Jump to content
Hundesonen.no

Jeg venter på valp


Recommended Posts

Jeg tenker over at det første året med valp kan være heftig, og jeg sannsynligvis ikke får tid til så mye annet. Så tenker jeg over hva slags prosjekter som kan være lurt å få gjort. Organisere klesskapet, male vegger, kanskje har du et hobbyprosjekt du gjerne skulle fullført? Det er en effektiv inspirasjon for meg å vite at det må være ferdig før valpen kommer i hus. Da får jeg gjort mye jeg har utsatt lenge!

Dersom du er fersk hundeeier, så kan det være lurt å lese om trening og adferd. Hvordan du best kan lære valpen å bli stueren, trygg alene, og lære den bitehemming. Les om læringspsykologi, for det hjelper deg å forstå hunden og hjelpe i trening og problemløsning. Før min første egne hund så leste jeg så mye om hund at du aner ikke!

Jeg leste også om råforing vs. tørrfor, bilsikkerhet, og tenkte over hvordan huset burde valpesikres for å forhindre ødeleggelser og skader. Jeg har tannmerker på stolben, bordben, hjørneskap, skadet stoff på sofahjørne, har måtte bytte gulvlister, osv. Hvor mye en valp gnager varierer, men det kan være lurt å fjerne eller sikre møbler du er redd for frem til valpen er ferdig med tannfellingen (6 mnd).

Jeg hadde også vanskelig for å tenke på andre ting, så jeg skaffet meg så mye kunnskap jeg kunne. Du kan kanskje kose deg med å se på "Fra Bølle til Bestevenn" og "Valpeskolen" på NRK.no. Utrolig koselig og lærerikt! Januar er ikke så langt unna, også er det bare å krysse fingrene.

Link to post
Share on other sites
6 timer siden, Pingeling skrev:

Jeg tenker over at det første året med valp kan være heftig, og jeg sannsynligvis ikke får tid til så mye annet. Så tenker jeg over hva slags prosjekter som kan være lurt å få gjort. Organisere klesskapet, male vegger, kanskje har du et hobbyprosjekt du gjerne skulle fullført? Det er en effektiv inspirasjon for meg å vite at det må være ferdig før valpen kommer i hus. Da får jeg gjort mye jeg har utsatt lenge!
 

Den her kan jeg skrive under på! Gjør unna alt som kan gjøres. Jeg har lister i stua som egentlig skulle vært malt, men jeg må nok vente et par måneder før det kan gjøres for å si det sånn. Jeg er også veldig glad i å strikke, men det har det heller ikke blitt noe av de siste 4 månedene.. 

 

Link to post
Share on other sites

Enig med de over 😄

Gjør alt helt klart til valpen skal komme. Se på trenings-videoer eller les bøker. Skriv en liste over ting du skal gjøre med valpen den første tiden (feks lære sitt, kontakt, ligg, miljøtrening på forskjellige steder). 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg kjenner til problemet med hunder som gjør ugang for oppmerksomhet. Min erfaring er at det beste er å bryte uvanen ved å fjerne tilgang en periode, f.eks. med kompostgrinder, eller fjerne møblene i noen uker. Dersom det er umulig så ville jeg sett om jeg fikk til å kjøpe rør på biltema og lage midlertidige beskyttere til bord- og stolben. Har aldri prøvd det selv, men tenker det er verdt et forsøk hvis ingenting annet fungerer. En meget midlertidig løsning (som jeg bruker på graving i sofaen) er å spraye eddik så snart hunden begynner med tullet sitt. Da henter jeg sprayflasken med eddik og sprayer området uten å gi hunden oppmerksomhet. Men eddik forsvinner raskt, så det er en løsning som kun fungerer i øyeblikket.
  • Kule videoer! Takk! Hvis man tenker seg at det sitter en Julius K9 sele på tredemøllehunden, så vil den ligge utenpå bevegelig musklatur/ledd uten å hindre bevegelse. Jeg vet at brystseler er populært på korte, kraftige bullehunder som har trøbbel med å få seler som passer. Når man må velge selen som passer minst dårlig i stedet for en god sele, så blir vanligvis ikke resultatet så bra. Når det er sagt; turseler SKAL hindre fri bevegelse ved uønsket trekking. Når mine hunder trekker så er det jeg som hindrer fri bevegelse (med vilje), og da er det viktig at den holder igjen uten å skade. Da er problemstillingen om selen holder seg såpass på plass at den ikke legger press på halsen, og det er avhengig av hund/sele kombinasjon. Jeg ser ikke problemet med brystseler som passer, men for meg personlig er de best som gå-løs sele. Da vil jeg ha en sele hundene kan komme seg ut av dersom uhellet er ute og de kommer bort fra meg. Vil ikke at de skal bli sittende fast i noe, og brystseler er de enkleste å rygge ut av.   
  • Burde vel være mulig å finne noe på Etsy etc, service dog vester, seler og tilbehør er jo et relativt stort marked i statene. Ellers hadde jeg nok bare sydd på en borrelås bit på en webmaster eller hurtta weekend warrior/active selene eller lignende, både feel active og nonstop har vel slike. Om rent plass til borrelåsmerker er det du er ute etter. 
  • Pingeling: De har vært skikkelig fy fy i mange år nå. Men, så går de der da, eierene som synes de er fy fy med y seler og hunder som holder på stryke med av pustenesvær pga de drar sånn. Er ikke det spor bedre da. Hunder som drar i bånd er det jo kun trekksele som duger🙂
  • Når man ser hvordan hunder beveger seg, ser man at reimene på brystseler ligger tvers over skulderen og skulderleddet. Det skjer ganske mye bevegelse der som vil bli hindret straks selen blir stram, og det er også min erfaring at den gjør på muskuløse hunder. På hunder med smalt bryst og lite utstikkende muskulatur (hiterrier) var det ingen synlig forskjell på bevegelse, men jeg kommer aldri til å bruke det igjen fordi jeg tviler på at det er noe bra å ha en reim der. Har man en hund som går med slakt bånd for det meste og selen er tilpasset slik at den er romslig nok til at skulderen kan bevege seg fritt, har det jo mindre betydning selvfølgelig.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...