Jump to content
Hundesonen.no

mara

Medlemmer
 • Content Count

  1086
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by mara

 1. mara

  Kasko, Lupin og Emmy

  Kjempetrist, Raksha <3 <3 Min dypeste medfølelse.
 2. mara

  Honning Potis (Saluki)

  Noor Inca Coffee Fireside, aka Honning (med etternavnet Potis, hilsen fireåring) - flyttet til oss for fire dager siden. 9 uker gammel i dag. Han er verdens aller søteste. Full av valpekrutt på alle vis, men veldig trygg og kjælen og uendelig myk. Noen bilder fra de første dagene:
 3. mara

  Honning Potis (Saluki)

  Det har ordnet seg for Honning
 4. mara

  Kjøpe hund på Finn.no

  Finn er jo bare et sted å annonsere, hva man gjør med henvendelser styres jo helt selv? Skjønner ikke problemet. Omplasserte selv en hund via finnannonse for noen år siden. Fikk ekstremt mange henvendelser, men det var relativt lett å sile ut useriøse, så jeg kunne gjerne gjort det samme igjen ved behov.
 5. Den såkalte lekeatferden kan være ekstremt plagsom og i verste fall skadelig. Det bor en hund (sikkert fler) på øya her, som stadig er løs og liker å smake på forbipasserende. Det er helt sikkert "lek", det er lydløst og man får "bare" noen blåmerker. Men en dag kan det skje et barn, noen som tar igjen, noen med hund som tar igjen etc. Hva da? Jeg støtter ikke avliving over en lav sko, av hunder som hopper på forbipasserende av en grunn, etc etc, men tenker samtidig det er lov å ikke gjøre normalvariasjonen så stor at man får et større problem med (begrunnet) redsel for hunder.
 6. mara

  Fjernet snuten på labrador

  Hva man syns? At "kjærlighet" til hunden bikker over i groteskt og egoistisk. Hadde aldri utsatt hunden min for inngrep som reduserer livskvaliteten permanent, for eksempel amputasjon av sanseorganer eller kroppsdeler som gjør naturlig atferd umulig.
 7. mara

  Bekymringsverdig avl

  Problemet med den type avl Quest eksemplifiserer er også at raseentusiaster etterhvert begrunner lyter og plager som "rasetypisk". Dèt er skummelt det.
 8. mara

  Rådyret Luna & podengoen Tellus

  Han der ser og høres så avsindig søt ut! Ja, og gratulerer
 9. Samme erfaring som Meg. Forer ca 50/50 Vom og 4800.
 10. mara

  Whippet, puddel, andre?

  Haha, det med mattyveri hadde jeg glemt litt. Verste tilfelle her var da tispa hoppet opp på kjøkkenbenken for å raide tomat/salatfatet. Da hun ble tatt på fersken og hoppet ned igjen, knuste fatet og kuttet en sene i bakbeinet
 11. mara

  Whippet, puddel, andre?

  Ja, det er selvsagt mulig å få en bra og rasetypisk whippet! Men du må muligens vente litt, selv om finn.no renner over av whippetvalper akkurat nå
 12. mara

  Whippet, puddel, andre?

  @QUEST svarer som vanlig veldig fornuftig ang whippet. Er så enig. Whippeten er en mynde. Selvom det er en hund som er ukomplisert og kan passe veldig mange, så bør man sette pris på særegenhetene ved mynden. Den er ikke nødvendigvis så tilgjengelig - lykkelig - arbeidsom som en puddel overhodet. Noen whippeter er mer som en katt i hundekropp. De liker sofa, de liker løping og jakt, men de liker ikke å jobbe for eieren over tid. De MÅ løpe selvom de ikke maser og krever det. De er sprintere. Dessverre har rasen mistet mye særpreg pga overavl. Med det har man også fått større grad av sep.angst, lyd, størrelsesavvik etc. Men er bra whippet er Har selv hatt to og tenker fler i fjern framtid.
 13. mara

  Honning Potis (Saluki)

  16 mnd og verdens fineste kompis
 14. mara

  Ønsker tips til mellomstor rase som hund nr 2

  Ikke et vondt ord om whippet, men utifra kriteriene i startinnlegget så utgår den ganske greit. Hvertfall en rasetypisk en..
 15. mara

