Gå til innhold
Hundesonen.no

Woola

Medlemmer
 • Innholdsteller

  159
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

185 Excellent

Om Woola

Profile Information

 • Hunderase
  Bedlington Terrier

Nylige profilbesøk

455 profilvisninger
 1. Det har skjedd flere ganger, med flere hunder. Det er det som er poenget mitt. Det trengs ikke finnes et superhemmelig hundefengsel, man kommer nok langt med forbedret vakthold eller privat plassering dersom sikrere vakthold ikke kan garanteres. Jeg kjenner forskjellige godkjente kenneler, og det er stor forskjell i hvor lett det ville vært å stjele hund fra de forskjellige. Alternativt kunne han blitt avlivet raskt etter dommen.
 2. Nå er jo litt av poenget at han skulle avlives, og nettopp IKKE leve sine eldre dager på et trivelig sted (uansett hva jeg personlig mener om det). Hvis noen har stjålet han er det ganske uproft av politiet, det ville ikke vært noen bombe at noen ønsker å redde han.
 3. Denne dommen er klar. Jeg tror ikke denne dommen betyr at «tusenvis av familiehunder er i fare» av den grunn. Men det blir muligens større fokus på å ha kontroll over hunden sin, spesielt om den er av stor størrelse. Jeg går nok ganske mot strømmen her, men selv om jeg er uenig på individnivå så er jeg generelt enig i at hunden ikke skal hoppe på fremmede og forbipasserende og være så store og sterke at eieren ikke har kontroll. Dette må vi hundeeiere ta innover oss. Før Bedlisen har jeg stort sett hatt store hunder på både 35 og 50 kilo, og man har et ansvar. Og beklager at jeg sier det, men mange er ikke sitt ansvar bevisst fordi «de vet at bikkja ikke er farlig». Det spiller ingen trille det, hunden av slik størrelse kan oppfattes annerledes av menneskene rundt seg. Jeg håper at denne dommen for folk til å være sitt ansvar bevisst. Selv om jeg synes synd på Bob.
 4. Hvilken rase anbefaler du?

  Jeg ville mye heller skaffet meg langhåret collie (eller Berner eller noe) i stedet for Eurasier. Mitt inntrykk er i hvert fall at det er mye hummer og kanari, og ikke akkurat en hund som nødvendigvis er så opptatt av eier at den dilter etter. Jeg har møtt noen flotte, men de fleste har vært ganske uinteressert i det meste, egen eier inkludert.
 5. Poe - en bedlington terrier

  Bedlisvalper er de allerskjønneste, gratulerer! ❤️
 6. Raser som har gått av moten

  Dachs må da ha gått ned voldsomt de siste tiårene? Synes jeg ser dem veldig sjelden, mye oftere for tjue tretti år siden, spesielt korthår.
 7. Raser som har gått av moten

  Jeg er både enig og uenig, fordi det ene drar det andre med seg. Popularitet drar uvettig avl med seg, så å si alltid. Selvsagt er det flott at det er Whippet som har eksplodert i popularitet og ikke Dogoen, og det gjør meg ingenting at uvettige eiere skaffer seg labbiser, chier og Cavalierer- alternativet kunne vært så mye verre. Men det er klart at det gjør noe med rasen når enhver tispeeier kan skaffe seg valper som han vet blir solgt, uansett om de har papirer, er helsesjekka og uansett pris. EDIT: Men jeg tror uansett ikke Whippeten blir den nye Golden eller cavalieren, til det har den ikke utseendet med seg. Det er fortsatt mange som ikke synes mynder er pene, heldigvis.
 8. Fjerne hår i ørene

  Jeg har Bedlington terrier, og de må nappes i ørene. Men min tålte det altså ikke, til tross for at jeg fulgte oppskriften fra han var valp. Men jeg hadde nok fortsatt dersom jeg ikke hadde møtt på en veterinær som ba meg la være. Og han har masse hår i ørene som etter hvert danner en svær propp. Denne proppen klipper jeg ut så godt jeg kan når det blir for mye. Ørene hans er helt fine inni, ingen irritasjon eller fuktighet. Men han *er* nok et unntak, de fleste bør absolutt nappes. Jeg bare nevner det fordi jeg fikk beskjed av vet at de ser flere klipperaser, mest pudler, som hadde hatt bedre av å beholde håret fordi de ikke tåler selve nappingen. Så bare napp og se det an, dersom hunden irriteres veldig av nappingen så lar du være og ser an hvordan dét går.
 9. Raser som har gått av moten

  Å ja! Whippeten er sikkert nesten som chihuahuaen!! Og boxeren kunne jeg tenkt meg!
 10. Raser som har gått av moten

  Har du figuren til chihuahuaen?
 11. Fjerne hår i ørene

  Jeg går mot strømmen og napper ikke. Jeg nappet til å begynne med, og han fikk to ørebetennelser på rappen. Så møtte vi en vet som mente at man faktisk ikke måtte nappe, og at de opplevde ofte at napping irriterte øret mer enn å ha hår der. Så jeg sluttet, og til tross for masse hår har han aldri mer hatt noen betennelse eller irritasjon. Jeg vil tro det avhenger fra hund til hund , men greit å være obs på det i hvert fall. Nå klipper jeg ut den klumpen som danner seg når det blir for mye. Hørselen er ikke påvirket, så vidt jeg kan skjønne.
 12. Det slo meg forleden dag at noen raser ser ut til å ha gått av moten. Bichon Frisé f.eks. «Alle» kjøper jo havanais. Jeg har en fuglehundklubb nære meg, og der er færre ES der for hvert år, mens IS og Breton blir det flere og flere av. Noen andre som har lagt merke til dette og kanskje har andre eksempler?
 13. Signerer @Emilie. Jeg har mye mye mindre hund, men har ingen skrupler med å dra han med meg og snakke høyt og tydelig når han er i yppehumør. Det hadde blitt moro hvis noen hadde kommentert det. Jeg for min del kunne aldri kommentert noe som ikke kvalifiserte til en melding til politi eller mattilsyn mtp alvorlighetsgraden. Ett unntak er å kommentere båndtvangen, det gjør jeg. Jeg irriterer meg grønn over folk som IKKE korrigerer bikkjene sånn at de skjønner det, for eksempel. Lar hunden stå på to bein og gjøre utfall uten å gjøre annet enn å glo i enden av båndet, for deretter å sette seg ned og snakke snilt til hunden. Argh! Men jeg kommenterer det ikke. Like lite som jeg konfronterer folk som har uvettig flexibåndbruk eller som forer bikkjene sine med ting jeg ikke ville gitt til min egen.
 14. Ja, jeg er godt kjent med JRT og dens opprinnelse altså, men det er helt forbi temaet. Denne selgeren selger ikke jakthunder. Hun selger ikke BC’er heller, for den saks skyld, selv om de finnes i de fleste fargene og med forskjellig type ører.
 15. Høres helt klart ut som disse ja. Hun er skikkelig drøy da, hadde hun bare sagt at det er terrierblandinger fra Irland, hadde det ikke vært noe problem for så vidt. Men det er alltid enten renrasede JRT (eh, nei!) eller blanding med Collie, Sheltie eller som nå Samojed. Uten et gramm av disse Rasene i seg, hundene ser helt identiske ut alle sammen (noen ganger selger hun en annen, Bc lignende type). Dette er så puppy mill at det gjør vondt.
×