tonjek

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,061
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om tonjek

 • Rang
  Husvarm
 • Bursdag 12/21/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Østfold
 • Hunderase
  Border Collie

Nylige profilbesøk

2,098 profilvisninger
 1. Hvor liten er du? [emoji28] Jeg er ikke så stor selv, og kjøpte beltet mitt (X2) da jeg hadde én hund på 22 kg, og jeg kunne ikke hatt svakere strikk. Da hadde poenget med strikken blitt borte. Prøvde X1 i butikken, og bikkja dro strikken i bunn tvert.
 2. https://www.skistart.com/nor/baggen-hundeforerbelte-softbelt-reflex.html Velg X2-varianten. Sterkere strikk. [emoji4]
 3. Er også mer fart i dem når de er to, enn bare én. Fordi de leker og koser seg sammen. Men det gjør de fordi de får lov til det. Jeg kan roe det ned hvis jeg føler det tar av, men de får i utgangspunktet lov til å leke sammen inne. Andre jeg kjenner har totalforbud mot det, hvor leking kun foregår ute, og da har de gjerne mye roligere hunder inne også [emoji4] Hunder som bjeffer, kan jo gjerne trigges av hverandre. Men her er det strengt forbudt å lage noen som helst lyder som kan minne om bjeffing [emoji14] Jeg har ikke noen veldig bjeffete rase, men jeg har likevel to individer med en del lyd, hvor jeg har vært nødt til å plukke det bort. Men jeg fikk plukket bort lyden på den eldste før jeg fikk ny valp i hus. Men ellers ser jeg jo at de har vanvittig glede av hverandre. [emoji4]
 4. Det er helt greit å være negativ. Jeg er skeptisk selv. Det er en stor sjanse for at dette aldri blir bra. Men jeg føler jeg kanskje bør prøve? Tenk om det ihvertfall kan bli litt bedre? Om hverdagen kan bli litt lettere? Alternativene er jo enten å bare fortsette slik som nå, som er vanvittig slitsomt, eller avlive. Og jeg vet at jeg ikke greier å avlive ham.
 5. Ja, er vel mer over der. Å ignorere andre hunder i bånd, er jo ikke noe problem. Trenger ikke betale noen for å hjelpe meg med det. Jeg kan fint ta med meg bikkja inn på Dogs4All, uten at han lager bråk, gitt at jeg passer på at vi passerer de andre hundene uten å stoppe og faktisk møte dem. Hvis det er forståelig. Det jeg trenger hjelp til, er vel egentlig å vise ham at hunder flest er trivelige vesener som ikke vil ham noe vondt. Og hvordan jeg går frem for å kunne trygge ham videre. For slik det er nå, går dette utover livskvaliteten til både meg, Koda og også valpen. Jeg går rundt og er stresset for å møte noen og har dårlig samvittighet, og Koda blir kraftig begrenset mtp fri utfoldelse og fysisk aktivitet. Koda ble jo kastrert pga voldsom aggressiv adferd da han var rundt 1 år og 4 måneder, og han ble gradvis bedre og bedre. Sommeren 2016 fungerte han relativt greit rundt andre hunder igjen, både hannhunder og tisper. Ihvertfall på et nivå jeg kunne leve med. Men så nærmet han seg 2 år (rundt august 2016), ble inkontinent og satt på medisiner for dette. Medisinene gjorde ham mye verre igjen mentalt, og selv etter å ha sluttet på medisinene i januar i år, etter 6 måneder, ble han ikke bedre. Og vi har fortsatt ikke fått noen fremgang siden det. Jeg klarer, med litt arbeid, å få ham til å fungere ganske greit med snille tisper han får sjansen til å bli trygg på, gitt at eierne er villige til å prøve. Men det stopper der.
 6. Rune Moen er innenfor grei avstand. Korrigering går fint, så lenge den er fornuftig og rettferdig, og man i utgangspunktet baserer seg på belønning. Takk for anbefalinger [emoji4] Jeg har en helt annen type hund. Koda utagerer egentlig aldri. Han hiver seg aldri i båndet og brøler eller liknende. Han er stille under passeringer, kan fint gå løs på treningsplassen både under oppvarming og trening i nærheten av andre hunder, og han oppfører seg på stevner. Jeg kan gå med ham i Kongsvingerhallen under Norwegian Open hvor det er proppfullt av hunder, uten at det er noe problem, gitt at jeg er obs på at han ikke får muligheten til å hilse. I slike situasjoner blir alle hundene bare en del av mengden, han føler seg ikke utsatt. Problemet er at han tenker at alle hunder han møter er ute etter å ta ham, så han