Jump to content
Hundesonen.no

Hund på for?


Odah
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg lurer på hva som inngår i en for avtale på en hund. 

Hvis man velger å sette hunden sin på for, betaler forverten ikke for selve hunden men betaler for alt annet? som fks veterinærbesøk, mat, utstyr osv slik som om det skulle vært deres hund?

Grunnen til at jeg mulig vurderer dette er fordi jeg per nå ikke har mulighet til å ha min kjæreste hund for en periode. Tenkte at det eneste valget var å selge henne videre, men noen sa at en foravtale kunne vært noe. 

Er det slik at man kan ha en foravtale som innebærer at hunden er hos forvert opptil 2 år, med eventuelt mindre eller lenger tid? Eller burde den være ganske presis. 

Håper noen kan gjøre meg klokere! 

Link to comment
Share on other sites

Som Wilhelmina her over sier, det du skisserer er ikke en foravtale, det er gratis pass i en lang periode. En foravtale går som regel ut på at forvert får en hund gratis eller til redusert pris mot av oppdretter får et visst antall kull eller parringer fra hunden. Deretter går eierskapet over til forvert. 

Link to comment
Share on other sites

På 4/3/2022 at 3:20 PM, Odah skrev:

Ja er det jeg ønsker.. 

Da er dette langtidspass av din hund, ikke en fôravtale. Ved fôravtale er intensjonen å overdra hunden til fôrverts eie etter avlsavtalen er fullført eller gitt tidsrom er gått :) 

Om du finner noen som ønsker langtidspass av hunden, må du belge deg på å dekke nødvendige utgifter som forsikring, fôr, veterinær utgifter osv. Det viktigste er å ha en god avtale hva som er ditt og hva som er passers ansvar, men hovedsakelig er alt økonomisk ditt ansvar. 

Link to comment
Share on other sites

Det vanlige med en fôravtale er at den som får hunden betaler en redusert pris mot at hunden kan benyttes i avl et avtalt antall ganger, deretter blir hunden fullt deres.

Jeg tenker det ikke er urealistisk å finne noen som kan tenke seg å passe en hund i periode mot at du dekker utgiftene, men er nok enklere om det er familie eller noen du kjenner godt. Et par år, da blir man veldig knyttet til hunden og det blir vanskelig å gi den tilbake. Det er også en stor del av en hunds liv, strengt tatt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...