Jump to content
Hundesonen.no

Miloficent

Medlemmer
 • Content Count

  127
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Miloficent last won the day on March 23

Miloficent had the most liked content!

Community Reputation

40 Excellent

About Miloficent

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Blanding

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Miloficent

  Akkurat nå juni

  Her regner det med torden og lyn. Egentlig pleier vi være på tur på denne tiden, men litt bekymret for å gå i skogen før det roer seg litt. Milo har tatt initativ på å sove på sofaen, han vet nemlig det regner😅 Heldigvis er han ikke redd for torden, men kjenner jeg er utålmodig etter å komme meg ut en tur.
 2. Miloficent

  Akkurat nå juni

  Har fått spørsmål jeg og, men vet ikke om folk er mer nysgjerrig siden jeg har blandingshund. Når jeg får spørsmål og forteller hva jeg skal betale for renraset faller de jo nesten av stolen. Har dog ikke møtt fremmede mennesker som har spurt, mer venner og familie.
 3. Miloficent

  Vaksine valp 4 måneder

  Den skal tas når hunden er 3 måneder/12 uker den😊
 4. Miloficent

  Akkurat nå juni

  Ble vekket av Milo tidlig idag morges (lenge før vekkerklokken skulle på). Det som møtte blikket mitt var en pesende og masete hund. Forstod kjapt at her er det bare å komme seg ut😅 Jeg hadde rett: han hadde fått akutt diarè stakkaren. Lurer på hvor lenge han prøvde å vekke meg😫 Bekymret matmor ringte vet pga blod i avføringen, men ble beroliget med at hvis det var friskt blod så går det som regel greit. Nå har han fått en god dose zoolac og ris.
 5. Miloficent

  Vaksine valp 4 måneder

  Nå er det snart 3 år siden Milo var valp og skulle ha vaksine, men vi tok kun ved 12-ukers. Veterinær nevnte ikke noe om en vaksine ved 16-ukers engang, kun at det bør tas en gang i året sammen med helsekontroll å sånn.
 6. Miloficent

  Sydentur med hund

  Hei! Har to hovedspørsmål som jeg egentlig lurer på nå i forbindelse med sommer og ferie. Er først og fremst bare nysgjerrig og dette er ikke noe som nødvendigvis realiseres😊 Er det noen her som har reist til varmere strøk sammen med hunden sin? Flydde dere? Bil? Tog? Hvordan taklet hunden varmen og tok dere noen forhåndsregler sånn generelt sett? Så lurer jeg også på om det er noen som har tatt tog over en lengre periode med hunden sin i Europa? Typ interrail, men ikke så ekstremt mtp lengder på togturer osv. Vaksiner, ormekur og pass er en selvfølge og en må sjekke egne regler for hvert land en skal inn i/reise gjennom - fullt klar over det. Ser helst etter erfaring rundt det å reise og hva en bør tenke på😊
 7. Miloficent

  Akkurat nå juni

  Nå er dyrlegetime til ormekur ordnet! Gleder meg helt vilt til å komme hjem igjen til Norge og turområdene våres. Store og vakre fjell, endeløse strender og tykk sommerskog Vi hadde besøk av mormor sist uke og hun ble mer glad for å se hunden enn meg igjen... Hun som ikke forstod hva jeg skulle med hund. Ha-ha.
 8. Miloficent

  Din studenthverdag med hund

  Jeg har leid nå i snart 3 år og vært student i 2 av de årene. Det har gått helt fint! Selvfølgelig så er alternativene mindre, men er positivt overrasket. Kan tipse om hybel.no og skrive litt om deg selv som leietaker og nevne du har hund. Jeg har fått 10-15 henvendelser med folk som bor i kollektiv og av folk som leier ut leilighet. Har i de to siste årene alltid bodd sammen med noen, men nå skal jeg leie av et familiemedlem da jeg vil bo alene. Ellers så kan du også kontakte folk på finn selvom det ikke står noe om hundehold og rett og slett bare spør om det er tillatt. Dette kan nok også variere hvor du bor i landet.
 9. Miloficent

  Merkelig ansvarsfraskrivelse fra tollvesenet?

  Har selv opplevd at de ikke sjekker grundig eller at det ikke er noen tollere der overhodet. Når vi reiste Kristiansand - Hirtshals i Januar så var det absolutt ingen tollere til stede og heller ikke noen mulighet til å kjøre på rødt, strekningen gikk bare en vei. Syns dette er merkelig da Danmark har strengere raseforbud enn Norge som vil si at en hund som er lov i Norge er muligens ikke lov i DK. Vi kjørte bare vi - alt er vertfall i orden papir og vaksinemessig for våres del. Opplevde også det samme når vi ferierte i Sverige og kjørte fra DK og tilbake igjen. De hadde passkontroll i Sverige men vinket oss bare videre uten å sjekke pass på oss eller hunden. På vei inn i DK fra Sverige så var det likt som i Hirtshals, ingen kontroll. Kunne smuglet med meg en haug med hunder😂
 10. Miloficent