må ta dem først. Han kan ikke få hilse på andre hunder, han kan ikke få hunder som viser interesse for ham tett på, og jo mer brått de kommer på, jo verre er det. Han kan ikke gå løs på tur, for skulle det dukke opp en fremmed hund rundt svingen, smeller det. I en slik situasjon blir han veldig obs på den andre hunden, og den andre hunden ser naturligvis på ham og/eller går mot. Det takler han ikke, og da er angrep beste forsvar. Jeg har én venninne som har hunder han går overens med, ellers har vi absolutt ingen å gå tur med. Og det er fryktelig stusselig og ensomt i lengden, å alltid gå alene, og alltid ha hunden i bånd. Han er åpenbart misfornøyd i bånd, og han får ikke brukt seg godt nok på tur. Jeg har en HELT annen hund når han får gå løs og løpe, leke og fjolle rundt. Han har kort radius, han har ikke noe jaktinstinkt, og det er kun redselen hans for andre hunder som gjør at han må holdes i bånd. Jeg tenker løsningen antakeligvis handler om å få ham til å bli trygg nok på andre hunder i den grad at han ikke føler behovet for å angripe. Evt trygg nok på at han kan komme til meg hvis han blir usikker, og så ordner jeg. At han ikke trenger å løse problemene sine på egenhånd. Jeg trenger ikke at han elsker alt og alle hunder vi møter på, jeg har ikke et behov for å la ham hilse på fremmede på tur. Men jeg har et behov for å kunne slippe hunden min løs i skogen uten å være redd for dyre veterinærregninger og avlivingsbegjæring av hunden min hvis vi skulle møte på noen. Om han bare kunne unngå fremmede hunder og komme inn til meg, hadde mye vært gjort. Men jeg tror noe må gjøres med hva han tenker og føler om andre hunder han møter. Også fordi jeg gjerne skulle ønske det kunne gå an å la ham bli kjent med noen få, faste hunder, slik at jeg har flere å gå tur med.
 7. Hannhunden min er 57 cm høy (men bare 22 kg, så ikke store hunden likevel), og har Mælson str L, som er 92x64x64. Synes det er passe [emoji4] I bilen har han bur med innvendige mål: 90x55(bredde)x60(høyde), og det fungerer også helt fint, men tenker ikke at det kunne vært stort mindre uten å bli ubehagelig.
 8. Du kan nok ikke tvinge oppdretter til å sende den fra seg tidligere, hvis oppdretter mener den burde være der til den er 10 uker. Men personlig vil jeg ha valpene mine når de er 8 uker. Jeg hadde også følt jeg hadde mistet viktig tid med valpen min om jeg fikk den så sent. Hvis det er mange valper i kullet, skal det mye til for at oppdretter skal gi hver enkelt valp like mye tid og opplevelser som jeg greier med den ene.
 9. Æsjda [emoji51]
 10. Tittelen sier vel det meste. Kan noen anbefale noen som er flinke med problematferd i Østfold eller nærområdet? Gjelder hund med fryktaggressjon ovenfor andre hunder. Og er det noen som har hatt fryktaggressiv hund, som har greid å trene det vekk? Jeg er jo litt redd for at det å søke hjelp bare er bortkastede tusenlapper fra en allerede skranten konto, og at hunden aldri vil bli noe bedre...
 11. Jeg har disse, men usikker på om jeg kan gjøre deg noe klokere [emoji28] Har ikke brukt dem nok til å egentlig kunne si noe særlig om dem. Minner meg på at jeg jo kan begynne på bruke dem, og prøve å legge merke til hvor godt og lenge de varmer [emoji14]
 12. Visste ikke stålbunn var et alternativ engang, jeg... Da burde jeg kanskje heller valgt det [emoji14] Jeg har vannskåler i burene som hundene velter iblant, og jevnlig gjennomvåte langhårede hunder i buret... Har lurt litt på hvor lenge sponplata i bunnen kommer til å holde seg.
 13. Ja, fikk med meg det. Kjedelige greier [emoji20] Ah, så spennende! [emoji1]
 14. Sheltie? [emoji4]
 15. Man kan få brukt iPod touch og eldre iPhoner (f. eks 4) ned i noen hundrelapper, hvis man ikke er så kresen på utseendet. Problemet er kanskje å finne noe med stor nok lagring, da. Da må man evt bare opp i pris. Troor Musikk-appen til Apple fungerer på alt av Appleprodukter som kan kobles til internett? Så da får man vel bare scrolle igjennom Finn og se hva som ligger ute. I og med at det er en standard Apple-app, tviler jeg på at man får den på annet enn Apple-produkter, men jeg har ikke sjekket.