Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  11200
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

simira last won the day on February 7

simira had the most liked content!

Community Reputation

6640 Excellent

4 Followers

About simira

 • Rank
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Recent Profile Visitors

18301 profile views
 1. Dette forumet er for treningsutfordringer til hverandre, ikke problemer. Det er svart på samme tråden her:
 2. simira

  Akkurat nå februar

  Vi har faktisk "hundeposer velkommen her"-klistremerke på søppelbøtta. Villastrøk og det går mye hunder forbi. Synes heldigvis de fleste er flinke til å plukke etter seg, enten det er utenfor her eller rundt om. Jeg glemmer ikke en vår da det var bæsj overalt, det stinket faktisk på tur. Dagens irritasjon, før den allerede har startet: Jeg er tidlig oppe fordi jeg skal på et jobbkurs, og oppdaget i går at det står at det er begrenset med parkering. Pga. ME blir det for slitsomt å ta offkom, men jeg har ikke handicapbevis fordi jeg har god tilgang til parkering på jobb (og dermed ikke kvalifiserer, man trenger jo ikke å dra andre steder enn på jobb!). Sendte en mail i går men har ikke fått svar fra kursholderene heller. Kjører litt tidlig og satser på plass, evt har jeg mobilscooter i bagasjerommet så jeg kan parkere litt unna og kjøre bort med den.
 3. Det har jeg aldri hørt om før. Men dette var vel også Gjensidige, så dem dropper vi fortsatt tror jeg.
 4. Det er vel allmen kjent at det ikke lønner seg å være lojale mot banker og forsikringsselskap, med mindre man er LO-medlem. Vi bytter forsikringsselskap ca. annenhvert år. Vi har innbo, hus, bil, reise og ulykke (hundene kuttet vi etterhvert ut, vi har god nok økonomi og de er så gamle at premiene og egenandelene er skyhøye), og betaler litt over 10k i året. Det er nesten 50% mindre enn vi betalte like før vi flyttet. Jeg får vanligvis tilbud fra 2-3 selskaper, og presser de så hardt jeg kan på pris. Og så har vi noen som utgår pga. tidligere dårlig erfaring (Gjensidige). Akkurat nå har vi veldig bra avtale med Tryg gjennom NITO, men får se hvor lang tid det går før de setter opp prisene...
 5. simira

  Akkurat nå februar

  Det er da fullstendig rimelig å jobbe med at hunden skal være stille under lydighet? Men da må det være fokus for treningen, ikke øvelsene, dvs. enkle øvelser som han kan. Hvis du noen gang har tenkt å prøve deg å LP så er det greit at hunden kan gå uten å hyle...
 6. simira

  Artfex medium

  Nei, bare regnet feil. Jeg har small, men størrelsen på selve burstengene er den samme (har hatt large også).
 7. simira

  Bitt av hund i hundepark

  Mest sannynlig har ikke hunden gått etter å bite deg, men hunden din. Du kom bare i veien. Hunder som bevisst biter folk har jeg ikke særlig til overs for, men det er veldig, veldig få som faktisk gjør det. Det meste er misforståelser eller uhell (og menneskets ansvar).
 8. simira

  Bitt av hund i hundepark

  Det er rett og slett sånt man må regne med om man går mellom to hunder som sloss. Du beskriver i tillegg at den fremmede hunden flere ganger har gitt tydelig signal til din om å holde seg unna eieren. Her vil jeg si at eventuelt ansvar er ganske delt. Den andre eieren burde tatt med hunden sin og gått før situasjonen eskalerte, og du burde gjort det samme. Nå har du lært av erfaringen og er nøyere på å lese hundene og gå unna før det smeller neste gang. God bedring!
 9. simira

  Artfex medium

  Ta av ca. 5 cm på hver side, altså 78*47 cm så burde det gå bra. Jeg bruker vanlig hundemadrasser der, har brukt litt forskjellige størrelser og det funker fint å stappe litt om madrassen er for stor.
 10. simira

  Hund som er skeptisk til fremmede

  Det er da viktig at å legge seg også forbindes med ro, så ville trent mye på det når det ikke skjer noe også, kanskje gi tyggeting (om det ikke stresser), osv.
 11. simira

  Når hunden har diarè og man må på jobb...

  Canicur er vel i praksis det samme som Zoolac.
 12. simira

  Hund som er skeptisk til fremmede

  Har du fått hjelp av noen som er god på adferd til dette? Jeg har mange tanker om hvordan du kan jobbe med det, men det er ingen enkle enkeltråd, og noe som er mye lettere når man ser hunden. Generelt ro og kontakt er jo noe som hjelper, men jeg antar du har jobbet med det. Og å få ned stressnivået og opp selvtilliten til hunden. Det samme med å gå å legge seg når det ringer på?
 13. simira

  Når hunden har diarè og man må på jobb...

  Evt aviser... Våre hunder gjør gjerne fra seg eller kaster opp på matta foran hagedøra når de er dårlige og vi ikke tilgjengelige.
 14. simira

  eurasier og oppdrettere

  Carve Canem er ihvertfall flinke folk med fine hunder.
 15. Atlas, Varikennel, Skudo, Gulliver, Clipper... (Petworld har nettopp hatt kampanje, men det er vel litt sent nå. Men ofte greit å finne noe brukt.) Les om kravene til bur på flyselskapets nettsider, det er vel limt inn her et sted men kan ha endret seg. Hunden skal stort sett kunne sitte oppreist med hodet løftet, så minimum 10cm høyere enn manken er en fin hovedregel. Vi har et Atlas 40 som SAS Cargo mente var for lite til Odin (dsg, ca. 35 cm i manke og hadde god plass i buret). Så de tvang svigermor (som sendte ham) til å kjøpe et Varikennel Intermedium, som var ALT for stort. Men det er Atlas 40 vi har brukt innenlands de siste årene, og han har god plass i det (kan ligge på siden). Ulempen med for stort bur er jo at hunden risikerer å bli kastet rundt ved kraftig turbulens og sånt, men det er jo uvanlig. Så jeg ville nok tatt det største om du stod mellom to størrelser.
×