Gå til innhold
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,451
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

simira last won the day on 26. November 2015

simira had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

6,037 Excellent

4 følgere

Om simira

 • Rang
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Nylige profilbesøk

16,788 profilvisninger
 1. Kela er "kollisjonstestet" nok for meg. En instruktør vi hr hatt. Varebil med to rottweilere i (adskilt) kelabur, 160 km/t på autobahn i Tyskland. Både folk og dyr ble ganske forslåtte, ikke noe mer (fordi de satt høyt), buret en liten bulk.
 2. Ønsker tips til mellomstor rase som hund nr 2

  Dsg er opprinnelig en vakt- og rottehund, og vil gjerne varsle når den mener det trengs. Så her kommer det litt an på hva slags lyd man synes er greit. Selv takler jeg ikke bjeffing eller piping når vi trener, men varsling når noen kommer på døren (eller folk går forbi på veien ) er greit nok. Og man kan jobbe med det fra starten og kontrollere det litt, men man må regne med en hund som varsler. De er generelt lett-trente, men har jaktinstinkt. Noen drar langt avgårde når de får ferten av noe, men igjen skal de fleste ha relativt kort radius. De er gårdshunder og gikk fritt på gårdene og holdt seg i nærheten der, sånn historisk sett. Men går ikke under det jeg betegner som en selvfølgelig "løs overalt"-hund (forøvrig er mange dsg slik som whippetene er beskrevet over her).
 3. Bur er i de aller fleste tilfeller bedre enn sele.
 4. Ellers kan du jo sjekke underforumet Min hund og se på presentasjonene der. Det varierer litt, men det er jo noen gode historier innimellom.
 5. Hund på for

  "Unnskyldes", ja kanskje. Men vil du ha en fôrhund for en oppdretter som ikke kan følge deg opp? Hvorfor har du ikke fått kontrakt, fungerer ikke e-post heller? Hvis hun har greit å respondere på facebookinnlegg så kan hun vel greie å sende en e-post. Har du kontakt med tidligere eier av hunden, eller eier av kullsøsken? Oppdrettet er jo tydeligvis ikke nedlagt, siden hun har hatt kull relativt nylig og setter ut hund på fôr. Uansett, hvis magefølelsen sier at dette er feil så ville jeg levert tilbake hunden. Det er så mye bedre å være trygg på både oppdretter og en hund man skal leve med i mange år.
 6. Hund på for

  Levere tilbake hunden. Her lyser alle varsellamper.
 7. Sosialisere valp i Oslo sentrum?

  Sjekk om Hundehjørnet på Sofienberg fortsatt har orgnisert valpesosialisering, i regi av Hundeakademiet.
 8. Det er samme videoen som er postet et par innlegg lengre opp?
 9. Ønsker tips til mellomstor rase som hund nr 2

  Münsterlanderen er da allsidig nok? Selv om den skal brukes til jakt er det ingen grunn til at den ikke skal kunne brukes til alt det andre du beskriver. Aktivitetsnivået vil jeg beskrive som over middels, men hunden har du jo allerede. Ellers synes jeg fort du beskriver en labrador.
 10. Er dette farlig

  Ja, det kan det være. Følg nøye med, og om hunden begynner å kaste opp, eller ikke gjør fra seg noenlunde som normalt, så ville jeg kontaktet dyrlege. Forøvrig, om du er i tvil om noe er skadelig for hunden bør du ta kontakt med veterinær, evt veterinærvakt i din kommune. Forum kan gi både feil og for sene svar.
 11. Sonens store Reisetråd!

  Om du skal fly så skal det også være veldig fint i Gdansk. Går det kanskje direktefly fra Tromsø dit også?
 12. Sonens store Reisetråd!

  Skulle til å anbefale Vings voksenhotell på Tenerife/GC, men de er ikke særlig hundevennlige... Hva med å leie en hytte/stuga på sørkysten av Sverige eller ved en strand i Danmark? Nå er det 20 år siden, men da leide vi en hytte på et feriested ved Grenaa i Danmark. Koselig liten by, eviglange sandstrender og en kort kjøretur til Ebeltoft. Jeg vet riktignok ikke hvor hundevennlig det er i området og på strendene der, dette var i Livet Før Hund.
 13. Old english sheepdog

  Om en oppdretter ofte har valper så er det et tegn til å være skeptisk og sjekke litt nøyere. Da har oppdretter enten mange hunder, eller potensielt for mange kull i forhold til hva som er anbefalt på en tispe. Det kan ofte lønne seg å titte litt utenfor landegrensene. Bare Sverige har utrolig mange flere hunder, raser og oppdrettere enn Norge, ellers er opprinnelseslandet til rasen ofte (men ikke alltid) et bra sted å begynne.
 14. Underernært husky

  Høyenergifôr ja.
 15. Hunderase til hundepark

  Om en hund vil "passe" i en hundepark eller ikke er nok stort sett veldig individuelt, ihvertfall om man utelukker raser som har problemer med samkjønnsaggresjon. Og det kommer an på hundeparken. Fornuftig sosialisering med andre hunder er fint, latmannslufting av hummer og kanari med godbiter og pinnelek er ikke bra for noen.
×