Woola

Medlemmer
 • Innholdsteller

  111
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Woola

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Bedlington Terrier

Nylige profilbesøk

200 profilvisninger
 1. Så du mener at man ved slike "utstillinger" ikke kan vinne, bare få godkjent hunden ift standarden eller ikke? Veldig interessant tanke, i utgangspunktet er jeg veldig positiv. Men i praksis tror jeg neppe det er gjennomførbart. For det første er mennesket slik sammensatt at de gjerne vinner. Konkurranseaspektet er nettopp det som får folk til å delta (mange, i hvert fall). Hvis ti hunder deltar og alle blir bedømt som godkjent (les : like bra) er spenningen borte. Da vil det også være veldig begrenset hvor mange sånne show man kan delta i, enten er hunden godkjent eller ikke, sjelden det forandrer seg over tid. i tillegg er det det med øyet som ser. Dommerens vil tolke standarden forskjellig, og det igjen kan gi grobunn for avl i den ene eller annen retning.
 2. Nei, det er skadene på den andre bilisten som bil 1 skader ved sitt unnamanøver som ansvarsforsikringen må brukes til, altså skadene som denne bilen forvolder på andre biler eller annens eiendom. Har vedkommende ikke kasko så har han ikke forsikring som dekker skader på egen bil. Jeg er veldig usikker på om evt din innboforsikring kan betale litt av dette, men det skader ikke å spørre. Dette er vel sammenlignbart med denne saken, hvor det fremgår at hundeeier er erstatningspliktig: https://www.nrk.no/ho/kjorte-pa-hund_-hvem-skal-betale_-1.7949564
 3. Da får du jo sammenlignet dem live der og da. Var det Entlebucher der på den messa også? Jeg har aldri sett en sånn i ekte noensinne, men det skal visst finnes noen i Norge.
 4. Jeg skjønnte det, det er morsmålet mitt 😉 Poenget var at mange oppdrettere bruker ordet fremdeles, og ikke alle bruker ordet lett foran heller. Jeg trodde det hadde blitt til at det på en måte ble erstattet med reservert, men mulig jeg husket feil.
 5. Det er jo flere GSS i Norge enn Appenzeller, helt motsatt fra hvordan det er i Tyskland og Sveits. Litt rart egentlig. Men de GSS jeg har møtt her til lands har vært veldig fine. Rolige store hunder som tusler med eierene sine.
 6. I rasestandarden før så sto det faktisk mistroisk overfor fremmede. Jeg har møtt mange, og har hatt familie som har hatt. Og reservert er de absolutt. Mulig at de ikke tar reserverte eksemplarer på messer da 😂 Men de er fantastiske familiehunder. Hadde jeg bodd på gård er det null tvil hvilken hund jeg hadde hatt. Også er de vakre i tillegg. Edit: nå googlet jeg (tysk) Appenzeller og mistroisk, og fikk veldig mange treff fra oppdrettersider, så begrepet er tydeligvis fortsatt i bruk. Jeg trodde de hadde endra det til reservert.
 7. Sykt mye lyd faktisk. Jeg vil ikke si at den er stri, men den er bestandig på jobb, hos sin eier, alltid klar. Vanskelig å forklare.
 8. Hm, var ikke ferdig med innlegget da det ble postet 🤔 Jeg kjenner som sagt ikke særlig til GSS annet enn noen få individer og fra noen som har begge, men inntrykket er at GSS er en god del roligere og faktisk mindre skarp enn AS. Jeg vet at mange bruker sine Appenzelleren til Agility, ikke fordi den er så himla god til det, men for å "få den i jobb". Mange av disse girer seg opp til tusen, som en Sheltie, og har vanskelig for å komme ned på jorda igjen.
 9. Jeg har mye erfaring med Appenzeller. Ikke veldig med GSS. Appenzelleren er en fantastisk rase, i riktige hender. Det nærmeste du kommer Appenzelleren er Australian Cattledog, er mitt inntrykk. Veldig reservert, på jobb hele tiden. I tillegg har den massevis av lyd i seg. Lenger unna Labrador tror jeg nesten ikke du kommer altså.
 10. Så fine øyne da ❤️ Edit: Med spilt face får du frem tøffheten og røffheten som utmerker terriere!
 11. Sier du det? Spilt face, spesielt på terrier (men også på BC o.l.), er det fineste jeg vet ❤️ F.eks slik
 12. Er det i det hele tatt et spørsmål? Giga så klart! Jeg har hatt veldig stor og har nå noe som jeg vil kalle veldig liten (dog ikke mikro), og det er ikke spørsmål om hva jeg foretrekker. Det eneste som er best med små hunder er at de er så lette å håndtere. Jeg hater folk som ikke greier å holde igjen de store hundene sine, det tror jeg faktisk er det jeg misliker allermest i hundemiljøet. Så drømmen er en GD med 1.05 i mankehøyde, som er like førerorientert som en BC, og like avslappet som en St.Bernard 😂 En Bedlington på over 20 kilo er i hvert fall helt utelukket...
 13. Tilfeldigvis snakket jeg med en hobbyooodretter i dag, som fortalte at interessenter som snakker om farge ved første henvendelse, får ikke valp hos henne. Gadd ikke å si noe om det, men det synes jeg er like useriøs som omvendt. Det kan være mange grunner til hvorfor man ønsker en viss farge, man er ikke en dårlig hundeeier av den grunn liksom. 🙄
 14. Det har jo skjedd i hestesporten også. Pluss i alle idrettsgrener vi mennesker driver med. Overalt der man kan vinne penger eller prestisje vil noen prøve å jukse seg til seier.
 15. Det er ikke mange farger på raser som jeg synes er direkte stygge, men i raser med flere fargevariasjoner er det gjerne en som jeg synes er mye mindre pen enn de andre. Og som jeg da ikke ønsker å ha. Jeg er veldig lite glad i lever/ sjokoladebrun hos de fleste raser, og ville stått over kull med brune Labbiser, dalmiser eller Kelpier. Hadde jeg blitt glad i bikkja likevel? Selvsagt. Men når man kan velge så velger man gjerne ikke det man synes ikke er estetisk tiltalende.