Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  11740
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  74

simira last won the day on February 22

simira had the most liked content!

Community Reputation

7008 Excellent

4 Followers

About simira

 • Rank
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Recent Profile Visitors

19431 profile views
 1. simira

  Passering av andre hunder

  Har du prøvd å søke på forumet? Det er veldig mange tråder om passeringsproblemer fra tidligere, og jeg tenker mye av de samme rådene mtp trening vil gjelde: https://app.roll20.net/join/9986335/Ztjpmg Med en godt voksen hund ville jeg tatt en sjekk hos dyrlegen ved plutselige adferdsendringer. Det kan være han er mer utrygg fordi han har vondt eller føler ubehag noe sted, eller bare begynner å bli stiv i kroppen.
 2. simira

  Prøver valpen å dominere min andre hund?

  Jeg tror ikke at det er aggresjon, men frustrasjon fra valpen kan det godt være. Det er vanskelig å si uten å ha sett dem, men jeg ville fulgt med og stoppet valpen/skilt dem før det går så langt. Den voksne er ikke den som har ansvaret for å oppdra valpen, det er deg. Det samme med maten, jeg ville ikke en gang gitt valpen mulighet til å stikke bort til den voksne. Hvis den voksne hunden ikke sier fra tilstrekkelig så blir det opp til deg å sørge for å skille dem, eller i det minste bare roe de ned når det går for hardt for seg.
 3. 11. mars vil forumet være nede for oppgradering fra ca. 9-14. Oppgraderingen er forventet å ta 2-3 timer men det er beregnet ekstra tid for uforutsette problemer. Admin vil Flytte forumet til en ny og opgradert server Oppgradere forumet til v4.5.4 fra v4.3.6 (fra 4. mars 2019). Nye funksjoner vil bli inrodusert og designet vil endres noe. installere SSL sertifikat for å øke sikkerheten til forumet Forhåpentligvis vil det løse en del av de nåværende problemer med bla. registrering av nye brukere, og det blir enklere med vedlikehold fremover.
 4. simira

  Akkurat nå - mars

  Det er jo faktisk noen som får det til med utypiske hunder også. Men om man først er opptatt av hundesport så går man nok ikke for en rase som gjør det vanskeligere å nå målene. Noen er bare ikke opptatt av å få det til med andre raser.
 5. simira

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  En grunn er det jo, men ikke sikkert grunnen er noe mer enn latskap.
 6. De har seler til ulik bruk. Til trekk vil du ha en som ligger godt og tett på kroppen og med feste langt bak. Lenge siden jeg kjøpte der, men de syr på mål, og så har noen av selene regulering. Men ser forsåvidt nå at trekkselene deres ikke har noe regulering. Den som heter Short er mest tursele, selv om den ligger langt bak.
 7. Har det kommet nå? Tenker det høres ut som typisk forhudsbetennelse jeg. Og at de sorte prikkene er normalt.
 8. Tja, du bør nok holde i langlina, eller ihvertfall ha stålgod kontroll isåfall. Per loven skal du holde i lina OG ha kontroll. Men da tenker jeg at flexi eller en halvlang line er like nyttig som flexi, hvis han ikke trekker/skal trekke så veldig.
 9. Det er litt individuelt for hunden. Men jeg mistenker at dere har gjort dere selv en bjørnetjeneste ved å ikke trene på å gå pent i bånd litt i skogen også. På tide å starte! Hva bruker dere vanligvis når dere trener på å gå pent i bånd? Og kan dere ikke bare fortsette med langline i skogen i båndtvangstiden? Jeg tenker uansett at jeg ville trent både masse kontakt, innkalling og gå pent (med eller uten bånd, line hengende bak) i skogen også, slik at han blir vant til det. Hvis dere tenker at han skal trekke på ski, v jogging, sykling osv. ville jeg nok brukt en trekksele til magebelte og strikkbånd, slik at det er et skille på det når han skal trekke og ikke. Hvis det ikke er viktig tenker jeg at han like gjerne kan bruke den samme selen som ellers, så lenge han bare soser og snuser, og ikke trekker konstant. Våre skiller jeg nå stort sett på at de får sose som de vil når de har langt bånd, men må gå pent/med slakt bånd når jeg holder kort bånd. Vi har 5-meters liner som de stort sett går med. Jo tydeligere skille jo enklere lærer han det såklart, etterhvert vil han nok ta det på kontekst og deres signaler.
 10. simira

  Jakt med ESS

  Det er jo ikke slik at alle jakthunder blir gale og ukontrollerbare på fjell/skogstur om de er trent i jakt. Og fuglejakt er vel i mye større grad en jakttype der kontroll og samarbeid med hunden er et poeng, så jeg ser ikke at det burde ødelegge noe. Har ikke du hund fra Inger/Desperadoos? Snakk med henne! (uansett, egentlig) Man skal ikke måtte ha jaktspringer for å kunne bruke den på jakt tenker jeg.
 11. Jeg skjønner hva du mener, og synes egentlig det er et problem i seg selv. Noen temaer engasjerer selvfølgelig mer enn andre, og folk har sterkere meninger om enkelte ting, men det er veldig synd at folk vegrer seg for å ta opp ting av den grunn. Jeg har ingen gode forslag til løsning dessverre, annet enn at jeg ser an litt med å flytte temaer, og gjør tydelig at de er skilt ut.
 12. Jeg synes det er veldig synd i utgangspunktet. Og hvorfor er du mindre redd for å få pes i Akkurat nå, enn i resten av forumet? Jeg tenker uansett at jeg vil spørre før jeg skiller ut - med mindre det raskt blir en veldig stor diskusjon som tar over tråden.
 13. simira

  Spørsmål om retrievere

  Jeg lurer på hva som ville skjedd hvis utstillingsringene plutselig hadde hatt et flertall av jaktvarianter? De blir jo stadig mer vanlige. Jeg mistenker det ville skjedd ting både med "utstillingsavlen" og dommerenes holdninger, egentlig.
 14. simira

  Spørsmål om retrievere

  Jeg har inntrykk av at labrador er mer brukt i hundesport enn golden. Dette er mest inntrykk, men de virker hakket mer arbeidssomme. Jaktlinjene må vel ha utstilling for å få jaktchampionatet, men det virker det mest som de stiller i håp om en gulsløyfe for en snill dommer.
×