simira

Medlemmer
 • Innholdsteller

  9,846
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

4 følgere

Om simira

 • Rang
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Nylige profilbesøk

15,866 profilvisninger
 1. 2014. Et kjapt google søk på Harrod's pet shop så får du en del artikler om det. Litt lengre siden de sluttet med de mest eksotiske dyrene, men da jeg var der så hadde de hundevalper i glassbur på lik linje med hamstere og mus...
 2. Det var vel i Frankrike jeg også sist så hundevalper i en butikk, muligens Italia også. Pent er det ikke. Og ikke SÅ lenge siden de sluttet å selge valper på Harrod's i London heller (jeg gråt nesten første gang jeg var der, og gikk dit aldri igjen. Kan vurdere det nå som de visstnok har sluttet å selge levende dyr). Dyrebutikk må hvem som helst starte for meg, men ikke med levende dyr. Heldigvis er det stadig færre norske butikker som har det.
 3. Haha, jeg tok en titt på nettsidene og trodde at "Hest treningssnacks" var godbiter til hest... Jeg trenger ikke så mye (ingenting faktisk!), men tenkte å teste pølsene på hundene.
 4. Har du med de pølsene da? Skal prøve å rekke turen innom!
 5. Det er nok mest sannsynlig usikkerhet. Hvis du ikke har erfaring med det fra før så kan det være greit med et godt passeringskurs. Hvis du nettopp har overtatt ham og evt ikke har mye erfaring så kan det uansett være greit med et grunnkurs for å jobbe med kontakt og samarbeid, men gi ham tid til å slå seg til ro i nytt hjem først. Det viktigste er å lære ham at han er trygg hos deg og ikke trenger å håndtere møtesituasjoner selv.
 6. Terrierklubben har hatt ganske ok ringtreninger åpen for alle raser ihvertfall. Ellers er det også fast i Drammen Hundepark om dere orker å kjøre så langt.
 7. Dette kan raseklubben hjelpe deg med. Ta kontakt med dem og spør hva som er vanlig pris.
 8. Oi, skal definitivt vurdere å kjøpe en ekstra! Takk for advarsel!
 9. Jeg ser for meg at det der må føre med seg problemer med nesen til hestene etterhvert, på samme måte som hos kortsnutede hunder? Indre problemer altså? Grusomt trist.
 10. Høres helt normalt ut. Som de andre her sier, pass på at hunden får nok aktivitet, og prøv å være i forkant når det er lenge siden hunden har gjort fra seg. Gi henne ting hun har lov til å tygge på. Det er mye jobb med valp, og dere finner sikkert flere gode tips med å søke litt rundt på forumet her. Om dere går valpekurs kan dere jo stille spørsmål der også, om det ikke var de som ga råd om å sprute vann på hunden. Veldig skadelig er det nok ikke, men jeg ser ikke helt nytten heller, det løser i beste fall symptomet og ikke problemet.
 11. Det er bra dere leser dere opp. Og som flere her sier, Rugaas har noe bra for seg, og noe ikke så bra. Det gjelder forsåvidt mange "guruer" i norsk hundeverden, og ingen sitter på den hele sannheten. Det er en grei ting å ha i bakhodet, og gjøre seg opp egne meninger. Jeg mener for eksempel at Arne Aarrestad som har skrevet 100% positiv-bøkene også har veldig mye bra, men er likevel uenig i enkelte ting han skriver. Det er herlig å ha nok verktøy til å kunne jobbe med positiv trening, det har tatt med en del år og to hunder å komme helt dit. Lykke til!
 12. Den er forøvrig kortere enn den ser ut på bildet.
 13. Man kan si mye om Rugaas' erfaring og metoder, men hun har tilført mye bra i norsk hundeverden, og gjorde mye for meg da jeg slet med en fryktaggressiv hund (sånn i utgangspunktet blant annet gjorde meg oppmerksom på at jeg hadde en redd hund, ikke bare en sint en, som igjen gjorde at jeg kunne legge opp trening som faktisk funket i stedet for å gjøre det verre). Det med dempende signaler er greit å beskrive, men hva de betyr i enhver situasjon kan være så forskjellig. Det kan også være forskjellig for individer, hvilken sosialisering de har og hvordan de er mentalt. Hvis du er i Oslo-området kan jeg på det sterkeste anbefale deg språkkurset til Lundqvist hundeskole (det er mulig du må gå grunnkurs der først, det husker jeg ikke). Da får du en god teoretisk innføring i hundespråk først, før man slipper hunder i par og grupper på kursplassen og filmer. Så går man gjennom filmene etterpå, kjører sakte film og fryser bilder, slik at man får se detaljer man ellers ikke rekker å se. Veldig mange fine observasjoner på én dag, og man innser hvor utrolig lite man får med seg i det daglige. Men du lærer også mye av å bare se og observere egen og andres hunder i det daglige. Se på hele hunden, særlig øyne, øre, hale og munn, men også bruken av kropp og kroppsspråk, plassering osv. Det er ikke mye som er tilfeldig der i møte med andre hunder altså.
 14. Fitbit one varer i en måneds tid på hver lading.
 15. Innerlomme er det eneste jeg savner. Men en ok brystlomme da. Avtagbar hette. De solide lommene er i stor grad det du får, ja. Skal jeg ha mye stæsj tar jeg treningslommer utenpå.