Gå til innhold
Hundesonen.no

Woola

Medlemmer
 • Innholdsteller

  226
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

243 Excellent

Om Woola

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Hunderase
  Bedlington Terrier

Nylige profilbesøk

784 profilvisninger
 1. Woola

  "Kamphunder.."

  Det virker som om de «ryddet opp» veldig når forbudet kom, og i en kort tid etter. Jeg tror ikke dette har vært i fokus de siste årene. Men det er godt mulig politiet vil gjøre en innsats igjen hvis disse blandingshundene sprer seg veldig og blir brukt på samme måte som amstaffene ble brukt før forbudet.
 2. Woola

  "Kamphunder.."

  Både i område Tveita-Trosterud og Rommen-Stovner. Men det var mange i sentrum også.
 3. Woola

  "Kamphunder.."

  Dette er så sant og bra skrevet at jeg bare må quote det! Jeg hører stadig vekk at «forbudet er tull og hjelper ingenting», men konkluderer med at de som sier dette ikke har bodd i Oslo Øst. Allerede når forbudet kom kom mostanderne med dommedagsprofetier om at alle amstaff og pitbulleiere nå ville skaffe seg Dober, GD, American Akita eller Schäfer- og det er det ingen som har gjort! Mange har gått over til staff og enda flere har droppet hund alltogether når de ikke kan ha pitbull som penisforlenger mer. Det eneste jeg har observert (dessverre) er en oppgang de siste par årene med at folk skaffer seg blandinger av rottis/staff eller ambull /staff . Disse hundene er klin like amstaff. Det forteller meg at det er kun utseende som er viktig. Jeg har en nabo med en ekte amstaff (ulovlig) importert fra Sverige. Den hunden er helt lik en annen nabos staff/rottis blanding. Så her får politiet en jobb å gjøre hvis de skal følge opp forbudet fremover.
 4. Woola

  "Kamphunder.."

  Jeg mener også at et slags sertifikat kunne fungert. Jeg tror ikke at det hjelper mot at kriminelle folk skaffer seg kamphunder og holder dem i det skjulte, men det hjelper forhåpentligvis på at vanlige mennesker tenker seg både to og tre ganger om før de skaffer seg visse raser. Og ikke minst vil seriøse og oppegående folk fortsatt kunne eie hvis de vil, det vil bare kreve litt ekstra. Som jeg har nevnt i en annen tråd før: det er ikke slik at Amstaffene som florerte i Oslo Øst for 15-20 år siden nå er blitt erstattet av ambuller og dogoer. De er blitt erstattet av staffer, for det aller allermeste. Og for oss som bor der har det vært positivt, siden det er lettere fysisk å ha kontroll på en uoppdragen staff i forhold til en amstaff. (Det kryr dessverre av Dogoer , men etter det jeg ser er det ikke i disse miljøene). Det kryr i hvertfall av dogoer på Finn! Og selv om schäfere og maller kan gjøre stor skade også så nekter jeg å tro at folk som vil ha bullehund tar disse rasene som erstatning. De krever litt mer i hverdagen av egen eier også.
 5. Woola

  Belgisk fårehund?

  @MissHeike Du kan alltids finne et individ med dårlig mentalitet innen alle raser. Men det er ikke grums generelt blant hverken Golden eller Labrador når det gjelder mentalitet, tvert imot vil jeg si at det er ett av de sikreste valgene du kan ta. Men en retriever er jo ingen gruppe1 hund, så man må jo trives med den type hund. Jeg gikk fra Retriever til Collie og det var veldig stor forskjell i væremåte, ble helt satt ut til å begynne med. 😂
 6. Woola

  Belgisk fårehund?

  Jeg har ikke noe imot Belgere, men det er klart det er mer gamble med en Belger enn med en Golden for å si det sånn. Så hvis du absolutt vil unngå redsel og nervøsitet og diller, ville jeg ikke tatt sjansen. Spesielt ikke hvis jeg hadde en redd hund fra før! Jeg har selv vært inne på tanken på Groenendal før og undersøkt litt, men syntes det ble risky etter å ha møtt så forskjellige individer det noen var veldig kraftig berørt av lyd.
 7. Woola

  Barn som er redd hund

  Nå er det sikkert litt vanskelig å skaffe ordentlig grind dagen før julaften , men jeg ville absolutt kjøpt grind (type 250 kroner fra Ikea), fremfor løsninger som hunden muligens kan forsere. Det kan nemlig gjøre vondt mye verre og få barnet til å ha følelsen at hunden kan komme seg løs når sol helst hvis hun har sett hunden velte eller hoppe over stolene. Sånn sett er nok bånd bedre. Kort bånd, muligens festet til beinet ditt eller noe, og plasser ungen på andre siden av sofaen. Barnet må føle at det er 100% trygt, og aldri oppleve uhell med at hunden bryter seg løs eller hopper ukontrollert.
 8. Woola

  Barn som er redd hund

  Vi løste det med grind når vi hadde livredd treåring på besøk. Han visste at hunden ikke kan hoppe over grinden. I tillegg sa jeg ifra hver gang hunden skulle noe, f.eks. «Nå skal han legge seg litt i sofaen på fanget mitt», «nå skal han få mat og må gå forbi her» osv. Også gikk vi tur sammen, det hjalp også. På dag 3 var han overhodet ikke like redd lenger.
 9. Woola

  Tips til brukshundrase med "mildt" gemytt

  Utifra dette ville jeg satset på sheltie. Det høres absolutt ut som det sikreste valget mtp de punktene du nevner. Jeg kjenner ikke noe til miljøet, men regner med at man kan snuse seg frem til linjer med mindre stress og rusk?
 10. Jeg tok det ikke bokstavelig, mer som «Løp og kjøp». Uten at det betyr at alle kan få valp osv.
 11. Jeg stusser faktisk ikke på denne. Det er nok en «morsom» gimmick for å få solgt valper som han uansett ville måtte solgt til redusert pris (antakeligvis pga alder), og sånn høres det litt kult ut. (Kulere enn: pga alder trekker vi fra 20% av prisen per valp», noe som man leser jevnlig ellers)
 12. Woola

  Dogs4All 2018

  Noen som vet hvor jeg kan finne resultater og evt bilde av vinnerne? Husker jeg fant det i fjor, men nå gjør jeg ikke det...
 13. Woola

  Islendingen Salka (collie-blanding)

  Nydelig liten frøken, og flott navn!
 14. Woola

  Bedlington: velge tispe eller hannhund?

  Å da så! Skjønnte det ikke. Da er det ingen sak med hannhund 👍🏼
 15. Woola

  Bedlington: velge tispe eller hannhund?

  Men har dere JRT’en fortsatt? :confused:
×