Jump to content
Hundesonen.no

Tyttebæra

Medlemmer
 • Content Count

  411
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Tyttebæra

 1. Tyttebæra

  Acana

  Bruker stort sett Royal Canin og Proplan. Er også fornøyd med Hill’s og Acana. Mange av de litt mer eksklusive merkene med høyt kjøttinnhold har jeg ikke vært fornøyd med til mine hunder. I tillegg til tørt, får de 50% rått. Har lenge brukt Vom og Hundemat, men får se hvor dyrt det blir når produsenten slutter å selge 20kg blokker. Og dette er en av grunnene til at jeg fôrer 50/50, ellers går det rett vest om jeg plutselig brått må fullfôre med bare en av delene.
 2. Tyttebæra

  Lett håndterbar fiskeolje

  <--- Den der har også bart. Synes det lukter litt rett etter hun har spist, men det forsvinner etter en times tid. Jeg merker ikke noen forskjell egentlig fra de som ikke hadde bart, luktet jo av munnen på dem også rett etterpå. Jeg gir kun på morgenen på grunn av lukten. Men lukt avhenger sikkert av pelskvalitet og lengde på barten kanskje, og ikke minst hvor sensitiv man selv er for lukt.
 3. Tyttebæra

  Acana

  Jeg har brukt Acana m/lam og Acana puppy/junior, ikke merket noe negativt på pels, hold eller avføring. Liker Acana mye bedre enn Orijen. Har ikke sett noe til misfarging, hundene har sort pigment men er ikke helsorte da. Kan jo også legge til at jeg aldri har gitt kun Acana over en lengre periode heller, jeg blander som regel med andre merker og rått.
 4. Tyttebæra

  Lett håndterbar fiskeolje

  Det er omega-3 i de fleste fôr vil jeg tro med mindre annet står på fôret, så hundene får vel ingen mangler av å ikke få tilskudd. Omega-3-tilskudd kan derimot være positivt for ledd, pels og poter, derfor velger mange å gi tilskudd. Dosering må du lese av på det produktet du kjøper da det kan variere mellom ulike produkter.
 5. Tyttebæra

  Kona vil ha hund, jeg vil helst ikke

  At en person har ansvaret for hunden fungerer bare når denne personen er hjemme, når den med ansvaret er borte er det den personen som er hjemme som må ta hunden uansett. Hunden vil mase, bjeffe, tygge på ting, gjøre ting som ikke er lov i huset, trenge luftetur og den vil bli syk i perioder, - når kona di ikke er tilstede vil alt dette falle på deg. Som hjemmeværende vil du automatisk få mye av ansvaret for hunden på dagtid, dermed tenker jeg at livssituasjonen dere er i per nå kanskje ikke er forenlig med anskaffelse av en hund. Jeg kjenner et par mennesker som ikke ville ha hund, men som gikk med på det fordi det var et sterkt ønske fra samboer. De er glad i hunden selvfølgelig, men den er og blir et irritasjonsmoment i hverdagen. Det å måtte fysisk gjøre noe med hunden er en ting, men det følger også med andre ting som at hunden drar inn skitt og røyter, man kan ikke ha mat stående på bord/benker, man er uenige om regler rundt hunden, ferier må legges til når man får hundepass, bil må velges mtp. hund, det kan bli store økonomiske veterinærutgifter med hunden som gjør et inhogg i penger som skulle brukes til annet osv. Det er mange ting ved en hund som påvirker hele familien. Jeg har sett det fungere greit hos folk der de jobber slik at den som ikke ville ha hunden knapt tilbringer tid alene med hunden og den som ville ha hunden har den med på omtrent alt som skjer på fritiden. Men jeg har også sett dette fungere dårlig hos folk der det jobbes turnus og der den som ville ha hunden ikke er like engasjert.
 6. Tyttebæra

  Tørrfôr til kresen valp

  For første gang har jeg en valp som ikke sluker alt som havner i matskåla. Valpen er ikke spesielt begeistret for tørrfôr så langt, har fått fra Hills og Royal Canin. Noen som har tips til valpe-tørrfôr som er kjent for bedre smak?
 7. Tyttebæra

