Jump to content
Hundesonen.no

Førstegangs hundeeier


Recommended Posts

Hei, skal få valp om under 2 uker. Er selv ei jente på 20 år, som skal få En Dvergpuddel gutt. Gleder meg som ett lite barn, men er også så mye jeg ikke helt vet om jeg er klar over. Gjerne sleng med alt av triks og tips, alt fra innkjøp til ting å huske på, trenger råd om alt! Har selvfølgelig lest meg opp masse, og sett utellelig mange yt videoer, og lest masse om rasen og alt.

Er mitt ansvar og min hund, gleder meg og gleder meg til tilbakemelding fra dere🤩

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med hund! Lag gjerne en presentasjonstråd under "Min hund" når han kommer, så vi kan følge dere.

Ellers finner du masse tråder med spørsmål, svar og erfaringer her på Valpeprat-forumet, så jeg anbefaler deg å lese litt der om du finner noe du ikke har tenkt på.

Det er nok lettere å svare på konkrete spørsmål etterhvert som de dukker opp. Søk også gjerne på forumet her, de aller fleste vanlige situasjonene er svart på her flere ganger før.

Jeg vil anbefale å gå valpekurs så snart som mulig, så du har noen som ser deg og hunden og kan veilede dere til å lære å samarbeide.

Og husk at det er som å få et lite barn i hus, det kan ikke bli for mye kjærlighet, selv om ikke alt er tillatt.

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

16 timer siden, Førstegangshundeeier skrev:

Hei, stilig! Hvilken størrelse? Noe du har lært på veien?🐾

Hadde dvergpuddel i 9,5 år. Nå mellompuddel.

Mye jeg har lært. Veldig glad i rasen. Pelsstell er noe av det som er viktig å lære seg. Det vil ofte oppdretter vise deg.

Bare å spørre hvis det er noe du lurer på :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
  • Hei! Jeg fikk et bilde av han malt og ga det til henne. Hun var kjempeglad for den, og sa det var det fineste hun hadde fått ❤️ 
  • Har en hvit en også altså😄 Greier ikke helt slutte med dem. Ja, pleier vel å si at han er en ekte belger; mest Groenendael blandet med Malinois + en dæsj Tervuren. Veldig trivelig liten fyr som liker å bruke nesa. Var det ikke sånn at du snuste på ny? Moren til min svarte skal ha nytt kull nå...wink wink, nudge nudge😘
  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...