Gå til innhold
Hundesonen.no

Knekt tann


Kristina

Recommended Posts

Hei

Det skjedde meg og. Dyrlegen må se på det slik at det ikke utvikles hull. PÅ utstilling trekker det ikke ned siden det er den naturlige tannstillingen de ser på og manglende tenner.

Jeg skall fiske den i sommer i ungarn da det er billigere der (det går desverre ikke på forskikringa)

Men lykke til det er ikke noe farlig i alle fall ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Du trenger ikke å dra nå! Men neste gang du er hos dyrlegen må du bare vise ham det. Jeg har fådt anbefalt å rette på det av dyrlegen da det skjedde for ca et år siden og dyrlegen er redd for at det skall dannes hull. For når tannen brekker er det ikke noe emalje igjen som kan beskytte tannen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svært, svært mange hunder går med betennelser i røtter, tannkjøtt etc. Tenner som knekker, bør enten rotfylles eller trekkes - hvis nerven er eksponert.

Alle veterinærer kan ikke nok om dette - finn en som kan tenner, som har etterutdannet seg i dette, kan gjøre stor forskjell.

Det er et problem som kan være større enn man tror; går hunden med kroniske infeksjoner - selv om det "bare" er i tannkjøtt/tenner, så kan det skje alt fra at den blir "plutselig" aggressiv, til at den går og er svekket i immunforsvaret, noe som kan slå tilbake hvis den blir syk av noe annet.

Lurt å sjekke - og følge med på. Kanskje er det ikke så ille med din, men det er en god vane å opparbeide: Tannsjekk, og sjekk hos veterinær iblant. Så kan du få attest hos veterinæren, dersom den må trekkes - da er det opp til dommer hvor mye vekt de legger på attesten (nå mangler vel hunder knapt huggtennene, så da vil han nok tro på deg uansett).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei kristina

Dr. Dyregod på grini eller bekkestua har en tannspesialist. De er veldig flinke.

Hvis du drar til doktor dyregod på Bekkestua så må du si i fra til meg for jeg er naboen dem og vil gjerne hilse på hun.

De er som dora sier VELDIG flinke med tenner, anbefales.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • De fant vel SM hos det meste av småraser i Finland (og i Nederland, der mener jeg de droppa hele prosjektet fordi de ikke fant noen raser som var "gode nok" for en utkrysning). Men såvidt jeg har skjønt er SM multigenetisk, sånn at det uansett vil være positivt å få inn nytt avlsmateriale. En ny hund ligger uansett litt frem i tid for min del (forhåpentligvis, det blir ikke så lenge hun jeg har nå fortsatt er her), så dra krysser jeg fingrene for at de er kommer litt videre mtp. helse  
    • «Rette tidspunkt» eksisterer nesten aldri. Det er alltid gode grunner til å gjøre noe og til å la være. Å skaffe en hund kommer til å være kjempeslitsom, utrolig artig, lærerik, givende og en utfordring for deg som person og dere som par. Dere har gjort de refleksjonene og ønsker å legge til rette livsstilen deres. Det kommer uansett til å dukke opp et eller annet, stort eller lite man aldri kan forberede seg på. Det er sånn livet er. Jeg kommer selv fra en ikke-hundeglad familie og fikk høre det samme selv helt frem til jeg var 30. ikke la ypotetiske fremtidige sydenturer, studier i utlandet eller «hva om dere slår opp» stanse dere fra å gjøre noe som helst.    hilsen nylig hundeeier som er superstolt over sitt valg 👏
    • Den blandingen kunne jeg nok også ha sett for meg om jeg skulle hatt litt mindre hund, om det ble gjort riktig fra et sånt prosjekt, men leste at SM ligger til engelsk cocker også fant man ut siden denne innkryssingen er testet i Finland? Ellers kan jeg ikke svare på det du spør om.
    • Har fått høre at vi er unge og "binder" oss fast ved å gå til anskaffelse av hund. Så klart blir en mer stengt. Men vi har ikke behov for å reise masse, og dit vi reiser kan vi jo ta med hunden. Både jeg og samboeren min er veldig hjemmekjære, og reiser for det meste innenlands, med unntak en Danmarkstur i året. Vi har jo allerede katt, så da blir vi vel "stengt" på grunn av den også da...🤷‍♀️
    • Nei, du kan nok ikke få championat (med mindre de registreres som renraset slik det er snakk om over), men du kan få mellomtitler vet jeg ihvertfall.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...