Gå til innhold
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,571
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  11

simira last won the day on 21. September

simira had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

6,174 Excellent

4 følgere

Om simira

 • Rang
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Nylige profilbesøk

16,956 profilvisninger
 1. Kjæresten sin aggressive hund

  Dette er ingen dominant hund. En dominant hund vil ikke angripe andre som underkaster seg på den måten du beskriver, eller valper for den del. Kan hunden ha vondt noe sted? Særlig hvis dette har oppstått plutselig bør det foretas en grundig sjekk hos veterinær. Ellers er ressursforsvar og/eller usikkerhet de vanligste grunnene til hundeaggresjon. Uansett får du flere gode råd av @Malamuten over her. Pass på at hundene er trygge, og at hun ikke får muligheten til å angripe noen, altså hold avstand til andre hunder. Gå tur sammen, vær sammen men uten mulighet for at de får komme helt bort til hverandre, osv. Men vær også forsiktig med å binde henne eller bruke bur, da det kan trigge forsvaret hennes ytterligere om den andre hunden nærmer seg. At kjæresten din holder henne i bånd hos seg kan være en løsning. Selv ville jeg ikke tatt sjansen på å bare ha henne liggende på kommando, for din egen hunds skyld ville jeg hatt fysisk kontroll på henne til enhver tid når dere er sammen, så lenge du ikke kan stole på henne.
 2. Valg av rase

  De fleste voksne hunder slapper stort sett av inne så lenge de får nok aktivitet. Vår ridgeback tar mye mindre plass inne enn gårdshunden på 8 kg, fordi han er mye roligere. De trenger ikke å "boltre seg" seg så mye inne (det vil du nok helst ikke uansett størrelse). Med lyd tenker jeg på bjeffing, piping osv. Noen raser bjeffer for å varsle, noen bjeffer for ingenting, piper når de er utålmodige eller misfornøyde, osv.
 3. Valg av rase

  Lyd? Pelsstell? Størrelsen på leilighet trenger ikke å ha så mye å si for størrelsen på hunden. Det meste av aktivitet foregår jo stort sett ute. Cavalier ville jeg droppet pga sykdom, mynden er kanskje ikke så veldig på trening/lydighet. Min første tanke var faktisk golden retriever. Eventuelt springer spaniel.
 4. RR Mio

  Det var meg og Kovu som var på vei for å kjøpe vaffel da du var i kiosken. Jeg er stort sett ganske sosial på stevner, men det er jo veldig greit å ikke forstyrre folk, som du sier. Jeg er med på instruktørtreningene, men er litt usikker på hvor mye mer treninger det blir på oss etter stevnet. Og sesongen er jo snart over. Men det er mulig jeg dukker opp på førsteøkten innimellom. Nå på onsdag er det treningsstevne, men det går jo an å trene på egenhånd ved siden av (eller bare miljøtrene), om man ikke føler seg startklar. Bil er kjekt ja, særlig når man har ridgeback... om jeg hadde vært der noe mer regelmessig kunne jeg tilbudt deg å låne buret til Kovu (har som oftest bare Odin på trening), men det er så avhengig av dagsform for min del.
 5. Vil unngå løpetid

  Du kan være uheldig og få en tispe som blør "overalt" og er humørsyk i to uker før og to uker etter hver løpetid. Og du kan få en hanhund som sultestreiker hver gang en tispe i nabolaget har løpetid, markerer overalt, og er totalt døv på trening hvis det er løpetisper der. Og du kan få en tispe med stille løpetid som slipper et par dråper i året eller en hanhund som ikke bryr seg veldig annet enn i stådagene. Det normale er en mellomting. Men det å kastrere kjemisk for å unngå normal kjønnsdrift er en uting, og ikke minst ulovlig. Hvis det er veldig viktig for deg ville jeg eventuelt sett etter en omplasseringshund som allerede er kastrert eller sterilisert - men om de er det er det gjerne en grunn til det.
 6. RR Mio

  Jeg tenkte det var dere jeg så i dag ja. Hyggelig å se dere, om enn litt på avstand. Dukker du opp på rallytreningene til klubben etterhvert?
 7. Treningsvest til barn

