løfte potene ekstra og halte litt. Stort sett var det under 15 minus før hun trengte sokker. Nå har jeg malamuter og shiba. Bruker ikke sokker på malamutene omtrent (bare ved skader), og shibaen har jeg kun opplevd trengte sokker en gang (- 20 grader på skitur på fjellet).
 13. Heidihj

  Valpegjengen 2018

  Min 2018 valp er 5 måneder i morgen 😍 fremdeles drømmevalpen!
 14. Heidihj

  Annen hunderase enn den du har.

  Jeg har malamuter fra før. Skulle jeg hatt samme bruksområde, som er trekk og tur, ville jeg valgt som over. Jeg har også shiba som tilleggshund. Han er med på alt, men bor inne med oss. Skulle jeg hatt en annen rase som tilleggshund til polarhundene, kunne jeg tenke meg islandsk fårehund. Har veldig sansen for dem - men jeg HATER bjeffing.
 15. Heidihj

  Annen hunderase enn den du har.

  Ingen tvil: grønlandshund 😊
 16. Heidihj

  Valp - hva prioriterer du av trening i starten?

  Jeg lar valpene mine stort sett bare få være valper. Rana (4 mnd) kan ikke en eneste kommando annet enn å komme når jeg roper navnet hennes. Utover det tar jeg mine valper med overalt og sosialiserer de masse med hunder utenfor flokken og andre mennesker i alle aldre. Valpene må også lære å være selvstendige og falle til ro i hundegård og i bånd ute. Hovedfokuset vårt er likevel å la de få utfolde seg i naturen. De får løpe løs i fjellet og skogen hver dag. Koordinasjon, muskulatur og kondisjon er mitt største fokus hos valpene. De skal få oppleve at det å være aktiv ute er meningen med livet
 17. Heidihj

  Valpegjengen 2018

  Takk! Jeg elsker bygningen og kroppen hennes. Hun har også noen utrolig fine bevegelser, så har troa på henne Viste tidlig at hun hadde et svært godt og effektivt trav. Håper hun fortsetter å utvikle seg i den retningen
 18. Heidihj

  Valpegjengen 2018

  Rana vokser og vokser. Hun er litt over 4 mnd, og nærmer seg nok 20 kg. Fremdeles en utrolig herlig valp!
 19. Heidihj

  Underlag i hundehus

  Brukt halm i flere år, men i år gikk vi over på treull pga tørken rundt i landet. Veldig fornøyd med det foreløpig. Ikke prøvd det lengre enn en mndes tid. Har hatt tepper og saueskinn i huset til shibaen, og det fungerer kun om man er flink til å sjekke innunder ofte og ta ut underlagene for tørk. De blir mye våtere enn halm og treull, og må taes ofte ut å tørkes.
 20. Heidihj

  Acana vs. Orijen

  Fórer mine 4 med Acana og Provit. Funker gull! Nå tåler mine bikkjer det de får av fór, og er vant med å spise ulike typer. Hunder som passes hos oss for stort sett Acana de også, og det har vi bare positive erfaringer med. Hunder er individer, og det er bare å prøve seg frem for å se hva hunden fungerer best på 😊
 21. Heidihj

  Knurring på valp

  At valper lærer seg å knurre når det er noe de ikke vil/ikke liker, er ikke uvanlig. Bare fortsett å ta av og på selen uten noe spesielt dill. Han må bare lære seg at det må godtas, og det hjelper ikke å knurre og å være dust. Min siste valp knurra, glefsa og var helt rabiat om jeg løfta henne opp og holdt henne. Det var helt pyton. Hun skulle nemlig springe rundt og ikke bli holdt fast.. Det problemet ble enkelt løst med at hun ofte ble løftet, og hun fikk ikke komme ned før hun roet seg. Kan ikke ha en hund som lærer at tulleoppførsel funker når det er noe hun ikke vil/liker. Samme valpen var veldig rask med glefsing og biting om det var andre ting som var kjedelig/ubehagelig (kloklipping, sele over hodet, håndtering generelt - selv veterinæren ble paff under valpekontroll og vaksine), men dette har jeg bare oversett og fortsatt med mitt. Hun har slutta helt 😊 Nå skal det sies at dette overhode ikke er en usikker valp, kun en frøken med sterke meninger. Hadde hun vært redd og usikker hadde jeg jobbet mer med trygghet og positivitet.
 22. Heidihj

  Uttørket pels?

  Om du ikke tror det er fôret, er det ikke veldig uvanlig at de røyter skikkelig ned innimellom. Dekkhåra røyter på mine innimellom også. Ikke nødvendigvis hvert år. Så om han er i fin form, og dere ikke har gjort noen store endringer med foringa hadde jeg vente å sett om pelsen kom tilbake på vanlig måte 😊
 23. Heidihj

  Min neste hund *drømmetråd*

  Tenke vi kunne vise hvilke hund vi drømmer om som vår neste Skriv gjerne rase, kjønn, navn, evt. farge på hunden, hva den skal kunne brukes til, og kanskje linjer/foreldre. ------------------------------- Rase: Alaskan malamute Kjønn: Hannhund Navn: Arrluq Farge: Agouti, mørk Størrelse: 35-40 kg. Ikke blant de største hannene. Han kommer til å være en sterk og flott hund med nydelig arbeidsmoral. Trekker godt både på ski, sykkel og pulk. Bærer kløv som en helt, og er en flott turhund. Ellers er han en kosegris som trives både i sofaen og liker å ligge på fanget (eller halvveis på fanget ) Kommer nok ikke til oss på noen år, men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves
 24. Jeg har tidligere hatt separate tråder der hundene mine er blitt presentert, men jeg tenkte å lage en ny tråd der jeg samler bilder av hundene. Per nå har vi to hunder. En malamutetispe på snart 6 år, og en shibahannhund på 3 år. Vi holder til på Helgeland i Nordland. Her trives vi veldig godt i fantastisk natur som byr på utallige flotte turer. Denne tråden blir nok mest deling av bilder fra turene våre. Forhåpentligvis blir det en flokkøkning i løpet av 2017 da jeg dessverre måte avlive en malamutetispe tidligere i år. Nå har vi to hunder som trives utrolig godt i hverandres selskap. Vi har også fått låne med oss en shibatispe innimellom. Hun er så herlig og glir rett inn med de andre
×