Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilken oppdretter av Schæfer bør jeg velge og hvilke bør jeg styre unna?


Familiehund
 Share

Recommended Posts

Hei ! Vi har nå funnet ut at tiden for en valp endelig er der. Barna begynner og bli større, vi har bedre tid, jeg trenger ikke jobbe fulltid lengre, dessuten har jeg en jobb som gjør at jeg kan ta hunden med meg på jobb. 

Vi kommer til å legge mye jobb i hunden da dette er et "familieprosjekt". Vi skal gå valpekurs, trene lydighet og muligens spor. Men først og fremst vil vi ha en godt fungerende familiehund. Vi har en stor og sosial familie (søsken, foreldre) som alle har hunder. Jeg selv har hatt hunder som Rotweiller, dobberman og Labrador,så jeg har en del hundeerfaring.

Vi kommer ikke til å bruke hunden aktivt til utstilling. Vi vil ha en sosial fungerende scheffer, aller helst ei tispe. 

 Har sett en del på oppdrettere, men er usikker har noen jeg vurdere men er det noen dere her inne vil anbefalle meg ? Og er det noen oppdrettere Vi bør styre unna ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjenner ikke personlig til oppdrettere, men sørg iallfall for at dere kjøper fra en kombinasjon hvor begge hunder som er brukt har a/b hofter, da noen linjer har veldig mye HD. Sjekk også hvilke andre sykdommer som er vanlig på rasen, og finn en oppdretter som tester for disse også. Jeg ville også leter etter en oppdretter som mentaltester hundene sine, og avler på trygge trivelige hunder ? 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først og fremst: ta kontakt med schæferklubbens valpeformidler, så du kan få en liten dytt i riktig vei. Ellers er mine tips:

Du bør velge en oppdretter som helsetester foreldredyrene, har kål på generasjonene bakover med tanke på helse. Med helse mener jeg både mentalt og fysisk. 

Du bør velge en oppdretter som har noen titler innenfor lydighet, spor, eller i det minste en oppdretter som gjør noe med bikkjene utenom utstilling. Du bør også velge en oppdretter som har gode utstillingsresultater å vise til. (Når det er sagt har schæferen en naturlig god spornese, og jeg stusser egentlig litt over at det ikke er flere oppdrettere, meg bekjent, som ikke konkurrer med avlsdyrene sine) 

Du bør velge en oppdretter som er åpen om rasens utfordringer. Styrker og spesielt svakheter med kombinasjonen de selger valper etter. 

Du bør velge en oppdretter som ikke selger til kreti og pleti, en som stiller spørsmål om deg/dere og situasjonen deres angående familie og jobbsituasjon og en som stiller noen krav til valpekjøper (som AD/HD og mentaltesting når hunden er gammel nok).

Du bør velge oppdretter som du har god "connection" med. Der samtalen flyter godt og du får en god magefølelse. 

Det er en del rusk på schæferen, så velg oppdretter med omhu. og, bare fordi en kennel produserer mange hunder er ikke det ensbetydende med at det er av god kvalitet :) 

Lykke til med kjøp av valp! Det er jungel å sondere seg i, men det er mulig å finne fine individer hvis du er villig til å leite litt :)  *Edit* Og leitinga kan (burde) starte på dogweb, der ligger mye informasjon du kan se igjennom før du lander på noe. https://www.dogweb.no/hundedatabase/

Endret av Mentha
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...