Gå til innhold
Hundesonen.no

Sona

Medlemmer
 • Innholdsteller

  158
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

286 Excellent

Om Sona

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Hunderase
  Italiensk mynde, buhund/lundehund

Nylige profilbesøk

1,310 profilvisninger
 1. For risikabelt å importere valp?

  Neida, det importeres. Men man må være OppdretterTM og ha massemasse erfaring, man skal ikke komme her og komme her som nybegynner og tro at man kan noe og at man kan bidra positivt til avlen ved å importere sånn uten videre. Genetisk variasjon og helsetesting er viktig på papiret og i raseutvalgets anbefalinger, men i praksis er ikke f.eks matadoravl uvanlig og helsetesting er det i grunnen ikke så farlig med når man har mange års erfaring som oppdretter å vise til
 2. For risikabelt å importere valp?

  Og litt rusk på øynene Jeg skjønner kanskje ikke helt akkurat hva som er så risky jeg da. Menes det at man ikke kan stole på at foreldredyrenes helseattester er ekte? Eller handler det om at du som har et ukjent navn ikke kommer til å få kjøpe den mest lovende valpen i kullet? At oppdretter vil tildele deg den "dårligste" valpen. Og så da, med gode foreldre kan det jo være en finfin valp for det? Hva en legger i 'kvalitet' er vel så mangt. Om foreldredyra er rasetypiske i utseende, har fine helsetester(den du tenker på har vel testet grundigere enn den flinkeste i klassa av de norske oppdretterne), er aktive i hundesport og du liker lynnet, hvor galt kan det gå liksom? Uflaks kan man ha uansett hvor man kjøper hund. Er jo best om du har mulighet til å besøke oppdretter og hilse på hundene, se hvordan de bor og om de har et vesen som du liker. Kanskje be oppdretteren om å få kontaktinfo til noen tidligere valpekjøpere så du kan spørre dem ut?
 3. Nå er det svensk lapphund jeg kjenner til da, men jeg kjenner to stk og de er det myyye lyd i, både hver for seg og i alle fall sammen (naboer og kullsøsken så de er mye sammen). De piper, syter og "gladsyter" mer enn noen annen hund jeg har vært borti. Spesielt den ene har forventningsbjeffing og lekebjeffing. Litt ulik oppdragelse så den ene kan du be holde kjeft, den andre stort sett ikke. Vet ikke hvordan det er med den finske, men disse her bjeffer utrolig høyt, det virkelig gjaller. Fantastisk(!!) trivelige hunder altså, virkelig! Men kjenner jeg er litt avskrekket fra den svenske lapphunden i alle fall Kjenner én finsk da, han virker veldig stille i forhold så mulig det er forskjell mellom de to rasene/variantene?
 4. Interessant Ser ut som de to hovedårsakene til at de ikke kan gå løse er jaging av dyr eller at de tar kontakt med fremmede hunder eller folk. Blundehunden har hatt tidvis ok innkalling, men nå er han straks 1,5 år med lukkede ører og kan overhodet ikke stoles på. Jaktinteresse og selvstendighet nok til å stikke etter spor, så jeg slipper han aldri, ikke i langline heller. I dypsnø tar han igjen viltet, pluss at han lett løper langt nok til å rote seg bortpå hovedveien... Samboer er optimistisk og håper at det kan trenes opp, men jeg er veldig skeptisk Italieneren kan jeg slippe nesten hvor som helst. Er det noen som har fått pålitelig innkalling etter at hunden dessverre har fått sjansen til å jage vilt? Eller er det slik at når jaktinteressen først har våknet skikkelig så er det tilnærmet umulig å finne belønning som trumfer det? Det er jo vanvittig forsterkende.
 5. Påmelding hundesonens snap

