Gå til innhold
Hundesonen.no

Tuppen92

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Tuppen92's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Veldig godt skrevet. Man vil jo ha en lykkelig hund som trives også, føler mange har også misoppfattet hvor bra en hund kan ha det med god oppdragelse der den ikke blir så stresset i enhver situasjon. Tror mange fort glemmer hvordan den gode oppførselen bidrar til et harmonisk samfunn på så mange forskjellige måter, både for hunden selv og folk.
  2. Tusen takk for rådet. Vanskelig å si om hun er stresset eller aktiv. Staffene er jo gjerne veldig ivrige, men vi ser tilstede noe hvitt i øyene og pesing til tider. Og med problem med å finne roen og sove litt iløpet av dagen, som hun normalt gjør andre steder.
  3. På ingen måte, det er derfor jeg søker råd her inne for å finne en bedre løsning. Tenker det må finnes en måte å få til både god trening og at hunden slipper stresset.
  4. Hei. Håper å få litt råd og veiledning her da jeg er usikker på om jeg gjør ting "rett". Vi har en Staffetispe på 1 år og 7mnd og har et sterkt ønske om en godt oppdratt hund som oppfører seg fint hos andre. Her tenker vi at hunden ikke biter på og ødelegger ting, ikke hopper på sofaen uten å få lov, ikke prøver å ta mat fra bordet og ikke hopper på folk som kommer på besøk. Dette har vi klart å få til i godt hold hos de fleste. Men, når vi er på besøk hos min mor, der det ofte er fullt hus (typ 5 stk og opp til 10 stk) og mange spennende ting på gulvet å leke med eller spise, får vi ikke samme oppførsel på hunden som vi har alle andre steder. Vi forsøker å aktivisere henne på lik linje som vanlig, men likevel vil jeg betegne henne som stresset og lite avslappet mesteparten av tiden på besøk her. Dette resulterer i en god del stress også fra vår side i form av å forsøke å trene henne til god oppførsel, med mye korrigering og forsøk på tilrettelegging. Da det er få i hus som respekterer reglene vi har satt og godtar mye som vi ikke vil at hun skal gjøre. Dermed følger jeg med som en hauk for å påse at hun ikke gjør ting hun ikke får lov til. Min familie mener vi er for strenge (ingen har god kjennskap til hundetrening og aldri vært på kurs) og hysteriske, og at vi må la hunden få være i fred fordi min overvåkning påvirker hunden. Evt sette henne i buret sitt så hun får slappet av mer. Etter hva jeg har lært, så er jo det sannsynlig at så lenge hunden får gjøre som den vil, så vil den bare fortsette med det. Jeg bruker buret også når jeg ser at nå må hun få en pause, men vil jo helst ikke at hun skal måtte være der store deler av oppholdet heller. Tar imot råd med stor takk!
  5. Tusen hjertelig takk for gode råd og ord ❤️ det hjelper virkelig på.
  6. Hei! Vi har en staffetispe på litt over 1 år, som har virkelig nådd unghund-fasen fullstendig. For 1 mnd siden var hun en rolig fin frøken som hørte på oss og oppførte seg fint. Helt ut av det blå har hun blitt et troll som bare driver ugagn og velger selv når hun vil høre på det vi har å si. Vi har forsøkt å holde oss konsekvent til de treningsrutinene vi har hatt hele veien, og med mye ro-trening, da hun er en turbo uten like. Hun hopper på folk, småbiter hendene til de som forsøker å klappe henne i forsøk på lek. Hun vil alltid leke! Hun kan bite i klærne til folk når de ikke hilser på henne pg bjeffer. Hun drar i båndet når hun vil hilse på folk (da stopper vi opp så hun ikke får hilse) hopper i sofaen som hun hadde tidligere lært at hun ikke fikk lov til. Listen begynner å bli lang. Og dette var ikke oppførsel hun hadde for 1 mnd siden, hun kunne finne på et par ting en gang i blant, men ikke i den skalaen vi ser nå. Vi har bedt folk om å ignorere henne når hun oppfører seg slik, men vi sliter med at mange ikke respekterer det vi sier, og forsøker uansett å klappe henne, selv om tennene kommer lekent frem. De er vant til hund, så da er jo ikke det er problem mener de... men jeg er ikke komfortabel med den oppførselen hun viser. Det er ikke alle som liker når hunden oppfører seg slik. Jeg blir så redd for at dette blir oppførsel vi ikke blir kvitt om hun fortsetter å holde på slik. Vi forsøker å tilrettelegge og sette opp situasjoner som ikke skaper at hun gjør "feil" og skaper mestring. Men det er veldig vanskelig når man har flere personer i bildet som ikke følger samme taktikk (venner på besøk o.l.). Er det noen som har noen råd? Eller gode ord om at det faktisk vil gå over etter en stund? ? Blir litt fortvilet når det blir så mange stunder med "feil på feil".
×
×
  • Opprett ny...