  Har du sjekket Høøks?
 8. Jeg vil anbefale dere å unngå all bruk av leker og godbiter sammen med andre hunder. Dere risikerer å utløse ressursforvar og gjøre det mye verre. Bruk av godbiter og leker er en av hovedgrunnene til at jeg unngår hundeparker, fordi noen tror det er koselig og/eller en god idé å dele ut godbiter til alle hundene som er der. Da risikerer du ikke bare din egen hund, men andres, sikkerhet, så fort ressursforsvaret trigges hos en av hundene som er involvert. Når det gjelder ting han tar/passer på hjemme, om han gjør det, så er det en god løsning å bytte det til seg med noe bedre. Finn noen godbiter, en leke han liker godt eller noe god mat, og bytt til dere det han har tatt som han ikke skal ha. Hvis hunden opplever at "verdifulle" ting blir tatt fra ham vil det bare gjøre ressursforsvaret verre.
 9. Valpebiting

  Nå ble jeg veldig nysgjerrig på hvor du går valpekurs! Om du er medlem i NKK og har fått siste hundesport så står det en veldig bra artikkel om valpebiting der faktisk. Valper "biter" og leker og lærer språk mellom seg allerede i valpekassen, jeg ville blitt veldig bekymret om en valp på 8 uker IKKE bet!
 10. Jeg ville heller ikke korrigert ham ved å kjefte (NEI) eller ta i ham fysisk, det vil bare eskalere situasjonen. Og kan være årsaken til at han i dag gikk litt lengre i truslene sine. Be heller hunden om å gå ut av sengen, slik du får råd om over her. Og dette med alfa og dominering kan du bare glemme. Mennesker er ikke hunder, og det tror ikke hundene heller. Selv om vi kan bruke noe språk og signaler som hundene selv bruker, så vet de utrolig godt forskjellen på dem og oss. Det er dere som mennesker som tar de fleste avgjørelsene for hunden i løpet av en dag, og en hund tror aldri at den er "sjefen" over et menneske. At den er uoppdragen og gjør som den selv vil (det den selv mener lønner seg for ham) er en annen sak. Hvordan ser du at han står høyt i rang når han er med andre hunder? En dominant hund er som oftest en trygg og selvsikker hund, som ikke har behov for å undertrykke andre hunder. Veldig mange tror at når en hund jokker på andre så er dette dominanse, det er vanligvis stress (som igjen er en typisk reaksjon om man har mange hunder som herjer sammen på hundejorder og lignende).
 11. Kupert+Agility

  Noe av poenget med kuperingsforbudet er nettopp dette med å få fokus på raser det er "vanlig" å kupere. Så ingen unntak for det, heldigvis. Om hunden er født med stumphale bør man ha veterinærattest for det.
 12. Valpen om natten og dagen

  Sov sammen med valpen de første nettene, og så la den være der du har tenkt den skal være om natten og dagen videre. Det kan være du må gjerde inn litt med grinder i starten for å hindre ødeleggelse, men prøv først. Men, som flere her sier, du kan ikke dra fra valpen etter to dager. Har oppdretter trent noe på at valpen skal være helt alene? Hvis ikke må du starte helt fra scratch. Først bør valpen få en uke på seg til å slå seg til ro i hjemmet uten noe alenetid i det hele tatt, utover når du er på badet. Så kan du begynne gradvis tilvenning med korte stunder av gangen. Hvis du er heldig og har en stødig valp kan det hende den kan være alene en hel arbeids/skoledag etter noen uker, men det er ingen selvfølge. Risikoen hvis du går for fort fram med alenetreningen og valpen ikke takler det er at du får en hund med separasjonsangst, som ikke kan være alene i det hele tatt. Snakk med oppdretter om dette. Om det ikke lar seg gjøre å bruke tid på alenetreningen så kan det kanskje være en idé å vurdere å utsette valpekjøp til du og faren din har ferie og anledning til å være hjemme med valpen i noen uker. Eller finne en voksen hund som er trent til å være alene.
 13. Kovu hadde perioder der det dryppet blod fra penis. Prostata var litt forstørret, men ikke veldig. Ved ultralyd fant en liten, men angivelig uproblematisk, cyste der. Etter to runder med kjemisk kastrering der dryppingen forsvant kastrerte vi, og har ikke hatt problemer siden (vel, nå begynner han å dra på årene og har en sjelden gang urinlekkasje, men det er nå så). Men hos Kovu var det jo faktisk funn i prostata, selv om det ellers ligner veldig.
 14. Kupert+Agility

  Eller Wilhelmina. Nesten det samme.
 15. Knurring på valp

  Dekken er det ganske vanlig at de ikke liker. Har du prøvd genser, evt lette/tettsittende dekken? Odin er nå helt grei med strikkegenser som sitter tett på kroppen, enn et dekken som hindrer bevegelsene litt. Det er litt mer tungvindt å ha på, men om hunden er mer komfortabel, så...
×