  Ønsker tips til mellomstor rase som hund nr 2

  Du beskriver faktisk lab`en min på en prikk. Han er 29 kg og fremstår lav sammenliknet med salukien.. er nok akkurat innenfor standarden. Man får labradorer av "lettere" type uten å gå til jaktlinjer. Min er fra Cha. Han er dog omplassseringshund, så kjenner overhodet ikke kennelen. Snakker utifra individ og eksteriør. Mulig agility på konkurransenivå utgår, men andre hundesporter passer perfekt. Dessuten utrolig snill, ekstremt førerorientert og lettstelt.
 16. mara

  Hunderase til hundepark

  Labradoren går seriøst overens med alt og alle. Salukien har vært en del ganger i hundepark, men han er mer følsom for "drittslenging" fra andre hunder, så da er jeg litt nøyere med å se an den eventuelle flokken som er der.
 17. mara

  Saluki

  Har hatt saluki ett drøyt år, han er 16 mnd og fortsatt umoden. Når det er sagt, så har livet med saluki så langt vært akkurat som forventet. Vi er skikkelig kompiser Han er en vennlig og myk hund. Helt passe reservert til fremmede, og ekstremt lojal mot dem han kjenner og stoler på. Utrolig lettlært, men må være i "humør til det" for å gidde repetisjoner. Svært utholdende fysisk, morsom å ha med på lange løpeturer. Han orienterer seg i all hovedsak på overvær og synet er utrolig godt. Det kan være vanskelig å få et bilde av hva som er rasetypisk og hva som er dårlig miljø/avl. Det er en litt sær hund, men en bra saluki er likevel skikkelig bra! Det er en hund som vekker oppsikt, kan være litt småslitsomt å ha han med i byen Enten kommentarer på hvor fin han er eller hvor tynn han er.. Noe spes du lurer på?
 18. mara

  Den store baby- og barntråden 2018

  Vi venta til 21 mnd med bhg. Det funka pga deltidsjobb + kontantstøtte. Men da var vi to voksne..alene hadde det aldri i livet gått rundt.
 19. Omg, så lei jeg blir av å lese den stråmannsargumentasjonen om at "dersom det var ulv i byer ville alt vært annerledes". Altså, seriøst. Det går an å ha meninger om ting som ikke berører en direkte! Jeg bor i Vestfold, er en del år siden vi så ulv her dessverre - så min mening om rovdyr er liksom ikke relevant?
 20. mara

  Kjæresten liker ikke hunder

  Jepp, viktig poeng. Har forøvrig selv hatt samboer gjennom mange år som ikke hadde interesse for hund overhodet. Men han bremset aldri mitt hundehold av den grunn. Hundene var helt mitt ansvar på alle måter, men han var sef grei mot dem og aksepterte dem (+ tok seg av dem om jeg formodning dro noe sted uten). Og han skulle HVERTFALL aldri ha mynde, men det ble to mynder og jaggu ble han glad i dem også..
 21. mara

  Kjæresten liker ikke hunder

  Ikke for å være kynisk..men forelskelser går over (for deretter å komme og gå igjen, og bla bla). Uansett: Den følelsen for mannen vil endre seg. Derfor må du prøve å bruke litt fornuft nå. Vil du leve med en mann som "bremser" noe som betyr så mye for deg, over tid? Prøv å legg følelser litt til side et øyeblikk og tenk nøye gjennom hvordan du vil leve DITT liv. En livspartner må nesten ta "hele pakka" - spesielt det som er viktig for den andre. Kompromisser er for småting
 22. mara

  Råfôring - hvorfor?

  En hund lever max 15 år, og har helt andre behov både fysiologisk og mentalt enn mennesker. Klarer ikke helt å se sammenlikningsgrunnlaget der altså..
 23. Min hjerterase er whippeten! Valgte ikke whippet ved forrige anskaffelse, av flere grunner, men det blir garantert whippet igjen. Når det passer. Èn gang, alltid, osv.. Dette hjalp deg sikkert ingenting
 24. mara

  Kontakt og jakt/lure coursing

  At du får stoppet/begrenset en hund i LC pga kontakttrening? Ingen belønning i verden er bedre enn filla, for en god LC-hund - så nei de skiller nok skogen fra feltet. Hva slags rase har du?
 25. mara

  Akkurat nå juni 2018

  Jeg omplasserte en tispe for 3,5 år siden som jeg ennå ikke har besøkt..rett og slett fordi jeg har vært så lei meg over hele greia at jeg er usikker på hvordan jeg vil takle det. Savner henne og er redd for å rippe opp i altfor vonde greier.
×