Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei,

Har ei tispe av polarhund rase på 5,5mnd som helt fra jeg fikk henne i varierende grad har slitt en del  med bilkjøring. Hunden sikler noe voldsomt ved kjøring og har også kastet opp en del selv om akkurat oppkast har avtatt en god del.  Hun lager ingen lyd. Det som er det rare er at det tilsynelatende ikke er noe fast mønster på dette. Var eksempelvis med på en skikkelig langtur oppover Vestlandet og da var det så og si ingen sikling. I det siste har vi fått et lite tilbakefall, nå starter hunden å vise tegn til stress bare vi går ned i garasjen. Trygg ellers og er vandt med buret. Mistenker derfor at det kun er selve bilkjøringen. Har i en periode forsøkt meg med Adaptil hundespray, noe som jeg opplevde hadde nokså god effekt. Virkningen har den siste uken tilsynelatende forsvunnet og nå er hunden mer engstelig enn jeg har sett før ifht bilkjøring 

Ville dere ha anbefalt å fortsette med eksponeringen eller burde jeg/vi ta en liten pause fra bilkjøring ? Føler ikke hunden ser noe glede meg å komme ut av huset lenger og det er jo veldig synd. 

På forhånd takk for tips og hjelp

Hilsen litt småfortvilt eier. 

Link to post
Share on other sites

Først tenker jeg at du skal rådføre deg med veterinær og undersøke om det kan være noe underliggende som påvirker. Så ville jeg diskutert med veterinær om du kan bruke reisesyketabletter, og hvor ofte/mye du kan bruke. 

Jeg tror den blir bilsyk, noen hunder kan reagere veldig. Vi hadde en hund som ble bilsyk på sin aller første biltur, den ble ikke kvitt det før etter lang tid, når vi begrenset kjøringen, og begynte med reisesyketabletter. Jeg tror ikke han ble ordentlig bilsyk hver gang, men den var så bekymret og urolig for å bli det, at bilturene ble fæle for han. Vi sluttet med tablettene etter MANGE bilturer hvor han ikke vegret seg for å gå inn i bilen. Etter dette fikk han bare tabletter på langturer - for å forebygge. 

Hvis veterinæren hadde sagt at det er ok, hadde jeg begynt med reisesyketabletter, HVER biltur, og begrenset bilturene slik at det ikke blir mange tabletter gjennom uka. Hvis hunden får maaaange erfaringer med å kjøre bil uten å bli kvalm, så vil den kanskje etter hvert slappe mer av, og bli mindre stressa over bilkjøring. Den trenger overbevisende erfaring på at det går bra å kjøre bil. 

Ellers kan dere begynne å gå turer gjennom garasjen, så dere får bort bekymringen for bilkjøring hver gang dere går ned dit, og kanskje sitte litt sammen i bilen, uten at den kjører, med noe godt å tygge eller slikke på, for å hjelpe på med positive assosiasjoner.

Link to post
Share on other sites

Ikke uvanlig at valper blir kvalme i bil, har vel noe med utviklingen av krystallene i indre øret å gjøre tror jeg? Jeg ga en liten dæsj med raspet ingefær blanda i noe godt før vi kjørte noe sted når det slo inn hos Limit, var i hovedsak røyklukt i søsteren min sin bil som gjorde at det ble "for mye" for henne og hun dermed spydde. I andre kjøretøy gikk det. Litt sikkel, men ikke spy. 

Hadde også gjort som nevnt over, laget positive assosiasjoner til bilen. Gi maten der f.eks? Sette hunden i buret osv, gå frem og starte bilen, skru den av igjen og deretter bak å slippe ut bilen og lage litt baluba typ. "yay, så gøy!" Eventuelt bare kjøre ut av parkeringshuset og parkere utenfor, og så gå en tur direkte fra bilen. Og gradvis øke lengden på hvor langt man kjører. Ev gjøre litt som man gjør med alenetrening bare i bilen og uten å starte den.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er jo vanlig at valper får diare, men hvor ofte er vanlig/uvanlig. Jeg har en Golden/Toller valp på 6 mnd som ofte har diare, og han får det som regel uten grunn. Prøver å unngå at han spiser på ting ute, får lite utenom sitt vanlige for. Han får diare så  og si ukentlig og det varer alt fra 1-4 dager vil jeg si. Er det normalt så ofte? Formen hans virker ikke påvirket av dette. Han drikker godt med vann og er like hyper som alltid.    
  • Hun er litt sær, så egner seg nok best som rekvisita 😂 
  • Tusen takk! Det gikk bedre enn forventet! Mista hodet helt på lørdag, men på tross av det landa vi på en 3.plass med 172poeng. Idag gikk det mye bedre, jeg hadde med meg hodet, men mista Limit litt for jeg ble så "stiv" i kroppen og klarte ikke helt å engasjere henne nok. Ble 183poeng, bronsemerket, vårt første napp og en 2.plass!  Veldig fornøyd med det! Vet jo at vi kan gå himla mye bedre bare jeg får nervene under kontroll.  Og ifht hvor lite vi faktisk har trent så er jeg storfornøyd med innsatsen til Limit når jeg ble så håpløs, spesielt på lørdag.  Neste stevne blir nok i starten av november allerede! Bitt av basillen ble jeg! Men etter det blir det rallystevne stopp frem til neste år.   
  • Takk for svar og tips. Når du sier det, kan det godt hende det er hennes egen usikkerhet som gjør det. Det virker som hun ikke helt «forstår» situasjonen, slik hun gjør når andre hunder er veldig rett fram og durer på. Vi går på rallylydighet og blodspor, og hun hilser ikke på andre hunder når hun er i bånd (vi passerer sikkert tjue stykker daglig uten stress), men det er sant at situasjonene har vært en «NÅ kan dere leke»-situasjon, som kanskje har skapt stort forventningspress til at den andre hunden vil være på hennes bølgelengde, og at hun reagerer negativt når den ikke er det. Jeg tar det til meg!
  • Hvis hun er utrygg selv så er det ikke unormalt om hun reagerer på usikkerhet hos andre hunder. Det gjør situasjonen mer usikker for begge parter. Sosialisering er ikke bare lek med andre hunder. Det høres ut som din hund har godt av å få mer omgang med trygge hunder UTEN at det er lek, gjennom båndturer og hundetrening. Hvis du har en jaktlabrador som ikke brukes til jakt så vil jeg tro du allerede trener aktivt i en gruppe eller klubb? Kan du få med noen derfra og gå rolige turer i bånd, uten forventning om lek, for eksempel? Én eller to faste lekevenner som hun fungerer godt med og er trygg på er nok for å få ut lekebehovet. Jeg ville droppet lek med tilfeldige ukjente hunder uansett, siden det alltid er en risiko for konflikt.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...