Gå til innhold
Hundesonen.no

Nytt innhold

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Blondie & Tidi

  Blondie fikk bli med på treningskonkurransen til klubben i går. Det var så gøy å gå med henne igjen 😁 Hun så kjempe glad ut for at hun fikk gå agility. Vi løp av banen da vi var ferdig med agilityløpet og utenfor banen stod det en vippe. Jeg tror Blondie trodde vi enda holdt på med løpet, for hun løp bort og tok vippen 😂 I agilityløpet fikk vi en feil i slalåm, og vi fikk et par feil i slalåm i hoppeløpet også. Så da vet vi hva vi skal trene på før hun skal få starte i seniorklassen på neste konkurranse. Tidi disket begge løp. I agilityløpet disket hun fordi jeg ville trene henne på at hun skulle hoppe hinder selv om jeg tok blindbytte ved hinderet. Jeg husker ikke helt hva mer som gikk galt. Slalåmen gikk sikkert galt, hun hadde feltfeil på stigen, men mønet og vippen var veldig bra! I hoppløpet tok hun en tunell istedenfor slalåmen 😂 Ellers mye bra i hoppløpet syns jeg 😊
 3. I går
 4. Hund på MC-tur - meninger?

  Ser for meg at dette er noe man må jobbe med og prøve seg frem på, som alt annet. Hvis dere har mulighet til å verne for bråk, vind, og farer på en forsvarlig måte, og samtidig kan vende hunden til det gradvis og kan holde øye med hvordan det har det er det vel ingen ting som står i veien. Det siste er kanskje et nøkkelpunkt, da - jeg har ikke peiling på MC, men de hjelmene jeg har lånt når jeg sitter bakpå er ganske skjermende, men det vet dere tusen ganger bedre enn meg! Prøv - lytt til hunden og fornuften - mange gjør det jo med stort hell
 5. AD Ringlets Forest "Eine"

  Finingen trist å høre at han har hatt litt tilbakefall
 6. Student 2017-2018

  Nå er jeg også blitt student! Det er mange år siden jeg studerte sist, så jeg er veldig spent på hvordan det blir å komme inn i det å lære, lese faglitteratur på engelsk og alt det der. Jeg tar biologisk psykologi i høst, første steg på veien for å få fullført bachelorgraden min i psykologi. Om dere har noen tips til studieteknikk, tanker om å være voksen student og andre tips, så tar jeg hjertelig i mot dem! Jeg vet jo ikke hvordan jeg lærer nå som voksen. Det jeg kjenner foreløpig er at motivasjonen er en annen og roen rundt hvilket fag/studie jeg skal ta er også en annen. Jeg føler meg ikke like mye som en hodløs høns som jeg gjorde da jeg startet på Universitetet første gang. Konsentrasjonsevnen min er heller ikke som den var en gang, men jeg håper den kan trenes opp. Spent og glad!
 7. Ymselyms! Vorsteh- oppdatering s.12

  Ja, bor ca midt mellom Bergen og Voss, så en times tid fra Voss. Min mors side stammer fra området i nærheten av Hanguren 😊
 8. Påmelding hundesonens snap

  Her var det dødt! Jeg tar i morra, 21/8. Får ikke quota lista
 9. Valpegjengen 2018

  Bare 16 dager igjen til henting
 10. Den dama som har laget den og bloggen er fantastisk. Hun gjør en så viktig jobb.
 11. Gaver som støtter veldedige organisasjoner. 🎁

  Vi har stort sett voksen og etablert familie rundt oss, og bestemte derfor for å slutte med julegaver, og heller gi pengene til noen som trenger det. Noe av grunnen til at vi opplyser om hvem vi har gitt penger til (uten at jeg føler det på noen måte presenteres som en gave til julekort-mottakeren) er litt samme grunn som jeg selv setter pris på å få ulike veldedighetsgaver, det setter fokus på hva som finnes der ute, og og jeg vet at ihvertfall familien min setter pris på å vite hva vår julegave i år går til. Det første året vi begynte med det ga vi også til et da relativt ukjent prosjekt som det var morsomt å presentere for folk. I tillegg har vi gitt donasjoner til organisasjoner som betyr noe for de vi har relasjoner til, Kreftforeningen det året en fikk kreft, Nasjonalforeningen da bestemor (som har vært frivillig der "hele livet") hadde rundt år, Luftambulansen fordi de gjorde mye da farfar ble syk i utlandet og døde like etterpå, osv. Vi har bare fått positiv tilbakemeldinger på dette fra både familie og venner, om noen egentlig synes det er kjipt og ikke sier noe så får det være deres problem.
 12. Dalmatiner Alisha

