Gå til innhold
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,643
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  12

simira last won the day on 2. November

simira had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

6,247 Excellent

4 følgere

Om simira

 • Rang
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Nylige profilbesøk

17,116 profilvisninger
 1. omsorstvist

  Dette handler tydeligvis om veldig mye mer enn en hund. Og i tillegg er det gjerne flere sider i slike historier. Hvordan har datteren din fått tak i hunden igjen gang på gang? I lovens forstand er hunden en gjenstand, og siden det er hun som har kjøpt den så er hun juridisk sett eier av hunden. MEN, dersom du kan dokumentere både at du har hatt hovedomsorgen for hunden i størstedelen av livet dens, og ansvar for alle kostnadene, så stiller du sterkt i en rettslig konflikt, om det går så langt. Hvis du også har bilder av hunden hos deg og nå hos datteren din og kan vise en vesentlig forskjell i hold så kan du sende det til mattilsynet. Du kan jo eventuelt starte med å be datteren din enten tilbakebetale utgiftene du har hatt med hunden, eller levere hunden tilbake.
 2. Det du kaller "dominansaggresjon" høres for meg ut som ressursforsvar. Hunders forhold til eierskap er veldig annerledes enn hos oss mennesker. Når en hund da forsvarer det han oppfatter som sin ting/sitt område der og da så er det viktig at vi forstår dette og ikke gjør det verre. Ved bruk av kjeft og straff eskaleres bare konflikten. Utenom det å gi ham en annen oppgave som foreslått over, så handler det om å forebygge, og å bytte. Dere forebygger allerede ved å kutte ut å ha ham i sengen. Dersom aggresjonen er relatert til ting han har/finner, bytt det med noe han synes er minst like bra, som et tyggebein eller en leke for eksempel. Du sier han blir stresset i uforutsigbare situasjoner, kan du utdype det? Å bli bundet til et tre er kanskje ikke så uforutsigbart, men her ville jeg rett og slett fokusert på rotrening. Ta med et lite teppe han kan ligge på, og gjerne noe å tygge på. Sett deg ved siden av i starten, og øk avstanden gradvis mens du trener på at han skal ligge rolig. Dette kan ta tid, så ikke øk fra å sitte ved siden av til 20 meter unna i løpet av første gangen! Både stress og aggresjon kan ofte bunne i usikkerhet hos hunden. Som @Ingidano er inne på er det viktig at hunden får brukt både hodet og kroppen nok. Særlig mental aktivisering som søksarbeid er ofte med på å bygge opp selvtillit hos hunden. Det er selvfølgelig også viktig at dere jobber med samarbeid og kontakt, og at hunden er trygg på oppgavene dere gir ham, og at dere ikke presser ham over det han har forutsetning for å mestre.
 3. Ville dere heller gått for valp?

  Med den alderen, og ettersom dere har tenkt å ha hundene ute, så tenker jeg at det beste hadde vært en voksen, moden hund som er vant til å stå ute. Pensjonerte trekkhunder kan jo fortsatt trekke om de ikke nødvendigvis kan gå lange løp i spann for eksempel. Du har jo også "byhunder" som kanskje nettopp omplasseres fordi planen ikke var at den skulle trekke så mye... Men jeg ville nok gått for en voksen omplasseringshund isåfall, ikke en unghund til, da risikerer dere ganske mye jobb likevel.
 4. Pris på hunder til omplassering .

  Tja, jeg tenker det kommer litt an på rasen. Prisen på renrasede hunder har jo gått opp en del, så halv pris for en omplasseringshund på et år er strengt tatt ikke veldig ille synes jeg.
 5. Ville hunden din fått en bedre opplevelse om du hadde stått der med den i bånd? Ja, hunden din fikk en erfaring med at en fremmed løs hund var teit, og at han kan jage den vekk med å brøle. Men han fikk ingen trening/erfaring i å utagere i bånd, han fikk løse situasjonen selv, og selv om det ikke er ideelt at han kanskje lærer at det funker å skremme på den måten så er ingen stor skade skjedd, mener jeg. Når han i tillegg gir seg og kommer etter deg når den andre har gitt seg, og ikke fortsetter for å knørve hunden, så er jo det fint. Mine sier også klart fra hva de mener om oppførsel til møtende hund. Kovu for eksempel om den andre hunden nærmer seg Odin, da stiller han seg mellom og jager bort den andre hunden med kroppsspråk og lyd, om nødvendig. Den dagen vi møter en faktisk aggressiv hund som svarer på dette så kan det virkelig smelle, det er jeg klar over. Men jeg er også rimelig sikker på at konsekvensen blir mye styggere om en slik hund kommer bort til mine i bånd. Hundeeiere som ikke har kontroll på egen hund har lite de skulle ha sagt når din jager den bort.
 6. Jeg tenker at noen av sportene har blitt mer ekstreme enn andre, og jo mer penger inne i bildet, jo mindre viktig blir dyrevelferden. Pengespill på hundeløp er jo mye større i USA og Storbrittannia enn de fleste vestlige land, har jeg inntrykk av. Riktignok tror jeg man hadde oppnådd mye av det samme med å forby pengespill og pengepremier på hundeløp, men sannsynligvis mange av de store konsekvensene også.
 7. Alkohol rundt hunden

  Nå er det vel ikke hundepasseren som drikker her...
 8. De skal ikke bruke unødig makt.
 9. Rabiesvaksine

  Du må vel vaksinere før den hun har nå går ut. Når og hvor det skjer er ikke viktig, så lenge du vaksinerer før utløpsdato så er gyldigheten sammenhengende.
 10. Alkohol rundt hunden

  Nå er det vel ikke hundepasseren selv, men mannen som drikker. Selv om jeg ikke tror det er direkte skadelig så ville jeg nok ikke latt noen med et alkoholproblem ha ansvaret for hunden - det gjør jo noe med beslutningsevne og ansvarsfølelse - men så lenge det er en edru hundepasser der ville jeg ikke bekymret meg.
 11. Huskyer bjeffer på hunder på tur

  Trener dere på passering i hverdagen? Jeg ville ihvertfall kuttet ut all hilsing i en lang periode. For hver gang hun får hilse så bygger du opp den forventningen som skaper problemene. Ellers så er det vel i grunn "tradisjonell passringstrening" som vil hjelpe her. Kontakt, belønning, avstand, alternativ adferd, sladring, osv.
 12. 1. november EFIT på Disen

  Det var en del folk, men ikke black-Friday-crazy. De hadde flere tilbud ut uka, men litt sent nå kanskje. 😛
 13. Dyrforalle

  Tja. Jeg er ikke fan av de store innendørs utstillingene heller, men det krever langt mer å tilrettelegge for mange ulike arter, som det presenteres skal være her. Så ja, verre. Samt at hunder flest er ihvertfall stort sett vant til å håndteres av og møte forskjellige folk, og de fleste på store utstillinger har trening i det miljøet.
 14. Dyrforalle

  Det står på nettsidene, det er en bransjemesse, i likhet med boligmessa og lignende. Jeg må innrømme at jeg ser for meg en del dårlig dyrevelferd på en slik messe...
 15. 1. november EFIT på Disen

  Neeei, jeg har lett etter lignende men aldri vært fornøyd. Children of the Nile likte jeg ikke. Men skal prøve dette, takk for tipset!
×