simira

Medlemmer
 • Innholdsteller

  9,981
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

4 følgere

Om simira

 • Rang
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Nylige profilbesøk

16,056 profilvisninger
 1. Som oftest vil du kunne lese ganske lett om en hund vil ta din, ihvertfall lærer du det om du leser deg litt opp på hundespråk. Ingen hunder angriper sånn helt uten videre, selv om det ikke alltid er like enkelt å se signalene på forhånd. Uansett er det som nevnt tidligere å tråden ingen grunn til at hunden din skal hilse på fremmede hunder i bånd - og da holder du deg jo uansett bare utenfor rekkevidde.
 2. Du lærer fort nok å se om eier har kontroll eller ikke på hund. De aller, aller fleste hunder er greie, og de få som ikke er det er som oftest under kontroll. De hundene som er løse uten at eier har kontroll er som oftest hunder som ikke havner i bråk, ellers ville de fort fått anmeldelser mot seg. Det finnes unntak, men jeg tenker at man kan ikke leve i frykt for det. Det store problemet med store hunder og hilsing på små hunder er at mange rett og slett ikke vet hvor store de er. Det gjør ikke ridgebacken min heller, men han er "oppdratt" av gårdshunden på 8 kg, så ham stoler jeg fullt ut på når det gjelder småhunder. Det beste for både deg og hunden din er nok å prøve å finne noen store hunder dere kan hilse rolig på, helst uten bånd, særlig så ikke valpen blir en av disse gneldrebikkjene fordi den skal skremme bort de store, skumle hundene.
 3. Jeg ville hatt noe varmere enn fleecedekken, noe tykt/vattert. Hvis de ligger på ull og starter med oppvarmet bil så tenker jeg at det godt kan være -5-10 grader.
 4. Jeg ser problemene med digitaldogsitter, du får jo ikke fulgt opp kommandoen på noen måte. Så enten bør stemmen bare være beroligende og generelle, eller sitte rimelig godt for å ikke utvanne kommandoer som fungerer så som så. Men om det fungerer så ser jeg ikke at det kan skade så veldig heller. Absolutt verdt et forsøk tenker jeg.
 5. Noen av oss var vel aktive og kan nok ikke skjules eller glemmes så lett... litt naiv og fersk på noen områder, men jeg håper jeg kan stå for det meste enda. Ihvertfall av nyere dato.
 6. Går og går... hinker ihvertfall.
 7. Hund er en vare og du skal alltid betale moms ved innføring av varer over en viss verdi. Linken til mattilsynet gjelder person som f.eks. skal flytte til Norge fra annet land og ha med seg hund og gjelder ikke kjøp av hund over grensen. Du får be henne vise til konkret regelverk som unntar dette kjøpet fra alt annet, jeg tror nok du må betale moms som alle andre.
 8. Sjekket Horze også? Jeg var innom Høøks nylig, noen av de tykkere dekkene der (med refleks bla) så veldig ok ut.
 9. Valpekurs, eller trening i klubbregi? Hvor? Om dere holder til i nærheten av Oslo vil jeg på det varmeste anbefale Lundqvist hundeskole. De er veldig gjennomførte, og selv om grunnkurset er litt intenst med to kvelder i uka så er det så verdt det! Jeg skulle ønske jeg hadde gått der med min første hund... Andre gode i Oslo er Lahaugmoen hundesenter (kurs på Lahaugmoen og veterinærhøgskolen) som jeg kjenner til, Hundeakademiet på Sofienberg var bra før, men jeg kjenner ikke instruktørene der nå.
 10. Når det gjelder passeringstrening av andre hunder kan dere antageligvis ha nytte av de samme rådene som folk med hunder som utagerer. Kontakt og gå pent-trening, god avstand osv. Søk på forumet så finner du en del tråder om det. Når det gjelder trening, så er dette med ro og fokus i treningen noe enkelte hunder også må lære. Tren på, og belønn hunden for å være i ro. Det kan kanskje være greit å finne et grunnkurs eller lignende hvor dere kan få hjelp til å komme i gang med treningen?
 11. Det handler ikke bare om å lyve om vaksiner, men at vi rett og slett ikke har krav om behandling for sykdommer som hundene kan ha med seg inn i landet. Så selv om hunden oppfyller innføringskravene til Norge kan de fortsatt ha med seg smittsomme sykdommer som kan skade hundene våre. Det er kanskje et vel så stort problem, at de som følger reglene tror at de har gjort det ordentlig og at hunden er ufarlig.
 12. Det er beundringsverdig å prøve å hjelpe disse dyrene i land der det er masse gatehunder, men det løser ingen verdens ting å sende dem til Skandinavia med de risikoene det innebærer. Det som hjelper er kastrering, sterilisering og holdningsarbeid der de er. Det støtter jeg gjerne. Å risikere at mine egne hunder blir smittet av sykdommer vi ikke har hatt før her i landet og som er både dødelige og vanskelige å behandle? Aldri. Det finnes ikke en eneste god grunn til å innføre disse hundene til Norge. Det er nok av hunder her som trenger et godt hjem.
 13. Lol. Har du googlet?
 14. Skal høre med gubben om Kovu trenger en luksusferie i Drammen.
 15. På veiene inn fra Skar går det tidsvis mye folk i Maridalen. Mulig det avhenger av årstid, og jeg er der ikke ofte, men har vært der 2-3 ganger med venner og da på søndager, hvor det har vært en god del folk der. Men de fleste er nok på veien opp og ned til Øyungen. Gikk der på formiddagen i går, og da møtte jeg bare ett par med tre hunder. Men om man har bil og tar av inn mot Sandermosen fra Maridalen kirke er det mye mindre folk. Antageligvis til dels fordi det ikke går buss der, men er også mindre kjent tenker jeg.