Jump to content
Hundesonen.no

Avani

Medlemmer
 • Content Count

  647
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Avani last won the day on July 23

Avani had the most liked content!

Community Reputation

514 Excellent

About Avani

 • Rank
  Husvarm

Profile Information

 • Hunderase
  Schæfer

Recent Profile Visitors

2751 profile views
 1. Avani

  Flat eller Toller? Dine erfaringer med rasene?

  Jeg hørte engang ei som har hatt både flat og toller at tolleren er "terven" blant retrieverne. Altså mer følsomme enn de andre og litt mer nerver. De er mitt inntrykk også, men jeg har bare trent sammen med begge raser, aldri eid noen av de.
 2. Avani

  Blå fransk bulldog?

  Og der ga du oss svaret på hvorfor det er så mye elendighet på endel raser, RASEBLINDHET!!!
 3. Og jeg tenker også at dette er hunder som bor bak en trevegg og er dårlig sosialisert. Samtidig at de var en liten flokk som ofte kan hetse hverandre. Det er så mange flere svar her enn kun rase som årsak.
 4. Avani

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Men man trenger ikke stille krav hvis man har forsterket det riktig Og har man det så har hunden lyst til å gjøre det riktig hver gang. Har man derimot gått for fort fram og hunden ikke forstår, så tror slike som deg at det er krav som må til...😢 Og da er man inni runddansen med krav og korrigering og en usikker hund som blir veldig hjelpeavhengig, og logrer dempende hele tiden...og hvor noen mener det er glad logring. Kunne ønske de med fuglehunder hadde prøvd å trene en gr.1 hund på det viset, da hadde de virkelig fått testet hvor gode de er til å trene, og hvor vanskelig det er å trene slik med andre raser.
 5. Avani

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Dere lever i deres egen lille verden og tror fortsatt at noe annet er utenkelig. Helt idiotisk å diskutere med deg om dette. For du vet tydeligvis ikke hva forsterkning er eller å bygge på hundens lyst, du skjønner det at lysta forsvinner ikke ved å forsterke den
 6. Avani

  Skreiv innsitt i front

  Hvordan sitter hun sånn ellers? Tren sitt separat og få i muskelminnet hennes at sitt er å sitte rett ned. Tenker hun da vil sette seg rett i front også. Og når du trener sitt separat så tren at hun går og stopper for å sette seg, akkurat slik som hun må gjøre når hun skal inn i front.
 7. Avani

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Ja du skrev det, men slik du foreslår er mer preget av at dette MÅ hunden gjøre i stedet for å la den selv ta valget og holde for å belønninga. Det er den lille forskjellen.
 8. Avani

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Det kan hjelpe på grepet hvis man samtidig drar litt i dummyen og belønner det. Veldig mange slipper apporten når eier tar etter apporten, det motvirker man ved slik trening som i filmen.
 9. Avani

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Denne filmen kan være nyttig spesielt ifht jaktapport
 10. Avani

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Det er ikke holdingen i seg selv som er problemet men hvordan den plukkes opp, det lærer de ikke med at den blir stappa inn hvertfall.
 11. Avani

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Jeg tenker at det er veien å gå, å få henne til å gripe den fra hånden. For å få til det så høres det ut som at du må starte på nytt, belønne at hun ser på dummyen, belønne at hun snuser på dummyen, belønne at hun åpner munnen over dummyen, etc,etc. Altså ta det i så små steg som trengs for at hun skal gripe den fra din hånd. Det finnes mange bra(og endel dårlige også) filmer der ute om hvordan få til ett godt grep. Sjekk ut Siv Svendsen, Fanny Gott.
 12. https://no.wikipedia.org/wiki/Fanatisme
 13. Avani

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Første bud, sjekk om hun har vondt i noen tenner. Hvis de er helt OK, så hadde jeg begynt på nytt med å gi henne dummyen fra hånda slik at det er naturlig at hun griper midten. Kan veien gå via apportbukk tro, da er det mer naturlig at de griper på midten. Jeg hadde ikke kastet den så lenge det er så tilfeldig hvordan hun griper den i dag.
 14. Avani

  Låne jakthund?

  Se der ja, frikjenner jegeren og skylder på reven
 15. Avani

  Låne jakthund?

  Hvilke "man" er det som regner ett slikt regnestykke?
×