Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei,

Har ei tispe av polarhund rase på 5,5mnd som helt fra jeg fikk henne i varierende grad har slitt en del  med bilkjøring. Hunden sikler noe voldsomt ved kjøring og har også kastet opp en del selv om akkurat oppkast har avtatt en god del.  Hun lager ingen lyd. Det som er det rare er at det tilsynelatende ikke er noe fast mønster på dette. Var eksempelvis med på en skikkelig langtur oppover Vestlandet og da var det så og si ingen sikling. I det siste har vi fått et lite tilbakefall, nå starter hunden å vise tegn til stress bare vi går ned i garasjen. Trygg ellers og er vandt med buret. Mistenker derfor at det kun er selve bilkjøringen. Har i en periode forsøkt meg med Adaptil hundespray, noe som jeg opplevde hadde nokså god effekt. Virkningen har den siste uken tilsynelatende forsvunnet og nå er hunden mer engstelig enn jeg har sett før ifht bilkjøring 

Ville dere ha anbefalt å fortsette med eksponeringen eller burde jeg/vi ta en liten pause fra bilkjøring ? Føler ikke hunden ser noe glede meg å komme ut av huset lenger og det er jo veldig synd. 

På forhånd takk for tips og hjelp

Hilsen litt småfortvilt eier. 

Link to post
Share on other sites

Først tenker jeg at du skal rådføre deg med veterinær og undersøke om det kan være noe underliggende som påvirker. Så ville jeg diskutert med veterinær om du kan bruke reisesyketabletter, og hvor ofte/mye du kan bruke. 

Jeg tror den blir bilsyk, noen hunder kan reagere veldig. Vi hadde en hund som ble bilsyk på sin aller første biltur, den ble ikke kvitt det før etter lang tid, når vi begrenset kjøringen, og begynte med reisesyketabletter. Jeg tror ikke han ble ordentlig bilsyk hver gang, men den var så bekymret og urolig for å bli det, at bilturene ble fæle for han. Vi sluttet med tablettene etter MANGE bilturer hvor han ikke vegret seg for å gå inn i bilen. Etter dette fikk han bare tabletter på langturer - for å forebygge. 

Hvis veterinæren hadde sagt at det er ok, hadde jeg begynt med reisesyketabletter, HVER biltur, og begrenset bilturene slik at det ikke blir mange tabletter gjennom uka. Hvis hunden får maaaange erfaringer med å kjøre bil uten å bli kvalm, så vil den kanskje etter hvert slappe mer av, og bli mindre stressa over bilkjøring. Den trenger overbevisende erfaring på at det går bra å kjøre bil. 

Ellers kan dere begynne å gå turer gjennom garasjen, så dere får bort bekymringen for bilkjøring hver gang dere går ned dit, og kanskje sitte litt sammen i bilen, uten at den kjører, med noe godt å tygge eller slikke på, for å hjelpe på med positive assosiasjoner.

Link to post
Share on other sites

Ikke uvanlig at valper blir kvalme i bil, har vel noe med utviklingen av krystallene i indre øret å gjøre tror jeg? Jeg ga en liten dæsj med raspet ingefær blanda i noe godt før vi kjørte noe sted når det slo inn hos Limit, var i hovedsak røyklukt i søsteren min sin bil som gjorde at det ble "for mye" for henne og hun dermed spydde. I andre kjøretøy gikk det. Litt sikkel, men ikke spy. 

Hadde også gjort som nevnt over, laget positive assosiasjoner til bilen. Gi maten der f.eks? Sette hunden i buret osv, gå frem og starte bilen, skru den av igjen og deretter bak å slippe ut bilen og lage litt baluba typ. "yay, så gøy!" Eventuelt bare kjøre ut av parkeringshuset og parkere utenfor, og så gå en tur direkte fra bilen. Og gradvis øke lengden på hvor langt man kjører. Ev gjøre litt som man gjør med alenetrening bare i bilen og uten å starte den.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tror ikke det er hele svaret . Mange som har opprinnelse utenfor Norden, er fra land hvor hunder er "urene", eller de har bare tradisjoner for hund brukt kun til jakt eller vakt. Vår kultur med hund som kompis og kjæledyr, og stevner og konkurranser er helt fremmed for dem. Og da er kanskje ikke interessen så stor. De går jo glipp av mye gøy.
  • Enig med kommentaren over, å bytte til en fersk kost (ekte mat) burde være førsteprioritering å teste. 
  • Jeg kjenner flere hunder med kroniske mage- og hudproblemer som ble helt friske av å bytte til råfor, så det kan jo kanskje være verdt et forsøk.
  • De jeg kjenner med trekkhunder bruker å gi faste måltider de også, så det er ikke bare vanlige familiehunder som spiser faste måltider. Det finnes selvfølgelig folk som har mat fremme hele tiden (sånn som leieboeren din), men det er ikke anbefalt. Og siden denne hunden har problemer med å bli helt stueren så er det viktig å ta grep for å endre rutinene. Dere vil ikke klare å trene han av med uhell dersom tarmen er så full at han MÅ på do. Det må endring til i matrutinene for å fixe problemet. Både for hunden sin del, men også for dere. Når man kommer inn i rutinen selv, så er det veldig raskt og enkelt å lage til mat 2-3 ganger i døgnet. Det er mye triveligere å bruke ekstra tid på måltidene enn å bruke ekstra tid om morgenen til å fjerne avføring! Mitt forslag er å se på forsekken hvor mye produsenten anbefaler at hunden spiser ut i fra vekten hans, og del det på tre. Så gir du frokost, middag og kvelds. 3 måltider gjør at overgangen ikke blir så stor for hunden. Det kan godt hende den vil ha noen uhell fremdeles frem til ting får stabilisert seg. Etter et par uker kan dere gå ned til 2 måltider om dagen: frokost og middag. Dersom dere ser at hunden blir tynnere eller tykkere når dere følger den anbefalte mengden, så justerer dere bare litt på mengen etterhvert. 🙂 
  • Og selges hos fellesbonden Det står på sekken at en liten hund 16-20 kg trenger 205 -245 gram om dagen så da varer sekken omlag 30 dager hvis den veier 16kg Eller ca 24 dager hvis hunden,veier 20kg  Eller 8måneder for til de minste og det er en 50lapp pr mnd = 1 redbull til deg sjøl på tappen..   Eksemen forsvant totalt med dette foret, og teksten på sekk skriver at mange ting er fjernet,men jeg vet dessverre ikke om teksten kun er en produktreklame. Men antar at for høye eller for lave verdier skal kunne sjekkes som vi, mennesker finner ut av med en blodprøve.. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...