Jump to content
Hundesonen.no

Usikker valp?


Recommended Posts

Jeg har en valp på 10 uker

Han er veldig trygg og fin hjemme. Stort sett er han rolig inne, vi herjer og leker ute. Kun rolige aktiviteter inne. Problemet er når vi er ute, da blir jeg veldig bekymret for at han er redd og engstelig og at dette skal bli et problem med feks aggresjon eller bjeffing på mennesker osv senere. Når vi er ute, feks står og observerer mennesker og slikt i nærområdet opplever jeg at han blir stressa og redd. Han setter seg ned når han ser mennesker og hvis noen kommer litt nærme kan han trekke seg unna, men kan også gå litt framover for så å trekke seg unna igjen. Selv om disse ikke egentlig hilser, bare kom litt nærmere oss når de gikk forbi. Han har hilst på et par naboer og da smyger han seg bort, hopper tilbake flere ganger. Etter hvert kan han gå bort til dem. Jeg lot han hilse på to stk som var rolige når vi var ved stranda en dag, fordi han selv viste interesse for å hilse, men så ble han plutselig redd og gikk bakover, ville ikke hilse, men Han «forsøkte» flere ganger uten at han fikk det til. Han hilser helt fint på folk jeg har hatt på besøk hjemme.

Når vi er i nabolaget opplever jeg at han fort blir stressa og kan være hyper-oppmerksom på alt rundt. Jeg vet ikke om dette vil gå seg til jo mer han er i disse miljøene. Når vi kommer hjem kan han virke stressa og Jokke på ting. Jeg bruker bur til ro-trening og han sover forøvrig der av fri vilje ellers på dagen med åpen dør. Hvis han ikke klarer å roe seg etter vi har vært ute, legger jeg han i buret med lukka dør og da legger han seg bare til å sove.

jeg er så redd for at jeg gjør noe feil når vi er ute og at det skal bli et problem videre. Jeg kjenner på at jeg er så redd for å ødelegge han nå i denne viktige perioden.

noen som har noen tanker?

Edited by Hanne91
Link to post
Share on other sites

Før det første så er han enda veldig veldig ung, så bruk god tid på miljøtrening og sosialisering, ikke forhast noe, ikke gjør for mye som er krevende for han ila en dag. Gjør feks en liten ting hver dag. Viktig å ha en god balanse mellom litt aktivitet og ro. 

Ift å hilse på mennesker. Sørg for at ikke de han hilser på går mot han, eller lener seg mot han, eller stirrer på han. la han alltid komme til de på eget initiativ. Sørg for at de setter seg på huk, helst med siden til han, ikke rett i mot, uten å se eller snakke for mye til han. Jo mer nøytrale/passive og rolige de er, jo lettere for han å hilse. Få dem gjerne til å gi han flere godbiter. Om han fremdeles er tilbakeholden kan du også gå nærme den andre personen for typ vise at det ikke er farlig og oppmuntre. Når han har hilst litt og tatt noen godbiter, så ikke dra det for langt for tidlig. Avslutter dere der så har han fått en positiv erfaring med en fremmed person. Skryt litt når han hilser og gå videre. Og jo flere ganger det skjer jo bedre. Det beste er å alltid gi de som skal hilse på han godbiter, så han får en positiv forvetning til mat når han er i hilse situasjon. Siden han er så ung så kan det hende at dette blir bedre av seg selv, men jeg ville absolutt uansett jobbet med det, for å være på den sikre siden. 

Kan høres ut som om han blir litt overstimulert. Jeg ville kanksje kortet ned turene litt, og heller gått flere veldig korte turer ila dagen. Om det virker som om det blir litt mye for han når dere er ute å går tur så kan du eventuelt kjøre til en park eller lignende hvor det er litt mer plass, ta med godbiter. Bare være der litt, trene noen helt enkle triks, gi godbiter, og dra hjem igjen. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...