Jump to content
Hundesonen.no

Hunden min har forkalkninger i halsen og forstørrer lever


Recommended Posts

Hunden min gomi er 8 år gammel og har fått forkalkning i nakken . Og han har litt forstørret lever .Vi var hos dyrlegen og han ble satt på smertestillende og skulle gå på det  i 21 dager . Etter 11 dager så begynte han og få problemer med og reise seg opp med bakparten og har fortsatt smerter . Smertestillende hjelper ikke . Dyrlegen ble overrasket over at smertestillende ikke virker .Vi dro da tilbake til dyrlegen og begynte med kortison tab . Han vil ikke lenger gå tur . Bare fortet seg og gjøre fra seg . Han har bestandig elsket og være ute på tur . Men ikke nå lenger . Han er ikke glad lenger i det hele tatt . Han har bestandig vært en hund som har snakka veldig g vært veldig glad når enkelte kommer hjem . Nå kommer han såvidt bort for og si hei. Han gjemmer seg bak stoler og  sånt . Ligger ikke sammen  med oss lenger. Her om dagen så lekte han litt ute . Og når vi da kom hjem igjen , så klarte han ikke stå på Høyre bakben heller . Han drikker unormalt mye og peser veldig innimellom og ser på meg med øyer som sier at jeg har det vondt mamma . Han ligger nesten bare stille inne .Jeg vurderer og avlive gullet mitt . For han er overhode ikke seg selv lenger . Han vikrer også deprimert. Har ikke lyst til utsette han for en masse prøving frem og tilbake . Men jeg er så usikker på om jeg har prøvd nok. Jeg vil ikke at han skal behøve leve med smerter for at jeg skal prøve ut altmulig. Jeg spurte dyrlegen hva ho hadde gjort om det var hennes hund . Og ho sa at så lenge han ikke er glad lenger og ikke klarer og gjøre det ham liker og er glad i så hadde ho avlivet ham . Er det noen som har noen gode råd ? 

Link to post
Share on other sites

Uff, det er trist og vanskelig når hundene blir gamle og syke. Men har dyrlegen gjort noen undersøkelser utover å sette hunden på smertestillende? Jeg vet ikke hvordan cartophen innvirker på leveren, men har dere vurdert/prøvd det?

Jeg ville tatt røntgen og snakket med en hundefysio/kiropraktor og høre om det er noe de kan gjøre med nakken. Og så tatt avgjørelsen på om behandlingen er tilstrekkelig/verdt det.

Lykke til!

Link to post
Share on other sites

I tillegg til Cartophen har det kommet noe nytt til hund nå nylig. Husker ikke navnet nå, men veterinæren vet det sikkert.

Ville også anbefalt hundefysioterapaut/Kiropraktor. 

Link to post
Share on other sites

Galliprant, kanskje @Busann? De har litt ulik effekt, tror Galliprant er snillere mot magen, men ikke helt samme effekt. Rimadyl er sikkert det som prøves nå? Eller Metacam?

Link to post
Share on other sites
1 time siden, Busann skrev:

I tillegg til Cartophen har det kommet noe nytt til hund nå nylig. Husker ikke navnet nå, men veterinæren vet det sikkert.

Ville også anbefalt hundefysioterapaut/Kiropraktor. 

Librela? Vet gamlefar hjemme fikk det som forslag istedenfor :)

Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Nathalie_ said:

Librela? Vet gamlefar hjemme fikk det som forslag istedenfor :)

Tror det var det det het. Ble bare nevnt i forbifarten når jeg var hos veterinæren sist, siden hunden det kunne vært aktuelt for døde før det ble godkjent. 
 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tusen takk. Da lærte jeg noe nytt. 
  • Det er tatt høyde for at dette er uavhengige hendelser (kjønnet til valp 2 avhenger ikke av hva valp 1 var). I et kull på 3 valper har man følgende mulige utfall, eller rekkefølger kjønnet på hver valp kan komme i: H=hannvalp T = tispe 1. 2. 3. valp H H H  - 1/8 T H H - 1/8 T T H - 1/8 H T H - 1/8 H T T - 1/8 H H T - 1/8 T H T- 1/8 T T T - 1/8 Siden det er 8 mulige utfall, sier man at hvert utfall har oddsen 1/8. For å finne sannsynligheten for at det kommer minst en hannvalp, adderer man bare alle utfallene med minst en hannvalp og får 7/8 (eller 87,5%). Men dette er teoretiske beregninger og faller innunder sannsynlighet og kombinatortikk. Det kan si noe om statistikk (f.eks ved terningkast, tror det heter "store talls lov" hvis jeg husker riktig ), men ikke alltid.  Denne beregningen vil ikke vise tendens til at det totalt som regel vil fødes flere hanndyr enn hunndyr når man ser på helheten i en populasjon (altså når vi snakker om maange individer, store tall). I praksis er det viktig å huske på at det forekommer kull med bare et kjønn hele tiden.
  • Gratulerer 😁 Så nydelig hun er 😍
  • Hei. Har en labbis unghund på snart 9 mnd. Han elsker alt og alle og vil helst leke med hvermannsen. Problemet er at han blir for ivrig og 'kjører ned' andre hunder. Hopper på de, jokker av og til og er helt i hundre. De andre hundene sier ifra på en rolig måte, men virker ikke som han helt hører etter og fortsetter. Ender alltid opp med at jeg må gripe inn og avslutte leken selv om det bare har gått noen minutter. Er det unghundfakter som går seg til med alderen eller gjør vi noe galt? Vi har også pleid å gå tur med de andre hundene uten at de får hilse for å så avslutte med lek, men han fortsetter å være bajas. Når han er i bånd forstår han nå at han ikke skal hilse og har grei(de fleste gangene) impulskontroll rundt andre hunder. Noen som har tips til å trene han å respektere andre hunder når nok er nok? Min drøm er at han kan leke med andre og kose seg. 
  • Det er grunnleggende kombinatorikk. Dette var det første og beste bilde jeg fant:  La JA være hannhund og NEI tispe. Da ser vi at det er 8 mulige rekkefølger på valpene i et kull på tre: HANN - HANN -HANN HANN - HANN -TISPE HANN -TISPE -HANN osv. Det er bare den siste kombinasjonen (bak hode til jenta) TISPE-TISPE-TISPE som ikke gir noen hannvalp. Men dette er den statistiske sannsynligheten. Det er selvsagt mulig at akkurat dette kullet blir et kull med bare tisper. Men sannsynligheten er altså stor for at det blir født minst en hanne.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...