Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  10976
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

simira last won the day on April 21

simira had the most liked content!

Community Reputation

6422 Excellent

4 Followers

About simira

 • Rank
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Recent Profile Visitors

17940 profile views
 1. Kastrering uten grunn, eller for eiers lettvinthet, er ikke greit. Når hunden har helsemessige/hormonelle plager som gjør at den har dårligere livskvalitet er det helt greit å vurdere det.
 2. simira

  Utvekst på beinet

  Det er en bakfot. (og om det hadde vært foran går ingen av mine seler over der heller, for den del)
 3. simira

  Utvekst på beinet

  Ikke helt ulikt et par kuler Odin har, selv om de ikke er røde. Bare følg med om det er noen endringer, om den begynner å vokse eller forandre seg så er det på tide med en tur til dyrlegen.
 4. simira

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Er det jakthund som har blitt syk? Har den syke vært i kontakt med noen sørfra? Så obs man er på dette nå så skal det vel noe til. Selv om det er sagt at det er lite smittefare så tipper jeg folk er ganske forsiktige enda.
 5. simira

  Kjedelig hundeliv ?

  Fotfølging kan også være et tegn på for lite aktivitet. Men så lenge han er rolig ville jeg ikke bekymret meg. Mine fikk 25 minutter tur i går (vi har hage som de er ute i da). Når han får hjernetrim i tillegg så blir det jo bra. Om du kjenner noen som kan gi ham en ordentlig tur en gang i uka så er det nok fint for ham, men ikke kritisk tenker jeg.
 6. simira

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Jeg er ganske sikker på at de som jobber med dette sitter med ganske mye kompetanse og og kunnskap om det å finne ut av dette. Det er selvfølgelig ikke garantert at de finner løsningen, men jeg tipper de har en del informasjon som ikke kommer ut i media, fordi det ikke har noen hensikt å få folk i å spekulere enda mer. Det er, som andre her nevner også, ikke unormalt at hunder har diaré, og det hender at det er alvorlig infeksjon de dør av. Det er utrolig mye spekulasjoner, meninger, tips og tanker ute nå, og jeg prøver å ikke lese så mye mer enn offentlig informasjon fra NKK, Veterinærinstituttet eller Mattilsynet.
 7. simira

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Det er nok litt av et puslespill for de som jobber med dette, og jeg tviler ikke på at de jobber på spreng for å løse det. Håper det ikke skremmer noen, men jeg lurer på om de har koblet dette, jeg regner igrunn med det: https://www.nrk.no/hordaland/utbrudd-av-alvorlig-bakterie-i-flere-fylker-1.14692051
 8. simira

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Med tanke på hvor fort dette tydeligvis går så tenker jeg at de da vil få en reaksjon innen helgen, fra dette startet. Og så lenge det ikke er påvist noen tilfeller i Sverige, så synes jeg ikke det er noen grunn til å avlyse.
 9. simira

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Det er jo ingen hunder i Frognerparken nå.
 10. simira

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Jeg bor i et villastrøk i Oslo med omtrent en hund i snitt per 1,5 bolig, og er null bekymret. Forholdsreglene er fordi vi ikke vet hva det er, ikke fordi man må regne med å bli smittet om hunden kommer innenfor luktradius av en tisseflekk. Om de hadde det hadde langt flere strøket med til nå. Det kan til og med være at det ikke er smittsomt i det hele tatt. Den største risikoen er smitte direkte mellom hunder, og det burde være null stress for folk flest å unngå det, selv i Oslo. Vi har nettopp kommet inn fra tur, den vanlige runden, og hundene har stort sett fått snuse på alle tisseflekkene der de pleier å snuse, men vi unngikk bæsj (som de uansett heldigvis ikke er interessert i).
 11. simira

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Hvem er "de"? På NKK.no står det
 12. simira

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Har du lest feil? De vurderer å avlyse, men avventer mer informasjon?
 13. simira

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Har ikke tenkt å la de omgåes kjente hunder heller, nei. Men å unngå tisseflekker er en utopi, da må vi lengre inn i skogen enn jeg kommer meg for tiden. Men unngår de travleste grøftekantene, definitivit.
 14. simira

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  De ville nok fanget det opp ganske raskt om det var algene, det har jo vært oppe før. NKK anbefaler alle klubber som arrangerer i helga å vurdere å avlyse, om det ikke er praktisk mulig å unngå nærkontakt mellom hunder. De håper på mer resultater fra obduksjon i løpet av morgendagen.
 15. simira

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Pluss at vaksinerte hunder har blitt syke og dødd av det, ganske raskt såvidt jeg skjønner. Nå er jo ikke vaksine noen garanti, men jeg håper vi ikke snakker om resistens her.
×