Gå til innhold
Hundesonen.no

Woola

Medlemmer
 • Innholdsteller

  206
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

229 Excellent

Om Woola

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Hunderase
  Bedlington Terrier

Nylige profilbesøk

615 profilvisninger
 1. Skadelige barnesanger

  Min familie har drevet med gårdsdrift, og vi var da alltid takknemlige for både kjøttet og eggene osv vi fikk. Bortsett fra de allerminste barna tror jeg heller ikke at det er mange barn som ikke vet at kjøtt kommer fra dyr. Men det er selvsagt veldig vanskelig og abstrakt å forestille seg det når man har et lite lam foran seg. Jeg var også sikker på at dette var satire, men så skjønte jeg at krenkelsesspøkelset hadde slått til igjen . 🙄
 2. Ønsker en turhund, førstegangshund

  Denne tråden illustrerer utrolig godt hvorfor det er krig i verden. Vi raseentusiaster har alt for lange tær. Og det gjelder så å si alle raser: Det må være mulig å snakke om raser og våre erfaringer og inntrykk uten at det blir en firesiders diskusjon og beskyldinger om hvem som vet mest om rasen osv. Det er akkurat pga dette at vi ikke kommer til å lykkes med å få bedre helse på mops. Når ingen som ikke har rasen får lov å uttale seg, og de som faktisk har rasen er sveiseblinde, da skjærer det seg. Men dette var off topic. Jeg synes en lapsk vallhund hadde passet TS perfekt. Nydelige hunder, og etter min mening ikke så vimsete og bjeffete som finsk lapphund, selv om de også bruker stemmen mer enn andre raser. Men det er så mange andre fordeler med dem kontra f.eks Vorsteh eller husky for TS, at jeg synes det ville passet best!
 3. Damir og Iraia - Dogo Canario

  Denne her har en av de fineste brindletegningene jeg noensinne har sett på en brindlehund! Helt fantastisk. Ser ut som en glidelås eller noe akkurat i midten. Så skjønn ❤️❤️
 4. Hvorfor tror du ikke det ville hjulpet? Det er ganske vanskelig å bli kvitt kattunger allerede nå, med annonsemulighet. Hvis man ikke kan annonsere dem noe sted uten å bli bøtelagt tror jeg det ville hjulpet så absolutt. I tillegg må løskatter avlives. Det tror jeg ville hjulpet veldig.
 5. Stemmer denne rasen?

  Neppe en Pomeranian, men helt sikkert en eller annen spisshundblanding. Jeg ville vært skeptisk. Pomeranians er så populære, og selges til så syke priser at det er mye lureri på markedet fordi folk har lyst på rasen men ikke lyst å bruke så mye penger. Dette utnytter mange useriøse «oppdrettere». Edit: det går an å be «oppdretter» sende bilde av valpen på vekta, for å se hva den veier nå og sammenlikne det med hva en Pom på 4 mnd skal veie.
 6. Jeg kjenner til problemer med både katter og hunder i nabolag. Hunder som bjeffer og uler i timesvis, hunder som er aggressive og fører til at folk ikke tør å gå forbi husene der hundene bor, folk som ikke tar opp hundedritt etter seg (klassiker!), folk som tar opp hundedritt men ikke evner å knyte posen og kaster dette i andres søppel- and the list goes on... Når der gjelder hunder som bjeffer og uler så sa jeg fra til eier, for å informere. Hun ble lei seg, men kunne ikke gjøre så mye med det, hun hadde ikke mulighet å ta med hunden på jobb. Hun flyttet etter hvert, og det var bra. Selv om jeg elsker hunder og har stor forståelse for separasjonsangstproblematikk så hadde jeg ikke klart å leve med denne hunden som holdt på i 4-5 timer hver dag. Det hadde nok måtte håndteres av styret i borettslaget. Personlig plages jeg mest av katter, selv om jeg er veldig glad i katter sånn egentlig. Det er ekstremt irriterende at man ikke kan ha en barnevogn stående ute, at man må ta ned putene på utemøblene hver f*kkings dag, at man ikke kan la en sandkasse stå et par timer uten å måtte dekke den til, osv osv osv. I likhet med Quest tror jeg dessverre også at en del av kattene som forsvinner er «tatt av naboen». I barnehagen her i nærheten har en assistent måttet sitte ute mens barna sover ute i vogn fordi kattene enten la seg i vogna (når det var kjølig) eller pissa i og under vognene hele tiden. Katt i tettbebygde strøk er en uting, synes jeg.
 7. Robuste og nervesterke raser

  Enig. Jeg har terrier og synes en god del av dem er veldig nervesterke. De kan ha samkjønnsdritt og fyrer seg lett opp, men de kommer veldig fort ned igjen og kommer gjennom nesten hva som helst uten å få diller og traumer i etterkant. Også er det noen raser som jeg synes ikke er nervesterke by default, uansett individ. Jeg har aldri sett en netvesterk Terv eller Groenendal, men vet at en del av de jeg kjenner går for å være meget nervesterke og stødige. Jeg er bare ikke enig. Det samme med 90% av alle Collier jeg vet om.
 8. Robuste og nervesterke raser

