Gå til innhold
Hundesonen.no

Sona

Medlemmer
 • Innholdsteller

  223
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Sona last won the day on 6. Oktober

Sona had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

351 Excellent

Om Sona

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Hunderase
  Italiensk mynde, buhund/lundehund

Nylige profilbesøk

1,630 profilvisninger
 1. Akkurat nå, oktober 2018

  Fantastisk! Hvilken klinikk er dette?
 2. Ønsker en turhund, førstegangshund

  Unnskyld men Men ja, kjenner noen svenske lapphunder, veldig trivelige
 3. Akkurat nå, oktober 2018

  Mine to i høstsol
 4. Italiensk mynde

  Tja, noen blir jo fort renslige. Men min IM tok lenger tid enn blundehunden i alle fall. Hun var vel 8-9mnd før jeg følte jeg kunne stole på henne. Hun sa ifra om at hun måtte ut før det, men om ikke jeg fulgte med så hadde hun ikke alltid tid til å vente på at jeg skulle oppdage at hun stod og ville ut. Så her hjalp det å ta henne ut jevnlig også etter at hun ble så stor at hun begynte å skjønne det, fordi når hun selv spurte om å få gå ut så hastet det allerede Har inntrykk av at det for mange tar "lang" tid sammenlignet med en del andre raser (selv om mange påstår det kun handler om hvor flink eier er til å trene på dette, "min vintervalp ble sååå fort renslig for jeg trente masse på det!"). Når folk som har hatt mange valper av andre raser likevel sliter med å få valpen husren, da føler jeg at det kanskje har litt med rasen å gjøre også, ikke bare metodene. Kanskje det har med blærekapasitet å gjøre, kanskje det har med surt vær og tynn liten kropp å gjøre, dårlige signaler, jeg vet ikke. Har hørt om få tisper som markerer innendørs, men de fins nok. Derimot virker det som om det er ganske vanlig at hannhundene markerer innendørs, har ikke sett noen statistikk på det men det er såpass vanlig at jeg aldri skal ha italienerhanne (dessverre) fordi jeg hater det For all del, mange lever greit med det, de bare putter bellyband eller bleier på. Akkurat økonomi er jo et viktig punkt, forstår det Får kanskje ikke ha hund i kabin Budapest-Tromsø? Det er jo en billig hund å fôre på i alle fall Moro da, Chartbeat gir et godt inntrykk på hjemmesiden i alle fall
 5. Italiensk mynde

  Min er ikke noe vanskelig å ha med seg rundt på buss osv., hun sitter gjerne på fanget eller i jakken. Roer seg fint Nå som voksen, på besøk hos andre er det litt hurrastemning først(spesielt dersom vi besøker noen hun anser som sine hjertevenner), før hun legger seg til å slappe av. Hvis hun får opp i sofaen altså, skal vi på besøk hos noen med hundefri sofa så tar jeg med seng fordi å ligge på hardgulvet gjør hun ikke. Jeg er skikkelig pingle på å bryte reglene og her til lands er det jo ikke lov til å ha med hund på campus, men har en venninne som har pleid å ta med sin italiener på skolen (mest ved gruppearbeid). I veske à la denne http://petshopgirls.no/index.php/reiseutstyr/city-carrier-hundeveske.html (akkurat den der var sinnsykt dyr men ser sååå god ut!) Eneste anledningen der hunden hennes er veskehund Italieneren er nok uslåelig på den biten der, stort sett enkle og greie å ha med seg. Har de det varmt og mykt, kanskje noe godt å tygge på og får henge med favorittmennesket sitt, så er livet ganske fint. Valper og unghunder har kanskje litt mer lopper i blodet, såklart. Hadde jeg bodd i et land med mer avslappa holdning til hunder så hadde nok min vært med på mer Helt ærlig, det som begrenser min italiener er noen ganger været, at hun har en liten misdannelse i ryggen som kan gi smerter og noen ganger meg Jeg kler godt på henne, men hun mistrives på tur dersom det er surt og pissregn eller hun må svømme i snø (ikke alle turstiene våre brøytes). Så lenge hun ikke fryser eller har vondt så går hun så langt som helst. Italieneren er en sporty hund! Ikke at det er en veldig krevende tur, men min har for eksempel vært med til Preikestolen, det er ikke noe problem. Tviler på at ukentlige joggeturer ville vært for mye Angående hvor mye mosjon de krever så vet jeg ikke helt, det er vel litt individuelt og litt hva man venner dem til, tenker jeg. Her har det pøsregnet mange dager på rad og vi har ikke vært sååå gira på turgåinga, så merker at hun er mer på og inviterer stadig til lek. Men tenker at du kan jo spørre litt hvordan foreldredyra er, hvor mye aktivitet de trives med? Men joa, de er små. Man må tenke seg litt om. Aldri la uvitende folk eller barn bære valpen. Min kattevante kompis mistet den bitte lille valpen min i gulvet fra skulderhøyde fordi hjernen hans tydeligvis trodde hun var en katt og ville lande på beina. Det gikk bra, men det var bare flaks at hun kun fikk vondt og ble skremt. Aldri sette seg i sofaen uten å sjekke om det ligger et pinnedyr inntullet i teppene Men de tåler mer enn man tror. Har mange ganger med hjertet i halsen sett min løpe fortfort, snuble og trille kråke, men hun spretter opp og løper videre. Ble noen skrubbsår i valpe- og ungdomstiden! Hvilken kennel er det? Hvis du vil dele det da.
 6. Italiensk mynde

