Jump to content
Hundesonen.no

Valpeliste


Natalie
 Share

Recommended Posts

Jeg står på liste på en valp etter en tispe. Har stått på lista i ett år. Oppdretteren har sagt at de skal ha valper på denne tispa.

Oppdretteren har en hjemmesiden og da har vedkommende bytta ut den tispa hun skulle ha valp på med en annen tispe.

Er det vanlig å gjøre det sånn uten å informere valpekjøpere om dette? Jeg har sett dette og denne nye tispa har stått på siden hennes i en måned. Jeg venta litt i tilfelle hun skulle informere meg.

Er det vanlig at oppdrettere bytter ut tispa de skal avle på uten å informere om dette? Kun på hjemmesida.

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Lillekrapyl skrev:

Hundeoppdrettere er mennesker de også. Med andre ord like forskjellige som oss andre.

Jeg ville tatt kontakt og spurt. 

Jeg tok kontakt og spurte for bare noen måneder siden. Så er litt ekkelt å spørre på nytt nå. Vil ikke mase heller.

Link to comment
Share on other sites

Ting skjer. Tispa løper ikke, får en helseutfordring , hannhundeier trekker seg eller kanskje tilkommer ny informasjon som gjør at komboen ikke var så gunstig likevel … Det betyr jo ikke at hun har lagt et kull med «din» tispe bort for godt - oppdrettere har ofte flere tisper de kan avle på. Hadde selvsagt vært ryddig om oppdretter informerte de aktuelle valpekjøpere når slikt skjer, men det er jo ikke profesjonelle aktører det er snakk om her og kanskje har de mistet oversikten litt. Evt har de kanskje et kull med den tenkte tispa planlagt om ikke så lenge og tenker at de som står på den lista får beskjed når tiden er inne.

Den eneste måten du får vite hva som foregår på er å kontakte oppdretter. Det er jo bare å si at du ser av nettsiden at det likevel ikke blir kull på den aktuelle tispa nå, og at du lurer på hva det betyr for din del, om det evt er planlagt kull senere osv. 

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Det kan jo også hende at lista på første kull er "full" og vel så det, derfor er det tatt bort på nettsiden? Det vet man jo ikke uten å spør. Jeg ville gjort som foreslått over og ta kontakt og høre ifm endringen på nettsiden og hva det betyr for deg. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...