Gå til innhold
Hundesonen.no

mara

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,067
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Alt skrevet av mara

 1. Råfôring - hvorfor?

  En hund lever max 15 år, og har helt andre behov både fysiologisk og mentalt enn mennesker. Klarer ikke helt å se sammenlikningsgrunnlaget der altså..
 2. Min hjerterase er whippeten! Valgte ikke whippet ved forrige anskaffelse, av flere grunner, men det blir garantert whippet igjen. Når det passer. Èn gang, alltid, osv.. Dette hjalp deg sikkert ingenting
 3. Kontakt og jakt/lure coursing

  At du får stoppet/begrenset en hund i LC pga kontakttrening? Ingen belønning i verden er bedre enn filla, for en god LC-hund - så nei de skiller nok skogen fra feltet. Hva slags rase har du?
 4. Akkurat nå juni 2018

  Jeg omplasserte en tispe for 3,5 år siden som jeg ennå ikke har besøkt..rett og slett fordi jeg har vært så lei meg over hele greia at jeg er usikker på hvordan jeg vil takle det. Savner henne og er redd for å rippe opp i altfor vonde greier.
 5. Hvilken rase anbefaler du?

  En i familien hadde en hovawart. Tror han var ganske representativ for rasen, og en ganske krevende hund. Mye vokt, mot og selvstedighet. Det var også en klok og lojal hund som trengte en del aktivisering.
 6. Jeg skjønner ikke en dritt av det der...sånn den saken legges fram er det en "skade" veldig mange hunder kunne vært i stand til. Nitrist dom.
 7. Hund jaget og drepte sau

  Vanskelig å svare generelt, jeg syns det avhenger av omstendighetene. Det er selvfølgelig ikke noe prinsipp i at "hunden min har drept et annet dyr, nå skal den avlives"!
 8. Råfôring - hvorfor?

  Jeg friforer på tørrfor, og gir VOM + middagsrester i tillegg (til salukien, labrador spiser kun tørt pga allergi). Har forsøkt å fullfore på Vom, men er ikke stor fan...syns pelskvaliteten blir dårligere, belegg på tenner og dårlig ånde. I tillegg er det grisete og har utrolig kort holdbarhet etter tining. Hadde to whippeter før, og de ble fullforet på Vom.
 9. Hund jaget og drepte sau

  Enig med deg, tror ikke jeg hadde orket å ha en hund som stikker av og dreper sju dyr sånn plutselig.
 10. Spørs veldig hva du legger i joggetur Snakker man 3, 13 eller 23 km liksom? Terreng eller asfalt?16 mnd er ikke for tidlig, prøv deg fram og les hunden underveis er mitt beste tips!
 11. Poe - en bedlington terrier

  oioioioi! SÅ nydelig. Gratulerer!
 12. Hund i bil

  Dersom jeg har hund i bil parkerer jeg i skygge/halvskygge og lar aircondition stå på. Blir ikke over 20 grader i bilen, og den bruker kun strøm når den er i ro. Forstår at alle ikke har denne muligheten (f eks bensinbiler), men jeg er av og til bekymra for folk som friker ut av prinsippet om hund i bil - uten å sjekke fakta / hundens tilstand først. Derfor har jeg lapp i frontruta som forklarer at det er 20+ i bilen, med mitt tlfnr
 13. Vom easy pack

  Bruker easy pack, betaler 499,- pr eske på 9 kg. Syns prisen er litt stiv, men tilleggsforer med tørrfor og liker veldig godt at jeg slipper å kline med oppskjæring og søl
 14. Perfect Image Loving Me -Liste

  Å, hun var nydelig!!
 15. Oi, wow. Skulle de på død og liv brukt denne "sjarmerende, så-søte-snorkelyder" - rasen, så kunne de jo i det minste valgt en som ikke lider så åpenbart liksom? Det der var utrolig ugreit å se på! Hvor er humoren i det der??
 16. Nytt nødnummer for dyr - 114

  Skjønner ikke helt problemet. Det er helt frivillig å bruke dette nummeret? Hvis det hjelper noen (mange) så kjør på! Min vet har døgnvakt hele året og jeg jobber ekstra der, så ikke relevant for meg uansett..
 17. Hva godtar/godtar du ikke i en hund?

