Gå til innhold
Hundesonen.no

Nytt innhold

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. I går
 2. Hundepass

  Hei! Jeg og min søster passer gjerne noen hunder i sommer, de vil garantert få en fin ferie de må evt gå overens med andre hunder og katter. Pris blir vi eventuelt enig om, men vi gjør det for gleden så det er ikke det som betyr mest
 3. Nervøst temperement

  Hva vil det si å ha ett nervøst temperament? Hvilke hunderaser sliter med dette? Betyr det at de er stressa?
 4. 20-30 kilo hund

  Hva sa de ulike eierene om Portis,spansk vannhund og puddel?
 5. Rådyret Luna & podengoen Tellus

  Ja, ikke så interessert i noen av de andre. Så litt på Heeler en stund, men har forstått at det er litt helsepoblematikk der. Hvordan syns du han er når det gjelder jakt? Ja, vi trener med de på mellomgruppen De er skikkelig søte! Men hennes er strihåret da, jeg foretrekker kort tror jeg Hater pelsstell Gratulerer med bronsemerke
 6. Running contacts

  Wooohoooo We are on fire nå om dagen! Jeg er skikkelig giret, spesielt etter å ha sett filmen. Jeg var ganske trøtt i dag, men har som mål å trene 3 dager i uken. Da må vi jo komme et godt stykke med disse løpende feltene! Så i dag stod jeg opp, ga hundene mat, pakket med meg min frokost og drog rett for å trene. Da jeg kom opp på treningsbanen var det en hel barnehage der på tur. Så vi fikk litt av en forstyrrelse kan man si. I tillegg begynte det å pøsregne! Jeg vet ikke hvor mye vann en slik treat and train maskin tåler, men jeg kledde på den posen den kom i etter litt. Mobilen min tåler vel sikkert heller ikke vann Men hva gjør man vel ikke for en treningsvideo? På slutten får dere se litt av forstyrrelsene vi fikk bryne oss på. De ungene gikk jo over stigen vår av og til I tillegg kom de for å hilse på Blondie som stod bundet, ved siden av, plutselig kom de løpende med en frosk de hadde funnet, så skulle de se på og stilte masse spørsmål om hva vi holdt på med. Tidi er verdens beste da Hun har virkelig aldri brydd seg noe om forstyrrelser. Hun jobber på likevel. Jeg tror nok jeg var mer forstyrret enn henne, da jeg følte jeg måtte ha øyne i nakken tilfelle de kom løpende bort. Her får dere se treningsøkten fra start, hvor jeg belønner at hun bare tråkker på matten først, så varierer jeg avstanden hun skal løpe og hvilken side jeg står på hele tiden Noen av de beste treffene i slow motion.
 7. Musti har tilbud nå
 8. Valpegjengen 2018

  De så skikkelig søte ut For noen små, spretne ører! Man lærer mye av å ha valp, og hver valp er en ny opplevelse, med nye utfordringer, nye gratis egenskaper og gir deg ny lærdom. Etter første valpen som endte opp med en å bli en ganske velfungerende hund, dog med hjelp fra en mor som har hatt et par hunder opp igjennom årene, så hang jeg meg veldig opp i hva jeg ikke skulle gjøre med neste valp. Men jeg har funnet ut at det er viktigere å ta med de positive tingene og tenke på hva man skal gjøre med neste valp. Ingen hunder er perfekte, og alle vil komme med noen utfordringer. Vi som eiere er heller ikke perfekte, så vi vil alltid gjøre noen feil. Men heldigvis så vokser de stort sett opp til å bli flotte velfungerende hunder alle sammen Så jeg vil stemme for de som alt har sagt det: kos deg med valpen din! Den kommer til å lære deg masse. Selvsagt spør her eller andre steder om dere møter på problemer og hvordan man kan løse de. Men ja, tissing, biting, raptuss og overtrøtte valper er litt av gamet. Men de blir heldigvis rolig tilslutt en dag. Angående aktivitet så tenker jeg alltid at det handler om en balanse her. Man kan fint være ute lenge med valpen. Jeg kunne være ute i flere timer ofte. Men vi gikk aldri særlig langt. Jeg lot henne utforske ting i eget tempo. Andre dager gjorde vi ingenting. Greit at valpen lærer seg at av og til skjer det også. Hundene har ikke vondt av helt rolige dager heller.
 9. Akkurat nå juni 2018

