Jump to content
Hundesonen.no

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Miloficent

  Akkurat nå, juli

  Ikke lett å finne passende oppdrettere helst i kjøreavstand og som helst har leveringsklare valper Desember/Januar gitt🙈 Slitsomt å kontakte hver og en av oppdretterne når det er utrolig mange, samt at jeg blir litt blind på hva jeg ser etter. Noen som vet om en slags «ønsker å kjøpe blabla» på finn.no funker? Eller er metoden med tekstmelding til hver enkelt oppdretter bedre? Blir mye arbeid isåfall😅😂
 3. simira

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  Det første er definitivt det mest normale for valper og gårdshunder. Og jeg håper ikke innlegget mitt kan tolkes til at dere ikke skal la valpen sove på fanget eller ha nærkontakt, for det er superviktig! Men jeg for min del synes også det er ganske slitsomt med hunder som må ligge inntil/i nærheten for å sovne, alltid, det er ikke alltid det er praktisk. Selv om det er veldig koselig. 😍
 4. Shokata

  Hundepass i september

  Ikke umulig at hun kan campe hos oss 😊 Skal sjekke turnus og alt annet praktisk.
 5. Hanne på landet

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  At vi fortsatt setter av tid til alenetrening er ihvertfall viktig, slik jeg forstår dere. Jeg må prøve meg litt fram for å finne ut hvordan han reagerer hvis ikke han får et fang å sove på. Foreløpig er jeg usikker på om han bare elsker nærhet, eller om han er redd for separasjon. Håper sterkt på det første. Tusen takk for alle de gode svarene og erfaringene dere deler!
 6. Wilhelmina

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  Min klarer helt fint å slå seg til ro hvor som helst, selv om fanget er den foretrukne liggeplassen. Jeg tror nok heller det handler om å lære hunden trygghet i alle situasjoner, og jeg tror ærlig talt ikke at den blir noe tryggere av å ikke få lov til å ligge på fanget/soverommet.
 7. Tyttebæra

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  Hvis hundene her får velge, deriblant en valp på 4 mnd, ligger de gjerne klint inntil og oppå meg når de skal sove. Ingen av dem har det minste snev av separasjonsangst. Jeg tenker at hvis man skal se etter tegn på separasjonsangst, må man se på hvordan valpen reagerer når man ikke gir den nærhet. De fleste valper og hunder vil ha nærhet, man kan først snakke om tegn på separasjonsangst hvis valpen ser ut til å oppleve det som svært stressende å miste denne nærheten til eieren. Nå skriver du ikke så veldig mye om hvordan valpen din er, men ut fra det du skriver høres dette ut som en helt normal valp. Jeg har hatt hund tidligere med separasjonsangst og hun taklet definitivt ikke 5 minutter alene som 11 uker. Dersom jeg forsvant bak en dør eller rundt et hjørne reagerte hun med full desperasjon, hun hylte og styrte på til jeg kom tilbake igjen. Det var ikke nøye om jeg var borte et sekund eller et par minutter. Hun søkte seg svært sjeldent på eget initiativ til andre rom enn der jeg var. Hun kunne heller ikke hvile uten at jeg var i umiddelbar nærhet og hvis jeg forflyttet meg rundt i huset for å gjøre diverse ærend klarte hun ikke roe seg ned. Til sammenligning er valpen jeg har nå en normalt trygg valp. Hun kan sitte lenge ute alene og jeg kan gå inn i et annet rom og lukke døra uten at det er noe stress. Hvis jeg blir lenge i et annet rom (20min +) kan hun komme å banke litt på døra, men så går hun og finner på noe annet. Hun sutrer litt når jeg går ut av huset uten henne, men hun er ikke stresset og gir seg etter noen minutter. I bilen er hun som din, klager i begynnelsen før hun legger seg ned. Tenker alt dette er helt normal valpeadferd som går seg til med mengdetrening. Akkurat dette med å legge seg alene er noe som har kommet over tid hos min. Da hun var 8-10 uker lette også hun etter et fang når hun var trøtt, mens nå kan hun gå og legge seg alene dersom jeg er opptatt andre steder i huset. I og med at valpen din sover i egen seng på natta, tyder det jo på at valpen fint kan ligge for seg selv hvis den får mulighet. Med mindre valpen ikke klarer å sove på dagtid uten at det er et fang tilgjengelig, tenker jeg at dette ikke er noe å trene på.
 8. Debbie

