Gå til innhold
Hundesonen.no

Woola

Medlemmer
 • Innholdsteller

  177
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

213 Excellent

Om Woola

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Hunderase
  Bedlington Terrier

Nylige profilbesøk

541 profilvisninger
 1. Hun er utrolig søt ❤️ Hva er høyde og vekt på henne?
 2. Jeg er virkelig ikke enig i at raseforbudet ikke virker, bare fordi noen fortsatt skaffer seg ulovlige raser eller blandinger av dem. Det blir litt som å si at det ikke hjelper med tiltak mot fyllekjøring bare fordi det fortsatt forekommer relativt hyppig. Jeg ser en markant forskjell i Amstaffer i Oslo (Øst) siden forbudet. Jeg ser fortsatt amstaffer, men overhodet ikke i samme utstrekning . Hvis man kan si at en annen rase har erstattet amstaffen på østkanten er det vanlig staff, heldigvis , de er så små at til og med jentene kan holde dem i bånd. Men jeg ser en økning av blandinger av staff og rottis eller staff og Dogo, for å oppnå et utseendet lik pitbull og amstaff.
 3. ... men åpenbart ikke mannevond nok. Ettersom det er Golden, Lab, Collie osv det er flest av i USA også. Men de har tydeligvis ikke drept noen de siste 13 årene siden man har ført denne statistikken.
 4. Jeg har aldri skjønt hvordan det går an å tvile på akkurat det. Man ser det gang på gang når folk mener at staffer (og andre raser) ikke er samkjønnsagressive, at alt bare har med sosialisering og trening å gjøre. Merkelig nok er det ingen av disse «the problem is on the other side of the leash»-folka som mener at alle hunder kan trenes til å gjete eller ta stand på fugl. Dét skjønner de at noen raser har instinkter på, men ikke når negative mønstre nevnes.
 5. Jeg har ikke sett over hele listen på en stund, men mener å huske at fordelingen siden de startet siden har vært omtrent slik: 60-70% Pitbull-ish hunder, 10-20% Rottweiler, 10% Schäfer-ish og resten noen andre. Men ettersom det også er noen mastiffer inne iblant resten, kan andelen bullehunder sies å være overveldende stor i hvert fall. Og sånn sett ikke mistolkes. Noe som har overrasket meg, er dødelige bitt på veldig små babyer: Et hundebitt blir fort dødelig på en bitteliten forsvarsløs kropp. Der kunne det teoretisk være chihuahuaer og pudler som var ansvarlig, eller i hvert fall typiske familiehunder som Labrador og Collie som det kryr av i USA. Men det er likevel ikke slik.
 6. Noe av problemet her er muligens at noen oversikter registrerer rasen som «ukjent» eller blanding, når det f.eks er snakk om en pitbull-rottis blanding. Når det er så få dødsulykker blir statistikken fort annerledes da.
 7. Jeg er klar over at statistikk kan mistolkes. https://www.dogsbite.org/ En uttømmende oversikt over alle dødelige angrep, der alle tilfellene de siste årene er grundig dokumentert og det innhentes så mye bakgrunnsinfo som mulig. F.eks om hunden var løs, kastrert, tilhørte familien osv.
 8. Helt enig i det siste der. Og jeg er også enig i at det er et «lite» problem i og med at deg er få tilfeller per år (selv om ethvert offer er ett for mye). Men statistikken er likevel klar, og kan ikke mistolkes.
 9. Jeg hører dette argumentet gang på gang når noe skjer, men jeg kjøper det ikke fullt ut. For det første så er det ikke samme type dårlige eiere som kjøper bullehund og malle. En malle er en mye mer krevende hund for eier enn en pitbull, har jeg fått inntrykk av. Og en Belger, eller en polarhund, har ikke samme «utstråling» disse eierne er ute etter. Hvis man skulle forbudt alle bullehunder, også staff osv, tror jeg fortsatt ikke det er belgerne som tar deres plass. Jeg kan også være redd for å bli bitt av en gal setter eller en gal Golden. Men jeg er virkelig ikke redd for å bli *drept* av noe sånt. I USA finnes det en statistikk over dødelige hundeangrep, den er ganske entydig. Du finner en og annen Schäfer og Husky der, men 9 av 10 er bullehunder i forskjellige utgaver. HundeBITT statistikken ser helt annerledes ut. Det er jeg helt sikker på er slik i Europa også, hvis man hadde laget en lik statistikk.
 10. Petit Brabancon

  Har en nabo som har to stykker, i tillegg til en mops. Griffonene puster ikke på langt nær så mye som mopsen, men de lager også ulyder når de er opphissede og tåler varmen dårlig. På Dogs4All var det mange Griffoner samlet i en binge ved rasetorget, og når kjentfolk kom og de hilste på, hørte man godt at de ikke pustet fritt... Jeg ville rett og slett styrt unna alle kortnesene hvis du vil være på den sikre siden ang pusteproblemer.
 11. SBT men uten hundeaggresivitet?

  Jeg tenkte faktisk også på fransk bulldog med en gang, selv om man antakelig må lete med lykt og lupe etter en med nogenlunde godkjent helse. JRT eller andre terriere ville jeg gått helt bort fra hvis det er viktig at hunden skal gå overens med de andre. Kjøper man tispe er sjansen større for at det går bra, men generelt vil det alltid være en større sjans for at det kan smelle med en terrier enn med noen utenfor gruppe 3.
 12. Det tenkte jeg også! Men jeg synes det høres ut som en skikkelig bra blanding, en slik kunne jeg vurdert selv, faktisk. 🙈
 13. Hvilke hunderaser ligner på hverandre.

  Jeg synes ikke Boston og Fransk bulldog ligner så veldig, Boston er mye smalere og mere høybent. For noen år siden møtte jeg en dame i Sverige som gikk tur med en japansk spisshund og en Volpino Italiano (jeg trodde det var to japanske spisser). Hun forklarte i det vide og bredde hva som var forskjellen, og jeg sto der sikkert i tjue minutter og stirret og så absolutt null forskjell... 😂
 14. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  Samme her. Min Labrador kunne jeg selvsagt løfte og bære noen FÅ METER over f.eks en ferist. Men det er ikke det jeg legger i ordet «bære». Jeg kunne aldri bært han mer enn noen få meter av gangen. Når der er sagt så er ikke det avgjørende for meg når jeg kjøper hund akkurat. Men det å kunne bære i nødstilfelle er praktisk!
 15. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  Staff større enn Whippet? Wow, trodde ikke man kunne tenke så forskjellig!
×