Gå til innhold
Hundesonen.no

Woola

Medlemmer
 • Innholdsteller

  119
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

145 Excellent

Om Woola

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Bedlington Terrier

Nylige profilbesøk

281 profilvisninger
 1. Røytefri og rolig familiehund

  Min blir også trigget hvis det løper en katt rett foran han. Eller et ekorn eller en grevling osv. Og da lukker han øra. Men med en gang dyret er litt lenger unna er det ikke interessant lengre. Men det gjorde Collien min også, og de allerfleste andre raser jeg har møtt, så akkurat det er ikke noe jeg forbinder med Bedlisen. Min tar aldri opp noe spor, og blir kun trigget av ting som springer rett foran nesa hans. Så akkurat det ser jeg på som overkommelig.
 2. Røytefri og rolig familiehund

  Jeg ble veldig glad for å høre at de skal være tøffe! Men min oppfatning er at en del oppdrettere prøver å distansere seg fra terriergemyttet, nevner ikke at det kan være samkjønnsproblematikk f.eks, og har mest fokus på pels og frisyrer - hvor det også går i mer og mer ekstrem retning. Jeg har vært så heldig og sett en del bedliser i England, og disse hadde jevnt over mer brukbar pels (flere harde stikkhår, ikke bare fluff) , var mindre i størrelse og mye mere «game» og «scrappy» enn de norske. Ellers glemte jeg å nevne at min også har veldig liten radius, og kunne vært løs overalt hadde det ikke vært for at jeg ikke kan ha han løs rundt andre hanner.
 3. Røytefri og rolig familiehund

  Jeg har Bedlington 😄 En tispe kan muligens passe dine kriterier, men hannhunder kan ikke forventes å kunne omgås andre hanner uten problemer. Det er min erfaring etter mine år med rasen, og etter å ha møtt veldig mange. Seperasjonsangst kjenner jeg ikke til i rasen, og inne er de stort sett nærmest usynlige. En bra Bedlis er en fin liten hund, men forvent pelsstell med mindre du skal holde den helt nedklipt. Pelsen er bløt og myk og ikke funksjonell i det hele tatt og floker seg bare du ser på den. Pelsen kan ikke sammenlignes med puddelpels! Jeg liker at de er så rolige og yndige som små mynder. Samtidig som det (etter min mening) skal være en del jakt og vakt i dem, avlen går dessverre ikke i den retningen. Jeg opplever ikke rasen som bjeffere i det hele tatt.
 4. Har "din" rase alt du ønsker deg?

  Min Bedlis er den perfekte hunden for meg, men om jeg kunne plukke og velge vekk så hadde den vært: - 10cm større - mindre samkjønnsagressjon - ikke hatt så fordømt bløt j****pels Ellers er de faktisk ganske så perfekte ❤️ Jeg har funnet ut at storpuddelen oppfyller alle disse tre kravene her, men der igjen mangler det den tøffheten og skarpheten jeg liker i Bedlisen. Så jeg kommer til å stå mellom disse rasene uten å kunne bestemme meg i evig tid 🙄
 5. Jeg liker ikke små hunder. Alt under 40cm synes jeg ikke er tiltalende i det hele tatt. Er ikke særlig begeistret for langhårede raser som Bearded,OES, Schapendoes osv heller. Collie er min hjerterase, men jeg synes avlen går mer og mer i retning forvokste fluffballer, det blir jeg litt lei meg av, faktisk. Jeg synes også utseendet til mange raser er kjedelig, f.eks. Golden og så å si alle spaniels, så det kunne jeg aldri hatt. En skikkelig pen hund for meg ser ut som en ikke-froskete sort Schæfer, eller en sort Kelpie. Men størrelse er for meg mye viktigere for at jeg synes en hund er pen eller ikke enn utseendet ellers.
 6. Pelstype på hund

  Jeg synes klipperasene er fysisk slitsomme fordi de krever mer bading, noe som jeg synes går utover ryggen min 😂 man kan godt sette bort all klipping til hundefrisør, men ikke all bading av en slik rase. Korthåret spisshundpels må være den enkleste. Man slipper klipp, bad, det meste av børsting og trenger ikke å kle på dem.
 7. Spansk vannhund, erfaringer?

