Ingvild SF

Medlemmer
 • Innholdsteller

  64
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Ingvild SF

 • Rang
  Nykommer
 • Bursdag 08/23/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Gjøvik

Nylige profilbesøk

2,891 profilvisninger
 1. Du har min medfølelse. Ta på nye kontaktlinser er heller ikke lurt ... og iallefall ikke ta de ut igjen og snu de (sikkert tatt de på feil vei, siden det svei), før du tar de på igjen.
 2. Har du oppskrift på den nederste? Den var skikkelig fin!
 3. Det spørs nok helt hvor oppegående dere er på regnskap, eller til å lære nye ting. Er dere det, går det sikkert bra, men noen er jo helt håpløse Full forståelse for at en ønsker å kutte ned på kostnadene på slike ting.
 4. Landbruk har en del særregler, så jeg ville absolutt hatt en regnskapsfører til å ta regnskapet Vet noen bokfører selv, og lar regnskapsføreren ta årsoppgjøret, men da risikerer man også at regnskapsføreren må bruke tid på å rette opp i feil.
 5. Jeg er enig i at det er en uting å gi bort alkohol i slike gaver. For denne gang kan du jo også vurdere å kjøpe inn litt god eplemost (eller lignende) som de selger på vinmonopolet. Selge gavekortene var også en god idè.
 6. @2ne: Igjen, tusen takk for svar. Det setter jeg pris på. Puddel er fortsatt aktuell etter å ha fått innspill på de negative sidene også. Hva tenker dere om cocker eller welsh springer spaniel, sheltie, portugisisk vannhund eller tibetansk terrier? Eventuelt andre raser som kunne passe? Jeg har ikke satt noen absolutt grenser på størrelse. Vil gjerne at den skal henge med på skitur, men ikke overta hele bagasjerommet på bilen som sagt.
 7. Godt å høre andres erfaringer. Du har valp, sant? Har fulgt med i stillhet i bildetråden av ditt nyeste tilskudd. Det er nok uansett ikke spytt jeg reagerer på, heldigvis. Møtte en mellompuddel i vinter, som jeg koste mye med. Veldig trivelig hund! Reagerte ikke på den, mens så hadde den også blitt badet dagen før. Har ikke låst meg på puddel, så det er bare å komme med andre forslag også.
 8. Tusen takk for et godt svar! Deilig å få litt mer input på hvordan de er. Syns de virker veldig artige, og det er noe jeg kunne tenke meg i en hund. Dersom pelsen holdes relativt kort, hvor ofte må pelsen børstes gjennom? Setter ting seg i kort pels også? Ser for meg at slikt kan være alt fra koselig til skikkelig pes, avhengig av om hunden liker pelsstellet eller ikke, og hvor ofte det må gjøres. Er det mulig å unngå HD ved riktig valg av oppdretter? Hvordan er storpuddelens helse i forhold? Når det gjelder piping: Er det masepiping eller mer enn form for å "prate"? Bjeffing under lek kan jeg leve fint med, men piping og bjeffing "hele" tiden kan bli litt slitsomt. Det er noe man kanskje kan plukke (litt) vekk? Mulig det blir "urettferdig" for hunden, ettersom det jo er en del av språket dens.
 9. Jeg har merket de siste årene at jeg har utviklet allergi mot katter, etter å ha besøkt en kompis med Somali-katter mye i en periode. I tillegg reagerer jeg på pollen, støv og en rekke nøtter og frukter - ergo en allergiker av rang. Har reagert littegranne på noen veldig ustelte dvergschnausere også. Ønsker ikke å skaffe meg en rase som det er stor fare for at jeg etter hvert blir allergisk mot. Vil med andre ord gå for 'føre var'-prinsippet. Jeg skal selvfølgelig ta allergitest (igjen - tok da jeg var yngre) og besøke oppdretter og andre med rasen jeg velger til slutt. Type pels kan være napperaser, puddel (og lignende) og raser med lang pels som samler seg som lodotter istedet for å borre seg inn i tekstiler. Blir det en puddel, vil jeg nok holde pelsen kort. Størrelseskravet kommer av at jeg ønsker en hund som er lett å ta med inn til andre, få hundepasser til (f.eks. mamma), og som ikke tar over hele bagasjerommet i bilen. Etter hvert har jeg også lyst på en hund til. Hunden kan godt være større enn mellompuddel, men vanlig holden retriever blir for stor igjen. Jeg liker retrieveren veldig godt, så det var ikke et dumt forslag. Tror likevel jeg skal gå for en rase med litt lavere aktivitetsnivå i første omgang. Blir jeg bitt av basillen, kan jeg heller vurdere jaktgolden etter hvert. Retrieverjakt virker veldig moro!