  Koselig å se Alisha og co igjen
 13. Kanintråden

  Dverghareunger ❤️ Stort kull (6 stk, 5 overlevende!) 2 russertegnede, 2 brun zobel white og en brun zobel (desverre med hvit labb). 3 hunner og 2 hanner 😇 Herlig!
 14. Akkurat nå august 2018

  Starta på andre uke i ny jobb Trives, og har det moro (og pga lavere stillingsprosent, så har jeg kortere dager, og mer tid til HUND! ) Har gått fint for Naya å være "alene" hjemme, med Shiri og gutta mine (en av dem har flytta hjemmefra nå noe som er både rart og fint. Han har starta videreutdanninga si). Første dagen jeg dro på jobb, kom jeg hjem til kjeftende frøken. Dag to sang hun til meg og logra, så antar jeg ble tilgitt. Shiri brummer og synger bare. De er fine Har vært på Biltema og kjøpt to typer svivel, fordi hurtigutløseren åpna seg mens vi gikk (hundene i trekk, som vanlig). Fikk dunderpanikk siden jeg ikke akkurat vet så mye om hvor stor sjanse det er for at denne hittehunden min skal finne på å stikke... Hun kom for å få godis, heldigvis (og heldigvis holdt både rådyr og ekorn seg unna i øyeblikket). Bedre med båtutstyr! Bør holde!!!
 15. Lagottoen Ceres

  Hurra! I morgen blir Ceres fire måneder. Og vi har feira på forskudd med vår første skogstur uten båndtvang. Jeg har jo ikke helt kontroll på henne ennå, men tenkte det var lurt å trene når hun var løs. Hun var superflink til å søke kontakt og hun eeelsket å løpe fritt rundt og snuse på ting og tang. I tillegg øvde vi på at hun skulle sitte og holde kontakt hver gang det gikk folk forbi - noe hun klarte kjempebra! Men når det kom en hund klarte hun ikke dy seg 😅 Men men, vi får øve mer. Ceres har også mistet sine første to tenner! De to midterste fortennene nede. Så nå er det fullt kjør med kløe og biting. Hun har også fått opplevd å bli skamlklipt for første gang 😂 Sånn blir det med en lurvete valp som ikke kan stå i ro. Så nå har hun superkort pels på ryggen, og lang pels på beina.. haha. Øvelse gjør mester, og vi har innsett at vi skal kjøpe klippemaskin. Vi har hatt første arbeidsuke, og er i full gang med logistikken for å unngå at Ceres får alt for mange alenetimer. Forrige uke hadde vi besøk fra familie, og denne uka er det venner som stepper inn. Hun er nå hjemme omtrent 4 timer hver dag, fra rundt kl 8 til 12, og blir så hentet av noen. Fra neste uke av må hun være hjemme ennå litt lengre, men da har vi fått ordna det slik at vi har en time fri midt på dagen og kan gå hjem for å lufte henne. Planen er å holde på med dette frem til høstferien, når Ceres er 5,5 mnd.
 16. Knurring på valp

  Han er sånn uansett når den taes av, ja. Men nå har vi funnet ut av en løsning her, tror jeg. Vi har byttet tilbake til den første selen vår, som han tråkker inn i, og som kan stilles ut til å passe selv en voksen Marvin. Med den går det nemlig helt fint, så det er dette med å få noe over hodet. Puppia-selen tar vi nå en liten treningsøkt med hver dag. Han stikker hodet villig inn selv for en godbit, og jeg tar den raskt av og belønner når det går fint. Han er 0% redd for selen i seg selv, det har han aldri vært, så tror han bare må bli vandt til det! Går helt fint å bruke tråkkesele nå (og resten av livet for det saks skyld), men han må jo lære seg dette som alt annet
 17. Acana vs. Orijen

