Gå til innhold
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,757
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  15

simira last won the day on 1. Januar

simira had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

6,308 Excellent

4 følgere

Om simira

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Nylige profilbesøk

17,275 profilvisninger
 1. simira

  Halsbånd/line i ringen.

  Jeg synes trenden med tynne strupebånd på utstilling er en uting, men ser poenget med å kunne vise mest mulig av hunden (uten at man burde trenge strup for det). Dessverre er nok det på bildet litt voldsomt, men det kan være at rundsydd virker litt nettere.
 2. simira

  Halsbånd/line i ringen.

  Hva mener du med noe annet? Sele er nok dumt, men et enkelt halsbånd som ikke struper og separat bånd kan helt fint funke, om det ikke er stort og bredt. Kommer nok litt an på rasen også.
 3. simira

  Superhundene på NRK

  Han var vel kastrert da Maren møtte ham første gangen. Men var sikkert ingen ulempe, da vet du jo hva du har og at du slipper enkelte greier. Å kastrere en hund mellom uttak og levering ville vært mer risky, mtp adferdsendringer.
 4. simira

  Back on track

  Ull skal jo også helst være inn mot kroppen. Hvordan funker det for deg med ull utenpå BOT? Jeg sliter også med ryggen, men bruker aldri BOT-genseren min fordi jeg foretrekker ulla inn mot kroppen. Men kanskje det hjelper litt mer...? Men jeg synes BOT puster litt dårlig og jeg svetter lettere da.
 5. simira

  Back on track

  Jeg synes ikke det. Nå bruker ikke vi det så mye lengre, men vanligvis har jeg det på i bilen på vei til trening, evt i pausene (hvis pause er mer enn 5 min) og hjem igjen. Evt. før etter lang tur. Når det er sagt så tror jeg like mye på verdien av å holde hunden varm og tørr, og bruker ullgenseren like mye som BOT-dekkenet egentlig.
 6. simira

  Spøkelsesalder? Eller?

  Det kan være begge deler, jeg ville uansett jobbet med det. Selv om det er spøkelsesalder og ikke usikkerhet så kan det sette seg om det ikke jobbes med, og hunden er i en sårbar alder der ting kan sette seg for resten av livet. Om hundetreneren har god kompetanse på adferd og språk, og har sett hunden i disse situasjonene, så ville jeg nok stolt mer på treneren enn dyrlegen.
 7. simira

  Rallytråden!

  Du vil nok stadig oppleve at en ridgeback krever mye tålmodighet... Vi ses snart på trening! Det var veldig kjekt i går, vi var alene med instruktør så kovu måtte jobbe ekstra hardt. Til de som er involvert i stevnearrangering så kan jeg tipse om den nye prøveveilederen som er kommet fra NRL. Har akkurat vært på to dager med seminar sammen med alle de andre dommerene, og det er både kjempenyttig og veldig hyggelig. Gleder meg til å dømme igjen når sesongen starter!
 8. simira

  Gammel hund inn i bil.

  Du får kjøpt stiger og ramper spesifikt for hund i bil. Ala disse: https://www.zooplus.no/shop/hund/hundebur_tilbehor/hunderamper
 9. simira

  La valpen løpe fritt?

  Begge deler, det kommer an på omgivelsene, risikoen for at hunden stikker osv. Men hovedtanken bak er jo å gi hunden muligheten til å bevege seg innenfor en større radius enn bånd, og fortsatt kunne ha fysisk kontroll. Noen foretrekker å holde, noen lar den henge etter. Husk bare for all del å ha langline koblet i sele, aldri halsbånd. Om hunden tar fart og du stopper den med å holde igjen på 15 meter så snakker vi en ganske heftig nakkesleng.
 10. simira

