Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  11266
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

simira last won the day on March 27

simira had the most liked content!

Community Reputation

6689 Excellent

4 Followers

About simira

 • Rank
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Recent Profile Visitors

18436 profile views
 1. simira

  Akkurat nå, April

  Ikke hvis det er type stort beite, nei. Det kan være både smått og storvilt der.
 2. simira

  Flere skadd etter hundeangrep i Drammen

  Ambull det der tenker jeg. Og jo, hunder kan bli plutselig aggressive, ihvertfall sett fra menneskers synspunkt. Ofte er det selvfølgelig en del tegn vi har oversett. Min tantes evige snille springer spaniel angrep helt ut av det blå en dag, det viste seg at han hadde epilepsi. Uten at det nødvendigvis var tilfelle her. Tragisk, og skummelt!
 3. simira

  Akkurat nå mars

  Med unntak av matmengde ser jeg egentlig ikke problemet med resten? Dvs, i morra er det jo båndtvang så da blir det ikke løs utenom friområder, men det meste der er da fullt gjørbart tross virus? Jeg ville ikke hatt noe problem med å møte et par venner med hunder ihvertfall, så lenge vi menneskene holdt avstand.
 4. simira

  Godt skjult på-knapp?

  Kan definitivt anbefale kurs med Fanny. Har gått flere kurs med henne da de hadde hundeskole i Oslo, og hun er rå på å finne løsninger.
 5. simira

  Oppkast

  Da ville jeg ikke bekymret meg. Gi henne evt. litt kokt ris og/eller fiskeboller med middagen.
 6. simira

  Oppkast

  Og ikke minst, gjør hun fra seg som normalt?
 7. simira

  Godt skjult på-knapp?

  Ja, og jeg er i prinsippet enig i at man må gi av seg selv for å motivere hunden, men det kan gå for langt. Ikke sammenlignbart siden rasetypen er veldig annerledes, men har en ridgeback som vi har virkelig jobbet hardt med å få i arbeid. Men hva skjer om du bryter av når han gjør det? At han ikke får lov til å trene eller være sammen med deg?
 8. simira

  Godt skjult på-knapp?

  Hvilken rase er det? Sånn med en gang så får jeg inntrykk av at du gjør veldig mye av jobben for ham, og jobber veldig hardt for veldig lite belønning (respons). Hva skjer om du kutter treningen så fort han slår seg av? Legger ham i bilen for en pause, eller bare går din vei? Dette er et av problemene jeg synes er ganske vanskelig å gi råd om uten å se hunden, det er generelt sett en vanskelig utfordring. Jeg prøver å tenke på hvilke instruktører som er gode på belønningsutvikling, men det kommer jo litt an på hvor i landet du bor.
 9. simira

  Hundepark COVID19

  Men det er ikke så farlig med alle andre som ikke tenker at de burde sprite før og etter? For dette handler ikke om hva enkeltpersoner har erfaring nok til å vite og gjøre, men hva en haug med folk enten ikke tenker over eller gir blaffen i.
 10. simira

  Trenger sårt hjelp her..

  Har dere gått valpekurs eller hverdagslydighetskurs? For det første må du sørge for at han ikke får stikke av. Jo mer erfaring han får med det, jo vanskeligere blir det å trene bort. Ha på ham en god sele, og en langline slik at han kan røre seg en del uten å være løs. Kontakt må trenes på innendørs først, med GODE godbiter og en kommando som brukes kun til det. Når han er god inne, som det virker som han er, kan du begynne å trene i hagen eller like utenfor der dere bor, når det er rolig og ikke mye vanskelige forstyrrelser rundt. Etterhvert kan du gradvis øke vanskeligheten med å trene kontakt lengre og lengre hjemmefra og med gradvis vanskeligere forstyrrelser (men ikke øk både avstand hjemmefra og mengde forstyrrelser for mye om gangen!). Det kan være lurt å gå en ordentlig tur først, og så trene kontakt i 5-10 minutter utenfor før dere går inn. Når du ser det begynner å sitte 80% av tiden kan du starte litt lengre unna slutten på turen, osv. Her snakker jeg 100-200m økning, litt avhengig av hvilke forstyrrelser dere utsettes for. Hvis det da virker helt håpløst må du ta et steg tilbake igjen, da har du gått for fort fram. Før du vet at det sitter skal du IKKE bruke kontaktkommandoen i passeringer. Ta ham heller med deg ut av veien, og stå og fôre ham med godbiter mens de andre går forbi. Evt. en pipeball om han ikke tar godbiter, dette kan være ordentlig vanskelig, og vil ta tid! Om du søker litt på forumet her finner du mange tråder om unghunder og passeringsproblemer med flere gode råd. Husk også på at du har en unghund med lopper i blodet og hjernen, og det kommer til å gå fram noen steg og så tilbake igjen, mange ganger, før du forhåpentligvis har en voksen og lydig hund. Lykke til!
 11. simira

  Akkurat nå mars

  Tja. Det kommer nok an på avtalen. Jeg kjøpte Odin med avtale om at oppdretter skulle få benytte ham i avl om det ble aktuelt, da etter vanlige satser mener jeg å huske. Men i utgangspunktet har ikke en kjøpsavtale lov til å gi dårligere vilkår enn kjøpsloven, nei.
 12. simira

  Hund plutselig redd

  Kan du legge et teppe eller noe belegg på trappa?
 13. simira

  Miniatyr Bull Terrier - førstegangshund?

  Det er en terrier. Den er sta, har egne meninger, og kan være krevende å trene. Hvis det er viktig for deg å ha en lydig hund som kan gå løs, være sammen med andre hunder, og gjør som du sier, så er dette helt feil rase. Hvis du kan tenke deg en klovn med masse personlighet som gjør som den vil, så er det et fint valg. Når det gjelder separasjonsangst så kjenner jeg ikke rasen, men de fleste hunder kan tilvennes dette så lenge man bruker god tid. Da er det viktig å sjekke nøye med oppdretter hvordan foreldrehundene og evt tidligere kull er. Hvis rasen faktisk har tendens til separasjonsangst så ville jeg også hatt en god plan for å være hjemme med valp i en måneds tid minimum, og deretter en gradvis løsning med lufting i løpet av dagen. Jeg ville også sjekket RAS (rasespesifikk avls-strategi) for hva det står om helsen til rasen og hva som gjøres der. Det er vel en av rasene som er avlet pga. utseendet og fått ekstremtrekk som ikke nødvendigvis er bra for dem (dvergvekst bla.), så det er ikke sikkert det er en avl du har lyst til å støtte.
 14. Hadde hun ikke også noe utposninger med puss etter en sprøyte på halsen?
 15. simira

  Akkurat nå mars

  Som alle andre. På ubestemt tid.
×