Jump to content
Hundesonen.no

Hund som biter


Recommended Posts

Hei

Jeg har en Border Collie på snart 10mnd. Hun er flott hund som vi alle er veldig glad i, men desverre så kan hun bite min sønn på 10 år når de leker.

Som siste utvei, før salg, tenkte jeg å prøve hundepsykolog. Jeg har min formening om hva som er årsaken og eventuelle tiltak, men jeg ville gjerne høre med en proffesjonell.

Er det noen som kan anbefale en god psykolog/adferdsterapaut som kan hjelpe meg? Helst da i Vestfold, eller østlandet.

Mvh

Jan Robert

 

 

Link to post
Share on other sites

Sjekk Norsk Adferdsgruppe for Selskapsdyr på https://www.atferdskonsulenter.no/,  de har oversikt over konsulenter i hele landet. Jeg ville anbefalt Nina Haaland på Hund i Fokus, men tror hun har en pause nå.

Ellers høres dette ut som typisk unghund og gjeteradferd. Det er viktig at hunden får nok aktivisering både fysisk og mentalt. Kanskje 10-åringen kan jobbe med apport, triksetrening eller andre ting som får fokuset bort fra jaging og biting? Jeg tenker særlig apport, eller kanskje søk, der hunden også bruker snuten i arbeidet heller enn å tøyse.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Tusen takk for tilbakemelding! Jeg vil kontakte dem!

Hun er egentlig en veldig fin hund, intelligent med godt gemytt og lydig og snill. Jeg går en god tur med henne hver dag hvor hun får løpe fri i skogen. Vi trener ofte med henne også, og planen er å konkurrere i Agility.

JR

Link to post
Share on other sites

Jeg synes også dette høres ut som vanlig unghundsadferd, så ikke noe å være redd for. Hun er ikke slem, sint eller farlig. Hun har bare ikke lært å kontrollere seg enda. 🙂 Dersom dere velger å selge henne, så må dere forvente samme adferden hvis dere skaffer dere en ny valp.

Løsningen vil nok være som Simira sier: endre forholdet mellom barn og hund. Sønnen din kan ikke drive med herjelek lengre, men heller drive med andre typer aktivitet. Kjempelurt at dere søker hjelp for å lære hvordan det kan gjøres på beste måte. 

Forresten: hvis sønnen din blir lei seg fordi hun bare gjør det mot han, så kan du forklare at hun gjør det fordi hun synes han er den kuleste i familien. Å være sammen med han er det hun liker best i hele verden, og da blir hun så glad at hun ikke klarer å styre seg.

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Helt enig med de forrige to innleggene. Vi hadde samme situasjon når vår hund var ung, og sønnen var rundt denne alderen. Sønnen elsket å herje, og bikkja hadde tonnevis med energi. Da hendte det at det gikk hardt for seg. 
 

Løsningen var veldig enkel- ikke noe jaging og herjing og løping. Når bikkja begynte å gire seg opp, tok han frem godbitene og trente på triks. Det løste seg med en gang.

(Det skjedde det samme når vi fikk oss katt litt etterpå, og der løste det seg ikke like fort, for å si det sånn 🙈)

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei! Jeg har lenge tenkt på å få en til hund og har landet på at jeg ønsker en border collie. Jeg har nå en dvergpuddel (hann) som konkurrerer i AG, LP og RL. Hvilke seriøse oppdrettere anbefales mtp mentalitet og egenskaper? Jeg ønsker en bc som skal brukes mest i agility. Finnes det kenneler med kun “agilityhunder” uten fokus på gjeterinnstinkter? Er det en stor sjanse for at den får problematferder? Hvilket kjønn anbefales det mtp hva den skal brukes til? Langhåret eller korthåret? Kan man kjøpe valp fra gjeterforeldre uten å bruke den til gjeting, fordeler og ulemper?
  • Ja, uansett rase kommer jeg til og forhøre meg om akkurat det Erfaringsmessig er jeg vokst opp med hund og har hatt både rottis og golden etter jeg flytta alene Kan legge til at jeg er tidlig i 30 årene. Lærte vanvittig mye da jeg hadde golden også.
  • Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. 😊 Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til.  Masse lykke til 😊
  • Ååå Kovu!! ❤️❤️
  • Jeg også har forstått det litt sånn at en alaska husky er "lettest" å ha med å gjøre av polarhundene. Malamute å siberian er litt vanskeligere å "ta ut" alt/motivere men en alaska husky er bedre egna for spann mens en siberian husky kanskje er bedre som kløv å trekkhund på f. eks pulk som jjeg skal bruke den til. Men skal ikke si det for sikkert. AH har også større variasjoner innenfor poter og pels vet jeg. Men jeg har ingen hastverk med å skaffe hund men vil starte tidlig med å høre litt erfaringer fra folk som er mye ut på lengre turer og har generelt en aktiv hverdag. Jeg er mer og mer aktiv for hvert år men det har eskalert i år og sålenge jeg fortsetter med den hverdagen jeg har er jeg nesten ikke i tvil om at en husky er det rette. Hadde jeg dratt ut i 3-4 uker i løpet av et år på tur og vært relativt rolig resten hadde jeg uten tvil valgt golden. Vanskelig dette med å finne en perfekt hund hehe. Forøvrig liker jeg best hannhunder så det blir mest sannsynlig en hanne uansett rase tipper jeg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...