Gå til innhold
Hundesonen.no

Ingvild SF

Medlemmer
 • Innholdsteller

  66
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

24 Excellent

Om Ingvild SF

 • Rang
  Nykommer
 • Bursdag 08/23/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Gjøvik

Nylige profilbesøk

2,991 profilvisninger
 1. Advarer mot å gi tørkede godbiter

  Det stemmer. Beklager!
 2. Det er påvist nyresykdom hos flere hunder, der årsakssammenhengen kan være knyttet til tørkede godbiter av and, kylling og søtpotet fra Asia. https://www.tv2.no/a/9802453/
 3. Kjole eller skjole?

  Jeg sier skjole. Ble aldri terpet på det da jeg var liten. På VGS var det en medelev som forbarmet seg over (/ertet) meg, så da lærte jeg selve lyden. Det er fortsatt sånn at setningen stopper opp, hvis jeg prøver å si riktig. Det er krevende å lære seg lyden når ingen har terpet deg på det før.
 4. Hvordan "ser" du år, måneder og uker?

  Jeg ser for meg året som en klokke. Januar er kl.12, februar kl.1, mars kl.2 osv. Dagene har ingen farge.
 5. Akkurat nå APRIL

  Hei på deg. Jeg er også "ny", og kjenner meg igjen i din beskrivelse. Har lest rimelig jevnlig det siste 1,5 året, uten å skrive noe særlig. Profilen er enda eldre.
 6. Akkurat nå mars

  Jeg jobber litt med det ved et forskningsinstitutt der jeg(/vi) ser på hvilke strategier utvalgte kommuner har angående overvannshåndtering, og hvilke insentiver som kan gis for at flere velger slike løsninger. Da lærer jeg en del om selve løsningene også, selv om det ikke er innen mitt eget fagfelt (økonomi). Veldig stilig, ja. Det ser ut som det kan ha sneket seg inn frø fra et løvtre der, eventuelt så står det et tre bak bygget. Resten er nok plantet med viten og vilje
 7. Akkurat nå mars

  Det er et såkalt grønt tak, sannsynligvis med planter fra bergknappslekten. Formålet med et slikt tak er at det forsinker og bruker regnvann som faller på taket. Det avlaster avløpsnettet, og reduserer oversvømmelser fra overvann. I tillegg kan slike tak forlenge takets levetid, avkjøle huset på sommerstid (sammenlignet med tradisjonelle tak), og isolere mot kulden om vinteren. Det er et av overvannstiltakene som noen kommuner satser på for å håndtere økt nedbør i fremtiden (klimaendringer). Det går også an å anlegge regnbed og fordrøyningsbassenger, bruke gjennomtrengelig belegningsstein, og sette regntønner under takrennens utløp.
 8. Akkurat nå november

  Du har min medfølelse. Ta på nye kontaktlinser er heller ikke lurt ... og iallefall ikke ta de ut igjen og snu de (sikkert tatt de på feil vei, siden det svei), før du tar de på igjen.
 9. Håndarbeidstråd!

  Har du oppskrift på den nederste? Den var skikkelig fin!
 10. Enkeltpersonsforetak

  Det spørs nok helt hvor oppegående dere er på regnskap, eller til å lære nye ting. Er dere det, går det sikkert bra, men noen er jo helt håpløse Full forståelse for at en ønsker å kutte ned på kostnadene på slike ting.
 11. Enkeltpersonsforetak

  Landbruk har en del særregler, så jeg ville absolutt hatt en regnskapsfører til å ta regnskapet Vet noen bokfører selv, og lar regnskapsføreren ta årsoppgjøret, men da risikerer man også at regnskapsføreren må bruke tid på å rette opp i feil.
 12. Akkurat nå juni

  Jeg er enig i at det er en uting å gi bort alkohol i slike gaver. For denne gang kan du jo også vurdere å kjøpe inn litt god eplemost (eller lignende) som de selger på vinmonopolet. Selge gavekortene var også en god idè.
 13. Mellomstor, lærevillig og førerorientert hund

  @2ne: Igjen, tusen takk for svar. Det setter jeg pris på. Puddel er fortsatt aktuell etter å ha fått innspill på de negative sidene også. Hva tenker dere om cocker eller welsh springer spaniel, sheltie, portugisisk vannhund eller tibetansk terrier? Eventuelt andre raser som kunne passe? Jeg har ikke satt noen absolutt grenser på størrelse. Vil gjerne at den skal henge med på skitur, men ikke overta hele bagasjerommet på bilen som sagt.
 14. Mellomstor, lærevillig og førerorientert hund

  Godt å høre andres erfaringer. Du har valp, sant? Har fulgt med i stillhet i bildetråden av ditt nyeste tilskudd. Det er nok uansett ikke spytt jeg reagerer på, heldigvis. Møtte en mellompuddel i vinter, som jeg koste mye med. Veldig trivelig hund! Reagerte ikke på den, mens så hadde den også blitt badet dagen før. Har ikke låst meg på puddel, så det er bare å komme med andre forslag også.
 15. Mellomstor, lærevillig og førerorientert hund

  Tusen takk for et godt svar! Deilig å få litt mer input på hvordan de er. Syns de virker veldig artige, og det er noe jeg kunne tenke meg i en hund. Dersom pelsen holdes relativt kort, hvor ofte må pelsen børstes gjennom? Setter ting seg i kort pels også? Ser for meg at slikt kan være alt fra koselig til skikkelig pes, avhengig av om hunden liker pelsstellet eller ikke, og hvor ofte det må gjøres. Er det mulig å unngå HD ved riktig valg av oppdretter? Hvordan er storpuddelens helse i forhold? Når det gjelder piping: Er det masepiping eller mer enn form for å "prate"? Bjeffing under lek kan jeg leve fint med, men piping og bjeffing "hele" tiden kan bli litt slitsomt. Det er noe man kanskje kan plukke (litt) vekk? Mulig det blir "urettferdig" for hunden, ettersom det jo er en del av språket dens.
×