Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  11111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

simira last won the day on January 15

simira had the most liked content!

Community Reputation

6563 Excellent

4 Followers

About simira

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Recent Profile Visitors

18200 profile views
 1. simira

  Australian cobberdog

  Det er også en krysning av to i utgangspunktet brukshunder (som også innebærer kapasiteten de må ha for "servicearbeid"). Dermed krever de også gjerne litt. Jeg har ingen tall, men kjenner mange nok instruktører som kan signere på at mange cobberdogs og doodles slett ikke er den enkle familiehunden folk trodde de skulle få. Ei heller den lettstelte pelsen...
 2. simira

  Australian cobberdog

  Opprinnelig var den avlet for dette, men blandingen ble misforstått og overpopulær, og for eksempel Drøbak hundehotell blander hytt og pine med puddel og selger det til overpris. Det er godt mulig de har importert en "ekte" cobberdog eller to fra Australia, det har jeg ikke oversikt over, men det er langt fra alt som selges som cobberdog som faktisk er det. Mye er førstegenerasjons kryssing av Hansens puddel og naboens labrador, som har hørt at de kan tjene penger på dette. Det er et problem jeg ikke har sett i utviklingen av noen andre hunderaser som jeg kan komme på, de aller fleste hunderaser har utspring i systematisk arbeide for å fremavle enkelte egenskaper (det har forsåvidt cobberdogen også, det bare gikk fryktelig galt).
 3. simira

  Fra bølle til bestevenn

  Jeg tror de har fått litt tydeligere beskjed om vektproblemet til Anton enn det som kommer frem i programmet. Hjelpes, så mye godbiter han får så trenger han jo knapt måltider. Ikke noe rart han ikke spiser, han kan jo aldri være sulten.
 4. simira

  Selektiv kontakt?

  Når du kaller ham inn, vent til han har satt seg før du gir godbit (det må kanskje læres inn). Når han sitter gir du godbiter fortløpende, 3-4 stk, så han ikke rekker å gå sin vei før han får neste. Etterhvert kan du drøye tiden mellom godbitene og fade dem ut (variabel belønning mellom, såklart). Eller du kan kalle ham inn, og når han er inntil deg belønne mens du fortsetter å gå i den retningen han løp, så han må følge etter deg, og evt. snu deg så han går fot også, fortsatt mens du belønner. Jeg har jevnt over vært litt nøye på at hundene skal gjøre noe etter innkalling for å få godbit (håndtarget, sitt e.l.) nettopp pga. dette. Når det gjelder trening på tur, så har jeg ofte stoppet opp og bare ventet på kontakt, belønnet kontakt så fort det kommer, og ventet på ny kontakt om de ikke holder den med en gang. Så belønnet kontakt 2-3 ganger. Deretter på plass og eventuelle øvelser. Dette er så innlært at om jeg nå stopper og belønner kontakt så er igrunn begge hundene på og klare for å jobbe.
 5. simira

  Informasjon om avlsgodkjenning

  Avlsrådet i raseklubben kan også hjelpe deg med råd og tips om hva som bør sjekkes og være i orden både hos tispe og hanhund. Det kan også være lurt å sjekke søsken og foreldre til din hund. Om din hund er "unntaket" i kullet og alle søskenene er ustabile, aggressive og/eller er syke så bør han likevel ikke avles på, siden de har de samme genene som arves videre. Dette er i verste fall altså.
 6. simira

  Akkurat nå, januar

  6 per instruktør er helt kurant litt avhengig av hvordan de jobber og hvordan kurset er lagt opp. Hvis det er flere enn det skal det være en god grunn eller spesielt opplegg ("treningsgruppe med instruktør" f.eks.) for at jeg skal være interessert.
 7. Vi fôrer mest tørt, men innimellom VOM. Da stort sett laks active. Tror ikke de har sterke preferanser på smaken der.
 8. simira

  Tips til rase som kan passe oss

  Med den beskrivelsen tenker jeg kelpien er litt mye, ja. Jeg ville tatt en titt på retrieverene og eventuelt spanielene. De fleste er myke og greie hunder som vil jobbe med fører og ikke har så mye tendens til å bråke med andre hunder. Toller er litt mindre sosial enn de andre retrieverene, og krever kanskje litt nøyere sjekk av oppdretter for å få en god og stabil hund. Jeg tenker også at standard labrador eller golden kan passe helt utmerket til dere.
 9. simira