  Akkurat nå, juli

  Hadde en slik katt her også, eieren brydde seg ikke så mye om den. Den var helt lik, veldig uforutsigbar. Vi prøvde vann, det funket dårlig- da jeg ikke traff. Jeg prøvde faktisk pisk- og jeg traff og det hjalp den gangen- men den prøvde på det samme senere. Det som funket her, var faktisk å gå tur, og når katten kom- kom venninna mi med en virkelig katteaggressiv hund- og lot den jage den. Da sluttet den. Er ikke optimalt- men jeg vil ikke ha en hund som får klort ut øynene pga gal katt. Nå har jeg endelig ferie- herregud så deilig jeg er så sliten for tiden. Passer dårlig når bikkja er i toppform- og vi snart skal i konkurranse. Men jeg skal hvertfall nyte denne regnfulle dagen med TdF.
 9. simira

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  Jeg sier ikke at man ikke skal tillate nærhet, men jeg synes ihvertfall at jeg ser en tydelig sammenheng mellom "klengete" hunder og separasjonsangst. MEN det betyr ikke at en hund som liker å ligge inntil mest mulig nødvendigvis har, eller vil få separasjongsangst, og det er nok vanskelig for en fersk hundeeier å vurdere. Det er bare at separasjonsangst nok er et av de verste problemene jeg kan tenke meg. Nærhet er selvfølgelig viktig for en valp, samtidig som at det kan bli slitsomt om valpen ikke lærer å sovne andre steder enn helt inntil noen (det har ikke nødvendigvis noe med separasjonsangst å gjøre, litt dårlig forklart av meg kanskje).
 10. Piglet

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  Jeg ville ikke flyttet valpen ut fra soverommet. Hunder er flokkdyr og de sover bedre sammen med andre, og valper trenger ihvertfall den tryggheten. Jeg tror det kan gjøre mer vondt enn godt, og jeg ville heller jobbet litt med det på dagtid. Reise deg opp for å hente noe, gå på do eller lignende mens valpen sover uten å gjøre noe nummer ut av det. Du kan også vise hunden håndflaten når du reiser deg for å vise at dette ikke er noe du trenger å bry deg med (funker veldig godt i mange andre sammenhenger også). Så lenge du tar alenetreningen gradvis og i hundens tempo ser ikke jeg heller at det skulle "trigge" separasjonsangst som Wilhelmina skriver. Min var også veldig kontaktsøkende som valp, men alenetreningen gikk allikevel helt fint. (Skulle gjerne forklart det bedre, men hodet mitt funker dårlig pga begynnende migrene.)
 11. Wilhelmina

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  Jeg klarer ikke helt å se hvordan et ønske om nærhet nødvendigvis skulle være relatert til separasjonsangst. Hunder er jo flokkdyr så jeg tenker det er naturlig at de ønsker å være sammen med "flokken". Min hund ligger på fanget hvert sekund jeg er hjemme og sitter i ro, og om natten sover hun sammen med meg i senga. Det har hun gjort fra dag én. Å være alene hjemme har hun overhodet ikke noe problem med, aldri hatt noe som kan ligne på separasjonsangst heller. Så lenge alenetreningen foregår gradvis og hunden aldri opplever det å være alene som ubehagelig kan jeg aldri tenke meg at man skulle "trigge" separasjonsangst ved å tillate hunden nærhet når man er hjemme.
 12. Yesterday
 13. Hanne på landet

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  Jeg blir så glad når jeg ser at jeg har fått svar fra deg, Simira😊 Det kjennes ut som jeg får kloke svar av deg. Siden han ennå ikke klarer å hoppe oppi sofaen selv, skal vi bare "ignorere forespørselen" når han vil opp? Bare prate rolig til ham, og håpe at han finner roen på teppet på gulvet eller i senga si?
 14. simira