  Interessant link! Der tror jeg jammen jeg skal nerde litt i kveld Og høres ut som et godt poeng at hundene har tilpasset seg oss.
 18. Den store baby- og barntråden 2018

  Mine blir 2 år i september, og jeg kjente det var godt med barnehagestart nå, for oss alle. Går sikkert kjempefint for dere også Lykke til!
 19. Kan du komme med eksempler på hvor skarpe, utilgjengelige hunder er nyttige er nyttige? Hvor det er så stort behov for de? Da har du en tilgjengelig hund. Jeg vet ikke helt hva du legger i ikke tilgjengelig? Men jeg mener det bokstavlig. Om den lar seg håndtere av hvermannsen, når du ikke er tilstede regner jeg som meget tilgjengelig ala. labrador.
 20. Jeg jobber massemassemasse med å legge ansvaret over på henne i forhold til det med å holde seg i nærheten, ikke stikke av, velge meg, velge trening, etc. Utover det gjør vi ikke så veldig masse foruten de selvsagte tingene som å ikke tygge på alt mulig, tisse ute, etc.
 21. Rådyret Luna & podengoen Tellus

  Gratulerer med flotte resultat i helgen 😁 Lykke til med lisensløpet 🍀
 22. Siste uke
 23. Milla

  Milla, min Milla som skulle holde seg frisk og rask for alltid 1.mai var vi ute på plena og lekte med ball, og som vanlig tar hun litt av i intensitet. Plutselig ser jeg at ene bakfoten rister når hun står å venter på ballen. Tok ikke så hardt på det, hun er fryktelig høy når hun får holde på med ball, så tenkte det var noe "stress-skjelving". Roet uansett ned, og tok henne med inn, foten dirret fortsatt. Kanskje hun har forstrekt noe? Noen uker gikk med haukeblikk på foten, og mye kjenning her og der, foten kjentes ikke ut som den andre, noe var galt. Derfor ble det bestilt time til fysio for en gjennomgang av kroppen. Hun fant også ganske fort ut at noe ikke var som det skulle i foten, muskelmasse hadde hun også mistet relativt mye av. Noen dager senere ble hun sendt på røntgen av hofte og knær. Joda, høyre hoftekule og skål var ganske ille forkalket.. Ikke det jeg hadde lyst til å høre! På resten av bildene var det ikke spor av forkalkninger, så dyrlegen tipper at noe har skjedd som vi ikke har oppdaget, siden det er såpass mye på konsentrert plass. Hun er en veldig aktivt hund, som også har blitt nogenlunde jevnt fulgt opp de siste årene, så noe veldig lenge har hun ikke gått med dette. Hun ble satt på daglig smertestillende i 2-3 uker, og fysio (laser, akupunktur, massasje) en gang i uken, med beskjed om ikke noe akrobatiske øvelser eller kromspring. Det gikk 4-5-6 uker og hun strakk mer og mer på foten og musklene begynte og komme tilbake. Så noen uker i vanntredemølle, for å trene musklene ytterligere. Nå skal hun bare ha noe oppfølging når det trengs. I dag vil jeg si hun lever et nokså normalt liv igjen, vi har kuttet ut agility, trening iværtfall, den er nok den største synderen (får ta noen tunneler en gang i blant). Samt lange og bratte fjellturer, det dropper vi, små fjell bestige vi . Kjenner jeg også gir alle tiltak for å gi foten bedre odds; leddfor, seniortabletter, dekken så hun ikke skal fryse mye tidligere enn før, nøyere med opp og nedgåing. Om det hjelper vet jeg ikke, men skader gjør det ikke! I juli og nå i august lot jeg henne gå seniorløp på agility stevne. Kjenner, jeg synes det er verde uansett - hun blir så superlykkelig av å få gå! Hun elsker stevner, agility, folkene og alt tilhørende! 30 sekunder på en helg, hvor stor skade kan det gjøre? Feilfritt går den lille stjerna mi også! Siden vi skal ta det litt mer med ro, så fikk hun være med på sommeravslutningen til ene klubben vår, der hadde de fjollerally. Så meldte henne på, tror dere ikke hun vant da? ..så litt bilder bare fordi! Svømte har hun gjort mye av i sommer! Etter det hele er hun i overraskende god fysisk form. Hun er slank og fin også, og det skal vi klare å vedlikeholde. Må bare bedre med mindre vekt, når foten kan bli vondt. Hun ligger nå på 28-29 kilo.
 24. Ting du har gjort feil

