Jump to content
Hundesonen.no

Valp etter foreldrene


Fredrikke
 Share

Recommended Posts

Hvorvidt de driver med det eller ikke sier ikke så mye, men om de har resultater gjør det jo. Jeg tenker at det ikke er veldig viktig hva de driver med, men at de har resultater i en hundesport vil vise at hundene er trenbare og samarbeidsvillig.

Jo flere hunder i linjene/familien som brukes og har resultater i hundesport, jo lettere er det å se om avkom vil egne seg. Det er uansett aldri noen garanti, men større sjanse med hunder som er avlet mot bruk. Rasevalg er selvfølgelig et vesentlig utgangspunkt for hvilke egenskaper du vil ha i hunden.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ifht agility er størrelsen på hunden også noe å tenke på. En hund som akkurat er over høydegrensa for å delta i medium klasse f.eks vil gjerne måtte være vesentlig raskere ifht sin størrelse enn en større hund i samme klasse. Her har du jo heller ingen garantier såklart, hunden vokser seg jo til den høyden den blir uansett. Men du kan jo prøve å finne et kull hvor en eller begge av foreldrene er i rett høyde for det du er ute etter.
Og jeg hadde vært veldig nøye med leddhelse på en AG hund om jeg ønsket å satse, og lagt opp til å få en så frisk hund som overhodet mulig i det departementet iom det er en sport som sliter på kroppen. Så fri rønkede foreldre og aller helst bredere slekt er et must. 

Som Simira sier, se på stamtavla, har foreldre, søsken av foreldre, besteforeldre, hunder fra tidligere kull til foreldrene gjort noe i noen som helst sporter? De trenger jo ikke å ha fått titler for å være treningsvillige tenker jeg. Snakk med tidligere valpekjøpere om du kan og hør hvordan treningsviljen er på hundene deres fra samme linjer. Reis å se på treninger/konkurranser hvor disse hundene deltar osv. 

Og ifht AG så er det jo sånn at noen hunder bare elsker sporten. F.eks frøkna mi lyser opp når vi driver med agility, hun ELSKER at det går fort, jeg hadde jo egentlig tenkt lydighet og rally lydiget med henne hovedsaklig, men AG er det hun elsker. Og det vil man jo ikke vite på forhånd. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...