Woola

Medlemmer
 • Innholdsteller

  81
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Woola

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Bedlington Terrier

Nylige profilbesøk

129 profilvisninger
 1. Oh, Ibicencoen hadde jeg glemt. Så utrolig vakker. Kjenner to cattledogs. De er nydelige, og de to allermest lydige hunder jeg noensinne har sett. Den ene er litt kjendis i Oslo- eieren bor på Grønland og bikkja (som hverken har bånd eller halsbånd) går fot ved siden av han i hele byen, på T-banen, absolutt ovrtalt. Den enser absolutt ingen andre enn egen eier. Fascinerende!
 2. Morsomt hvor mange (inkl meg) som synes at store mynder er vanvittig fine- med tanke på hvor få av dem som finnes i Norge. De er jo strengt tatt ikke så vanskelige å ha. Når jeg tenker på hvor mange Rottiser det er, og hvordan Dogoene har eksplodert- rart ikke flere har mynder.
 3. Sort schäfer som ikke subber i bakken med hele bakparten. Saarlos. Appenzeller sennenhund. Airedale og strihåret fox terrier.
 4. Jeg tror vi er overalt ganske enige, men akkurat det avsnittet her kjenner jeg meg lite igjen i, ikke bare fra min egen, men også andre terriere. Min selger også sjela si for en godbit, når det bare er meg, han og godbiten. Jeg tror det er forsvinnende få terriere i forhold til retrievere som gjør dette med forstyrrelser rundt. Dette så jeg mye av før på treninger, mange terriere som gir seg med fellestreninger i to-tre års alderen, selv om lydigheten sitter. I prinsippet. Jeg har hatt både gjeter og retriever, og forskjellen er at de kkke trengte denne pølsa for hvert forbanna sitt hver bidige dag. De trengte heller ikke streng tilsnakk i samme grad, fordi de VILLE gjøre de riktige tingene. Kontakt og ros kombinert med litt ball og en og annnen godbit holdt i massevis. En terrier i stri modus driter i alle verdens pølser og klikkere. Fordi det er fighten eller jakta som er belønningen.
 5. Det er mange myke og greie Bedlington, men også ganske så mange som har litt mer terrier enn whippetgemytt. Jeg synes ikke rasen er særlig homogen på akkurat det området. Problemet er ikke å lære dem ting med godbiter, problemet er gjerne hvordan å lære dem å ikke gjøre noe som de selv mener at de burde gjort. Min er veldig grei og snill, men veldig stri og kamplysten når det gjelder andre bikkjer f.eks. Klikker og Kinderegg er ikke noe han responderer på når han har bestemt seg for noe. Det som jeg synes er veldig positiv med mange terriere er jo at de ofter tåler mer også. En venninne av meg har strihåret Foxterrier, samtidig som hun har en hund i gruppe 1, og hun sier ofte at gjeteren hadde blitt helt traumatisert av behandlingene foxene fikk- uten at de tar noe som helst skade av det. Og bare for å understreke så menes det heller ikke her noen form for fysisk avstraffelse eller noe i den gaten.
 6. Flott forklaring @CrazyTerrierLady Jeg mener generelt at man må være konsekvent når man oppdrar en hund. Men når man oppdrar en terrier kreves det en helt annen konsekvens. Jeg har vel skrevet det i en annen tråd før, men læll: Min terrier må fortelles det samme om og om og om igjen. Har gjør ikke noe bare fordi han kjenner kommandoen eller har en will to please eller fordi det blir forventet av han. Og jeg har ikke engang en av de strieste rasene. Vi har innlært alle morsomme triks og kommandoer med klikker og godbiter, men viktige kommandoer er lært inn med negativ konsekvens. Ikke straff eller brøling, men f.eks øyeblikkelig fjerning fra situasjoner. Og at jeg alltid er på vakt slik at jeg kan være i forkant. Og han har fått høre ordet nei, ganske høyt, akkompagnert av klappelyder, mye oftere enn alle hunder jeg har hatt før. Hadde jeg lært inn alt med godbiter hadde han bare jobbet for godbiter, punktum. Og det kan fort bli et problem i seg selv. Jeg tror man må oppleve en (stri) terrier for å skjønne hvor egenrådige de kan være. Dette kombinert med at de er harde og heite er virkelig ikke noe for enhver.
 7. Hva du mener at jeg impliserer får stå for din egen regning.
 8. I alle dager? Jeg har sagt bestemt, jeg har ikke snakket om hverken straff eller å være ufin. Ta deg en bolle.
 9. Jeg tenker veldig sjelden på at jeg ikke er trygg ute. Men når jeg sender tenåringen ut på kveldstur så er jeg glad for at hun har med seg bikkja. Han er vel per def mellomstor (43-44cm), men lager er fryktelig leven med tenner på tørk og verdens dypeste knurring når han føler at vi er redde for noen, eller når noen kommer skrålende eller sjanglende mot oss. Det er avskrekkende nok. Følte det ikke slik med Labrador, som elsker absolutt alle uansett. Selv bjeffinga hans hørtes bare hyggelig ut. Collien vi hadde før var ikke slik, men hun virket mer nervøs der Bedlisen fremstår som klar for fight. Med en veldig liten hund hadde jeg ikke følt meg tryggere i utrygge situasjoner. Uansett hvor tøff en Chi oppfører seg så er det få som ville løftet et øyenbryn dersom de hadde skumle hensikter.
 10. I grøfta, på skilt, lyktestolper, busker og trær. Jeg er skikkelig grisete fordi han får lov pisse på hekker også. Jeg lar han ikke pisse på søppelbøtter og gjerder, men det glipper iblant. Biler og terrasser o.l er helt uaktuelt. Han er forresten min første hund som ikke tisser på kommando. Han vet hva det betyr, han gjør det bare ikke. Han bare markerer til det er tomt, med mindre det regner kraftig eller at han er så tissetrengt at alt kommer ut med en gang vi er ute. Irriterende greier.
 11. Fordi den matcher alle kriteriene du lister opp? Lite/ingen jakt, ikke sammkjønnsagressiv, følsomt elsker familien sin, varsler når det kommer folk, har mye pels, lett å få lydig, middels aktivitetsbehov. Kjenner ikke til Briard men innbiller meg at det er hakke mere hund, i den forstand at den krever mer og har mer av alt. Hva legger du i at du ønsker en reservert hund?
 12. Jeg har møtt den norske oppdretteren flere ganger, hun har flotte hunder. De er ganske heite altså, i hvert fall hannhundene. Hun jeg har snakket med selger ikke hanner til førstegangseiere i det hele tatt. De irske jeg kjenner er supre, høy energi og full fres, og rolige inne. Men de krever en bestemt eier, man greier seg ikke nødvendigvis med klikker og pølser altså.
 13. Collie. Synes ikke jeg foreslår annet for tiden, men det får så være 😂 De fleste er gode varslere, hvis det er det du tenkte på.
 14. Tusen takk, skal videreformidle det!
 15. Sorry at jeg blander meg inn, men hvordan er gemytt og hode hos mellom og stor? Hvordan er den jevne puddelen mtp seperasjonsangst, andre hunder osv? Har en i familien som har veldig lyst på puddeltispe, og veldig lyst på enklest mulig hund uten diller.