Jump to content
Hundesonen.no

tonjek

Medlemmer
 • Content Count

  1275
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

996 Excellent

About tonjek

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday 12/21/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Østfold
 • Hunderase
  Border Collie

Recent Profile Visitors

3766 profile views
 1. tonjek

  Liten hund til agility og fjelltur

  Det vet vi vel ikke 100 % før det nye regelverket kommer ut, men det skal vel mye til for at det ikke blir nå 😄
 2. tonjek

  Liten hund til agility og fjelltur

  Dette blir vel forhåpentligvis ikke et problem etter nyttår 😄
 3. tonjek

  Bygge dobbeltgulv til varebil selv

  Jeg har hjemmebygget opphevet gulv i min varebil. Det ble bygget en kraftig ramme med fastskrudd finérplate oppå. Alt sammen er festet til bilens originale lastekroker. Laget "skinner" til skuffer (murdunk fra Biltema). Simpelt, men fungerer veldig godt. Fastlimt gummimatte på toppen. Hatt denne løsningen nå i 3 år, og jeg er veldig fornøyd
 4. Ikke rart det er så mange "uhell"...
 5. tonjek

  Dogs4all 2019

  Venter i spenning på klasserekkefølge i agility, så det går an å begynne å planlegge kjøring... Med kun én ring og enkle klasser ("standard" gammelt oppsett) burde det i teorien ikke være rakettforskning.
 6. tonjek

  Håndtering - tvang eller frivillighet? Tanker?

  Har ikke hørt podden, men "fear free" og husbandry er jo i vinden for tiden. Jeg tenker vel at det i utgangspunktet er positivt, men selv opplever jeg det helt uproblematisk å bare tilvenne valpene til normal håndtering fra starten av. Ikke opplevd traumer ved å holde fast hundene mine og klippe klør/ordne tenner/rense sår/undersøkelse hos veterinær/pelsstell eller hva som helst annet. Hos meg blir de vant til å bli håndtert på en trygg måte, med ros og belønning underveis og etterpå, og håndterer det fint, selv om de "må" og kanskje ikke synes det er så utrolig morsomt der og da. Men når jeg har jobbet på dyreklinikk, i hundebarnehage og i dyrebutikk, har jeg sett og erfart utrolig mange hunder som er dårlig håndtert og har store problemer med alt fra kloklipp til barbering til blodprøver. Noen har kanskje også mer dyptliggende problemer eier ikke kan noe for, hvor det kanskje ikke hadde holdt kun med "normal" håndtering fra valpestadie og man som eier kanskje måtte vært nødt til å legge mer jobb i det (men mange hadde garantert vært normale hunder med "normal" håndtering fra valpestadiet). Med hunder som allerede har problemer vil nok kanskje også en "fear free" tilnærming være det beste valget?
 7. tonjek

  Får hannhunden din lov til å markere overalt?

  Nei, absolutt ikke. Kun lov på gress/grøftekanter/busker (men ikke pent opparbeidede hekker eller inne på andres plen). Og ikke annenhver meter. Synes det er en uting med hund som markerer overalt, og synes det er grisete å la de markere på ting som gjerder, lyktestolper, søppelkasser osv. Har avbrutt hunden og sagt "nei" når jeg har sett han har vurdert å tisse på noe jeg ikke tenker er greit. Og evt sluppet opp og sagt "gå tisse" når det er ok. Han lærte seg fort hva som var greit og ikke, og jeg måtte ikke krangle med ham da vi gikk steder som hadde få egnede steder å tisse.
 8. tonjek

  Utstillingsbånd til border collie?

