Gå til innhold
Hundesonen.no

tonjek

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,197
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

962 Excellent

Om tonjek

 • Rang
  Husvarm
 • Bursdag 12/21/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Østfold
 • Hunderase
  Border Collie

Nylige profilbesøk

2,685 profilvisninger
 1. De kan jo bli bilsyke, så da kan de garantert bli sjøsyke også 😝 Det velger du helt selv. Mine hunder har ingenting på inne. Personlig synes jeg at de skal slippe å ha på seg utstyr mer enn nødvendig. Er hunden chippet vil de jo finne eier hvis den stikker av uansett. Jeg har alltid på id-tags med to tlfnummer når hundene er ute. Men da altså aldri inne. Hadde nok hatt på et smalt halsbånd med id-tags hvis jeg hadde hatt hunder som hadde en tendens til å f. eks smette ut døra og stikke av.
 2. Ditt siste kjøp?

  Ny frakk til valpen 😁
 3. Beste bilen for hund

  Det tviler jeg ikke på. Ikke uvanlig at hunder på 30-40 kg har bilbur på samme størrelse som min bc på 20 kg har.
 4. Hvilken bilsele til hund?

  Den på første linken ja. Den er krasjtestet, og jeg har sett videoen. Holdt hunden trygt i setet. Den på andre linken er kun et "håndtak", altså som skal klipses i en sele og deretter festes i bilen. Ikke sett noen krasttest på den, så det hadde jeg ikke våget. Dessuten er du uansett avhengig av en sele å feste den i, og det hjelper ikke at håndtaket holder hvis selen ryker. Da er man like langt 😛
 5. Hvilken bilsele til hund?

  Jeg har AllSafe til hannhunden min. Solid og bra sydd sele, men veldig stiv. Også veldig kort bak albuene, så Koda synes den ikke er spesielt behagelig å ha på. Vurderer å kjøpe sele til tispa også. Kjekt å ha. Men da tenker jeg heller å prøve EzyDog Drive. Så bra ut på krasjtest, og virker godt konstruert (uten at jeg har rukket å tafse på den enda).
 6. Sele som ikke dras over hodet

  Har sett i fysisk butikk flere ganger. Så er nok bare å ta en runde rundt og høre.
 7. Running contacts

  Vanvittig frustrerende. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har vurdert å bare kjøre 2av2på på svingene for å slippe å jobbe mer med det. Problemet er at han ikke greier 2av2på i sving heller, og bruker omtrent et år på å gå i posisjon, så det har vært like håpløst der 😂 Så jeg har bare vært nødt til å jobbe videre. Vært så demotivert så mange ganger. Men nå kjenner jeg endelig på gleden ved rc igjen. Og endelig er jeg ferdig med å ha klasse 1-hund. Vært utrolig kjedelig å henge fast i klasse 1 i ag når vi har opprykk og er klare for hopp 3... Endelig kan vi få utfordringer og begynne å kjempe litt på stevnene igjen og forhåpentligvis utvikle oss mer 😊 Men kampen er ikke over enda. Så fort jeg føler han er mer selvsikker på svingene, må vi begynne med diskrimineringer. Koda har løpt rett frem på bommen i over et år. Og han er veldig vanedyr, samt dårlig til å høre etter på verbaler. Så å faktisk løpe en bane hvor det står et hinder rett frem, og jobbe han AV dette for å ta et på siden, uten å jobbe han så hardt av at det ikke blir noe treff, kan bli veldig spennende 😂 Så neste på planen er å bli trygg på å trene sving selv om det står et fristende hinder rett frem. Og så må vi lære oss å veksle mellom rett frem og sving. Mistenker det blir litt frustrasjon her ja 😂 Men den som gir seg har tapt! Jeg er fryktelig sta, og greier stort sett å holde motivasjonen oppe så lenge jeg ser en form for fremgang i det vi gjør.
 8. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  Både høyde og vekt. En hund på 50 cm og 25 kg og en hund på 50 cm og 13 kg er ikke like store, selv om de er like høye. Det handler mye om opplevelsen av hundens størrelse, ikke bare cm i høyden. Den på 25 kg vil oppleves relativt stor, mens den på 13 kg tar jeg lett under armen.
 9. Telefonstativ til filming av trening.

  Veldig praktisk! Har hatt den lille i et par år, og det har vært utfordrende å finne høye nok ting å plassere den på for å få bra vinkel til filmingen 😝 Men det nye stativet er det null stress 😄
 10. Alternativ til V&H, råforing.

  Klart man kan gi det tint 😊 Provit sine pølser er vel a la V&H. Mens terningene ikke er kvernet, så de holder nok formen bedre.
 11. Norwegian Open 2018!

  Da har hun det nok bedre i bilen ja 😊
 12. Telefonstativ til filming av trening.