  Kjente to stykker (forskjellige eiere og fra forskjellige linjer) som begge ble avlivet pga gemyttet. Har trent med noen få andre som heller ikke var noe å skryte av. En rase som jeg personlig ville styrt langt unna.
 8. Jeg har heller aldri møtt en mops med normal pust, dog har jeg møtt noen Fraller som har tilsynelatende hatt det. EB har jeg personlig ikke møtt på nært hold ennå, så det vet jeg ikke. på Dogs4all i helgen var det 8 små griffoner på rasetorget, og det var voldsomt mye puste- og peselyder fra disse. Hun som sto i standen bare kommenterte : De er så glade når de får besøk" Det at det var dusinvis av andre raser rundt som ikke lagde en lyd enset hun ikke engang. Så det at man blir blind for lydene fra sin egen hund anser jeg som et kjempeproblem, muligens det største av det.
 9. Best in Show - roten til alt ondt?

  Så du mener at man ved slike "utstillinger" ikke kan vinne, bare få godkjent hunden ift standarden eller ikke? Veldig interessant tanke, i utgangspunktet er jeg veldig positiv. Men i praksis tror jeg neppe det er gjennomførbart. For det første er mennesket slik sammensatt at de gjerne vinner. Konkurranseaspektet er nettopp det som får folk til å delta (mange, i hvert fall). Hvis ti hunder deltar og alle blir bedømt som godkjent (les : like bra) er spenningen borte. Da vil det også være veldig begrenset hvor mange sånne show man kan delta i, enten er hunden godkjent eller ikke, sjelden det forandrer seg over tid. i tillegg er det det med øyet som ser. Dommerens vil tolke standarden forskjellig, og det igjen kan gi grobunn for avl i den ene eller annen retning.
 10. Løs hund resulterte i trafikkuhell

  Nei, det er skadene på den andre bilisten som bil 1 skader ved sitt unnamanøver som ansvarsforsikringen må brukes til, altså skadene som denne bilen forvolder på andre biler eller annens eiendom. Har vedkommende ikke kasko så har han ikke forsikring som dekker skader på egen bil. Jeg er veldig usikker på om evt din innboforsikring kan betale litt av dette, men det skader ikke å spørre. Dette er vel sammenlignbart med denne saken, hvor det fremgår at hundeeier er erstatningspliktig: https://www.nrk.no/ho/kjorte-pa-hund_-hvem-skal-betale_-1.7949564
 11. Grosser schweizer sennenhund

  Da får du jo sammenlignet dem live der og da. Var det Entlebucher der på den messa også? Jeg har aldri sett en sånn i ekte noensinne, men det skal visst finnes noen i Norge.
 12. Grosser schweizer sennenhund

  Jeg skjønnte det, det er morsmålet mitt 😉 Poenget var at mange oppdrettere bruker ordet fremdeles, og ikke alle bruker ordet lett foran heller. Jeg trodde det hadde blitt til at det på en måte ble erstattet med reservert, men mulig jeg husket feil.
 13. Grosser schweizer sennenhund

  Det er jo flere GSS i Norge enn Appenzeller, helt motsatt fra hvordan det er i Tyskland og Sveits. Litt rart egentlig. Men de GSS jeg har møtt her til lands har vært veldig fine. Rolige store hunder som tusler med eierene sine.
 14. Grosser schweizer sennenhund

  I rasestandarden før så sto det faktisk mistroisk overfor fremmede. Jeg har møtt mange, og har hatt familie som har hatt. Og reservert er de absolutt. Mulig at de ikke tar reserverte eksemplarer på messer da 😂 Men de er fantastiske familiehunder. Hadde jeg bodd på gård er det null tvil hvilken hund jeg hadde hatt. Også er de vakre i tillegg. Edit: nå googlet jeg (tysk) Appenzeller og mistroisk, og fikk veldig mange treff fra oppdrettersider, så begrepet er tydeligvis fortsatt i bruk. Jeg trodde de hadde endra det til reservert.
 15. Grosser schweizer sennenhund

  Sykt mye lyd faktisk. Jeg vil ikke si at den er stri, men den er bestandig på jobb, hos sin eier, alltid klar. Vanskelig å forklare.
×