  Jeg synes vel Labrador er ganske nervesterk og har lite diller.
 9. Robuste og nervesterke raser

  Nesten helt umulig å svare på. Hundefolk kan se på samme rasen eller til og med samme hunden, og den ene mener hunden er nervesterk mens den andre synes den ikke er det. Det ligger veldig mye i øyet som ser. Men det er klart at noen raser helt åpenbart har langt færre diller og redsler enn andre.
 10. Jeg mener at hunder skiller seg fra andre dyrearter i forhold til sitt forhold til mennesker. Utifra hvordan hundene har tilpasset seg mennesket mener jeg at hunder kan føle flokktilhørighet med mennesker, det er det ikke mange andre arter som klarer i den grad. Dessuten mener jeg at alle hunder skal omgås andre hunder også, så absolutt. Men at hunder må bo i lag (flokk) med andre hunder for at dyrevelferden er ivaretatt, det er jeg uenig i. Jeg har mye større problemer med hunder som blir etterlatt alene store deler av dagen, og gjerne ligger i bur eller er sperret inne eller står i bånd ute den andre delen av dagen. Selv om de så er to stykker sammen som må oppleve dette. Jeg burde nesten starte egen tråd ettersom dette blir veldig OT.
 11. Jeg synes ulempene med å ha to hunder er mye større enn gleden de har med hverandre. Det var vanskelig å få noen å passe begge, selv om de var bestevenner. Rett og slett fordi de tar mer plass og fordi det er noe annet å gå tur med to stykker kontra en. Nå hadde jeg ganske store hunder, jeg regner med at disse punktene ikke er et problem hvis man har to Chihuahuaer. De tar mye mer plass både i bil og spesielt hvis man skal reise kollektiv. Hadde jeg hatt to hunder av ønsket rase nå, hadde jeg måttet ha type Caravelle for å få plass til bur i tillegg til barn og utstyr og alt jeg trenger å frakte til daglig ellers. Jeg synes det er viktig å trene hver hund for seg, og da tar det dobbelt så mye tid. Og det blir mye venting på den andre hunden. Pelsstell, matutgifter og utstyr ganger to, men det er ikke så viktig for meg. Forsikring og vetutgifter ganger to merkes dog på budsjettet. For ikke å snakke om kennelplass i ferien 😱. Nei, jeg kommer ikke til å ha to hunder igjen. Jeg synes helt klart at flokkbehovet til en hund kan oppfylles av menneskene sine, også kan de omgås andre hunder for lek og moro mange ganger per uke med hunder man ikke eier selv.
 12. Ninja, Noor & Neytiri - collie langhår

  Som tidligere Collieeier, og med Collie som rasen i mitt hjerte, må jeg bare si at du har fantastisk vakre hunder. Helt perfekte i mine øyne, nydelig hodefasong og med akkurat passe mye pels. De er så fine at hjertet mitt blør og skriker etter Collie 😢❤️
 13. Alternativ til lagotto?

  Mellompuddel eller Bedlingtontispe. Mitt inntrykk er at det er mye rusk på spansk vannhund, mer enn på Lagotto faktisk. Portis kjenner jeg lite til, men de er jo en del større enn det du ser for deg.
 14. Askesmykke

  Et veldig viktig poeng. Jeg har aldri sett dette laget av aske fra dyr, men så et program på TV om diamantsmykker laget av menneskelig aske. Da viste de også en datter som fikk et smykke laget av asken til sin avdøde mor, og hun mistet smykket. Det var helt grusomt, hun mistet det eneste som var igjen etter moren sin 😢. Det gjorde så inntrykk på meg at jeg ikke ville turt det.
 15. Det varierer nok veldig fra rase til rase og mellom individer. Jeg har aldri hatt raser som har krevd mye fysisk aktivitet (som f.eks. jakt- eller trekkhunder). For meg er det viktigste at hunden får være med flokken sin mest mulig. De er alene hjemme mens vi jobber, men utover det er de med oss stort sett hele tiden, f.eks på barnas aktiviteter eller hvis vi skal ut å handle. Det har de vært veldig fornøyde med alle sammen. For å sette det på spissen: Jeg synes det er mer forsvarlig at hunden får 30 minutters tur om dagen og er sammen med familien resten av tiden enn en hund som får tre timers tur og står i hundegård resten av tiden. Jeg er overrasket av hvor mange hunder som fortsatt er fysisk atskilt fra familien nesten hele døgnet- løpestreng i hagen, eget rom i garasjen osv. Flokktilknytning er for meg nøkkelen til en fornøyd hund. En times tur om dagen er likevel et minimum som jeg synes enhver hund burde fått.
×