simira

Medlemmer
 • Innholdsteller

  9,288
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

4 følgere

Om simira

 • Rang
  Fastgrodd
 • Bursdag

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Nylige profilbesøk

15,207 profilvisninger
 1. Gitt at det er et av de større fôrmerkene så vil jeg tro de har greit med hunder og katter som synes fôret er helt ok. Det er veldig individuelt hva hunder fungerer bra på og ikke, samtidig som at det ikke nødvendigvis er voldsomt store forskjeller på en del fôrmerker når det gjelder innhold. Man må bare prøve seg fram. Vi bruker også hovedsaklig en type (eller to, siden vi delforer med rått), men varierer litt innimellom, for å prøve ut andre ting.
 2. Hvor lenge prøvde du det? Og er valpen tynn? Ingen av mine har spist mye mat som valp/unghund. De kan fortsatt hoppe over et måltid eller to iblant, selv etter kastrering. Likevel har de ikke vært spesielt tynne (kun den ene i perioder med løpetid), så de har tydelig fått det de har trengt. Her forsvinner maten etter noen minutter hvis de ikke er interessert i matskålen. Nå er det selvfølgelig greit å finne et fôr valpen liker, men jeg ville prøvd en ukes tid med 3 eller 4 måltider om dagen, halvparten av anbefalt mengde på fôrposen. Lite nok til at valpen spiser det opp, helst. Kutt ned på mengden om valpen får godbiter og tyggebein også. Det går nok helt fint å blande, men vær litt obs på å ikke lære hunden at om den matvegrer så får den noe godt i skåla. Til slutt står du og steker biff med potet til hunden.
 3. Smakelighet har ikke nødvendigvis med kvalitet på fôret å gjøre. De fleste hunder spiser for eksempel gjerne butikkfôr, som inneholder ganske mye salt for å fremheve smaken. Spesielt sunt er det ikke. Mange spiser heller burger på McDonalds enn fiskegrateng også, det handler ikke om at burgeren er bedre for dem. At valpen spiser dårlig kan ha med flere ting å gjøre. Han har plutselig ikke konkurranse om maten lengre, og mengdeanbefalingene på fôrsekkene er ofte i overkant av de de trenger. Spiser hunden i det hele tatt? Hvor ofte gir dere mat? Tar dere bort maten etter noen minutter, eller har dere mat framme hele tiden?
 4. Jeg er helt enig i at det ikke er å gi opp å la henne slippe nå. Men om du ikke har prøvd fysio, laser eller akupunktur så er det jo absolutt verdt forsøket. Ikke noe av det er noen mirakelkur, men for noen hunder så kan det gjøre stor forskjell.
 5. Det første jeg tenkte når jeg leste innlegget ditt var at så bra at hun glefser lett når hun har blitt forstyrret av barnet. Hun sier fra, men det tipper ikke over, selv om det selvfølgelig ikke bør skje i utgangspunktet. Har dere prøvd massasje og laser for kroppen? Kanskje det kan hjelpe på smertene?
 6. Jeg er helt enig i at røytepels ikke er noe tegn på dårlig hold, men dårlig pels er fort en del av resultatet av stress og vantrivsel. Det, i tillegg til veving, trasking og ymse andre tegn og adferder. Og så må man såklart ta i betraktning hvilken tid av døgnet dyret ofte er våkent på, et sløvt dyr midt på dagen i en dyrehage, som vanligvis er nattaktivt er heller ikke noe tegn på at det er sykt eller vantrives. Mye har skjedd, og flere dyrehager har nok stadig mer fokus på dyrevelferd, men til syvende og sist er det publikums penger de lever av, og publikum de er avhengige av å tilfredsstille, fremfor dyrene.
 7. Det er forskjell på dårlig pels og pelsskifte, mener jeg. Nå var det også bare en del av sammenhengen. Jeg håper ihvertfall jeg er i stand til å se forskjell på et nedrøytet og vanskjøttet dyr... (ikke at disse var vanskjøttet, men velholdte vil jeg ikke si de var). Nå er det ikke den verste dyrehagen jeg har sett, men to av de kattedyrburene sitter godt i minnet, selv etter 5 år. Edit: jeg har forresten sett en nedrøytet løve. Det er bare tragikomisk.
 8. Resten av verden har også kommet et stykke siden 30-tallet... Dyrene hadde lite plass, flere, spesielt de store kattedyrene hadde stressadferd, dårlig pels osv. Det kan godt være de bruker mye penger på å hjelpe dyr i andre land og regnes som en av de beste for det, de kommer ikke veldig langt opp på min liste over dyrehager jeg har vært i.
 9. Uhm. Bare en kommentar til Chester zoo. Jeg har vært der. Jeg anbefaler ingen å dra dit.
 10. For meg høres det ut som han slettes ikke kan å "gå og legge seg". Dette må du lære ham, i ro og fred når det ikke er besøk. Lær ham å gå og legge seg på plassen sin, og bli liggende, i korte perioder før du strekker det. Og tren på det regelmessig. Fram til han kan dette, når du får besøk så kan du prøve å binde ham ved plassen sin så han ikke får hilse før han er helt rolig. Dette gjelder forsåvidt også lydigheten ute. Du må starte innendørs med å trene på kontakt og innkalling. Bruk navn eller kontaktord og belønn det med noe ekstra godt. Tren på dette i korte økter daglig, før du gradvis tar det med ut og på tur, alltid mens hunden er i langline fram til du har kontroll. Tren først på enkle, kjente steder som gårdsplassen, før du trener i gradvis vanskeligere situasjoner med lukter og forstyrrelser. Du finner flere tråder på forumet om kontakttrening og innkalling. Et grunnkurs kunne kanskje være nyttig, selv om han ikke er valp lengre. Da får dere regelmessig oppfølging gjennom en treningsperiode og hjelp til å løse utfordringer. Det spørs også litt på hvor lenge han har vært hos deg. Om "nettopp" er i løpet av den siste uken bør du uansett gi ham tid til å slå seg helt til ro i nytt hjem og bli kjent til deg og dine rutiner. Selv om han ikke virker påvirket av flyttingen så er det mye som endrer seg for ham og han må lære hva han har å forholde seg til. Uten at det betyr at han bør få lov til ting han ellers ikke får lov til.
 11. Ja, hun konkurrerer i LP FCI3 og i gjeting. Og har instruktørutdannelse. Det er så mye jeg har fått ut av henne når jeg spurte etter utdanning.
 12. Er det noen som har erfaring med Anita Fjeld på barehund.no? Aldri hørt om damen, men de skal ha konkurranselydighetskurs i april som jeg vurderer.
 13. Her i huset er det pels. Sånn er det. Vi har ett teppe, tettvevd som @SFX og @Wildlife har for eksempel. Nå har hundene vist en stor preferanse for fluffy tepper når vi har vært på besøk, så det er en liten mulighet for at det blir et slikt. Men det blir med hundepels.
 14. Dyresjappa.no leverer på døra i hele landet, gratis i Oslo og Bærum tror jeg det er.
 15. Vedkommede har bare én post og har ikke vært på forumet på fire år. Men det ser veldig ut som en vorte. Hvis den bekymrer deg så kan du ta en tur innom veterinæren. Hvis ikke se det an. Hvis klumpen endrer størrelse eller form på kort tid så bør det uansett sjekkes.