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  Ikke vær redd for å vekke ham med å reise dere opp eller gå forbi osv. Poenget med å "ikke vekke valpen som sover" er at man ikke skal mase på valpen for tur, lek osv. når den hviler, men la den slappe av når den trenger det. Når det er sagt skjønner jeg godt motviljen mot å vekke en valp som endelig sover. Og ja, det kan lønne seg å lære hunden å sove mer adskilt. Det kan by på litt utfordring hvis han allerede er litt avhengig. Jeg var ganske nøye (litt for mye) på at valpen ikke skulle få sove på fanget hele tiden, og har heldigvis en hund som helst ligger i nærheten, men ikke må ligge inntil. Litt avhengig av om tilknytningen er separasjonsangst eller bare sutring, så ville jeg prøvd både å flytte valpen ut av soverommet om natten, og øke alenetreningen. Om dagen kan dere kanskje prøve å være nøye på at han skal sove i egen seng/plass på dagtid (når han ellers normalt vil være alene), og få lov på fanget om ettermiddagen? Det kan bli tøft både for ham og dere, men dere må nok ta et standpunkt på hvor avhengig dere vil han skal være, og jobbe ut fra det. Separasjonsangst er noe man definitivt ikke vil ha, men samtidig er det tyngre å jobbe med en hund som er for selvstendig også.
 15. Vi har hatt DSG-valp i litt over to uker, han blir 11 uker om noen dager. På natta sover han i senga si ved siden av min seng. Hadde han klart å komme opp i min seng, hadde han gjort det, men han sover allikevel ganske rolig natta igjennom i sin egen seng, uten å klage. På dagen velger han alltid å sove på et fang eller ved siden av oss i sofaen. Han våkner hvis jeg reiser meg, eller hvis jeg flytter på ham. Og man skal jo som kjent ikke vekke en sovende valp😊 Nå i ferietid er det jo mulig, men etter hvert må han begynne å sove for seg selv også, når ikke vi er rundt ham 24 timer i døgnet. Vi er i gang med alenetrening, i et rolig tempo. Vi er nå oppe i fem minutter, som tilsynelatende går veldig greit. Han piper alltid litt i bilbur, men dette går seg til når vi har kjørt litt. Har en følelse av at det også handler om adskillelse, men det kan selvfølgelig også handle om selve kjøringen. Vi har nok en veldig sosial hund, som må læres å takle avstand til flokken. Alenetrening har vi en oppskrift på, men har aldri tenkt på at jeg må lære hunden å sove borte fra meg på dagtid. Er dette noe jeg aktivt må lære ham, eller vil det gå seg til av seg selv mens vi er lenger og lenger borte fra ham?
 16. Nemi1

  Akkurat nå, juli

  Vann er jo en tanke, det burde funke, Fylle en tom ketchupflaske med vann kanskje. Takk for tips. Jeg har hatt katt selv også, men har aldri sett sånn oppførsel på katt. Den virker helt forstyrret, tror ikke det er normalt. Noen ganger ligger den på rygg og "soler" seg, og når man nærmer seg, (på fortauet på andre siden av gaten) kaster den seg rundt og går rett i jaktmodus
 17. Mrs.Fisken

  Akkurat nå, juli

  Planen var at jeg egentlig skulle dimittere fra militæret om 22 dager. 22 dager ble til 64 dager. Ikke har jeg rett på skolegang heller, slik at da ble løsningen BI på nettet. Får bare holde motet oppe😅
 18. Hei! Jeg lurer på om det er noen her som kunne tenke seg å ha besøk av Yara i 2,5 uke i september? Eller om noen har tips til pass? Jeg kunne gjerne, om mulig, tenke meg en liten ferie i Seoul 10-28 september Hun er da ca 5 mnder og vil jo fortsatt være valpete. Hun elsker tur og slapper av etter å ha fått vært i aktivitet. Allerede nå sover hun gjennom natten og har ikke uhell inne. Vi har sakte begynt alene hjemmetreningen. Og skal venne henne til bur i tillegg til å være løs når hun er alene. Kjøre bil og tog har ikke vært noe problem Kanskje noen vil kjenne litt på det å bli hundeeier?
 19. Last week
 20. MegaMarie

  Blondie & Tidi

  I dag skulle Tidi ha fylt 6 år, men så gammel fikk hun aldri bli 😥 Det er nå 4 måneder siden jeg avlivet henne. Det går lettere selv om savnet fremdeles er veldig stort og skyldsfølelsen enda er der. Jeg prøver å tenke på at hun hadde et fint liv og at hun ikke led noe, men jeg klarer ikke å gi slipp på følelsen av at hun hadde sikkert ønsket å leve et lenger liv hvis hun hadde kunnet. Det gjør vondt at en så snill og god hund måtte dra så urettferdig tidlig. Men ja, ellers går det lettere og jeg tenker mer og mer tilbake på tiden med henne som en fin tid, og jeg blir ikke alltid trist av tanken. Jeg vil aldri glemme henne ❤️
 21. Ingidano

  Akkurat nå, juli

  Vannpistol? Evnt bære hunden til du er ute av "territoriet" til katten.
 22. Nemi1