  Uke 7: 12- 18 Februar Mandag: Tirsdag: @Koriander Onsdag: @WelshenNemi Torsdag: @maysofie Fredag: @Niv-poodles Lørdag: @Alvira Søndag: @Eliza Uke 8: 19.-25. februar Mandag: @Sona Tirsdag: Onsdag: Torsdag: Fredag: Lørdag: Søndag:
 6. Ja, hvor gammel var hunden da du innså realitetene, at denne hunden "aldri" vil bli til å stole på løs? Og hva skyldes det? Lever dere fint med det?
 7. Har du lest RAS for rasen? Der står det blant annet: "Målet er å bare bruke hunder med et godt, normalt utviklet bitt i avl. Og avle fram valper som selv har evne til å felle sine melketenner på en naturlig måte." http://web2.nkk.no/filestore/RAS/RASPomeranianver1.pdf Jeg tenker at avl handler om prioritering, en må også se på helheten, om denne hunden samlet sett bidrar positivt Alle raser har sine problemer og utfordringer, noen er verre og mer plagsomme for hund og eier enn andre. Har du drøftet dette med andre rasefolk, f.eks oppdretteren til tispen din?
 8. Overta voksen hund vs. valp

  Flere fordeler med det De fleste voksne hunder er husrene, kan som oftest være hjemme alene og har lært noen "husregler". Du ser også litt mer hva du får enn med en valp hvor personlighet etc. kan endre seg når den vokser opp. Ulempen kan være diverse uvaner og diller den har fått av eller fått lov til å ha hos tidligere eier. Rett og slett fordi vi prioriterer ulikt Noen har nulltoleranse på bjeffing men lever fint med at hunden drar litt i båndet. En annen ulempe er kanskje alder, overtar du en eldre hund har den jo færre år igjen å leve samt at diverse helseproblemer grunnet alder kan dukke opp før heller enn senere.
 9. Student 2017-2018

  Ja, jeg tror det gir ro å innse realitetene Ingeniørfag er krevende, for noen av oss mer krevende enn for andre. Det er ikke et nederlag å ta litt redusert mengde studiepoeng eller bruke lenger tid. Det er mye bedre å fullføre graden på litt lenger enn normert tid enn å bli utbrent og droppe ut underveis! Har tatt meg mye lenger tid å fullføre pga. jeg ikke innså tidligere at jeg burde tatt lavere studiebelastning fra begynnelsen av. Å ha hund har hjulpet mye på livskvaliteten underveis, så den holder jeg med deg i
 10. Student 2017-2018

  Jamen da så Har dere studieveiledere som har peiling og kan hjelpe deg med å sortere/prioritere når du bør ta hva? Vet av erfaring hvor stressende det er å ha hengefag som tar ressurser fra de andre fagene :/
 11. Student 2017-2018

  Trenger du pensum i mattefagene i senere fag er det litt utaktisk å utsette matten til etterpå :/ Vanskeligere å forstå pensum i et fag dersom matematikken i det er ukjent for deg. Så jeg ville faktisk tatt et år i mellom dersom det går an for å fokusere på matten slik at du slipper å ha for lite tid til de fagene du faktisk liker. Er konten på høsten eller i august?
 12. MiMo Hundsockar på Facebook ser bra ut Kan fås lange, med gummiering under, etc.
 13. Håndarbeidstråd!

  @tmp Her er en side med tutorials http://italiangreyhound.squarespace.com/ Til italiener, men fremgangsmåte, hvor du skal klippe og sy osv. kan jo være nyttig likevel.
 14. Podcast!

  Noen som hører på My Favourite Murder?
 15. På mennesker finnes det vel forskning som tyder på at å gjennomgå svangerskap tidlig kan minske risikoen for brystkreft, men at dersom svulster allerede eksisterer vil svangerskap kunne virke vekstfremmende. Så vil man overføre dette til hund (det bør man vel egentlig ikke?) er det kanskje gunstigere for jursvulstforebygging å ha kull i ung alder enn å vente til tispen er godt voksen og kan ha begynnende jurkreft (vet ikke hvor tidlig dette pleier å oppstå?). Av sånn ca. alle andre grunner jeg kan tenke meg er det vel lurere å vente til hunden er godt voksen og ferdig i kropp og sjel?
×