Jump to content
Hundesonen.no

Middel for å unngå biting?


Karambo
 Share

Recommended Posts

Nylig anskaffet meg valp (10 uker gammel) og skal i den anledning ha hjemmekontor en stund fremover. Lufter selvfølgelig valpen jevnlig, gir den bein og kong, og litt i bur. Problemet er at den "aldri" slår seg til ro ?

Har ryddet vekk mye av det som kan bites i, teipet opp ledninger osv. men tassen biter fremdeles som besatt i stolen min, buret, veggen og skrivepulten.

Finnes det en spray etc. man kan spraye på ting slik at hunden mister interessen og forhåpentligvis faller til ro??

Link to comment
Share on other sites

jeg har i løpet av "hjemmekontorperioden" (covid) hatt fire valper (ikke samtidig). Nå er disse ment å bli trekkhunder, men de bor inne sammen med meg den første tiden (fra en til tre mnd) før de flytter ut. Det som reddet meg er å aktivisere valpen på morgenen og i lunsjen, ta noen små pauser i løpet av dagen, sørge for å ha rikelig med tyggeting (bein, griseører, osv) og kong, samt strø minst et av måltidene som tørrfôr rundt om på hjemmekontoret. Jeg brukte ikke bur, men binge, så den hadde litt større plass å tomle på.  Og etter hvert, mindre aktivisering på dagtid, for det er tross alt vanen her. Det skjer ikke så mye for hundene mellom 08-16

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Får valpen nok aktivitet i løpet av dagen da? ? Jeg ville hatt med valpen ut, trent litt enkel lydighet eller gått en kort tur/lekt, eventuelt trent litt søk før du prøver å ha den i ro. Får den brukt hodet og sansene litt så får den nok lettere for å slappe av 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Aktivitet før den skal slappe av er viktig, men dersom det klør veldig i tennene så vil han gnage mye uansett. Da er det viktig å finne et mer fristende alternativ enn kontorstol og bord! Veldig mange tyggeting for valper er gummi, og mine valper har IKKE vært interessert. Det var bare harde plastben eller gevir som kunne slå stolben i plast eller tre.

Harde tyggeting er noe man vanligvis unngår hos hunder siden det kan slite ned tennene, men det trenger man ikke tenke på når det gjelder melketenner som skal bort ved 6 mnd.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


  • Nye innlegg

    • Hva mener du med registrert oppdretter og anmeldelser? Hvor er disse anmeldelsene fra, har dere snakket med tidligere kjøpere?  Det er ikke oppdretter som er registrert i NKK, men foreldrehundene. Dette bør man såklart sjekke på forhånd, men ser også ut til å stemme i dette tilfellet siden valpene omsider er registrerte. Det kan også være lurt å sjekke om oppdretter er registrert hos raseklubben og kullet er godkjent etter deres retningslinjer, eventuelt hvorfor ikke. De fleste raseklubber har rimelige krav som de fleste seriøse oppdrettere følger, men det finnes unntak både når det gjelder krav og seriøsitet der også. Hadde valpen veterinærattest og chip ved levering? Hvis valpen hadde anlegg for å utvikle sykdom da så skal det være dokumenter, og kan være grunnlag for avslag i pris eller heving av kjøp. Har dere kontaktet Dyreidentitet om dette? 
    • Hei. Lang historie kortet ned. Kjøpte valp i starten av desember av nkk-registrert oppdretter med gode reviews. Hen virket seriøs og svarte ”riktig“ på det vi hadde av spørsmål. Eneste var at stamtavle skulle ettersendes pr post pga en feil i registreringen til far. Tiden gikk og ingen stamtavle kom. DyreId vi fikk med helseboken dukket heller ikke opp ved søk og vi tok kontakt med NKK som sa vi måtte ta det med oppdretter. Valpen vår (en corgi) fikk påvist short ulna syndrom tidlig og vi hadde store problemer med å få svar/responser fra oppdretter ang dette, så vi hadde ikke rare håpet om svar ang manglende registrering og der står saken vår nå 6 mnd etter kjøp. Kullet er omsider registrert i nkk, men med oppdretter som eneste eier. Hen står da også som eier hos DyreId fant jeg ut i dag. Meldte hen på nytt i dag morges og fikk ikke svar, så har nå informert om at vi kommer til å anmelde for svindel om ikke forholdet blir rettet innen utgangen av morgendagen. Vi har kjøpt en valp på falske premisser når oppdretteren ikke sørger for å ordne ting i henhold til kontrakten. Det er en rimelig fortvilet situasjon. Vi ønsker å være registrerte eiere hos NkK og DyreID slik at alt er i orden. Hva mer/annet kan vi gjøre? Føler vi ikke har en sak når ikke oppdretter gjør det hen skal og NkK ikke vil hjelpe. Er det bare tull da at det lønner seg å kjøpe valp fra registrert oppdretter? 
    • Dra på utstilling og få en dommer til å bedømme henne. Trolig har hun steil front, og det er det ingenting å gjøre med. 
    • Det er jo særlig hvis hunden begynner å kaste opp eller vise tegn til smerter. Det går i de aller fleste tilfeller fint.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...