Jump to content
Hundesonen.no

Sona

Medlemmer
 • Content Count

  254
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sona last won the day on October 6 2018

Sona had the most liked content!

Community Reputation

367 Excellent

About Sona

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Hunderase
  Italiensk mynde, buhund/lundehund

Recent Profile Visitors

2238 profile views
 1. Sona

  Bichon Frisé vs Chinese Crested Powderpuff

  Kjempesøt Er det vanlig å klippe dem helt ned også?
 2. Sona

  Italiensk mynde, agilityhund?

  Jaa, kanskje Kan jo bare svare for min egen, men hun har nok ikke potensiale til å bli agilitystjerne Kan hende det er mulig å finne en valp etter foreldre med riktig størrelse som brukes mer aktivt og som liker å jobbe selv om det er litt kaldt. Med mindre du faller for de andre kvalitetene italieneren har så er det kanskje sikrere å velge en annen rase.
 3. Sona

  Italiensk mynde, agilityhund?

  Vet at det er noen som trener agility med sine italienere, du kan jo sjekke ut f.eks kennelcurvy på Instagram. Litt usikker på hvor typisk for rasen min er, vi har bare gått ett helgekurs Min er generelt lett å motivere med godbiter, men har litt kort tålmodighet så hun kan bli frustrert hvis hun ikke skjønner greia med én gang og begynner å klage eller finner på andre ting å tilby istedet. For eksempel syntes hun tunnellen var ok i begynnelsen men da vanskelighetsgraden økte og den ble veldig lang og med vinkel så hun ikke kunne se hvor den endte så tilbød hun istedet å stille seg oppå den Andre hindre som møne, osv. var kult, egentlig alt hun kunne komme seg oppå. Ellers er det en utfordring at hun er en frysepinn som ikke liker å løpe når hun er kald. Hun lå i bur med dundyne og saueskinn i pausene, men måtte ha godt med klær på også i øktene (kurset var tidlig på våren så var nokså kaldt i treningshallen). Tror nok vi hadde hatt enda mer utbytte om kurset gikk på sommerhalvåret samt om det var en kveld i uken istedetfor to hele dager i løpet av en helg for hun virket sliten og lei på søndagen 😛 Så er det nok litt individuelt hvor lettmotiverte de er, om de gidder å terpe på ting, om de vil trene når det er kaldt og/eller surt vær, osv. Men de er jo veldig raske og spretne når de vil da Også litt usikkert hvilken størrelsesklasse de havner i kanskje, FCI standard er 32-38cm for begge kjønn men mange italienere er høyere.
 4. Sona

  Valpegjengen 2020

  Hva mener du? Tette kull på samme tispe eller at de ofte har jevngamle kull? Ofte synkroniserer jo tisper løpetidene så er vel ikke så rart om det noen ganger kommer mer enn ett kull i samme tidsrom?
 5. Som du skriver, det har nok mye med at det er du som stort sett er kilden til alt som er moro Men noen raser er kanskje mer "enmannshunder" enn andre, du kan jo spørre oppdretter eller andre som kjenner rasen om det er vanlig at de knytter seg veldig til én person. Er han slik om du ikke er hjemme at han bare venter på at du skal komme hjem eller tar han da mer kontakt med de andre?
 6. Sona

  Brannvarsling

  Hva slags brannvarslingssystem har dere? Vi har pleid å ha flere brannvarslere koblet sammen slik at går én av, går alle. Nå ønsker vi oss et litt mer sofistikert system. Det er greit at alarmen uler inne når vi er hjemme, men når vi er borte og hundene er alene hjemme, da er det jo ikke så mye vits. De blir bare veldig stressa og kan jo uansett ikke gjøre noe fra eller til om det er falsk alarm eller faktisk branntilløp. Så kanskje et system med flere moduser, der den uler når vi er hjemme mens når vi er ute så blir vi oppringt eller det uler utendørs så naboene hører det? Eller noe annet jeg ikke har tenkt på. Fortell meg hvilken løsning dere har valgt!
 7. Sona

  Ninja, Noor & Neytiri - collie langhår

  For en fin bukett du har!🌻
 8. Sona

  Introdusere hund og katt

  Har du hørt om Jackson Galaxy? Han med programmet My Cat From Hell. Synes det virker som han har mye bra (uten at jeg er noen katteekspert). Finnes en del stoff og videoer, sikkert også om å introdusere hund og katt.
 9. Sona

  Tog med 4 mnd gammel valp?

