simira

Medlemmer
 • Innholdsteller

  9,413
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

4 følgere

Om simira

 • Rang
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Nylige profilbesøk

15,330 profilvisninger
 1. Rettferdig nok så ble den ene av dem bitt http://www.dagbladet.no/kjendis/her-gar-det-galt-for-bard-tufte-johansen---jeg-tenkte-feil/67436135
 2. Kjenner du til Underskog? Og kan jeg evt videreformidle der? Facebook-ish nettsted med mange dyrevennlige folk. Er nettopp en hel haug folk som har meldt seg tilgjengelig for hundepass i Oslo, men jeg vet det er litt folk der nedover Vestfold også. Jeg prøvde å si at Lisa kunne ta Odin på treningsleir i påsken så kunne vi ta med Pie, men hun var ikke helt overbevist (Kanskje ikke jeg heller, egentlig).
 3. En whippet kommer da seg glatt gjennom det gjerdet der? Odin får ikke være løs på hytta i båndtvangstiden pga sauegjerde (som dere har), han går gjennom uten problemer. Bytte ut med tettere netting kanskje? @LØJ har skigard. Litt avhengig av hvordan du får det gjort så trenger det ikke å bli kjempedyrt, kjøpe billig bakved fra sagbruk f.eks.
 4. Nå har vi ikke gått i den fella, men en liten tanke til flere som skal lage gjerde. Husk at et godt og dyrt gjerde forhåpentligvis skal stå der når denne hunden er borte og den neste kommer i hus. Er den større, mindre, hopper mer, graver mer? For oss var det enkelt siden vi hadde en liten graver og tenkte oss en større, men det er lett å glemme at man kanskje ikke alltid har den hunden man har på det tidspunktet gjerdet bygges.
 5. Dama som driver butikken er ihvertfall hyggelig. Ender med å bli stående og skravle ganske lengre hver gang jeg er innom.
 6. Hvor lenge har dette pågått? En uke eller to? Isåfall tenker jeg løpetid i nærheten, noe som også kan stemme med at han blir tynnere (selv om det er mer normalt at de da også spiser lite). Om han spiser normalt men blir tynnere så kan det være en indikasjon på orm, og endret adferd kan komme av ubehag. Får hunden noen annen aktivitet enn tur? Søk, triks, lek, lydighetsøvelser? Prøv å øke aktiviteten litt og se om det hjelper.
 7. Jaktcocker er vel ikke nødvendigvis noe mindre krevende (aktive ihvertfall) enn border collie. Jeg synes labrador matcher beskrivelsen greit, eventuelt collie om den er stødig. Springer spaniel kan også være et godt alternativ, de har litt pelsstell, klipping av ører og slikt, men ikke mye i forhold til en del andre raser. Om det er lite nok pelsstell så tror jeg nok denne kan være et godt valg for dere. Jaktvariantene generelt ville jeg kanskje droppet igjen om dere vil ha noe enklere enn bc som du har erfaring med. Det er arbeidshunder som bør brukes aktivt ihvetfall. Jeg har ikke opplevd mye lyd fra beardisene jeg har møtt, men kjenner ingen veldig godt. Schapendoes derimot...
 8. Det kommer jo litt an på hva det gjelder. Vi brukte mye tid og på utredning av Kovu, og fikk pga en feil ikke trukket for hver egenandelsperiode der. Hvis de skulle trukket for hver egenandelsperiode så hadde vi fått igjen under tusen kroner på utgifter på over ti tusen. Jeg er glad det ikke var mer alvorlig og dyrere enn det var... På enkeltsaker er det ikke noe problem.
 9. Met sannsynlig nesemidd.
 10. Denne egenandelsperioden til Agria utgjør en vesentlig og negativ forskjell for meg. Hvis det feiler hunden noe semialvorlig og dyrt så utredes dette gjerne over tid, og da sitter du med en egenandel på noen tusenlapper hver tredje måned! De er ikke lengre de eneste som dekker hunden livet ut, og med den vesentlige prisøkningen de siste årene så er de ikke best på pris heller. Hvis man sjekker hos Finansklagenemda (finkn.no) så har Agria også mye klagesaker hvor klager har fått medhold. En fordel er at mange veterinærer har direkteoppgjør. På enkle "standard" saker og skader har vi god erfaring med Agria, har også fått dekket kastrering av to hanhunder uten problemer.
 11. Ååå, har så lyst. Hadde vi vært hjemme (noe vi svært sjelden er i påska) så hadde jeg nok slått til. En ekstra, fremmed hund med på to forskjellige steder med mye familie tror jeg blir litt mye dessverre.
 12. Hundelufteren er gjort uidentifiserbar, såvidt jeg forstår nettopp med tanke på (å unngå) lovbrudd og uthenging. Formålet var å informere de som bruker denne personen som hundelufter. Ut fra det hun som filmer informerer om så var hundelufteren ganske mye mer hardhendt med hundene før filmingen startet, med spark og slag. Det kan selvfølgelig være at det ikke er sant, men jeg ser ikke at hun skulle ha noen grunn til å lyve om det. Det vi ser på filmen er angivelig bare slutten på det. Og uavhengig av det - om dette er en hundelufter så er det ganske ille. En ting er om JEG velger å behandle MIN hund slik, men du behandler ikke noen andres hund på den måten. Det ideelle ville kanskje vært om man hadde fått med hele hendelsen på film og levert politiet, i dette tilfellet ville ingen tatt det alvorlig. Men de som muligens kjenner igjen hundene sine her setter kanskje pris på å få vite hvordan hundelufter behandler hundene deres...
 13. Hvis underlaget er greit så synes jeg det er ok å få gjort trestolper + netting selv. Hvis det er mye stein og leire så kan det være vanskeligere.
 14. Nei, som sagt, det kommer også litt an på hvordan valpekurset er lagt opp. Jeg går ikke på valpekurs for å starte grunntrening for lydighet, men det er aldri for tidlig for ferske valpekjøpere å få oppfølging på hverdagslydigheten fra grunnen av, tenker jeg. Som sagt har jeg erfart nytten av det selv. For meg handler valpekurset lite om valpen og mer om eieren. Om det er lagt opp som et lydighetskurs med to timer lange kurskvelder og trening i timinutters økter gjennom hele så er jeg enig i at en ung valp ikke nødvendigvis får så mye ut av det. Og igjen, dette er for førstegangseier. Om jeg skulle hatt valp nå hadde jeg helt fint ordnet hverdagslydigheten selv, og startet på grunnkurs når valpen nærmer seg 5-6 mnd.
 15. Vi kjøpte faktisk en lignende netting, 1,5m høy, på Biltema til "vintergjerdet" vårt. Vi deler av hagen så det blir mindre område å plukke opp hundedrit på om våren.