  Tørrfôr til kresen valp

  Takk for tips. Når dette bløtes, blir det noe lignende fersk VOM konsistens slik at det lar seg blande med tørrfôr? Noe av utfordringen er at hun tåler fôrskifte dårlig og jeg dermed må gi noe hun får daglig som base. Som en generell oppdatering til hovedinnlegget: Jeg har prøvd ganske mange merker innen nå og har egentlig gitt opp å finne et tørrfôr hun vil spise rent. Hjemme er det ikke et problem siden hun spiser det utblandet med VOM, som jeg uansett fôrer 50/50 med. Hun spiser greit nok hvis man bander inn en desj leverpostei i tørrfôret, så det er det hun får på turer.
 8. Tyttebæra

  Akkurat nå oktober

  Måtte lese litt om dette da jeg aldri har hørt om det før, kun i forbindelse med ulna. Veldig fortvilende situasjon du står i, leit at det skulle bli slik som dette. Man blir jo så glad i disse hundene, selv på bare fem uker. Tenker veterinæren at prognosene er gode ved en evt. operasjon? Å tenke økonomi i dette er veldig tungt, men dessverre noe vi alle må gjøre når det er snakk om så store utgifter. Det er jo ikke bare selve operasjonen som koster penger heller, men også reise, post.op, medisiner, kontroller og kanskje kostnader ved opptrening.
 9. Tyttebæra

  Akkurat nå oktober

  Med første hund brukte jeg ikke noe for å skille på dette, og det ble mye frustrasjon for både meg og hunden til tider. Tror begge har godt av å kunne koble av i blant og bare gå tur uten trening og mas. Det er noe knot å bytte sele ute på tur, ja. Men man må finne ut hva som fungerer for en selv og sin hund. På korte strekker kan det kanskje være en mulighet at hunden går fot under kommando, evt. trene inn å komme inn i fot ved forbipasseringer. Jeg liker å gå med hundene i langt bånd og da er det kjekt å kunne kalle dem inn ved forbipasseringer, de lyder jo dette også når de går i selen de får trekke i. Hehe, det høres kjent ut. Oppdaget selv dette med at hundene lett endret stilling eller falt ut ved godbit, og da måtte jeg jo begynne å spekulere i hvorfor det skjedde. Jeg ser også at jeg har stort utbytte av å bruke et signal til å markere når økta starter og et til når økta er helt ferdig. Det gir hunden en beskjed om at "nå trener vi og da skal du fokusere her". @Mrs.Fisken Trist utvikling. Her høres det ut som veterinæren på 8-ukerskontrollen burde gjort noen flere undersøkelser før hen konstaterte at dette ville ordne seg. Dessverre er dette det skumle med å ta en valp som har en synlig defekt. Har du fått noe mer konkret informasjon om hva som er galt med foten? Har de stilt noen diagnose på det eller hva tenker de må gjøres under operasjonen?
 10. Jeg er enig i at det forsvant mye kunnskap og sterke meninger sammen med flere av medlemmene som har forlatt forumet. Men, jeg tror forumet var på god vei ned innholdsmessig en god stund før mange medlemmer slettet seg, disse medlemmene sto i størst grad for høy aktivitet i AN-tråden. Det er mange år siden sonen hadde sin storhetstid. Facebook, instagram og andre sosiale medier har gradvis tatt over mye av forumenes tidligere funksjon. Det er kun to forum av veldig mange jeg har lest som enda er aktive i dag, hundesonen er et av dem. I stede for å fokusere på hva som har vært, bør man kanskje heller tenke på hvordan vi kan øke aktiviteten og få tilbake mer engasjement.
 11. Tyttebæra