  Det er ikke gratis nå lenger, i alle fall😅 Har du hund under 40cm betaler du for kun ditt eget sete, som kan være minipris. Har du hund over 40cm kan du få minipris på ditt sete, men for hunden betaler du 50% av ordinær pris.
 10. Sona

  Tog med 4 mnd gammel valp?

  Blir nok spennende Og så tenker jeg at da har du jo prøvd det, i alle fall Hvis du synes det går greit med valp så går det sikkert greit med voksen hund også, så har du det alternativet til senere. Med en liten valp er det jo ikke snakk om å gå langtur i Oslo akkurat. Håper den kommer til å sove mye underveis da, er jo mange inntrykk på en sånn reise. Jeg syntes det var mest styr å komme seg av og på toget med hund og bagasje, jeg hadde en hund i bånd, en i reisebur, veske + stor ryggsekk + handlepose. Så litt mange ting og for få hender samt en hund som hadde sååå lyst til å hilse på de andre hundene i vogna 😛 Hvis du ikke trenger å drasse med masse klær så har du jo en fordel der. Kanskje ta med tørkepapir og noe å tygge på? Jo, også var det styr å gå på do underveis pga. hunden må jo være med og man må ofte gå litt for å komme til toalettet. Typisk nok var det nærmeste toalettet ute av drift så måtte gå enda lenger og ut av hundevogna så i toalettkøen fikk jeg kjeft av allergikere slik at jeg gikk tilbake og bare holdt meg til vi kom frem 😅 Hvis det er flere hundefolk på toget evt. man kommer i snakk med noen så har vi av og til passet hverandres mens den andre gikk på do, men.. i utgangspunktet er man jo litt låst. Denne jula blir det nok å kjøre bil nedover siden vi er to mennesker og to hunder, det er jo styr men på en litt annen måte. Tar omtrent like lang tid da🙄
 11. Sona

  Tog med 4 mnd gammel valp?

  Sørg for at du har grei overgangstid i Oslo så du får luftet godt da Har tatt tog Trondheim-Stavanger noen ganger, det er litt styr men det går. Sist hadde jeg med to hunder (begge voksne men den ene mye mer reisevant enn den andre), også det gikk ok men merkbart mer styr enn bare én 😛 Vet ikke hvor stor hunden din er da, er den over 40cm må du vel bestille to seter, det er greit å ha litt mer plass (pluss slippe andre hunder eller i verste fall en katt på setet rett ved siden av). + Kan være lurt å ikke pakke altfor mye bagasje, kan være nok å hanskes med en travel hund.
 12. Sona

  EFIT 1.oktober 2019

  Hehe, ene min flytter også på sko iblant når han er hjemme alene. Ikke ødelagt noen da, bare tygget bittebittelitt på noen lisser😛
 13. Det finnes flere spennende retninger/filosofier/metoder du kan fordype deg i! F.eks Carolyn Resnicks Waterhole rituals, https://stinaherberg.com/ (noe liknende, tror hun var elev hos Resnick) og sikkert en haug andre i samme gate. Instagramkontoen Pantherflows ser spennende ut.
 14. Sona

  Akkurat nå - februar

  Huff🤯 Hender vel at det stormer i whippetmiljøet også?😉 Men ja, det er vel mange motstridende og sterke meninger som bare mååå uttrykkes og ikke alltid på diplomatisk vis og da blir de jo veldig synlige. Ja, jeg så det. Noen er bare rett frem utrivelige😬 Men jeg mener at de fleste er fine folk De bare (klokelig) lar være å kaste seg inn i slike diskusjoner 😉
 15. Sona

  Akkurat nå - februar

  Haha😅 Enkelte liker å lage litt rabalder, tror jeg😉 De aller fleste er heldigvis normale, oppegående mennesker.
×