  Du vil definitivt se at hun blir flinkere! Du trenger overhodet ikke konkurrere! Men mange gjør jo det bare for å ha et mål for treningen. Uten å tenke på plassering eller noe slikt. Om ikke annet kan man jo konkurrere med seg selv - se bedring fra gang til gang. Gjør som @Wilhelmina sier: Finn et kurs! Jeg vet ikke hvor du bor, men ta kontakt med en hundeklubb eller en hundeskole i nærheten. Har du en god hundeklubb i nærheten så er oftest det den rimeligste måten å komme i gang på. Men man er avhengig av at klubben har et miljø for akkurat det du ønsker å holde på med. Litt rask googling så ser jeg at bichon frise brukes til litt av hvert Personlig traff jeg en på smellerkurs (smeller er en hundesport hvor hunden skal lære å finne og markere for en gitt lukt, først i bokser senere i rom osv. Litt som narkotikahuner gjør). Helt i motsatt ende av hundesportskalaen, med mer action - er en som trener agility:
 10. Hund til nytte og glede

  Det skal mye til for min del før jeg gir opp en hund. De er individer, og alle har sine ting. For meg så er det en sånn glede å se hunden være trygg og glad. Å kunne tilby et godt hundeliv med alt det innebærer. Jeg har ønsker for hundeholdet, sånn i forhold til at jeg har lyst til å ha en hund som synes det er gøy å bli brukt til forskjellige ting, men jeg vil likevel ikke kategorisere det som direkte nytte, eller noe som må være på plass for at hundeholdet skal være til glede. Det skal være store problemer og utfordringer i hverdagen som ikke lar seg kombinere med det livet jeg har for at hunden ikke skal være til glede for meg. Jeg har ikke inntrykk av at jeg har møtt særlig mange som tenker annerledes heller. Tror aldri jeg har møtt noen som avliver eller omplasserer ved første dump i veien, tvert imot har jeg inntrykk av at folk er villig til å gjøre mye for at hunden skal mestre og fungere i hverdagen. Hvis hundeholdet ikke er til glede lenger, og det rett og slett ikke fungerer i det hele tatt, så ville veien likevel vært lang å gå før avlivning eller omplassering. Jeg har hatt en hund som var veldig uforutsigbar, som ble avlivet, og det var ikke fordi jeg ikke hadde glede av henne lenger, men fordi det ble overvekt av dårlige dager for henne.
 11. Norges "bærekraftige" rovdyrjakt

  https://www.hadeland.no/debatt/ulv/hadeland/hor-her-du-miljovernminister-ola-elvestuen/o/5-21-376809
 12. Operasjon, gammel hund

  Da er det nok finnålsbiopsi jeg tenker på. Jeg vet ikke hvor mye de kan se på sånne prøver, men på Midas tok de det på et par av kulene hans, og selv om han ikke kunne se nøyaktig hva det var, så så han at det så litt skummelt ut så vi valgte å fjerne de og sende de inn (biopsi?). Da viste det seg at det var mastcelletumorer. Vet ikke om det var at de spredte seg eller om de kom isolert sett, men de poppet opp overalt på han tilslutt..
 13. Poe - en bedlington terrier

  Oioi, så søt hun er! Gratulerer så mye med valp!
 14. En hund, som ikke er utdannet servicehund, skal lære seg å legge pledd på eier når eier har besvimt. Hunden kan apport og selve den biten av atferden skal gå ganske greit, hunden kommer raskt med gjenstander til eier og et pledd vil nok også gå ganske fort å lære ham. Utfordringen, som jeg trenger tips til, er todelt: 1. Lære hunden dra pleddet over eier og ikke bare komme med pleddet (som ved en vanlig apport) 2. At hunden skal merke når eier har besvimt. Hunden bruker ikke å varsle besvimelsene og heller ikke respondere noe særlig på dem når eier ligger på gulvet. Hunden har nok både sett det uten å komme bort og også sovet og ikke fått det med seg på annet vis. Utfordringen blir at hunden, i hjemmet, skal få med seg at eier har besvimt. Man skulle jo tro at lyden av eier som faller i gulvet kan være et signal og noe som kan læres inn? Jeg vet ikke hvor mye lyd et slikt fall kan lage? Eier faller ofte slik at vedkommende ikke får noen skader, så jeg vil tro at vedkommende "sige sammen" på et vis som ikke skaper høye dunk etc. Vi har drøftet om det ville vært enklere om hunden kom og la seg ved siden av eier, men eier er usikker på om hunden vil bli liggende tilstrekkelig lenge og nært nok sånn at det kan gi varme og trygghet. Hva tenker dere?
 15. K9madness Hannah er ei presa tispe på fire år som trenger et nytt hjem. Hun har dessverre vært et par forskjellige steder det siste året uten at det har fungert, fordi hun kan bjeffe når hun er hjemme aleine og hun trenger en eier som kan gi henne klare grenser og regler. Men får hun det er hun en kjempesnill, enkel og lydig hund som er lett å bli glad i. Hun har lite skarphet til å være presa. Hun har i tidligere hjem bodd med katt. Hun går fint med hannhunder, men kan utagere i bånd ( noe som ganske lett kan trenes bort, i følge en av de som har hatt henne.) En fin og snill hund som fortjener et godt og varig hjem, som kan gi henne det hun trenger.
 16. Provit kjøtt

