Jump to content
Hundesonen.no

Gode Golden Retriever oppdrettere


Recommended Posts

Et vennepar er på jakt etter Golden Retriever. 
Hun er vokst opp med Engelsk Settere og Boxere, han tror jeg ikke har særlig erfaring, men han har falt pladask for Limit da. :lol:
De har også et barn på straks 10år i hjemmet, som kommer til å få litt ansvar ifm hunden, men under oppsyn. 

Regner ikke med de skal ut å konkurrere i noe særlig eller jakte, det blir nok en helt vanlig aktiv familiehund sånn i utgangspunktet. 
Helse og god stabil mentalitet er dermed topp prioritet for dem. 
De bor også her i Rogaland, men ser for meg de er villige til å reise for å hente den rette valpen.
Tidsperspektiv for å hente er fra jul av, men i utgangspunktet så ønsket de sommervalp 2023.
(De er dog blitt veldig valpesyke etter å ha passet Limit en uke nå i august :lol:)

Så, på bakgrunn av dette, hvilke oppdrettere anbefaler dere? Eventuelt pm om det er noen man burde unngå? 

Edited by Rocket
Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Ravensburger said:

Jeg bor i nærheten av kennel Reitane. Har hilst på et par stykker derfra. Typiske mjuke Golden familie hunder. Helse og utstillings resultater vet jeg ingenting om :)

Takk for info uansett! :D 

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Debbie said:

Jeg ville vurderet Dancewood eller Flakkefossen, koselige oppdrettere med god fartstid. Fine, gode familiebikkjer

Tusen takk! Det er videresent! :D 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Svaret er "det kommer an på". Jeg er ikke allergisk selv, men har allergikere i familien. Allergikere reagerer som oftest - men ikke alltid - på døde hudrester fra hund. Grunnen til at mange reagerer mindre på røytefrie raser som heller klippes er at de ikke legger igjen pels med disse hudcellene overalt. Det hjelper også at de bades og stelles ofte. Det er også veldig forskjellig hvordan allergikere reagerer. Noen reagerer kraftigere på valper eller mer på noen raser enn andre. Noen tåler egen hund. Noen tåler ingen pelsdyr i det hele tatt. Det er også mulig å gjennomgå sprøytebehandling (antihistaminbehandling) mot allergi, det kan hjelpe noe. Dere bør teste ved å møte litt forskjellige hunder av ulike raser, klappe og kose på dem og være sammen med dem en stund (hvis allergien ikke er for alvorlig!). Hvis dere faktisk vurderer å skaffe hund av en bestemt rase ville jeg prøvd å få passet/lånt et individ av rasen for å se om det går greit. Det er likevel ingen garanti for at det vil gå bra å leve med en hund av rasen, men det kan gi en indikasjon.
  • Hei. Er det noen her som har ekte hundeallergi men som lever med en røytefri hund ? Reagerer dere hvis hund feks sleiker på hånden?  Kan en allergiker leve med en røytefri hund i hus så lenge de unngår å håndtere hunden noe særlig ? Eg har lyst på hund så blir «‘min» hund i form av at jeg gjør alt av stell etc . Samboer er allergisk ish . Eller er det meningsløst å prøve? Noen med erfaringer?
  • Rolige er de, så lenge de får nok tur og aktivitet, i likhet med alle hunderaser. Stille er de ikke nødvendigvis, det kan være litt lyd i de, de bruker gjerne stemmen for å si fra. Men de jeg kjenner gneldrer ikke i tide og utide slik noen raser gjør. Sportsklipp er fint, men husk på at det er stadier fra nyklippet til klippeklar igjen, og det vil uansett kreve litt pelsstell.
  • Jeg ser på rasen bichon havanais og lurer på hvilken erfaring folk har? Jeg ser etter en rolig, stille turkamerat som kan brukes litt til trening og tenker kanskje den kan passe. Tenker klippe pelsen kort da, er det noe spesielt man må tenke på ift det? 
  • Om du har kjøpt eller fått levert direkte fra butikk og vet at det gikk rett i fryseren hos deg så bør det nok gå fint. Det er ikke unormalt at det ser litt brunt ut utenpå, som nevnt lengre opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...