Jump to content
Hundesonen.no

Miloficent

Medlemmer
 • Content Count

  348
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Miloficent last won the day on June 2

Miloficent had the most liked content!

Community Reputation

358 Excellent

1 Follower

About Miloficent

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Hunderase
  Blanding & ESS

Recent Profile Visitors

1392 profile views
 1. Miloficent

  Kan man konkurrere med kastrert hund?

  Jeg trodde det var lov å konkurrere med kjemisk kastrert? Isåfall er det en del regelbrytere der ute😅
 2. Miloficent

  Akkurat nå august

  Nå er Milo meldt på rallystevne om to uker! Blir spennende å se hvordan i alle dager det skal gå, vi har ikke trent bane siden Juni😎 Rett før jeg meldte på yngstemann på 10 mndr også, men jeg har en plan om et dobbeltstevne i September for han (dobbel sjangs for å ikke diske😂)
 3. Jeg bruker «nei». Er helt avhengig i å ha en stopp-kommando (noe nei betyr her i hus) hvis de finner på ting de ikke skal, eller hvis de plutselig skulle tatt avgårde etter noe. Under trening bruker jeg ordet «feil» når de gjør noe feil, men er helt nøytral i stemmen og ikke sur. De bare syns det er greit å ha noe å forholde seg til. «Feil» = okei, prøv på nytt, tilby annen atferd ol.
 4. Miloficent

  Akkurat nå juli 😊

  Ja det var jo lurt! Er jo begrenset hvor mye man får tørket med et håndkle🤷🏽‍♀️ Bestilte også sånn spray (malacetic) nå for å bekjempe sopp. Så håper jeg han slipper å dusjes så ofte med den shampooen, litt kjipt å måtte gjøre han våt de dagene det f.eks. er tørt ute🙈
 5. Miloficent

  Akkurat nå juli 😊

  Atlas går under nytt kallenavn: sopp-gutten. Under poter, under mage og nå på halsen. Han blir jo våt etter hver tur mtp at det regner mye og vi eventuelt bader. Tørker godt og han har tørkedekken. Shamponerer med DuoxoPyo (klorhexidin/desinfiserende). Men hvor lang tid tar det før det blir bedre? Han er jo ikke plaget av det, eneste er jo at man ser misfargingen godt i pelsen.
 6. Miloficent

  Akkurat nå juli 😊

  Haha, ja da sitter den lukta virkelig godt! Det er altså så ekkelt😂 Haha😂 Det skal sies at på unghunder er det relativt vanlig med forhudskatarr og at det gir seg etterhvert. Men prosessen skyndes litt av å rense🙈 Så hyggelig! Jeg er selv veldig glad i guttaboys (sånn utenom hvis vi møter tisper med løpetid eller denne katarren her). Unghunden løftet foten for første gang ved 6 mndr, men var ikke før ca 8-9 mndr nå at han løfter mer konsekvent hver gang. Må han skikkelig skikkelig tisse så setter han seg fortsatt ned! Tror det var rundt det samme med eldste.
 7. Miloficent

  Akkurat nå juli 😊

  Det er gøy med hannhund. Helt frem til du står og masserer kjønnsorganet til unghunden fordi han har en heftig dose forhudskatarr. Ikke nok med det, så henger det i pelsen og blir klissete. Toppen av kransekaken er når han vasker seg selv og lukter katarr fra munnen. Remind me again hvorfor nummer to også ble hannhund?
 8. Miloficent

  Allergi og avl?

  Nei, du bør virkelig ikke avle på henne. Oppdretter kan si hun ikke har hatt allergi på noen av hennes, men hva med tidligere avkom? Er alle sjekket? Staff er jo veldig utsatt for allergi og ved å avle på allergiske hunder så viderefører man bare dette. Det er kjipt og dyrt å ha allergihund, noe jeg ikke unner noen å kjøpe. Spesielt ikke når dere vet om at hun har allergi.
 9. Miloficent

  Feil hunderase

  Følte meg truffet😂 Nå har ikke jeg og blandingen min på fire år hatt en veldig lang konkurransekarriere enda, men trent aktivt i to år. Han er verdens letteste å trene, alltid supermotivert for alle slags oppgaver. Jeg kan pirke, gå en hel bane eller lære han nye ting - alt er like gøy! Så skaffet jeg meg en «brukshund» i form av en ESS. Jeg har hatt mye mer utfordringer (i treningen) med han enn med blandingen. Det kom liksom så lett med blandingen, mens med ESS må jeg virkelig jobbe og fundere. Jeg lærer dog mye av han og får et par nye triks i boken. Nå er han bare 9 mndr gammel og full i hormoner da🙈 På den andre siden er spanielen veldig miljøsterk, sosial (med mennesker & hunder), apekatt og veeeldig matmotivert. Nesten det motsatte av blandingen, der har jeg måtte jobbe mye mer.
 10. Miloficent

  Akkurat nå juli 😊

  Hvis det er noen her som har hatt lyd på hundene sine - har de sluttet med det med alderen eller har dere trent slik at det forsvant/ble mindre? Nå snakker jeg om feks lyd i visse øvelser/momenter. Vi har også lyd når jeg går ifra han bindt fast, noe jeg rett og slett ikke aner hvordan jeg skal roe ned. Han blir jo helt stressa og det er null sjangs for at han finner igjen det jeg la ut🙉
 11. Miloficent

  Hvilken rase drømmer du om?