  Jeg har gjort mange feil med tidligere hunder, mye pga feil forventninger fra min side. Jeg er veldig fornøyd med han jeg har nå, men han har nok taklet småfeil i oppdragelsen mye bedre enn forrige hund. En skikkelig feil, om man kan kalle det, er å ha skaffet seg rase som ikke røyter. Før hadde jeg kjempemange raser å velge mellom, men nå som jeg har en som ikke røyter er det helt uaktuelt å gå tilbake til røyting. Selv om mange raser, deriblant yndlingsrasen, utgår fremover. Det er så lite å velge mellom fremover 😢.
 25. Flere varianter av Appetitt, Labb og MatMons er tilbakekalt - inneholder for mye magnesium og dette kan da gi hunder diarrè og de blir sløve (men ingen fare for dyrenes liv). Fra Nordlys: https://www.nordlys.no/felleskjopet/helse/kjaledyr/kjaledyrf-r-tilbakekalles-kan-gi-helseproblemer/s/5-34-938010?amp%3Bns_fee=0&amp%3Bns_linkname=editorial.share.article&amp%3Bns_mchannel=editorial.facebook&amp%3Bns_source=editorial.facebook Felleskjøpet egen info: https://www.felleskjopet.no/hest-og-kjaledyr/artikler/felleskjopet-agri-tilbakekaller-varianter-av-kjaledyrsfor/ (inneholder forklaring om hvilke sekker og produksjonsdatoer det gjelder) Så sjekk fòrsekkene deres og sørg for at de får tilbake det fôret de etterlyser. Susanne
 26. Utstilling

  En valp (4-9 mnd) og en voksen møtes aldri i ringen uansett hvor bra de gjør det - så det går alltid greit å stille når man er alene på utstilling. To voksne vil kunne måtte inn i ringen samtidig, så hvis man ikke kan/vil be andre hjelpe deg med å vise den ene i konkurransen, så må du droppe å stille fler enn èn voksen. Veteraner konkurrerer om eget BIR-veteran, ja - men de er også ed i den vanlige konkurransen om beste hannhund/tispe og evt. da i Best I Rasen/Best I Motsatt kjønn-konkurransen. Men hvis man snakker litt med folk rundt ringen, evt. i samme rasemiljø, så vil jeg jo tro at du vil få hjelp av noen til å vise en av dem (HÅPER jeg i alle fall). Ellers så hører man her på Hundesonen om det er noen som skal til den akutelle utstillingen og som evt.kan være behjelpelig... :-) Susanne
 27. Haha like greit å gjøre det enkelt for folk
 28. Hunderaser med Utagering?

  Det er nok lettere å komme med et godt svar om spørsmålet ikke er så åpent. Det finnes jo så utrolig mange raser og typer. Tenker du ifht hba du selv ikke skal kjøpe? Isåfall, hvilken kategori av hunder tenker du er aktuelt i det hele tatt? Sånn rent ut fra aktivitetsnivå? Om du feks tenker hund av middels aktivitetsnivå så slipper man jo å gå igjennom alle mulige hunder som finnes. Om du kan slenge på enda litt mer av egenskaper du ønsker i en hund så kan man jo korte ned lista enda litt til og så kan man heller komme med anbefalinger og tips til hva man bør unngå på bakgrunn av det. Men ellers sier jeg som over, det er jo en brist i mentaliteten ofte, usikkerhet/stress/overslag. Trenger over hodet ikke å ha noe med vakt, eller aggresjon å gjøre.
 1. Load more activity
×