Jump to content
Hundesonen.no

Miloficent

Medlemmer
 • Content Count

  387
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Miloficent last won the day on January 11

Miloficent had the most liked content!

Community Reputation

452 Excellent

1 Follower

About Miloficent

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Hunderase
  Blanding & ESS

Recent Profile Visitors

1866 profile views
 1. Miloficent

  Akkurat nå - januar

  Når man har hatt hund i 50 år blir man EKSPERT på hund! Shit, tenk det. Tråd på facebook om menneskemat til hund, og det kan man fint gi fordi hun kjente noen gatehunder i Spania som ble gamle og tatt vel hånd om. Gleder meg til jeg blir så god på hund altså!
 2. Miloficent

  Akkurat nå - januar

  Bare la meg vise dere at det ER SNØ I ROGALAND!! Som faktisk har ligget i mer enn to timer før regnet kommer. Hundene er overlykkelige og jeg er glad for rene hunder på tur😇❄️
 3. Miloficent

  Akkurat nå - januar

  920,- er ganske grei pris mtp at hunden din da er registrert i NOX resten av livet😊
 4. Miloficent

  Gå-pent-i-bånd-sele

  Og noen ganger er man bare nødt til å bruke nødløsningen å feste foran. Enig i at det ikke er en permanent løsning! Men nå på glattisen så kan jeg ikke ha 23 kg springer som tror han er husky. Eller når jeg hadde senebetennelse - da ble det enten trekksele + belte eller frontfeste på mindre turer.
 5. Miloficent

  Gå-pent-i-bånd-sele

  Du kan egentlig bare kjøpe en sele som har ring/annet festepunkt i brystet og få nesten samme effekt. Jeg opplever dog at springeren klarer å dra ganske godt med feste foran, men han får ikke samme kraft. Det dummeste med det er vel skjevbelastningen, så pass på å ikke ha båndet bare på en side isåfall.
 6. Miloficent

  På trening med løpetid

  Og akkurat de holdningene der er jo problemet. Hvorfor ikke bare kommunisere sammen? Hvorfor skal hannhundene bare takle det? Det er faktisk ikke alltid så enkelt! Klart vi kan jobbe med det, men jeg gidder ikke å dra på trening med planlagte øvelser også måtte ende opp med å trene ro rundt løpetisper i en halvtime - for å så ha en helt kokt hund etterpå? I mine konkurransegrener får vi heller aldri løpetispe på stevne, der jeg krever de presterer. Ute på tur er noe annet, der krever jeg ikke stort.
 7. Miloficent

  På trening med løpetid

  Helt fair, så lenge det er avklart på forhånd. Jeg hadde hatt null utbytte av å trene med og rundt løpetisper med min hannhund på 14 mndr. Irriterer meg over at folk ikke kan gi beskjed om sånn før de tar høyløpske tisper inn i kunstgress-hall og begynner å trene når vi feks har fellestrening😣 Ellers er det lov med løpetisper på trening, men det skal tas hensyn til at andre også trener!
 8. Miloficent

  Akkurat nå - desember

  Ja jeg får jo ikke gjort så mye idag med mindre det blir akutt.. Blir bare bekymret over at han ikke vil spise. Ville ha litt ost da (favoritten!), så om han ikke ville hatt det hadde jeg virkelig blitt redd🙈
 9. Miloficent

  Akkurat nå - desember

  Åh jeg blir så i tvil.. Søndag spiste Atlas mest sannsynlig på noe kyllingbein som han fant i skogen, men jeg fikk tatt ut en del av munnen hans. Så om han har spist bein i det hele tatt eller hvor mye - det aner jeg ikke. Idag (altså to dager senere) har han spydd 2-3 ganger i dag morges, litt slakk og ville ikke ha mat. Ble med på jobb, så ble han piggere og sin glade selv igjen. Nå vil han fremdeles ikke ha mat og magen har i hele dag laget rare lyder - avføring er mykere enn normalt, men ellers ikke diaré. Heller ikke spydd noe mer idag. Ringte veterinær og han ville ha han inn på røntgen imorgen tidlig. Jeg blir likevel fryktelig usikker pga to dager forsinkelse på fordervet mat/beinrester, er det normalt? Og hvis magen er helt i vranglås burde det jo være diaré, eller forstoppelse? Nå er han veldig trøtt, men 8 timer på bakrommet krever sitt, de sover jo ikke 100%.
 10. Miloficent