  Drømmeraser (utenom ESS som jeg har): Dalmatiner (vært forelsket i rasen så lenge jeg kan huske!). Kan vurderes som neste hund, men ikke de letteste å drive hundesport med Jaktlabbe/jaktgolden (realistisk som neste hund, heller dog mot labb) Whippet (de virker superkule og er så imponerende raske!) Pointer Weimaraner Malle (skjer sikkert i mitt neste liv, men det er imponerende å se de jobbe) Flatcoated retriever Dansk-svensk gårdshund (handy størrelse, arbeidsomme og Milo har mye av dsgen i seg) Malamute (liker ikke snø eller kulde selv, så det er nok meget urealistisk) Ser at de fleste rasene her er av jaktkategorien. Tror jeg liker den type hund, men har ikke så mye erfaring med f.eks. gjetere. De jeg kjenner med gjetere har hatt/har mye utfordringer ift gjetingen og den atferden - det har nok skremt meg litt av.
 12. Miloficent

  Når starter dere å trene med valpen?

  Startet ganske tidlig! Fokuset var først og fremst miljøtrening & sosialisering. Spesielt miljøtrening, da vi satser på å starte en del konkurranser der det ofte er stressende miljø med mye hunder og lyd. Deretter grunnferdigheter (sitt/dekk/stå), utgangsstilling, baklengs marsj, kontakt, innkalling og target. Leke har vi også gjort masse av! Bytte leker, slippe leke, leke i nærheten, leke i forskjellige miljø, bite der hvor leken faktisk er og ikke håndtaket ol. Det har virkelig vist seg å være en god ting nå som han er 9 måneder, han elsker å leke😍
 13. Miloficent

  Vår første hund: Welsh Springer Spaniel? Eurasier?

  Tror nok du vil støte på samme problemstilling angående det å være alene hjemme med alle førerorienterte raser. Noen mer enn andre kanskje. Ellers er det jo individuelle forskjeller på hver valp. I Atlas sitt kull har ingen hjemme alene problemer, men noen av valpene tok det fortere enn andre. Spør også oppdretter om det er noe separasjonsangst i linjene, det lønner seg uansett hvilken rase dere går for😊 Personlig ville jeg ikke valgt jaktversjonen av ess med mindre dere har planer om å virkelig bruke hunden. Enig i det @tillien skriver om at det sikkert kan funke om dere er innstilt på det, men det er mye hund i en working springer altså - tross størrelsen. Verdt å nevne at working springer er mye mindre enn standard springer, sånn ift hvilken str dere vil ha. Min er jo standard ess, men vil si han er mer fra brukslinjer enn utstillingslinjer sånnsett. Han har ikke mye pels enda kontra de andre hannhundene vi har møtt på hans alder. Så du kan jo være heldig! Ellers venner du deg fort til pelsstellet, det er helt overkommelig. Hilsen hun som har en korthårs jeg aldri har børstet som første hund😂
 14. Miloficent

  Fart ut til LP-ruta

  Du sier noe der angående skuffelse ut til ruta. På eldste kaster jeg ball til han når han står i ruta, men da kommer jo uansett belønningen fra meg og forventning mot meg. Hadde en periode han begynte å rygge halvveis mot ruta, det løste seg med å kaste ball før han snudde og begynte rygge. Når du sier leke - da mener du bare at jeg kaster/legger ut en leke, så slippe han ut mot leken? Også lurer jeg på om du har et ord for «target» eller løpe ut? Eller holder du bare i halsbånd og slipper? Det skal jo til slutt bli «rute» som kommandoord, men tenker om det kanskje kan hjelpe han å vite oppgaven?
 15. Miloficent

  Fart ut til LP-ruta

  Jeg har en slik sak, ikke heeelt den samme, men jeg trykker på knapp så kommer godis ut av maskinen. Det har jeg ikke tenkt på faktisk! Bare plassere maskinen rett ved targeten da? Den lager litt lyd når godbitene kommer ut, tror nok han kobler det fort som evt belønningssignal (for å unngå at han løper til meg for belønning). Targeten er stor nok til at han kan få begge poter på den, det er en avklipt del av en yogamatte. Men jeg kan absolutt se om jeg kan få en til target🤔 Vi har ikke lagt på stå på target enda, var usikker om det ville forverre fart ut men det kan jo også hende han blir mer «på» hvis han får en oppgave på targeten? Nå bare brainstormer jeg litt. Jeg har lagt ut matskål noen ganger i ruta, det syns han er gøy og får stor fart! Må sies at han løper lett ut fra meg når han skal hente dummy eller vi driver med feltsøk. Jeg har derimot vært usikker på hvordan jeg skal gjøre overgangen fra matskål til target i ruta. Han vet jo det er mat i skålen. Virker ikke som targeten er like mye verdt? Det du sier om skikkelig, skikkelig god belønning hver gang vi driver med target kan jo evt endre dette? Da bare begynne på «ny» ved å stå nærme (etter at vi har hatt en del økter på å løpe ut til matskål)? Takk for masse gode innspill!😁
×