  Jeg er ikke utstillingsmenneske og har ikke utstillingshund, men da jeg stilte bctispa mi på Dogs4All i fjor brukte hun et helt tynt sølvfarget kjettinghalsbånd (festet kobbelet i begge ringene slik at det ikke strupet) og et tynt sort kobbel. https://www.musti.no/show-dog-halskjede-krom-2-mm?42058 https://www.musti.no/show-dog-show-lead-med-silverfargat-las-svart?60399
 9. Jeg ville vurdert kastrering på dette grunnlaget, ja. Høres fryktelig slitsomt ut for både deg og henne. NKK gikk for noen år siden ut med ny regel om at hunder som var kastrert uten gyldig medisinsk grunnlag ikke kunne delta i konkurranser. Dette trakk de fort tilbake igjen etter stor motstand fra medlemmene. Så det er ikke noe problem. Jeg konkurrerer selv med kastrert hannhund (kastrert pga atferdsproblemer).
 10. tonjek

  Hundedrag sykkel

  Jeg har denne, bare den modellen som ikke kan skifte posisjon. Bruker den på vanlig sykkel og er veldig fornøyd 😊 Men den gummibeskytteren som følger med ryker fort, og da lager den merker i ramma. Men det plager ikke meg, ingen dyr sprek sykkel uansett. Har festet en lett sjakkel i ringen under for lettere å ta av og på kobbelet.
 11. tonjek

  Hvorfor er titler så stas?

  Nå er agilityen slik lagt opp at man når kravene for tittel samtidig med eller før man oppnår kravet for opprykk. Så man slipper å "bli igjen" i klassen for å jakte mellomtittel. Da jeg startet med Koda synes jeg mellomtitlene i klasse 1 var stas, og når han først har de fyller jeg like greit på resten også, for å unngå at det blir "hull" og rot i titlene. Men nå kan heller ikke Koda bli agilitychampion pga testikkelmangel (og dermed ingen gul sløyfe på utstilling... Idiotisk), så mellomtitlene er det eneste han kan oppnå i sporten også. Men jeg tenker vel også egentlig at det er helt ok at titlene fra klasse 1 og 2 forsvinner når man oppnår fra klasse 3. Nå blir det jo 1, 2 OG 3 på samme hunden. AGI AGII AGIII AGHI AGHII AGHIII Koda er kanskje litt unødvendig 🤷‍♀️ Huffy blir agchampion når vi kommer så langt, så da blir det ingen mellomtitler i agility på henne.
 12. tonjek

  Kirurgisk kastrere samtidig med kjemisk

  Kirurgisk kastrerte ca 3 mnd etter den kjemiske (6 mnd chip), og det var ikke noe problem. Var ikke aktuelt for meg heller å la chip'en gå ut og begynne å styre med hormonene igjen før hunden ble kirurgisk kastrert.
 13. tonjek

  Utholdenhetsprøve (AD)

  Takk, da kan jeg jo legge det fra meg 😊
 14. tonjek

  Utholdenhetsprøve (AD)

  Er det? Da utgår det jo... I følge May Sofie over så virker det som om det ikke kommer til å bli noe av uansett 😅 Tror ikke jeg tør å sykle i halsbånd, redd for skader hvis noe skjer. Eldste trekker til han svimer av i halsbånd også, så det hjelper ikke stort for hans del. Springer kunne fungert for å få de på siden, men trekkbiten og galoppen på eldste får jeg ikke bort.
 15. tonjek

  Utholdenhetsprøve (AD)

  Trekker opp denne igjen! Frister litt å prøve med mine to bordere. Yngstemann tenker jeg at jeg sikkert kunne trent til å løpe fint ved siden av sykkel, og hun er også god til å trave. Men i utgangspunktet prøver jeg å lære henne det motsatte, å ligge foran i stram line i galopp og trekke. Så vil aller helst ikke trene henne til å jogge ved siden av. Eldste er en håpløs traver (han galopperer hvis jeg jogger sakte, til tross for at han er nesten 60 cm høy...) og kommer heller aldri til å løpe med sykkel uten å trekke som et uvær. Vil det da si at vi ikke kan være med? Er det helt uaktuelt å ha hund foran sykkelen som trekker i galopp, så lenge vi holder oss innenfor gitt hastighet? (Evt trekker på siden i Springer i galopp).
×