Jump to content
Hundesonen.no

tonjek

Medlemmer
 • Content Count

  1267
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

990 Excellent

About tonjek

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday 12/21/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Østfold
 • Hunderase
  Border Collie

Recent Profile Visitors

3336 profile views
 1. Jeg ville vurdert kastrering på dette grunnlaget, ja. Høres fryktelig slitsomt ut for både deg og henne. NKK gikk for noen år siden ut med ny regel om at hunder som var kastrert uten gyldig medisinsk grunnlag ikke kunne delta i konkurranser. Dette trakk de fort tilbake igjen etter stor motstand fra medlemmene. Så det er ikke noe problem. Jeg konkurrerer selv med kastrert hannhund (kastrert pga atferdsproblemer).
 2. tonjek

  Hundedrag sykkel

  Jeg har denne, bare den modellen som ikke kan skifte posisjon. Bruker den på vanlig sykkel og er veldig fornøyd 😊 Men den gummibeskytteren som følger med ryker fort, og da lager den merker i ramma. Men det plager ikke meg, ingen dyr sprek sykkel uansett. Har festet en lett sjakkel i ringen under for lettere å ta av og på kobbelet.
 3. tonjek

  Hvorfor er titler så stas?

  Nå er agilityen slik lagt opp at man når kravene for tittel samtidig med eller før man oppnår kravet for opprykk. Så man slipper å "bli igjen" i klassen for å jakte mellomtittel. Da jeg startet med Koda synes jeg mellomtitlene i klasse 1 var stas, og når han først har de fyller jeg like greit på resten også, for å unngå at det blir "hull" og rot i titlene. Men nå kan heller ikke Koda bli agilitychampion pga testikkelmangel (og dermed ingen gul sløyfe på utstilling... Idiotisk), så mellomtitlene er det eneste han kan oppnå i sporten også. Men jeg tenker vel også egentlig at det er helt ok at titlene fra klasse 1 og 2 forsvinner når man oppnår fra klasse 3. Nå blir det jo 1, 2 OG 3 på samme hunden. AGI AGII AGIII AGHI AGHII AGHIII Koda er kanskje litt unødvendig 🤷‍♀️ Huffy blir agchampion når vi kommer så langt, så da blir det ingen mellomtitler i agility på henne.
 4. tonjek

  Kirurgisk kastrere samtidig med kjemisk

  Kirurgisk kastrerte ca 3 mnd etter den kjemiske (6 mnd chip), og det var ikke noe problem. Var ikke aktuelt for meg heller å la chip'en gå ut og begynne å styre med hormonene igjen før hunden ble kirurgisk kastrert.
 5. tonjek

  Utholdenhetsprøve (AD)

  Takk, da kan jeg jo legge det fra meg 😊
 6. tonjek

  Utholdenhetsprøve (AD)

  Er det? Da utgår det jo... I følge May Sofie over så virker det som om det ikke kommer til å bli noe av uansett 😅 Tror ikke jeg tør å sykle i halsbånd, redd for skader hvis noe skjer. Eldste trekker til han svimer av i halsbånd også, så det hjelper ikke stort for hans del. Springer kunne fungert for å få de på siden, men trekkbiten og galoppen på eldste får jeg ikke bort.
 7. tonjek

  Utholdenhetsprøve (AD)

  Trekker opp denne igjen! Frister litt å prøve med mine to bordere. Yngstemann tenker jeg at jeg sikkert kunne trent til å løpe fint ved siden av sykkel, og hun er også god til å trave. Men i utgangspunktet prøver jeg å lære henne det motsatte, å ligge foran i stram line i galopp og trekke. Så vil aller helst ikke trene henne til å jogge ved siden av. Eldste er en håpløs traver (han galopperer hvis jeg jogger sakte, til tross for at han er nesten 60 cm høy...) og kommer heller aldri til å løpe med sykkel uten å trekke som et uvær. Vil det da si at vi ikke kan være med? Er det helt uaktuelt å ha hund foran sykkelen som trekker i galopp, så lenge vi holder oss innenfor gitt hastighet? (Evt trekker på siden i Springer i galopp).
 8. tonjek

  Anti-trekksele

  Min erfaring på den av mine hunder som er håpløs til å gå pent i bånd er at seler med frontfeste vrir seg mye... Hunden blir gående litt skrått men har fortsatt trekk i båndet (ikke like mye som med feste bak, men likevel noe). Men hunder er jo forskjellige, vet det fungerer for flere. Min hund ville nok dratt på seg gnagsår og belastningsskader tenker jeg. Grime har vært et bedre alternativ for ham. Ikke testet antitrekksele med strammefunksjon, men det er jo utstyr som baserer seg på smerte, så ikke vært spesielt interessant å teste heller.
 9. Minipina sin trekksele har ringer på siden man kan feste pinnedel i til lave trekk 😊 http://minipina.com/hundeutstyr/seler/trekk-sele.html
 10. Vet bare om i svart dessverre. Men bedre enn ingenting https://www.ebay.com/itm/1-25mm-Black-Tubular-Nylon-Webbing-5-20-yards/253468951842?hash=item3b03ed4522:m:mfHZ0fZD7Mp0TfUlQjFZh3w&var=552647726404
 11. Utstillingsresultat er bare nødvendig ved championater. For mellomtitler handler det kun om oppnådd resultat på registrerte rasehunder.
 12. tonjek

  Lar du hunden tisse på.....?

  Hannhunden her får kun tisse på gress, buskas, i grøfter osv. Han får ikke tisse på pene hekker. Trær får han tisse på i skogen, men ikke ellers. Jeg er ganske streng på det, søplebøtter, postkasser, gjerder, biler, hushjørner osv er absolutt ikke greit å tisse på, og dette vet han godt. Kan ikke fordra når folk lar hundene sine tisse på hva som helst, det blir seigt og stinker og hvis én hund tisser på noe (bil, sykkel, utgangsdør osv) blir det en skikkelig ond sirkel hvor bare flere og flere tisser der. Jeg er forøvrig streng med tispa også, selv om hun aldri markerer på noe og bare tisser rett ned. Hun får ikke tisse på asfalten, midt i innkjørselen til folk, på parkeringsplasser osv. Hun får finne seg en gressflekk eller en grøftekant hun også.
 13. tonjek

  B vitamin

  Hva slags fór? Hills J/D? Hun trenger nok ikke gå på spesialfór selv om hun har HD. Men hun bør få leddtilskudd i maten. Og det kan du kjøpe og gi ved siden av 😊 Min HD-hund går på Provit og V&H, og får glukosamintilskudd og fiskeolje i maten hver kveld.
 14. tonjek

  HD og AD bilder

  @Carro92 har rerøntget og fått bedre resultat. Min eldste bc er også røntget to ganger. Først som 12 mnd med resultat D-D, deretter som 3 år gammel med samme resultat.
 15. Ja, det er min erfaring også 😊 Men jeg skulle veldig gjerne hatt en luke! Så kunne jeg åpnet ved behov på vinteren og lukket om sommeren. Evt åpne under kjøring hvis jeg får fikset A/C, og lukke igjen når jeg parkerer. Men litt ugreit å begynne å skjære i skilleveggen kanskje 😅 Hvordan ser luka di ut?
×