Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp, den ene hunden overkjører!!


Bsjjk
 Share

Recommended Posts

Vi har to hunder, Odin og Brage. Odin er en fem år gammel omplassert hund, som vi snart har hatt hos oss i ett år. Brage fikk vi i sommer da han fremdeles var valp. 
 

Odin er rolig, litt skvetten og verdens skjønneste gutt. Brage er full av energi, vil leke hele tiden og veldig frempå og «voldsom» mot Odin. Han verken biter eller aggressiv. Han vil bare leke, men overkjører Odin. Begge er veldig snille overfor andre. 
 

Vi fulgte alle reglene i boka med tanke på introduksjon, tur, hilsing mv. da Brage kom til oss. De er veldig gode venner, sover sammen og passer på hverandre ellers. Aldri vært noe alvorlige situasjoner. 
 

Så hvordan håndtere dette? Er det noe som vil gå seg til etter hvert som Brage blir eldre og mindre leken? Bør vi gripe inn når Brage blir for mye overfor Odin? Vi ble rådet i starten til å la dem finne ut av det selv, men Odin sier (nesten) aldri i fra.


Håper på kloke innspill

PS: de får nok mosjon  

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en del av deres jobb som hundeeiere å legge tilrette for at hundene har det best mulig. Med en valp så innebærer det å kontrollere adferden av hensyn til den eldre hunden. Ta lekepauser, hold de adskilt, gå turer og trene med dem hver for seg.

Dere er heldige som har to hunder som går overens med andre, og da er det viktig at de ikke får ubehagelige erfaringer. Om Odin ikke sier fra kan det være at det plutselig en dag når en grense der det smeller ordentlig. Dere må følge med og gi ham en pause lenge før det når det punktet.

  • Like 1
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med Simira. Når den yngste overser signalene til den eldste så må eier inn i bildet. Det som starter som uskyldig valpelek kan utvikle seg til å bli innlært mobbing, og da kan det gå galt til slutt. Lekenheten vil gradvis gå over, men det er viktig å ikke la han utvikle dårlige vaner mens det står på som værst. 



 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...