  Akkurat nå mai

  Jeg er altså bare så stolt over pelsklumpen min!! Vi har jobbet nå i flere måneder med innsitt/på plass og idag så hadde vi bare enormt fremskritt Nå trengs det ikke mer enn en liten pekefinger for å vise hva han skal (pluss kommando) og så setter han seg faktisk der han skal. Har vært en del frustrasjon rundt den øvelsen da han gjerne vil, men har fortsatt vært nødt te å guida han hele veien rundt med hånden. Tror også all den bakpartskontroll treningen vår har hjulpet oss en god del!
 11. Miloficent

  Akkurat nå mai

  Min reagerer også på trøst på en god måte. Hvis han er skikkelig redd noe (som den ene gangen han selv gikk rett på et strømgjerde), så oppsøker han meg med en gang fordi han ble redd. Samme for de som har hunder som er redd raketter - selvfølgelig skal de trøstes! Frykt er jo en følelse. Sååå enig i det du sier angående dette med valper! Flere som sier at man skal trøkke valpens ansikt i tisset dens så den forstår hva den har gjort «galt». Samme med hundeeiere som hver dag kommer hjem til et rasert hus og ikke innser at dette er et problem som må jobbes med😫 Hunden har det jo tydeligvis ikke greit eller er understimulert feks.
 12. Miloficent

  Hvordan bli god på drakamp?

  Jeg vil ikke si at han misliker drakamp, men mer som han ikke helt har skjønt greien. Noen dager er han mer på, andre dager mer av. Jeg kaster ballen kort på trening, men vet ikke om det gir samme «belønningsfølelsen» som når han får ballen selv og løper med den. Han jobber dog uansett godt for ballen altså😊 Har tennisball på snor med han og det funker greit. Han hopper etter ballen, men tar kun i snoren og ikke selve ballen når vi starter å dra.. I tillegg så dingler ballen og snoren litt mye og det virker som det demotiverer han å ikke få tak på den med en gang. Prøver selvfølgelig så godt jeg kan at han får tak i den, men ballen må jo ristes litt og trigge jakt hos han for at han blir supergira.
 13. Miloficent

  Hvordan bli god på drakamp?

  Ser nå at jeg har lagt dette på "treningsutfordringer" istedenfor "trening og atferd". Please bear with me guys. Den kan også flyttes, dersom noen vil fikse det??
 14. Miloficent

  Hvordan bli god på drakamp?

  Har lest litt om det med å bruke godbit for å belønne at hunden trekker i leken, men det fører til at han blir mer fokusert på godbiten enn selve leken. Nå har vi dog ikke prøvd ut det så mye at jeg skal si det for sikkert. Tror nok at det du sier der med at jeg er stor i front for hunden kan være noe altså, han er ikke så liten, er 14 kg - men liten nok. Vi har prøvd myke leker, men tennisball er favoritten. Men den er favoritten når jeg kaster som belønning, men ikke favoritt når vi prøver drakamp. Kanskje det er verdt å prøve med noe som har, f.eks. en skinnfelle/pels. Kan jo vær han syns det er ubehagelig å ha drakamp med tennisballen, selv om han får hele inni munnen. Han er jo absolutt interessert i å leke og elsker jage/løpe leker som at jeg løper i fra han eller mot han - det er bare det drakamp momentet som han ikke helt har fattet interessen for. Også lurt det du sier med å bygge opp leken, det vil jeg absolutt gjør når jeg kjøper inn en ny leke. Ballen er allerede ganske høyt på listen som nevnt. Tror nok at det foreløpig bare blir godbiter på trening eller kast av ball (hvis vi er alene) frem til en god drakamp sitter 99% i trygge miljøer. Føler meg jo enormt dumt når jeg på trening er superentusiastisk og drar frem tennisballen og hunden hopper en gang etter den for å så snu seg vekk, hehe😅
 15. Miloficent

  På tur med valp

  Menneskene i livet til hunden er det absolutt viktigste og vil alltid vær det viktigste - vertfall for min. MIn er blanding av DSG og de liker helst å sove under dynen sammen med deg og være med på alt. Tenker at så lenge valpen får tid til å venne seg til dere og føle seg trygg sammen med dere, så er det ingenting i veien for å ta med valpen på hytten. Nye lukter, ny soveplass og andre lyder er super miljøtrening for valpen! Bare husk at det er viktig å starte smått med alene trening med valpen, og det er kanskje lurest å starte med der hunden er mest trygg, som f.eks. hjemme. Milo var med meg overalt de første ukene, men vi startet først med hjemmet og omgivelsene rundt. Når han begynte å bli trygg på meg så var det en tur ut for å si hei til hestene og menneskene i stallen, så til naboen, så familie, barn, hunder m.m.
×