  Akkurat nå oktober

  @trill Bruk to forskjellige seler? En til å gå pent i og en han kan dra i. Jeg synes det er vanskelig å være konsekvent dersom jeg ikke kan ta pause fra treningen når jeg har dårlig tid eller ikke orker en periode. Greit å bare kunne la gå-pent-selen ligge og ingen skade skjer med båndtreningen. Sånn ellers, det at de er "ferdige" etter at de har fått belønning er jo gjerne fordi de ikke er vant med å måtte fortsette å jobbe sammenhengende. Man sier bra, gir godbit og hunden flytter seg ut av posisjon, som er en slags avslutning på jobben. Ros og belønning blir dermed et frisignal for hunden. Jeg bruker et eget rosord når jeg vil at hunden skal fortsette med det den gjør, og så bruker jeg et annet rosord når jobben er ferdig og de kan forlate posisjonen. Gir godbiter i begge settinger.
 12. Tyttebæra

  Hva omplasserer man?

  Denne problemstillingen vil avhenge veldig av hunden, det er vanskelig å si noe om det er liv laga for en hund man aldri har sett selv. Det høres ut som det er utageringsproblematikken som er hovedproblemet, det og at den ikke fungerer løs i samspill med andre hunder? Dette er jo utfordringer som er størst hos en eier som vil ha et sosialt liv med hund og som bor i et tettbygd strøk. Dersom hunden ellers er greit skrudd sammen i hodet uten andre store redsler og problemer, tenker jeg at det er mulig at den kan leve et ok liv hos noen andre. Det finnes mennesker som har en hverdag som er tilrettelagt for diverse utfordringer, for eksempel at man bor avsides og lever et liv der hunden i liten grad må forholde seg til andre hunder eller mennesker. Dersom jeg bare skulle ha en hund til tur og selskap kunne jeg nok fint tatt over et individ med utageringsproblematikk hvis den ellers fungerte greit i hverdagen. Jeg møter omtrent aldri hunder her jeg bor med mindre jeg oppsøker dem selv og jeg har hatt hund som ikke kunne være løs med andre hunder. En av mine hadde også problemer med utagering, så sånn sett vet jeg hva jeg ville gått til. Jeg tenker at hunden åpenbart må bort fra nåværende eier. Eier har helt legitime ønsker til en hund og denne hunden vil dessverre aldri fungere til det hun vil. Å vurderer omplassering eller avliving er helt forståelig. Som sagt tidligere, forutsatt at det bare er utageringen som er greia med den, vil det ikke skade å annonsere den med beskrivelse av problemet. Man ser jo ganske kjapt hvem som virker å ha et rasjonelt forhold til problemet og om de har riktige forutsetninger når det gjelder bosted, erfaring med hund og øvrig liv.
 13. Nye, aktive medlemmer hadde hatt mye å bidra med her inne, ja. Håper dette er noe som rettes opp i raskt. Samtidig tenker jeg også at vi som etter flere år enda henger her har et ansvar for å holde liv i forumet. Jo flere som oppretter tråder, svarer i andres tråder, skriver litt i AN-tråden og deler bilder i ulike tråder, jo mer aktivitet blir det her inne.
 14. Tyttebæra

  Akkurat nå oktober

  Søt, liten herremann. Leit at det ikke ser ut til å gå i riktig retning med benet hans. Krysser fingrene for at det kan rettes opp eller at det i det minste ikke blir så ille at han blir mye plaget med det.
 15. Tyttebæra

  Ulike reaksjoner på hund nummer to

  Det er heller at det er mer sosialt akseptert med tre barn enn tre hunder. Får man et fjerde barn derimot, da får man plutselig like mange spørsmål og bekymringer som når man er "gal" nok til å kjøpe sin andre hund.
 16. Tyttebæra

  Kanindachsen Ærke

  Så fin! Leit å høre at du sliter litt. Husk at første valp er en utfordring for de aller fleste, og det er enda tyngre når man er alene og ikke har noen som kan avlaste. Det går seg helt sikkert til når han blir litt eldre.
 17. Tyttebæra

  Ulike reaksjoner på hund nummer to

  Første gang jeg skulle ha to hunder samtidig var det mye prat om det. Folk forsto ikke hva jeg skulle med to stykker og de bekymret seg tydeligvis for om jeg hadde plass, penger, tid og ork nok. Mer perifere slektninger og bekjente trodde til og med at jeg skulle kvitte meg med hunden jeg hadde fra før. Tror mange ikke forsto at hundene mine ikke bare er kjæledyr, de er også en hobby jeg er litt over snittet interessert i. Nå får jeg ingen negativ reaksjon fra familie og venner når ny hund kommer i hus, de er mer forundret over at jeg ikke skal ha flere enn to.
 18. Tyttebæra

  Melketenner hund.

