Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Velger dere en størrelse mindre eller en størrelse større på utstillingsklær? 
 

Har hørt at klærne ikke skal flagre? Stemmer dette? Skal klærne være tettsittende?

Link to post
Share on other sites
1 time siden, Ravensburger skrev:

Du vil gjerne at klærne sitter tett på slik at du ikke tar fokus fra hunden. Personlig synes jeg farger som ikke matcher fargen på hunden det beste. Folk i svarte klær med svart hund synes jeg ikke er noe fint. 

Unngå åpne jakker, flagrende klær (du trenger ikke kle deg i kondomdress), og ha så nøytrale farger som mulig, som ikke kolliderer med hundens farge. Og selvsagt behagelige, stødige sko som du ikke vrikker anklene i. Lykke til.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Første bud; Det er hundens anatomi dommeren skal bedømme , ikke førerens..noe endel utstillere later til å ha misforstått..:P Har man sittet ringside noen år, så har man sett litt av hvert på den fronten, altså handlerens bekledning, eller mangel på sådan..

Uansett hvor bra man selv mener at man ser ut, eller er stolt av det nyinnkjøpte frontpartiet sitt, vis det frem andre steder enn i ringen. Det ser bare tåpelig og trashy ut.

Som allerede nevnt, det kan være lurt å ikke ha samme farge på klærne som hunden. Når man da stiller opp hunden i ringen og føreren står bak, er det vanskelig å se omrisset til hunden.

Bruk komfortable , rene og nøytrale klær, neonfarger og annen ‘skrikende’ bekledning tar bare bort fokuset fra hunden.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har de sluttet med nystekte vafler i skålene? Jeg har brukt både det og ball. Hunden skal definitivt ha et sug mot fristelser, det er jo sånn vi trener med belønning. Men hvis man trener med sterkere fristelser enn man forventer så er det en forutsetning at hunden mestrer det. Målet er jo at hunden skal oppleve både mestring og mer belønning ved å ignorere de sterkere fristelsene og jobbe på tross (eller grunn) av suget, ikke at det skal bli borte. Om hunden stadig får variabel belønning med å faktisk ta fristelsen så vil det fungere mot sin hensikt. Å trene med lav fristelse kan funke fint helt til den dagen hunden oppdager/lukter at det er noe langt mer fristende i skåla på konkurransen. Og så vil det avhenge av individet, om det er så godt inntrent at fristelsen ikke spiller noen rolle. Noen hunder er på jobb i ringen og bryr seg lite om noe annet. Andre har mer behov for kontroll og utforskning av omgivelsene, og da er fristelser en større utfordring.
  • https://www.nrk.no/nordland/ny-studie_-mops-har-51-ganger-storre-sjanse-for-pusteproblemer-_-dyrebeskyttelsen-reagerer-1.16015682  
  • Når man trener en hund så blir man ofte tipset om at man skal trene det vanskeligere enn ting faktisk er, sånn at når man kommer i konkurranse, så blir øvelsene så enklere enn forventet (for hunden) Jeg ser at noen i min hundeklubb sliter med øvelsen "fristelse", hvor man går i 8-tall rundt skål med godbit og en leke. Så de trener og trener med godbiter som lukter MASSE, og som frister noe enormt. Av og til går det bra, men problemet med at hunden løper bort til matskåler og leker, aldri blir helt borte. Og man trener og trener videre.  Mine hunder elsker både mat og leker, men jeg har heldigvis aldri hatt problemer med denne øvelsen. Og jeg lurer på om det er fordi at mine matskåler som oftest er tomme, eventuelt at det ligger en tørr kjedelig sak der. Og leken er lite fristende. Så mine hunder har aldri i konkurranse lurt på hva som ligger i matskålen (for den bruker jo å være tom), og leker bruker å være kjedelig. I konkurranser har jeg stort sett bare opplevd godbiter som virker veldig lite fristende. Og egentlig det samme med leken. Har f.eks aldri sett en tennisball ligge som fristelse (det er jo mange som belønner med tennisballer) Lager man seg et problem når man utsetter hunden for langt større fristelser enn man bør gjøre? For så lenge problemet (=hundens sug mot fristelser) aldri blir borte, så gjør man vel noe feil. Eller?
  • Takk for gode svar. Jeg skal prøve å bytte for  og kan teste ut ananas   cathrine 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...