Jump to content
Hundesonen.no

Knurring


Bajassen
 Share

Recommended Posts

Vår 15 uker gamle valp kan til tider knurre når vi koser med han, prøver å si fra at det ikke er greit, og fortsetter å kose/klø, da kan han plutselig snerre/glefse etter oss. Hva skal man gjøre med dette? Er livredd for å få en aggressiv hund. Han kan også knurre når han ligger i senga si eller på gulvet å sover og vi prøver å prate til han eller går litt for tett inntil når vi går forbi. 
Han kan også knurre om vi går forbi på kjøkkenet når han spiser. Overser man dette eller skal man prøve å gjøre noe for å få slutt på det? 
 

Link to comment
Share on other sites

Knurring er et avstandsøkende signal, og når det ikke blir respektert har jo ikke hunden så mye annet valg enn å eskalere til glefsing. Hvis du fortsetter å ignorere hundens signaler kommer du ganske sikkert til å ende opp med en hund som hopper over alle dempende signaler og går rett på biting.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Det Wilhelmina sier er veldig viktig. Før i tiden ble man gjerne fortalt at en hund ikke må få lov til å knurre, og at man må trene hunden til å skjønne at knurring ikke fungerer. Det vet vi i dag at er potensielt farlig å gjøre. I de fleste situasjoner vil hunden ha flere trinn i språket sitt:

1. Dempende signaler og kroppsspråk.
2. Knurring/flekking av tenner.
3. Glefsing.
4. Bitt.

Dersom hunden gang på gang opplever at knurring/glefsing ikke blir respektert, så vil den ofte slutte å bruke den delen av språket overfor mennesker. Da har bufferen mellom "usynlig" kroppspråk og bitt forsvunnet, og det er sånn man ender opp med overskrifter som "Familiehund angrep barn uten forvarsel." 

Det beste man kan gjøre for å unngå å få en aggressiv hund er å respektere at valpen har egne meninger. Dersom den ikke vil bli holdt fast, kost med eller leke, så la han gå! Det er jo ikke koselig for han dersom han går så langt at han knurrer/glefser. Min erfaring er at når hunden skjønner at jeg vanligvis slipper den med en gang den prøver å trekke seg unna, så er den ekstra tålmodig når den MÅ holdes fast, f.eks. ved kloklipp, medisinering og sårpleie. 

Et godt råd er å aldri plage hunden når den spiser eller sover, og dersom hunden opplever at dere respekterer grensene hans i andre settinger vil det kunne roe ned situasjon her også. Det er uansett fint å gi hunden ro når den spiser for å unngå at den stresser seg opp og sluker maten av den grunn.

Dersom du vil at hunden skal flytte seg når den sover på gulvet, så kan du si "skal vi gå å hente godbit?" Hvis du har en matglad hund så vil den våkne med positiv forventning, og du kan hente godbit og be den gå å legge seg der du vil at den skal ligge. I sengen skal han ikke forstyrres, men hvis du har behov for å få han til å stå opp av en eller annen grunn, så bruk godbit. 
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...