  Den der ser ut som en vanlig melketann, ja. Har noen tenner som valpen her har felt, deriblant en hjørnetann, ser likedan ut.
 19. Tyttebæra

  Kanindachsen Ærke

  Gratulerer, han er bare nydelig. Gøy med flere dachser her inne.
 20. Tyttebæra

  Akkurat nå, september

  Noen som vet hva som er vanlig pris per døgn når bikkja er innlagt? Lurer på om 10 000,- er normalpris eller om det er prisen hos en av disse kjedene som er er kjent for avsindige priser. Her har forøvrig yngste magesjau, men er ganske sikker på at det er noe hun har spist og ikke dødelig tarmsykdom.
 21. Tyttebæra

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Jeg er enig i at det kanskje begynner å ta litt vel av med hysteri. I dag er det oppdatert at det er bekreftet tilfeller i Trøndelag, som gjør det litt mer aktuelt for min del. Tar det hele likevel ganske så med ro, til tross for at jeg har en valp og en gammel hund som sånn sett er sårbare mtp. alder. Holder hundene unna andres hunder, unngår de mest hundetette turrutene og lar dem ikke gå i grøfta. Inntil vi får mer informasjon ser jeg ingen grunn til å isolere hundene fullstendig.
 22. Tyttebæra

  Labrador retriever

  Har du spurt hvor noen av disse tispene kommer fra? Det kan gi en pekepinn på hvilke linjer man skal se etter hvis det er en slik lab du ønsker deg. Jeg møter disse vanlige labbene høyt oppi i fjellet og på landeveier der de løper til sykkel, så belastningsskader kan da ikke være veldig utbredt ved vanlig turbruk, ski/sykkel/jogging og hundesport på lavt nivå?
 23. Tyttebæra

  Labrador retriever

  Fin hund. Jeg synes denne ser ut som en ganske vanlig, slank tispe fra oppdrettere som ikke avler på de groveste (og tykkeste) hundene innen rasen? Hodet er litt smalere, men proposjonene i profil er ganske lik de slanke tispene jeg har sett. Selvfølgelig mulig at hun er minde enn jeg klarer å se da.
 24. Tyttebæra

  Stram sene på valp

  Vet ikke om halting kan føre til ryggproblemer i seg selv, men dersom valpen allerede er disponert for å utvikle skiveforkalkninger vil halting kanskje kunne bidra negativt. Det eneste man kan gjøre for å øke oddsene for frisk rygg er å kjøpe valp etter linjer og foreldre som er ryggrøntget fri. Dersom du ikke kan få en garanti fra veterinær om at dette vil rette seg opp eller at det ikke vil hemme hunden på noe vis, råder jeg deg til å ikke ta sjansen. I verste fall ender det med store veterinærutgifter og tidlig død for hunden. En annen ting jeg håper du tenker godt over før du bestemmer deg, er om du vil være fornøyd med en kosehund. Dette er en hund du forhåpentligvis skal ha i potensielt 13+ år, ønsker du egentlig hund som setter så store begrensninger for deg allerede på dag 1? I verste fall kan et slikt problem føre til redusert bruk som turhund også. Du kan lære mye om hund og kose deg med en frisk valp også, og denne valpen kan få komme til et annet, godt hjem der defekten aldri vil bli noe issue annet enn for hunden selv.
 25. Tyttebæra

  Labrador retriever

  Har du bilde av det du ser etter? Mindre/slank vil jo være relative begreper.
×