Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/20/20 in all areas

 1. 4 points
  I dag har Trix vært hos meg i en måned Hver dag er den beste dagen i hennes liv, uansett hvor mye eller lite som skjer, og det er så deilig med en sånn lykkepille i hus! Hun begynner å forstå hva "arbeid" er, og har utviklet en ganske god konsentrasjon. Det er både rart og gøy å ha en hund som ikke kan noen ting, spesielt når hun er så kontaktsøkende og tar det så fort. Kan tenke meg at det er et resultat av å alltid ha vært yngst i flokken - hun er en "dilter", og søker derfor veldig etter hva jeg ønsker at hun skal gjøre. Nå sitter både sitt, dekk og trykke tommel (gammel lundquist-greie jeg liker å begynne med for å jobbe med kontakt), men det er litt vanskelig å sette ord på ting. Men det kommer! Lurer på å starte på grunnkurs 3. Juni, må bare satse på at det ikke fylles opp før feriepengene kommer. Tror det hadde vært fint for oss! Avledning har hun blitt helt rå på - nå søker hun aktivt avledning hvis noe er skummelt, og avleder også seg selv hvis hun ser en hund i det fjerne. Er aller mest imponert over hvordan hun takler offentlig kommunikasjon til å aldri ha vårt borti noe lignende før. Det blir jo selvsagt begrenset med øvelse på det i disse tider, men hun er helt avslappet og sitter enten og følger med på gulvet, eller sover på fanget. Hun har utviklet verdens beste avknapp ved at vi bare ikke leker inne. Den kom i grunnen veldig fort. Hun er skikkelig morsom å være med, og vi storkoser oss hver dag! Den mest kosete og mammadalte hunden jeg har vært borti, men også en av de mest fjollete. Bildespam: Storkoser oss! Har også filmet henne når jeg går på butikken, etter å ha trappet opp alenetreningen, og det kommer ikke en lyd fra henne. Var litt engstelig for det, da hun jo ikke er vant til å være alenehund, men så lenge hun får kong går alt fint. Heldig, er jeg!
 2. 2 points
  Blir ny Border collie på meg 😍 henter hjem en liten hanne om en mnd 😊 Grugleder meg veldig 😁
 3. 2 points
  Herregud, de valpene var fine 😍 Og nå har jeg fått tildelt ho som skal bli min. Fineste jente, og absolut en af de tøffeste og tryggeste. Dette bliver kjempebra. Skal hente ho i pinsen. Gleder meg masse!!!
 4. 1 point
  Hvordan har dere lært valpen hva "nei" betyr? For henne er dette en lek, og kanskje litt utslag av frustrasjon. Forebygg. Sørg for at hunden ikke kommer opp i sofaen utgangspunktet. Det betyr at dere må følge med hele tiden og være forutseende når dere er i samme rom som sofaen, og sørge for å blokkere tilgangen til sofaen når dere ikke er i rommet, enten vha grinder, legge noe i sofaen, eller ta hunden ut av rommet. Hunden bør ha en egen plass i stuen der hun må lære seg å ligge og slappe av. Dette kan ta tid og tålmodighet, men om dere får en god kommando på "gå på plassen din" så kan dere bruke det som avbrytelse både fra sofaer og andre ting. Men husk på at dere også har en valp, det tar mer enn noen få uker å få på plass regler og rutiner, og ikke krev eller forvent for mye fra starten. Det krever at dere er konsekvente og følger med hele tiden. Det samme med slossingen, ta valpen i bånd, led henne bort til plassen, og be henne legge seg der. Belønn så lenge hun blir liggende, gjerne sitt ved siden av henne i starten, eller gi henne noe å tygge på.
 5. 1 point
  Jeg belønner alltid disse øvelsene (så lenge hun ikke lager veldig mye lyd) og er jo fremdeles på innlærings stadiet. Så er nok mer med intensitet å gjøre.
 6. 1 point
  Da jeg skulle investere i nytt bur endte jeg med variocage dobbel L med noenlunde lik tankegang som deg, jeg har nå en stor sheltie på ca 50 cm og 17.5kg og håper å øke flokken etterhvert med en sheltie på litt mer normal størrelse, typisk rundt 35 cm og 8-10 kg, og har selv vurdert at da vil buret bli lite nok til den ene men stort nok til den andre med riktig justering av skilleveggen og burlengden 😊
 7. 1 point
  Buret skal ikke være trangt, hunden skal ha plass til å ligge på siden. Men det skal ikke være så stort at hunden blir kastet rundt i en kollisjon heller. Med såppas lite forskjell kan et dobbeltbur fungere helt greit, og noen har løsninger som nevnt over, så du kan fordele plassen litt. Vi har 8 kg + 40 kg og har to separate bur. Med så stor forskjell er det definitivt best, også fordi det er enklere å flytte rundt på bur hvis bare én av hundene skal hit eller dit. Jeg har også sett mange gode løsninger fra Kela på dobbeltbur med ulik størrelse på delene (både dobbel- og trippelbur).
 8. 1 point
  Variocage har ihvertfall flyttbar skillevegg i sine dobbeltbur, det vil kunne hjelpe!
 9. 1 point
  Jeg har hannhund nå, og har vokst opp med både tisper og hannhunder. Jeg valgte hannhund fordi min erfaring er at de er morsommere, lettere å dra igang, mer ukompliserte i hodet (som Simira skriver), og fordi jeg ikke orker mer løpetid. Jeg har delt hus med tisper som løp to ganger på 1,5 år, og med tisper som løp fire ganger i året. Jeg har delt hus med hormonelle, kåte hannbikkjer som gjerne tok seg en tur i nabolaget hvis vi ikke barnesikra alle dører, og jeg har delt hus med hannbikkjer som var ganske uberørte av løpetid hos naboen. Det har vært flere av sistnevnte enn av førstnevnte, vi har vel bare hatt én av førstnevnte type. Når jeg skulle gjøre regnestykket før jeg kjøpte min første egne hund, var jeg aldri i tvil om at jeg skulle ha hannhund, fordi jeg foretrekker worst case-hannhunden over worst case-tispa. Men det vil jo være individuelt hva man foretrekker og hva man syns er verst. Min største innvending mot min hannhund er at han helst vil gå med nesa limt i bakken, og at det har vært mye jobb å få han inn i arbeidsmodus, men sånne ting handler jo både om individet, hundens alder og modenhet, og om oppdragelse, og jeg veit om flere tispeeiere som har lignende utfordringer. Jeg skal ha hannhund neste gang også!
 10. 1 point
  Jeg henter hjem en flat valp om seks uker, og jeg gleder meg helt sinnsykt! Alle tips til hva man bør ha i orden før man får valp i hus mottas med stor takknemlighet 😁
 11. 1 point
  1 uke til eg skal se kvalperne - bare 3 uker til eg skal hente heim min vetle snuppa 😍
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00


×