Gå til innhold
Hundesonen.no

Aimlo

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Aimlo's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Aimlo

    Bilkjøring

    Ante ikke at man kunne gi vanlig postafen til hund. Dette er første gangen jeg har opplevd hund med bilsyk-problemer. Har hatt 6 hunder i nærmeste familie i mitt liv og ingen av dem har noen gang hatt problemer med kvalme og oppkast i bil. Tror jeg må ringe veterinær og forhøre meg om dosering.
  2. Aimlo

    Bilkjøring

    Hvilke tabletter er det, må man ha resept? Ved 12 ukers vaksinen så ble jeg bare avfeid og fikk beskjed om at det kan jeg slite med i et halvtårs tid. Ingen tips, ingen råd, ingen hjelp. Det er ekstremt med sikling. Får han mat den dagen, så blir det oppkast. Får fortsatt oppkast tilfeldig på korte turer. Kan være sikling ene veien, mens 3 timer senere på vei hjem så kan han kaste opp. Noen ganger så har det skjedd at han ikke en gang har siklet på samme tur (10 min hver vei). Hvordan har det gått? Sliter med det samme!
  3. Føler han er en ganske trygg valp generelt, og han roer seg innen et kvarter. Er mye roligere alene enn når jeg er hjemme for å si det sånn. Det er ikke snakk om hver dag nei, det er snakk om 3 timer 2 dager i uken han må være alene hjemme. De gangene han har vært 1-1,5 time nå, så har det bare vært trening. Jeg sitter som oftest i en iskald bil og venter på at klokken skal gå. ?
  4. Ok, men hvordan vet jeg at han takler 3 timer eller ikke? Hva skal jeg se etter? Hva er tegn på at man går for fort frem? Har vært 1,5 time alene nå. Roet seg rundt 15 min igjen, lite lyd ellers og reagerer ikke på folk og hunder som høres utenfra.
  5. Har en valp på 3 måneder, har trent litt på hjemme alene trening. Treningen så langt har vart i 20 min til 1 time. Han virker trygg og selvstendig, finnes ikke redd eller usikker ellers. Han fotfølger meg ikke til badet eller soverommet, kun for å finne på sprell og å utforske rommet. Jeg kan lukke dørene uten at han bryr seg, han er på stuen og leker med lekene sine eller biter i ledninger jeg ikke får sikret på stuen Han har en hel avsperret og valpesikret gang når han er alene hjemme. Han bruker gangen om dagene også, leker og herjer der men det blir noe annet når stuen stenges av. Jeg ser (med mine uprofesjonelle øyne) ingen tegn på stress, panikk eller separasjonsangst når han forlates helt alene. Hva tenker dere om dette; Det første kvarteret så hopper han opp på døren (hopper på døren når vi skal gå tur også, må læres vekk) og syter høylytt etter meg, men ikke bjeffing og han virker ikke redd. Han kan så vandre litt mens han syter og klynker og synes synd på seg selv. Men det er som om at han er på utgikk etter noe å leke med, noe å ødelegge og å utforske og ikke panikk og frykt-vandring. Akkurat slik han gjør hele dagen mens jeg er hjemme også, alltid på utgikk etter pøbelstreker å finne på. Ene gangen gnagde han på foten på kommoden i ca 2 minutter før han gikk lei. Det fremsto ikke som panikk-gnaging eller noe, bare helt vanlig "skal bite og ødelegge alt jeg ser fordi jeg er en valp"-adferd, for det å bite på kommoden forsøker å han å gjøre ellers også. Etter 10-15 min med hopping på døren, syting og vandring så legger han seg ned ved døren og ligger der og venter til jeg kommer hjem. Etter det første kvarteret så kan det komme et bittelite klynk her og der en sjelden gang mens han ligger der, men ikke høylytt syting som i starten og ellers ingen lyder. Han ser og høres rolig ut. Er dette et godt tegn på at han er klar for 3 timer alene? 1 time vs 3 timer, er det egentlig noe forskjell nå når han roer seg ned innen et kvarter hver gang han er alene?
×
×
  • Opprett ny...