  Det er så enkelt og vanskelig at bikkja må kunne tilpasse den hverdagen jeg har. Dersom jeg må slutte i jobb/skille barn og hund/endre aktiviteter med hund pga andre hunder f eks så sliter jeg. Kan ikke ha 15 år med sep. angst for eksempel. Jeg må jobbe og jeg er eneste voksen i huset. Så fullstendig dealbreaker er: Problemer med barn Problemer med alene hjemme Alvorlige problemer med andre hunder
 18. Klumpesand er ikke som vanlig sand nei. Har sett at den nærmest blir sement i kontakt med slimhinner. Skikkelig drit å få i seg mao! Hvis valpen har normal avføring og matlyst må det ha vært veldig små mengder.
 19. Honning Potis (Saluki)

  Takk for gratulasjoner
 20. Honning Potis (Saluki)

  Noor Inca Coffee Fireside, aka Honning (med etternavnet Potis, hilsen fireåring) - flyttet til oss for fire dager siden. 9 uker gammel i dag. Han er verdens aller søteste. Full av valpekrutt på alle vis, men veldig trygg og kjælen og uendelig myk. Noen bilder fra de første dagene:
 21. Honning Potis (Saluki)

  Gratulerer med dagen til Honning og resten av Noor Incas C-kull! Husker sååå godt denne dagen ifjor. Da satt jeg i gruppearbeid på sykehjem mens jeg egentlig ventet på melding fra @Tøfflus. Ville det bli en valp til meg? Lang dag altså. Men så kom han endelig, verdens fineste salukivesen. Første besøk med barn, og valpen jeg på forhånd hadde sett meg ut passet perfekt i fanget til sønnen. Slik lå han leeenge og fikk kos: Her er han vel hjemme, to mnd gammel: Og slik ser han ut i dag. Fjortisen
 22. Pris på omplasseringshund

  Tok 3500,- + omreg. da jeg omplasserte whippettispe for et par år siden. Fikk ca 35 henvendelser, og vil vel si at det var lett å sile ut seriøs/useriøs - helt uten at noen av dem snakket om prisen. Labradoren min fikk jeg gratis med utstyr og omreg. Den trengte dog en del trening, men frisk og sunn både mentalt og fysisk. Pris er virkelig ikke viktig, MEN overprising signaliserer for min del at det handler om penger mer enn noe annet..og det er en ugreie når det kommer til levende dyr. Vurderte ta til meg en annen ompl.hund (før det ble nevnte labrador) - og der bestemte eieren seg for å ha budrunde, da hun mente at den som ville betale mest var mest "seriøst interessert". Sånt blir veldig feil for meg! Hun hadde ikke spurt hva slags hjem jeg kunne tilby osv. Useriøst.
 23. Gode bøker om hundehold

  https://bokelskere.no/bok/fra-valp-til-voksen-hund/30793/ "Fra valp til voksen hund" er en enkel, men grundig bok om hundens første år. Kan også leses av barn
 24. Gode bøker om hundehold

  Unnskyld meg, men hæ? Hva begrunner han den dårlige oppførselen der med?
 25. Forskjellen på sheltie og collie?

  Kjenner tre shelties ganske godt, og alle tre er redde for håndtering av andre enn eier. Alle tre trekker seg unna folk, og bjeffer noe voldsomt mot dem, har tendenser til å bite. Dette er svært enkel forskning så klart, men gir jo et inntrykk av rasen for min del. Shelties jeg har møtt gjennom jobben (dyreklinikk) er litt i samme gate - men det er jo en annen setting så klart.
×