Gå til innhold
Hundesonen.no

Redd for folk og hunder på gata


Delagado
 Share

Recommended Posts

Hei, har nylig overtatt en valp på 8 mnd. Kjenner ikke bakgrunnen alt for godt

på gata er det mange han helst går store runder rundt, men ikke alle. Og redd for andre hunder vi møter, blir stresset og vil ta omveier.

vil dette kunne gå seg til over tid, eller han så «gammel» at denne adferden har satt seg og ikke vil endre seg i særlig grad?

Prøver å la han ta dette i eget tempo 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan er søsken og foreldre? Om du har mulighet til å finne ut det så kan det hjelpe på å vite om det ligger "til familien" eller mer sannsynlig er alder. Som Wilhelmina sier er det også midt i puberteten og mye fluer i hodet, men viktig å ta hensyn til. Kanskje ikke en ideell, men heller ikke uvanlig alder for omplassering.

Border collier kan også ha en del stress og usikkerhet, så jeg ville tatt tak i dette og ihvertfall ikke satset på at det går over av seg selv.

Sørg for at hunden føler seg trygg og har nok avstand i situasjoner. Gå omveier før hunden gjør det selv, hold god nok avstand til at hunden ikke trenger å ta ansvar selv for å føle seg trygg. Jobb med samarbeid og selvtillit hos hunden gjennom hverdagslydighet, triks og søksøvelser. Du har en arbeidshund som trenger å få brukt hodet for å trives.

Etterhvert når dere blir bedre kjent og får litt samarbeid ville jeg prøvd å jobbe med kontakt og enkle øvelser i nærheten, men på god avstand av andre hunder. Enten finn en klubb, eller gå til et sted mange går tur men har kontroll på hundene sine så de ikke kommer bort uønsket.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...