  Hun er så søt som hun ser ut😘 Snål og fin frøken. Klart du skal ha italiener, du skal jo researche seriøse oppdrettere på kontinentet så kan jeg importere fra samme senere hvis du er fornøyd😁 Men joda, størrelsesforskjellen er jo noe å tenke på. Kanskje greiere hos deg siden den store er voksen og oppdratt. Min blundehund er 12-13kg og yngst, her har vi måttet skjerme italieneren iblant. De har stor glede av hverandre nå (han er snart 2 år) og leker masse innendørs. De leker lite sammen ute siden han er dårlig til å vise hensyn og fort løper henne ned, derfor vil hun sjeldent løpe om han er løs (han er nesten aldri løs pga. jakt). Med han i bånd og finvær, da løper hun 😉 Nå kjenner jeg ikke whippetlynnet så godt, men har inntrykk av at italieneren er mer klengete og klovnete. Mer sprell innendørs i alle fall. Men kan forstå at det føles tryggere å velge whippet igjen, der vet du vel mer hva du kan forvente.
 7. https://www.nrk.no/ho/trener-hunder-til-a-bite-_-kan-vaere-ulovlig-1.14214087
 8. Italiensk mynde

  Her er noen bilder av skruen minDen mest inderlig kjærlige hunden jeg vet om (På godt og vondt det da, ikke alle som setter pris på den nærheten hele tiden).
 9. Din studenthverdag med hund

  Hei du! Som andre her har svart så kommer det nok veldig an på hvilket studie du skal gå på (hvor mye obligatorisk undervisning, evt. labøvelser osv.) og hvilke andre forpliktelser du har. Det har også konsekvenser for det sosiale livet, i perioder med mye skolearbeid må man prioritere hunden og det blir mindre mulighet til å dra ut på sosiale aktiviteter på kveldstid. Jeg interesserer meg ikke for uteliv og festing så for meg var det ikke noe stort offer Enten tok jeg med meg hunden på besøk, inviterte folk hjem til meg istedet og en gang iblant så passet mine greie bofeller valpen for meg. Etterhvert kunne hun være hjemme alene noen timer og da kunne jeg dra ut på ting dersom hun ikke hadde vært så mye hjemme alene tidligere på dagen. En sjelden gang i forbindelse med obligatorisk undervisning eller innspurt i prosjekter så måtte hun være hjemme i 9-10 timer, men det var heldigvis ikke dagligdags. Det er jo mange argumenter for og imot, men for meg var det riktig avgjørelse å skaffe hund. Det har hatt SÅ stor innvirkning på min trivsel og mentale helse
 10. Robotstøvsuger. Yey or ney?

  Er det enkelt å åpne og rote igjennom dersom den tar med seg noe den ikke skulle? F.eks små legoklosser
 11. 25.000kr for "cobberdog mini" Ikke rart det produseres så mange av dem, det er jo vanvittig mye penger!
 12. Dere som gir smertestillende ved behov, hvordan avgjør dere når det trengs? Hvordan ser man om hunden er smertepåvirket nok til at den bør få smertestillende? Får de en tablett en gang iblant eller gir dere noen dager i slengen når dere gir? Har fått Onsior 5mg til bruk ved behov, hunden er ca. 4kg. Hun har en misdannet og lett rotert(?) ryggvirvel som antas å gi periodevise smerter. Ble sjekket opp pga. hun tidvis hinker mye med ene beinet og virker litt utenfor til tider (hadde f.eks en periode der hun våknet om natten og sutret og kan i perioder hyle når hun blir løftet opp). Så teorien er at hun i perioder blir stiv og får verk når hun fryser og spenner seg. Skal begynne med fysioterapi og altså Onsior i perioder hun trenger det.
 13. Akkurat nå, juli 2018

  Haha! Moronabo. Du skulle sagt "ja, er det ikke pent?"
 14. Spesiell rase Deres opprinnelige arbeidsoppgaver (å hente lundefugl og -egg) utgår jo pga. lundefuglen er fredet, men artig å se at disse evnene kan brukes på andre måter
 15. Så koselig prosjekt! Driver ikke med dette med hunden min, men kan tipse om lundehundene som brukes til å sanke måsegg på flyplasser (for å minske risiko for birdstrikes) Kanskje du kan ta kontakt med dem som driver med det, evt. bare lese om det på nett og sy sammen en tekst om det selv. Jeg synes det er veldig spennende i alle fall. Det er en veldig spesiell rase og de trenes ikke til å gjøre dette, de bare har det i seg og oppmuntres til å utøve det.
×