 10. Jeg har hatt lyst på hund i mange år, men ventet på grunn av studier. Nå er studiene snart fullført, og jeg øyner muligheten til å skaffe meg hund neste sommer. Da har jeg forhåpentligvis jobbet en stund, og vet hvordan livet med jobb er og om en hund passer inn. Dette blir min første egne hund. Den bør takle unger greit, ettersom jeg har en del venner med unger, og på sikt (10-årsperspektiv) vil jeg gjerne også ha barn. Kan godt tenke meg å teste ut rallylydighet, spor, smeller, agility (hvis det ikke skaper for mye stress i hunden) og besøkshund. Ja, det meste egentlig. Liker også godt å gå på ski, så det er viktig for meg at hunden henger med (og legger seg i selen), men den trenger ikke trekke meg. Kan også godt tenke meg å dra på teltturer store deler av året, så en utpreget frysepinn er kanskje ikke så lurt. Til hverdags ser jeg for meg 1-2 timers skogstur og/eller trening av en eller annen form, i tillegg til tur om morgenen og før vi legger oss. Andre ønsker: Lærevillig Førerorientert "Happy go lucky"-attitude God mentalitet Mellomstor Middels aktivitetsbehov Gjerne allergivennlig Bør gå overens med andre hunder (som jo også er en treningssak) Tar verden på strak labb Lite bjeffing - trenger ingen vakthund Har tenkt en del på mellompuddel, men har kun møtt et individ hittil (innendørs). Virker som mellompuddelen er veldig populær for tiden, og har lest mye positivt om de. Er de så fantastiske som "alle" sier, eller har de noen negative sider også?
 11. Hachiko er en fin film, syns jeg.
 12. Hei, Jeg har en 7,5 år gammel macbook pro. For 1,5 år siden sluttet laderen å fungere. Jeg kjøpte da en lader via Finn.no. Denne har fungert helt fint frem til nå, hvor det ser ut som ledningen (isolasjonen altså) har smeltet. Macen er veldig varm i det hjørnet der uttaket til strøm er. Akkurat nå har jeg plugget i den gamle laderen, som gir macen strøm, men ikke lader batteriet. For en uke siden sluttet batteriet å fungere helt. Det har vært dårlig lenge, men nå var det slutt. Bestilte derfor nytt batteri. Dette fungerer helt supert. I tillegg har jeg byttet harddisk og minne, noe jeg ikke har noe trøbbel med. Nå lurer jeg rett og slett på hva jeg bør gjøre. Kjøpe ny lader? Kjøpe ny data? Jeg skriver masteroppgave for tiden, så jeg er lite gira på å ta noen sjanser.
 13. Jeg bruker iPad med penn, tastatur og et program som heter Notability. Anbefaler den kombinasjonen til alle jeg kjenner. I notability kan du også laste inn power point-, Word- og PDF-filer, og skrive rett på de. Kan legge til flere blanke ark, bilder osv. Det oppsettet revolusjonerte studiehverdagen min.
 14. Tipper du kommer til å irritere deg over det senere, hvis du er usikker allerede nå. Jeg ville tatt det opp. Ikke fordi jeg syns det ser så ille ut, men fordi man har en tendens til å irritere seg over sånt man vet er feil.
 15. Jeg sklir på det jeg har (Exped Downmat ul 7), men ikke på ei venninne sitt (Exped Downmat 9). Mitt er lettvekts, og har et veldig tynt og glatt stoff, mens det andre er mye grovere i stoffet. Jeg klarer likevel å holde meg på det. Siden "rørene" går nedover sklir jeg ikke av sidelengs, men nedover i fotenden, hvis jeg sklir. Det spørs jo veldig på hvor glatt soveposen er også.