  Akkurat nå - desember

  Akkurat nå er vi 6 hannhunder på en hytte og alle sover søtt! Ikke vært noe tull, verken på tur eller inne🤩 Det er magisk! De har naturligvis fått noen beskjeder om å legge seg pent ned og sove, men det har blitt fint mottatt og sovet siden.
 11. Miloficent

  Akkurat nå - desember

  Mjaaaa unghunden tror jeg har gått fullstendig av vettet og prøver å mase hull i hode - kanskje det fører til mer tur😂 Mens eldste tror jeg bare syns er digg med late dager og er flinkere å lytte til meg🙈
 12. Miloficent

  Milo & Atlas (blanding og engelsk springer spaniel)

  Tusen takk!🥰
 13. Miloficent

  Milo & Atlas (blanding og engelsk springer spaniel)

  Litt tenårings-unghund-idiothund oppdatering😎 MYE har roet seg. Han har mer power og overskudd på trening (kanskje fordi hodet ikke er fullt av deilige damer og rampestreker). Dette er så deilig! Jeg er nok også flinkere til å ikke tøye strikken, dvs gi oss på topp. Jeg trener to svært forskjellige hunder - og da er det ikke alltid like lett å switche over😬 Litt sutrelyder i innlæring av nye ting, men mye av det gir seg når han har forstått 100% hva vi holder på med. Føler jeg begynner å skjønne hvordan jobbe med lyden! Så får vi se, endrer strategi om ikke. Ellers sånn i hverdagen så trekker vi stadig i bånd. Mye fordi jeg ikke har hatt tid til å prioritere aleneturer med han, så skjerpings i Januar! Han er helt super å ha løs i det minste. Responderer godt på innkalling på mennesker, joggere og hester. Hunder ER vanskelig, både på innkalling og passering. Men fløyta er bankers hver gang - heldigvis! Og har han en dag der ørene ikke funker, så mister man privilegiet med å gå løs🤓 Men se hvor vakker han er da😇 Begynt å brøle litt i bånd mot andre hannhunder, ikke store greiene men desverre har Milo en negativ innvirkning der.. Milo knurrer på andre hannhunder om de a) utagerer, eller b) kommer for nært. Og både a & b har vi møtt en del. Strategien som funker greit i passering nå er å trekke oss ut (noen meter ifra, heldigvis ikke mer!) og sette oss ned. Der skal vi sitte til trangen på å sniffe den andre hundens spor gir seg. En vakker dag rusler jeg med begge ved min side i all passering, I hope😂
 14. Miloficent

  Akkurat nå - desember

  Jeg har en del dårlig samvittighet for hundene om dagen🙊 Jobber sinnsykt mye og overskuddet til å gidde å gjøre andre ting med de enn de obligatoriske turene er, vel.. lavt😅 Har juksa litt på kveldsturene da jeg er ganske sliten med godbitsøk i hagen og ikke den vanlige gåturen i nabolaget. Jaja, holder motet oppe til Januar. Tenker at de har godt av en rolig periode uansett, vi gjør ganske mye greier til vanlig🤓
 15. Miloficent

  Akkurat nå - desember

  Aiaiai! Idag er jeg stolt av guttakrutt. Jobb fra 09:45-15:30 med begge hundene på bakrommet (jobber på Musti) uten noe styr! Litt sutring med dør åpen, og helt stille med dør lukket. Så deilig å vite at de kan være med på jobb også - det er fint til travle dager😁 Og sjekk disse søte reinsdyrene da!!
×