Jump to content
Hundesonen.no

tonjek

Medlemmer
 • Content Count

  1282
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

998 Excellent

About tonjek

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday 12/21/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Østfold
 • Hunderase
  Border Collie

Recent Profile Visitors

3918 profile views
 1. tonjek

  Canelana Touring dekken

  Det satt veldig bra ja! Dessverre er det ikke vårt 😂 Vi fikk bare prøve på. Frister å kjøpe et, men fornuften i meg sier at denne hunden allerede har bedre garderobe enn meg og ikke trenger et til... 😜 Hun har allerede Ambassadørdekkenet (i samme str). Jeg har også et Ambassadørdekken i str L, satt kjempebra på bc hannhunden på 59 cm rygglengde.
 2. tonjek

  Canelana Touring dekken

  Jeg synes dekkenet ser for stort ut, og ville nok også tenkt en mindre størrelse for denne hunden 😊 Men utover det trenger du ikke bruke klipsen, den kan klippes av hvis den er i veien. (Str M/L (48 cm) på en 15 kg bc-tispe med rygglengde 49 cm.)
 3. tonjek

  Hva bruker dere mot flått på hundene?

  Bor på Østlandet og har mye flått. Har langhåret border collie og bruker Bravecto på 6. året nå. Ikke opplevd noen bivirkninger. Hender de kryper i pelsen, men de dør hvis de biter. Jeg gir kun en gang på våren når jeg ser den første flåtten. Opplever at en pille holder hele sesongen her.
 4. tonjek

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Det blir en border collie til, og ganske snart også håper jeg 😄
 5. tonjek

  Utstillingsbånd til border collie?

  Det er kun NKK sine internasjonale utstillinger man kan stille bc på uten gjeterhundprøve x2 ja.
 6. tonjek

  Hva forer du med?

  Vom og Hundemat Active med laks, og noe Taste And for en ekstra proteinkilde.
 7. https://dogcopenhagen.com/da/hundeseler/21-299-comfort-walk-air-sele.html#/2-storrelse-xs/29-farve-orange_sun
 8. tonjek

  Liten hund til agility og fjelltur

  Det vet vi vel ikke 100 % før det nye regelverket kommer ut, men det skal vel mye til for at det ikke blir nå 😄
 9. tonjek

  Liten hund til agility og fjelltur

  Dette blir vel forhåpentligvis ikke et problem etter nyttår 😄
 10. tonjek

  Bygge dobbeltgulv til varebil selv

  Jeg har hjemmebygget opphevet gulv i min varebil. Det ble bygget en kraftig ramme med fastskrudd finérplate oppå. Alt sammen er festet til bilens originale lastekroker. Laget "skinner" til skuffer (murdunk fra Biltema). Simpelt, men fungerer veldig godt. Fastlimt gummimatte på toppen. Hatt denne løsningen nå i 3 år, og jeg er veldig fornøyd
 11. Ikke rart det er så mange "uhell"...
 12. tonjek

  Dogs4all 2019

  Venter i spenning på klasserekkefølge i agility, så det går an å begynne å planlegge kjøring... Med kun én ring og enkle klasser ("standard" gammelt oppsett) burde det i teorien ikke være rakettforskning.
 13. tonjek

  Håndtering - tvang eller frivillighet? Tanker?

  Har ikke hørt podden, men "fear free" og husbandry er jo i vinden for tiden. Jeg tenker vel at det i utgangspunktet er positivt, men selv opplever jeg det helt uproblematisk å bare tilvenne valpene til normal håndtering fra starten av. Ikke opplevd traumer ved å holde fast hundene mine og klippe klør/ordne tenner/rense sår/undersøkelse hos veterinær/pelsstell eller hva som helst annet. Hos meg blir de vant til å bli håndtert på en trygg måte, med ros og belønning underveis og etterpå, og håndterer det fint, selv om de "må" og kanskje ikke synes det er så utrolig morsomt der og da. Men når jeg har jobbet på dyreklinikk, i hundebarnehage og i dyrebutikk, har jeg sett og erfart utrolig mange hunder som er dårlig håndtert og har store problemer med alt fra kloklipp til barbering til blodprøver. Noen har kanskje også mer dyptliggende problemer eier ikke kan noe for, hvor det kanskje ikke hadde holdt kun med "normal" håndtering fra valpestadie og man som eier kanskje måtte vært nødt til å legge mer jobb i det (men mange hadde garantert vært normale hunder med "normal" håndtering fra valpestadiet). Med hunder som allerede har problemer vil nok kanskje også en "fear free" tilnærming være det beste valget?
 14. tonjek

  Får hannhunden din lov til å markere overalt?

  Nei, absolutt ikke. Kun lov på gress/grøftekanter/busker (men ikke pent opparbeidede hekker eller inne på andres plen). Og ikke annenhver meter. Synes det er en uting med hund som markerer overalt, og synes det er grisete å la de markere på ting som gjerder, lyktestolper, søppelkasser osv. Har avbrutt hunden og sagt "nei" når jeg har sett han har vurdert å tisse på noe jeg ikke tenker er greit. Og evt sluppet opp og sagt "gå tisse" når det er ok. Han lærte seg fort hva som var greit og ikke, og jeg måtte ikke krangle med ham da vi gikk steder som hadde få egnede steder å tisse.
 15. tonjek

  Utstillingsbånd til border collie?

  Jeg er ikke utstillingsmenneske og har ikke utstillingshund, men da jeg stilte bctispa mi på Dogs4All i fjor brukte hun et helt tynt sølvfarget kjettinghalsbånd (festet kobbelet i begge ringene slik at det ikke strupet) og et tynt sort kobbel. https://www.musti.no/show-dog-halskjede-krom-2-mm?42058 https://www.musti.no/show-dog-show-lead-med-silverfargat-las-svart?60399
×