  Akkurat nå, juli

  Ser ikke helt for meg at jeg skal gå på tur med lang pisk, selv om det kanskje funker på katten. ( Det hadde føltes som om jeg sa unna vei, her kommer jeg , the dominatrix ;))
 23. Miloficent

  Valpegjengen 2019

  Kjenner at jeg er bare mer og mer klar for valp til senhøst/vinteren nå i år etter alle disse fine bildene😍 Det går jo alltids noen tanker oppi hodet som «blir det for mye med to hunder? Hvordan skal jeg løse den og den situasjonen med to hunder vs en? Hvordan gjør man ditt og datt😂» Men det løser seg vel etterhvert. Problemet når en har goood tid til planlegging, så har man også god tid til å overtenke. Det gledes mer enn det grues da, det har jo mye å si! Nå jobber jeg bare med å finne de rette oppdretterne som skal ha kull til rett tid! Det beste hadde vært Januar 2020 sånn egentlig, selv om det ikke er krise før🙈
 24. Orca

  Valpegjengen 2019

  Takk Så gøy! Jeg er enda ny innen field føler jeg, men hun må gjerne ta kontakt! Ellers bør du si hun skal melde seg inn i Field Spaniels in Norway på Facebook, og den internasjonale gruppa Field Spaniels. Der er det mange å kontakte, og masse bilder Det er til nå kun 3 aktive oppdrettere i Norge, ellers har de aller fleste fieldeiere i Norge kjøpt i Sverige.
 25. Debbie

  Akkurat nå, juli

  Ta med deg en lang pisk, rapp til katten. Funker!!!
 26. Nemi1

  Akkurat nå, juli

  minien ble overfalt av en hund for en stund siden, som noen sikkert har fått med seg, siden jeg har mast mye om det. Nå har vi et annet problem, en katt i nabolaget har bestemt seg for å overfalle minien. Han/hun gjemmer seg, feks under biler, og hopper frem for å overfalle minien. Han er i utgangspunktet noe usikker nå, og dette gjør ikke hverdagen enkel for oss. I dag klarte jeg å slenge minen vekk fra katten med båndet, for jeg så katten, Katten stopper ikke når jeg tramper eller hyler/brøler. Minien er oppvokst med katter, så han har ikke noe negativt forhold til katter, han tror jo at dette er en lekekamerat. Andre hundeeiere med småtasser har samme problem. Kan ikke gå i denne gaten uten å bli overfalt. Vi bor jo her, så kan ikke velge å ikke gå her. Noen råd om hvordan vi skal forholde oss? (minien jobber fortsatt med å komme til hektene etter hundeangrep som endte med 4 knekte ribbein, knusningsskader, kollapset lunge osv osv)
 27. Malamuten

  Valp sammen med voksen hund med separasjonsangst

  Jeg hadde enten lagt press på eier av den andre hunden til å fikse det problemet, enten det er å trene på det eller ta den med seg eller om du tar den med deg. Eller så får du ta med deg valpen å unngå det da. Ville ikke etterlatt noen hund sammen med en sånn hund. Ikke i samme bygning heller. Man må jo trene på å bygge opp alene tid gradvis så er det mulig å komme opp på 8 timer 5 dager i uken så burde det være langt mindre problematisk å komme opp i et par tre timer i uken 😊 du kan jo evt trene med denne voksne samtidig som du likevel holder på å trene med valpen? Kanskje det nytter. Edit; det er vell heller fordi de har flyttet eller det går skjedd én forandring i livet at den ikke lenger kan være hjemme alene, hva nå enn "tilnærmet trygg" var. Sånne hunder er jo selvsagt mer var for endringer fordi de ikke er trygge i utgangspunktet, så det må gjerne trenes på igjen om det skjer noe nytt. Det er ikke uvanlig at hunder med separasjonsangst er tryggere/roligere i bil, av en eller annen grunn.
 28. tillien

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Problemet har vært at jeg ikke har fått til å starte i den enden (som er den beste enden så starte i). Hun vil ikke røre dummy hvis jeg gir henne den når hun sitter foran meg, så jeg får ikke øvet på grepet spesifikt. Den må kastes eller legges ut, hun må i utgangsstilling og så henter hun på kommando. Når hun da kommer inn og setter seg foran meg så kan jeg kaste hva det skal være rundt omkring og hun holder. Ellers elsker hun å bære - men jeg mister altså muligheten til å effektivt og presist trene på grepet. Rar hund! Men det begynner å nærme seg, og nå tar og holder hun hvis jeg legger opp til litt lek og hun må "fange" den fra hånden min.
 1. Load more activity


×