  Har vel hatt det ca 2-2,5 mnd nå 😊 Man ser jo at kvaliteten kanskje ikke er helt ut av dimensjoner, men hittil har den holdt seg utmerket. Skal jo bare stå stille et sted.
 13. Running contacts

  Som jeg vel har nevnt tidligere, har Koda utrolig bra treff rett frem. Han går dypt (så dypt at han gjerne setter nederste bakbein i bakken etter feltet, så dypere kan det ikke bli), separerer godt og er veldig jevn og stabil. Men disse svingene er et kapittel for seg selv. Jeg introduserte sving helt fra starten av, men han forstod det aldri. Vi har jobbet med det parallelt hele veien, men aldri sett noen særlig fremgang. Så fort hinderet etter bommen står bittelitt av linja rett frem blir han usikker og bommer. Jeg har prøvd utrolig mye rart, men ingenting har fungert. Jeg har brukt shaping, target og hjørnepinne. Jeg har brukt TT, belønning fra hånden, jeg har brukt ball, og jeg har prøvd både med og uten hinder etter. Ingen forståelse, ingen fremgang. Dette har gjort at jeg ikke har turt å rykke opp til ag2 (redd for å slippe igjennom dårlige felt eller feile ham på ting han ikke kan), til tross for at vi var ferdig nappet høsten 2016. Nå i februar begynte jo Huffy på Mona Grefenstein sitt basic runningkurs, og jeg fikk meg en liten aha-opplevelse på metoden hennes. Så jeg ga det et forsøk på Koda, og gikk fullstendig tilbake til scratch med ham. 2 meter planke fra sofaen og kriterie på 25 cm. Og vi har jobbet. Og jobbet. Og jobbet. Til han forstod det inne på 2 meter planke. Til han forstod det fra stillestående fra nedgangen, og til han forstod det i fart på nedgangen på bakken (opphøyd på krakk/sandsekker). Men så fort jeg prøver på hele bommen (uansett hvor jeg setter ham som ikke er direkte før andre apex), får han ikke til. Selv om han senker farten så lavt at han traver ned. Har virket vanskelig for ham å stokke den store kroppen helt på 25 når farten og vinkelen øker. Så jeg bestemte meg for to uker siden å igjen øke kriteriet til 45 cm, legge bort TT'en, plassere ut et hinder og belønne fra hånd. Koda er utrolig matmotivert, men ikke hvis han vet han har en sjanse for å få ballen. Så jeg bestemte meg for å prøve å belønne alle treff mellom 45 og 25 med tørrfór fra hånden. Treff under 25 ga jackpot og ball. Og plutselig slo det seg på et lys i hodet hans! Og da bare skjønte han det. Han løp fortere og mer bestemt. Traff under 45, fikk godis og ble litt snurt. Prøvde hardere neste gang og fikk ball. Og selvtilliten bare økte for hver økt. Nå har vi hatt 6 treninger de siste to ukene, og han blir bare bedre og bedre. Vi har gått på 90 grader, hakket slakkere, og 45 grader. Begge veier. Både mens jeg står stille og mens jeg går/løper moderat ved siden av. Trent på 4 forskjellige steder på 3 forskjellig typer bommer. Dette lover plutselig godt, og nå er det bestemt at opprykk til ag2 og dermed begynnelsen på jakten på napp til ag3 starter i august 😊 Neste steg er å gjør det samme på skarpe svinger (som han hele veien har synes har vært enklest) og kom til hånd, og så skal vi begynne å videreutvikle. Jeg gleder meg og tør nesten å håpe at det verste er over 😅
 14. Norwegian Open 2018!

  Varme klær er greit ja. Er ikke iskaldt i hallen, men kaldt nok til at man fort fryser når man blir sittende lenge stille. Jeg har tykk ullgenser og joggebukse utenpå tightsen når jeg ikke løper, og har reinskinn og varmt pledd i stolen min. Te er også godt på slike stevner. En god termos holder den varm hele dagen. Det er mye lyd i hallen, så vet mange har med propper for å stenge lyden ute litt deler av tiden. Selv har jeg greid meg fint uten, jeg sitter stort sett rett ved ringen og engasjerer meg. Jeg har hundene mine med inn i hallen hele helga. Synes det er greit å ha dem lett tilgjengelig, og det er mye varmere for dem i hallen enn det er ute. Mine bryr seg ikke om lyden, de sover fint i burene sine.
 15. Telefonstativ til filming av trening.

  Dette er min bestevenn til treningsfilming: https://m.ebay.com/itm/Professional-Camera-Tripod-Stand-Holder-Mount-for-iPhone-Samsung-Cell-Phone-Bag/331854044242?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 Ellers har jeg også et par av denne typen som fungerer veldig bra (men er ofte avhengig av å sette dem på noe for å få kameraet litt opp i høyden): https://m.ebay.com/itm/Portable-Mini-Flexible-Foam-Tripod-Octopus-Stand-For-DSLR-SLR-Camera-Cell-Phone/182708501985?hash=item2a8a467de1%3Am%3Ams6kEy85MuuQDp_JfbBRbqA&var=690023253267&varId=690023253267
×