  Få valp til å gå pent i bånd

  Punkt en er jo å være konsekvent uansett hva man gjør og hvordan. Noen forholdsvis enkle teknikker: Ha både halsbånd og sele på hunden på tur. Gå i sele en liten stund så hunden får "soset" fra seg, klips over på halsbånd og være 100% konsekvent på treningen. Stopp hver gang hunden strammer båndet det minste, og gå videre med en gang båndet slakkes. Bytt retning ofte, slik at hunden må følge med hvor du går. Når du begynner å gå med slakt bånd, markere med "bra" eller klikker FØR hunden strammer båndet. Det kan du også godt belønne. Det kan føre til at hunden en stund pendler veldig fram og tilbake, eller henger masse på deg for å få godbiter, men min erfaring er at de da ender med å gå mer i slakt bånd og titte opp på deg for belønning oftere. Etterhvert må du selvfølgelig variere og fade ut belønningen.
 11. simira

  Urolig/stresset hund på trening

  Har han fått erfaringer med å leke med andre på treninger eller hundetreff? Isåfall ville jeg kuttet ned litt på det. På trening ville jeg økt avstanden til de andre og jobbet med enkle kontaktøvelser. Det er langt fra stuegulvet til klubbområdet og vanskelig for en unghund å fokusere like mye der. Korte, enkle økter, og så rotrening. Litt vanskeligere nå om vinteren kanskje, men om du har mulighet til å kle på deg og hunden godt og ha en stol og et liggeunderlag, så kan dere sette dere på avstand og bare trene på å ligge/sitte i ro og titte på de andre. Hvis/når det går bedre etter en stund, gi dere på topp og dra hjem. Det er ikke om å gjøre å bli hele treningen, men å gi seg mens det går bra og han takler oppgavene.
 12. simira

  Robuste og nervesterke raser

  Der opplever jeg at det er forskjell på variantene. Jeg synes/hører om flere langhårede, som brukes mer som selskapshunder, som er nervøse og ustabile. Ikke tøffe heller. Men jeg tror ikke jeg har møtt ustabile/ustødige standard eller strihårede dachser. Det betyr såklart ikke at de ikke finnes, noe annet ville vært unormalt, men inntrykket mitt er at de fortsatt avles en god del mot jaktbruk og der er det viktig å beholde de egenskapene.
 13. simira

  Superhundene på NRK

  Jeg syntes den delen var ganske bra. Ikke superinteressant for oss "hundenerder", men en god presentasjon av hundetrening for hvermansen (og deltakerene uten erfaring). Bra jobba! (og takk for svar!)
 14. simira

  Vi drukner i tiss!

  Hvor ofte er dere ute? Jeg ville tatt henne ut en gang i timen til å begynne med, for å være sikker på at det er ofte nok. Og om dere overhodet mistenker at hun må tisse så ville jeg gått ut, og ikke gått inn før hun har tisset, uansett hvor mye hun kjeder seg. Greia med en valp er at om du skal følge opp det der så må du (med noen valper) følge med absolutt hele tiden. Jeg husker enda da vi fikk Kovu, de to første ukene jeg var hjemme med ham, så hadde jeg øynene på ham så godt som hvert minutt mens han var våken. Og nei, jeg slappet ikke av på flere uker. Det er jo ikke verdens beste årstid å jobbe med dette på heller, er det mulig å finne/ordne et sted med litt ly i hagen?
 15. simira

  Noen som vet.

  Det som er litt morsomt er at de først beskriver rasen som at den har eldgammel opprinnelse, , og så skriver at den er gjenskapt av en bestemt blanding. Jeg tviler på at de opprinnelige hundene hadde opphav i malamute, schæfer, husky og chinook. Det kunne selvfølgelig være interessant å studere den opprinnelige rasen nøyere og se hvordan de har gått ut fra egenskaper og opprinnelse når de har avlet fram kopien, eller om de har har gått ut fra utseende. Jeg har ikke hørt om noen oppdrettere i Norden, uten at jeg har prøvd å finne heller. Men når du stiller spørsmål om en ukjent "rase" må du nok regne med å få både flere spørsmål og meninger på kjøpet.
×