Gå til innhold
Hundesonen.no

tonjek

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,151
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

926 Excellent

Om tonjek

 • Rang
  Husvarm
 • Bursdag 12/21/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Østfold
 • Hunderase
  Border Collie

Nylige profilbesøk

2,561 profilvisninger
 1. Agilityåret 2018

  Veldig kjekt å få noen til å se på og pirke på sånne ting! Vi legger oss veldig fort til dårlige vaner hvis ingen retter det opp 😅 Å filme sin egen trening er også en fin måte. Det var sånn jeg la merke til at jeg gjør rare ting med den armen jeg ikke aktivt bruker mot hunden 😂
 2. Agilityåret 2018

  Det er min tanke om perfekt vippe også, bare synd det ikke fungerte mer enn et par måneder 😩
 3. Veldig lenge siden jeg drev med dette nå, men et kjapt Youtubesøk: (Jeg ville riktignok festet ringen i andre enden på det første halsbåndet, bare sånn i tilfelle endene skulle gå opp.)
 4. Alternativ til V&H, råforing.

  V&H har vel både and og kalkun, hvis hun tåler det? Evt er det noen på Facebook som stadig annonserer for at de selger hest, oppdelt i kilospakninger, men husker ikke i hvilken gruppe.
 5. Agilityåret 2018

  Det har du helt rett i! Nå tenkte jeg egentlig kun på forståelse og hastighet, og ikke på belastningsdelen. Men det er jo helt klart noe man kan ta med i beregningen. Og det er jo også hovedgrunnen til at mindre hunder bør ha 4på, fordi rekylen fra vippa fort blir veldig stygg for dem. Tusen takk! Runningen er det jeg legger desidert flest timer i å trene, så jeg storkoser meg når jeg ser resultater. Litt vanskelig å holde motet opp med Koda noen ganger, for det går så utrolig sakte fremover til tross for hvor hardt vi jobber. Huffy gir mye mer tilbake for jobben jeg legger i - hun tar ting så utrolig fort og strever hele tiden etter å gjøre rett. Slike hunder er så vanvittig mye enklere og mer motiverende å jobbe med!
 6. Agilityåret 2018

  Da burde ikke størrelsen være noe problem 😊 Er ikke fan av stopp jeg heller, derfor jeg prøvde å lære hunden å løse ut seg selv. Men det var da altså ingen stor suksess 🙈 Og 4på blir fort for lite konkret. Spesielt på store hunder hvor vippa nesten går i bakken før hunden har rukket å komme til enden. Men vill kanskje tenkt i retning med target på enden eller noe sånt. For å bygge forståelsen for å faktisk gå helt ut. Men på en stor hund ser jeg egentlig ikke noen grunn til å ikke ha 2av2på i stedet for 4på 😊
 7. Alternativ til V&H, råforing.

  De har poser på 800 gram, 3 kg og 14 kg, så er kanskje for den på 800 gram?
 8. Alternativ til V&H, råforing.

  Felleskjøpet har det her ihvertfall 😊 Hvis ikke, så spør om de kan ta inn.
 9. Agilityåret 2018

  Han går av for tidlig, ja. Vi har hittil ikke fått feil på det, utrolig nok, så han ligger nok veldig i grenseland for de fleste dommere. Men jeg har ikke friheten til å bevege meg videre. Må ha is i magen og "vente" på ham, for hvis jeg løper ifra så flagrer han. Hvor mye veier hun? 2av2på (med eller uten nesetrykk) er gjerne mer konkret for hunden enn 4på. Så de fleste som har store nok hunder til 2av2på velger jo det. Ser ofte hunder med 4på som stopper for langt bak i forhold til hva jeg synes er optimalt ihvertfall.
 10. Alternativ til V&H, råforing.

  http://provit.no/hundemat/daglig-for/frosset-kjott-14kg http://provit.no/forhandlere Ja 😊 Jeg heller posen over i en liten boks med lokk, og har en plastkopp med en rørepinne stående ved siden av. Bruker et lite målebeger for å finne riktig mengde, og blander det sammen med litt vann i koppen. Veldig enkelt.
 11. En følelsesladd uke

  C-hofter gir vel veldig sjeldent noen plager? Da har man vel skikkelig uflaks. Jeg ville ikke bekymret meg i det hele tatt ☺️ Men å gi leddtilskudd er nok greit uansett.
 12. Agilityåret 2018

  Var veldig deilig med en vippeatferd som bare fikset seg selv... Jeg bare sendte på vippa, og så løp jeg videre og forberedte neste hinder mens Koda ordnet vippa på egenhånd. Jeg trengte ikke gjøre mer enn jeg gjør når jeg sender en tunnel. Dessverre så fungerte det ikke i lengden, og nå kan jeg ikke lenger løpe fra. Og jeg er nødt til å kunne løpe fra skal jeg rekke ting... Så da får det bli stopp igjen, selv om jeg synes det er kjipt. Uansett så trenger jeg ihvertfall en atferd hvor hunden ikke er avhengig av min hjelp for å få det til.
 13. Alternativ til V&H, råforing.

  Veldig kjekt! Jeg kjøper på Dyrebutikken på Gressvik (Fredrikstad) 😊 Mengden er ca samme som på V&H, 2 % veiledende. Mine får 2,4 og 1,6 % av kroppsvekt, samme de fikk på V&H. Jeg blander ikke med vann. Jeg tiner det ikke engang, for jeg har erfart at frossen mat er bedre for tennene 😊 Men det følger med vitaminpulver som jeg blander med en slump med vann i en kopp og heller oppi skåla.
 14. Agilityåret 2018

  Satse på hun skjønner det greit 😊 Ingen av delene, det er kun til vippa 😊 Jeg trente inn en selvutløsende vippe i fjor, og det fungerte veldig bra de første månedene. Men så skled det ut, og jeg greier ikke å få rettet det inn igjen. Så da må vi gå tilbake til stopp på vippa igjen.
 15. Agilityåret 2018

  Jeg og Koda jobber hardt med grunnarbeidet for 2av2på for tiden. Jeg må gjøre en skikkelig oppvask av vippa, og gå tilbake til stopp på den, da forrige prosjekt skled ut. Koda har jo hatt stoppfelt tidligere (på alle felthindre), men jeg ble aldri fornøyd med dem. Det gikk greit så lenge jeg lå ved siden eller foran, men så fort jeg havnet bak eller begynte å bevege meg til siden, skjønte han ingenting lenger. Han hadde rett og slett hverken god nok selvstendighet eller god nok forståelse for HVOR han skulle utføre stoppen. Så denne gangen blir det nøye grunntrening for å finne nettopp denne forståelsen og selvtilliten han manglet sist gang. Jeg har også tilført en frambeinstarget for å hjelpe ham med plasseringen av frambeina. De siste dagene har jeg sittet på gulvet og bare shapet inn hvor jeg vil ha alle labbene hen. Og Koda har syntes det har vært såå frustrerende, for han har ikke helt skjønt hva jeg har vært ute etter. Jeg har fått rikelig med stepping, for å si det sånn 😂 Men nå tror jeg vi begynner å bevege oss i riktig retning. Jeg får nå alltid den ene labben på targeten, og han tilbyr to oftere og oftere. Kan noen gi meg styrke til å ha tålmodigheten til å fortsette med dette til det faktisk blir bra? 😂 Føler ikke jeg har tid til det her, at jeg faktisk burde prioritere rc-svingene slik at vi kanskje kan komme videre der snart... Men det hjelper ikke med vakker rc hvis vi likevel får 5 feil på vippa, noe det bare er snakk om tid før vi gjør.
×