  Jeg fórer med det på valpen nå. Kjøpte en 14 kg sekk med provit storfe som er i terninger. Det var en pose oppi posen med vitaminer som skal drysses over fóret. Jeg blander det med litt vann eller kokte moste grønnsaker. Tar fóret direkte fra fryseren oppi skåla og gir det enten fryst eller lar det tine litt før han får det. Han liker det veldig godt, men det er så som så med vitaminene som blir blandet ut i vann, så jeg tror jeg må finne en annen løsning på det. Kanskje blande det med litt leverpostei eller noe så han spiser det sammen med maten. Han får i tillegg litt svinekjøtt, kylling og fisk sånn at han skal få flere enn én proteinkilde. Synes det er veldig praktisk med at det er fryst i terninger, fremfor v&h som må tines i pølsen og som blir veldig klissete.
 17. Glemt å ta med en annen ting. Manisk slukking av gulv/bakke. Spiser da rusk, gardiner og det hun måtte få til å svelge. Hoster og brekker seg. Kaster av og til opp. Sluker luft til hun ser helt sprengt ut. Våkner innimellom på natta og starter med dette. Har filma. To veterinærer har sett atferden.
 18. Valp som jager halen sin

  Han kan gjøre det når som helst egentlig. Sist det kokte var etter en god tur og han ikke rakk å lande helt før han ble alene hjemme, men han kan sette i gang selv om han var rolig like før også. Det er helt klart manisk og jeg begynner å bli litt redd for at det er en greie vi ikke får bukt med...
 19. Hjelp! Dverg silke kyllingene mine dør..

  Det var det eller hønslamelse hun mente det kunne være ja..
 20. Dette har jeg faktisk aldri tenkt over, men når jeg leser det faller fryktelig mye på plass. Forvaltning er mer enn uttak, og for å forvalte naturen, med de dyrene vi har, så bør jo absolutt flere sider høres og belyses. "I norsk bistand til utviklingsland er likestilling et mål i seg selv, samtidig som likestillingshensynet skal integreres i alle spørsmål, blant annet om klima og naturressurser. Svarstad mener det er et paradoks at Norge i årevis har koblet spørsmålene om likestilling og bærekraftig utvikling sammen – i utlandet. – Det ble ekstra synlig da den kenyanske biologiprofessoren og miljøaktivisten Wangari Maathai besøkte Norge i 2004 for å motta Nobels fredspris. I hennes arbeid på landsbygda i Afrika vektla hun at folk må forme sin egen bærekraftige utvikling. Maathai framhevet særlig at kvinner må få være aktive deltakere i slike prosesser, sier hun. – I Norge kan vi gjerne peke på manglende likestilling i naturforvaltning i Afrika, men det har ikke vært vilje til det samme i vårt eget land."
 21. Bonzo og Nemo - Shetland Sheepdog

  2 år med Nemo har flydd forbi! Nemo har lært meg så utrolig mye på disse to årene med sitt sære, men fantastiske vesen! Det fortjener en liten film!
 22. Vi har denne løsninga, fra kulkukoira.com Har hatt den i en del år nå, og er veldig fornøyd. Bildene er av den gamle bilen vår, vi har flytta den inn i den nye for et par år siden. På bildene har vi en Roadmaster grind som var festet i nakkestøttene, som i følge produsenten skal være en sikker løsning. Nå har vi originalt gitter som føler med bilen. I motsetning til en del andre rimelige gitterløsninger, står denne på en kraftig ramme som festes i bilens festepunkter. Den står i tillegg i penn med fester i taket. Så den flytter ikke på seg. Den er skranglefri, og låsbar. Og man utnytter hele plassen. Kommer neppe noen gang til å gå tilbake til vanlige bur igjen.
 23. Sverige-tur og ormekur

  Vi har hundene inne i 28-dagersregelen. Pleier ikke gi tablett etter at vi kommer hjem, i og med at vi er der omtrent hver helg. Avslutter heller når vi er ferdige med å dra dit for sesongen.
 24. Dagens agilityøkt

  Hahah😂 skjønner den. Kan jo fort slå over i stress slik at hun mister helt fokus🙈 Lykke til med treninga!😊
 25. Nadira og Teo (pinscher og blandingshund)

  oisann, blandingen din her ligner veldig på min blandingshund, hvertfall fjeset da, siden ryggen og sidene på hu mi er svart ^^..hun er blanding av border collie, dalmatiner og jakthund. KJempe søte vovver
 1. Load more activity
×