Gå til innhold
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,340
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

simira last won the day on 26. November 2015

simira had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

5,951 Excellent

4 følgere

Om simira

 • Rang
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Nylige profilbesøk

16,568 profilvisninger
 1. Lett å gå i surr med gamle og nye regler her... men jeg synes uansett det er veldig trist at folk føler behov for å slette historikken sin. Selv om den er gammel så er det interessant å kunne følge og vite hvem en person er, selv om man ikke nødvendigvis mener de samme tingene nå som for 10 år siden. Jeg opplever stadig oftere å lete etter en interessant tråd om et tema der jeg vet en bruker sa noe lurt om en hund eller rase eller noe annet, og ikke finne det igjen fordi brukeren er slettet (ja, innleggene eksisterer, men er mye vanskeligere å finne). Men, valgfritt er det jo.
 2. Tråden om hest..

  Jo mer jeg har lært om hund og adferd, jo mindre ser jeg at jeg kan om hest. Men, hester fungerer litt annerledes enn hunder på en del ting. De er byttedyr, og fluktrefleksen er veldig sterk, og de har nødvendigvis ikke de samme instinktene for å vokte og passe på som hunder har. Samtidig har de et veldig sterkt flokkinstinkt og rangordning, og det vanligste av konflikter er nok ift rang. Jeg har heldigvis aldri hatt behov for å skille to hester som sloss, det er ikke trivielt. Men her gjøres det typisk en del forebygging, man slipper for eksempel ikke to fremmede hester sammen uten å ha de i paddock ved siden av hverandre, la de hilse gjennom et skille og sånt først. Som oftest ser man ganske fort om det er tilløp til bråk, men man må også være obs på at dynamikken i en flokk endrer seg om en ny hest kommer inn, så det er ikke gitt at to hester vi ha det samme forholdet som før om en tredje kommer inn. Hingster er en litt annen greie og andre som kan fortelle mer om det her tenker jeg.
 3. Oppdretter som ikke svarer ved kontakt

  Hvilket tidsperspektiv snakker vi om her? Det er mye røde dager i mai, mange som reiser bort, masse hundearrangement, og ikke alle som leser e-post hver dag. Hvis jeg hadde fått melding mens jeg var på et stevne om at jeg hadde fått epost hadde jeg lest den, tenkt "ok, det tar jeg tak i når jeg kommer hjem", og godt mulig glemt hele greia. Jeg ville hatt tålmodighet til uti neste uke ihvertfall, hvis dette er sendt i løpet av de par siste ukene. Ellers kommer jo linjer fra et sted, så det må jo være oppdrettere som har de samme linjene, eller noe av de, men du må kanskje se litt lengre unna?
 4. Hvorfor vil du lage deg en ny profil? Det er uansett mot reglene, lager du en ny profil så vil den bli slått sammen med den gamle. Men det er sikkert mulig å spørre om å få bytte brukernavn, om det er det du ønsker.
 5. Kjølematte og burvifte

  Vår beste investering til bilferie (der hundene også tidvis ble etterlatt i bil, men da på sikkert skyggefulle steder osv.) var bagasjeromskrok. Nå i sommer skal vi også ha med silvershade. Vifte rett på buret tenker jeg ofte faktisk kan bli ubehagelig for hunden, men det er nok litt individuelt. Og jeg ville ihvertfall hatt en som går på usb-strøm fra uttak i bilen, de batteriene er bare styr når man glemmer å skru av vifta, går tom osv.
 6. Nordmytens Agnar - Maui

  Digger de lyse potene! Vil han beholde tegningene i pelsen, sånn normalt? Gleder meg til å følge dere!
 7. Rallytråden!

  Det kan godt være at dommeren oppfattet det som strengere enn det var. Det er aldri noen fasit, og dommeren dømmer det de ser der og da. Og av og til blir det feil, og det kan slå begge veier. Men hvis du trener på en slik måte at hundene føler at de "slipper unna" i rallyringen så ville jeg heller lagt om treningen, og jobbe med kommandoer og løsninger som du kan bruke i konkurranse (uten store trekk).
 8. Rallytråden!

  Det kommer veldig an på hvordan dommeren oppfatter det. Om du synes det virket altfor strengt, gi tilbakemelding til dommereleven. Sånn i utgangspunktet ville jeg dømt DK for klapping på låret, men jeg kan ikke si noen om hvordan det ble oppfattet da du gjorde det. Noen utøvere kan helt ubevisst bruke "nei" samtidig for å forhindre en hund i å gå bort til fristelser/forstyrrelser, eller at selve DK/kroppskommandoen også kan virke som en korreksjon. Det kan faktisk også dømmes K for en vanlig kommando, f.eks. hvis du brøker "SITT!" til hunden din (jeg sier ikke at det er tilfelle her!). Reglene har ikke blitt noe strengere mtp korrigering, men det har dessverre blitt et økende problem med korrigering i og rundt ringen, og dette er noe vi prøver å ta tak i. Dommerelevene har også blitt veldig drillet på dette, men treningsdømming er nettopp det, trening for å lære seg å bli vant til trekkene. Hvis eleven dømmer for strengt (eller mildt) så plukkes det forhåpentligvis opp i skyggedømmingen. Forøvrig jobber dommerene konstant med å balansere hvordan vi dømmer, men individuelle forskjeller vil det nok alltid være.
 9. Jobbsøking

  Det kommer veldig an på jobben. Lønn, ferieturnus, arbeidsmiljøet. Fremtidige prosjekter, forventet utvikling neste år (evt er det ventet store endringer/omlegginger), kan du ha med hund på jobb, hva slags type person ser de for seg passer best i denne jobben, muligheter for kurs/utvikling/forfremmelse... Det varierer igrunn veldig hva som er gode spørsmål i forhold til hva slags jobb det er og hva du ser etter.
 10. ''Jeg har oppdatert bloggen''-tråden

  Oppdaget deg for en ukes tid siden, følger med! Mye interessant å hente.
 11. Jeg meldte meg av "nyhetsbrevet" til NKK rundt samme tid som denne tråden kom opp. Men nå har jeg plutselig begynt å fått eposter igjen? Har de mistet noen lister i flyttingen? Flere som får mye e-post fra NKK for tiden?
 12. Bjeffing når fører er passiv

  Ja, i starten. Målet er jo såklart å strekke tiden, og lære ham å ligge og slappe av og se på de andre så lenge det passer deg.
 13. Bjeffing når fører er passiv

  I utgangspunktet synes jeg hunden bør være i bilen i pauser, om mulig. Men det kan også være greit å jobbe med ro, særlig når du har problemet andre steder også. Et alternativ kan være å bruke noen treninger bare på ro, dvs. sett deg ned med hunden på teppet sitt og se på at de andre trener. Belønn ro hvis han trenger hjelp til å slappe av. Veldig korte økter, og pause i bilen før han begynner å bjeffe.
 14. Bjeffing når fører er passiv

  Pause FØR fase 3 inntreffer. Ganske enkelt. Jobber du 15-20 min i strekk? Det er mye for en unghund, jeg jobber sjelden så lenge i gangen med mine voksne. Jeg ville prøvd å dele det opp i mindre økter, maks ti minutter om gangen kanskje, mellom pausene. Og ikke flere økter enn at han ikke kommer til fase 3.
 15. Selvstendig valp

  Dobbeltpost, jeg har svart i den andre tråden.
×