  Tips til rase som kan passe oss

  Oi, her har dere mange valgmuligheter! Hva slags hundetrening tenker dere? Bruks, agility, lydighet, rally, jakt/spor...? Mye man kan finne på. Har dere preferanser på pelsstell? Lydnivå? De enkleste "brukshundene" er jo gjerne retrievere. Jaktvariantene av golden og labrador er blitt populære, men det er en del å få ut av standardene også, om man ikke overfôrer dem. Toller retriever kan være et godt alternativ om de andre er for store. Springer spaniel, tervueren, puddel, portugisisk vannhund, sheltie, kelpie, border collie... Anbefaler å ta en tur på stevner/arrangement av hundesportene som er interessante og se hvilke hunder som går der. Om du har ambisjoner så kan det være greit å se litt på resultatlister og hva slags raser som gjør det bra også. I noe hundesporter er det mer avgjørende enn andre.
 10. Gratulerer, du har to pubertetshunder. Jeg håper at noen på forhånd fortalte dere litt om det å ha to hunder tett i alder, og særlig av samme kjønn? Førstemann er nok i slutten av puberteten, mens yngste mann er midt i, og på et stadie der han vil teste rangen mellom de to. Jeg vil ihvertfall mest sannsynlig tro at det er det. Og det er deres ansvar at yngstemann lærer at det er dere som bestemmer og at han skal slappe av og la den andre være i fred. Sørg først og fremst for å gi begge nok tur og aktivisering. Det er mye lopper i blodet på begge i den alderen, og om de får brukt både kroppen og hodet så blir de mer slitne og fornøyde. Lær yngstemann å legge seg på plassen sin separat fra den andre inne. Skill dem gjerne med en grind så lenge det er behov, slik at han ikke kan komme bort og mase på eldstemann. Lykke til!
 11. simira

  Europa tur med hund

  Riktigst informasjon får du fra mattilsynet eller lignende etat i de ulike landene. Rabiesvaksine må dere ihvertfall ha, hvis hunden skal slippe inn igjen i Norge. Noen land har krav eller anbefaling om flåttmiddel. Husk å sjekke regler for båndtvang og ikke minst munnkurv, som er påbudt for hunder, evt. over en viss størrelse, i noen byer og sentrale strøk. Jeg finner ikke den fine siden jeg har pleid å bruke, men denne gir en del info: https://www.schengenvisainfo.com/travel-guide/travelling-to-europe-with-pets/ http://www.pettravel.com har også en del informasjon om du søker på ulike land. Sjekk ekstra nøye på Korsika, øyer har noen ganger litt spesielle regler.
 12. simira

  Reise bust mot yngre hunder

  Veldig ofte er den typen reaksjon et tegn på usikkerhet. Bjeffing er et avstandssøkende signal (prøver å få det de bjeffer på til å gå vekk/unna). Det å straffe/korrigere hunden da kan gjøre hunden enda mer ukomfortabel i situasjonen og forverre problemet. Siden hun går løs regner jeg med at du har god kontakt og innkalling på henne. Når dere møter andre hunder, prøv å være ute før hun reagerer, kall henne inn, og belønn med godbiter eller lek (det hun liker best). Litt avhengig av hvor ille det er og hvor vanskelig det er kan du godt belønne henne jevnt mens dere passerer de andre hundene. På den måten lærer hun at hun ikke trenger å forholde seg til de andre hundene, de forsvinner av seg selv, og dessuten så lønner det seg å holde seg inntil deg når det er andre hunder i nærheten, for da er det godis å få. Etter passeringen, "løs ut" spenningen med noen triks, løpe litt, eller noe sånt. Anspenthet bygger seg ofte opp for hvert møte med andre hunder, og det kan smelle til slutt om ikke det gjøres noe med problemet. Videre kan du prøve å omgåes flere andre hunder i hverdagen, hvis dere ikke allerede gjør det. Da gjerne tur med hundene i bånd, eller hundetrening der hundene jobber i nærheten av hverandre men uten nærkontakt. Målet er at hun får masse positive erfaringer med å være i nærheten av andre hunder, uten å måtte passe på at de ikke kommer for nær. Hvis dere er noe sammen med andre hunder løse, i lek, besøk osv., så pass på at hun får ha komfortsonen sin i fred, at lek og herjing ikke går over styr osv. Det kan ofte se morsomt ut når hunder leker sammen, men det er ikke alltid at alle egentlig er med på leken. Det er et ganske vanlig problem som mange får i ulike varianter. Jeg har selv to hunder som nå som oftest går og ser på meg når vi møter andre hunder. Lykke til!
 13. simira

  Sjalu hund?

  Dobbelpost, se svar her:
 14. simira

  Sjalu hund?

  Hva slags forhold har typen din til hunden? Veldig fint om de to går noen turer uten deg, og kanskje han kan fôre noen ganger, og gi godbiter, trene litt triks, ting som du gjør. Ellers ville jeg sørget for å rydde bort alle klær og sånt, eventuelt lukke dører inn til rom der hunden får tilgang til dem.
 15. simira

  Akkurat nå, januar

  @HeleneFSUavbrutt, har du jobbet uten noe som helst ferie siden du ble tenåring? Og hvor gammel er du? Håper uansett at du får lovpålagt ferie de neste 40 årene, uansett hva du jobber med... Og om det skremmer deg å jobbe så mye de neste 40 årene har du kanskje valgt feil yrke? Hjemmeværende med barn er nok langt fra det samme. Man kan jo ta en forlenget ferie eller permisjon uten lønn en periode (spare opp penger først), men med mindre man har en konkret plan som å pusse opp hus eller reise jorda rundt så tror jeg folk flest går lei ganske fort. Det betyr ganske mye det å være en del av en etablert arbeidsplass, treffe andre mennesker enn familien, få faglige utfordringer og input og konkrete mål å jobbe mot. Man oppdager ganske fort at "folk flest" ikke har tid til å treffes på dagtid for å trene hund, ta en kaffe, eller gå på museum. Så må man underholde seg selv, og de færreste friske vil nok trives med det. Ikke kronisk syke og uføre heller for den del, men vi har ikke noe valg. Det kan ta noen år å "venne seg til" det...
×