Jump to content
Hundesonen.no

Hunden min har forkalkninger i halsen og forstørrer lever


Recommended Posts

Hunden min gomi er 8 år gammel og har fått forkalkning i nakken . Og han har litt forstørret lever .Vi var hos dyrlegen og han ble satt på smertestillende og skulle gå på det  i 21 dager . Etter 11 dager så begynte han og få problemer med og reise seg opp med bakparten og har fortsatt smerter . Smertestillende hjelper ikke . Dyrlegen ble overrasket over at smertestillende ikke virker .Vi dro da tilbake til dyrlegen og begynte med kortison tab . Han vil ikke lenger gå tur . Bare fortet seg og gjøre fra seg . Han har bestandig elsket og være ute på tur . Men ikke nå lenger . Han er ikke glad lenger i det hele tatt . Han har bestandig vært en hund som har snakka veldig g vært veldig glad når enkelte kommer hjem . Nå kommer han såvidt bort for og si hei. Han gjemmer seg bak stoler og  sånt . Ligger ikke sammen  med oss lenger. Her om dagen så lekte han litt ute . Og når vi da kom hjem igjen , så klarte han ikke stå på Høyre bakben heller . Han drikker unormalt mye og peser veldig innimellom og ser på meg med øyer som sier at jeg har det vondt mamma . Han ligger nesten bare stille inne .Jeg vurderer og avlive gullet mitt . For han er overhode ikke seg selv lenger . Han vikrer også deprimert. Har ikke lyst til utsette han for en masse prøving frem og tilbake . Men jeg er så usikker på om jeg har prøvd nok. Jeg vil ikke at han skal behøve leve med smerter for at jeg skal prøve ut altmulig. Jeg spurte dyrlegen hva ho hadde gjort om det var hennes hund . Og ho sa at så lenge han ikke er glad lenger og ikke klarer og gjøre det ham liker og er glad i så hadde ho avlivet ham . Er det noen som har noen gode råd ? 

Link to post
Share on other sites

Uff, det er trist og vanskelig når hundene blir gamle og syke. Men har dyrlegen gjort noen undersøkelser utover å sette hunden på smertestillende? Jeg vet ikke hvordan cartophen innvirker på leveren, men har dere vurdert/prøvd det?

Jeg ville tatt røntgen og snakket med en hundefysio/kiropraktor og høre om det er noe de kan gjøre med nakken. Og så tatt avgjørelsen på om behandlingen er tilstrekkelig/verdt det.

Lykke til!

Link to post
Share on other sites

I tillegg til Cartophen har det kommet noe nytt til hund nå nylig. Husker ikke navnet nå, men veterinæren vet det sikkert.

Ville også anbefalt hundefysioterapaut/Kiropraktor. 

Link to post
Share on other sites

Galliprant, kanskje @Busann? De har litt ulik effekt, tror Galliprant er snillere mot magen, men ikke helt samme effekt. Rimadyl er sikkert det som prøves nå? Eller Metacam?

Link to post
Share on other sites
1 time siden, Busann skrev:

I tillegg til Cartophen har det kommet noe nytt til hund nå nylig. Husker ikke navnet nå, men veterinæren vet det sikkert.

Ville også anbefalt hundefysioterapaut/Kiropraktor. 

Librela? Vet gamlefar hjemme fikk det som forslag istedenfor :)

Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Nathalie_ said:

Librela? Vet gamlefar hjemme fikk det som forslag istedenfor :)

Tror det var det det het. Ble bare nevnt i forbifarten når jeg var hos veterinæren sist, siden hunden det kunne vært aktuelt for døde før det ble godkjent. 
 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg tror både Maren og produksjon har blitt flinkere, rett og slett. Både å lage tv og presentere problemene og løsningene. Hun er jo blant annet veldig tydelig på at noen av problemene kanskje ikke lar seg løse (litt for tydelig, jeg tror og håper hun er mer optimistisk enn hun legger det fram for TV). Det er ting jeg kunne pirket på og kritisert hvis jeg virkelig ville, men jeg synes de fleste løsningene er ganske gode. Og som vanlig mer trening av folk enn dyr.
  • Du sier hunden din er fryktaggressiv. Er den det? Hvor mye tåler han? Jeg er vant til å gå tur med to bråkebøtter. En fryktaggressiv, og en som bare vil sjekke ut/hilse på, eventuelt støtter/beskytter minsten. Etter mye jobbing er minsten forholdsvis trygg, selv om han kan bråke så tåler han et trøkk nå i godt voksen alder. Jeg har to strategier, litt avhengig av situasjon, når vi ikke kan unngå møter/hilsing. 1. slippe fram ridgebacken, som sjelden bråker, men skjermer gårdshunden fra andre hunder. De fleste respekterer det og det blir ihvertfall ikke bråk. En neve godbiter på bakken/motsatt grøft til gårdshunden hvis jeg er trygg på at den andre hunden ikke kommer dit. 2. slipper begge. Men jeg er trygg nok på at det ikke blir noe mer enn kjefting fra dem, og at minsten faktisk tåler det/rister det av seg etterpå. Jeg holder avstand for å ikke trigge noe. Er det trygt nok ift. omgivelser og bilvei slipper jeg bare båndene og går videre, hundene kommer når de er ferdige med diskusjonen. Kan du slippe en eller to av de andre, og la det stå til? Jeg ville jo svart på eposten at det ville være tryggere for dere om folk tok litt hensyn, men spørs hvor mye det hjelper...  
  • Jeg syns ikke Maren har fått så mye "pepper" denne gangen. Kanskje disse hundene er enklere enn de i forrige sesong? Tør de ikke ta de vanskeligste hundene/problemene, men heller velger dem det er håp for? Nå er jo dette et underholdningsprogram så det er kanskje like greit  Ler riktignok av de som på FB gir inntrykk av at de selv er så mye flinkere enn Maren. Det er jo bare å si "nei" til hunden, så blir det slutt på alle problemer. Det gjør i hvert fall de, og det virker alltid 
  • Møter jeg slike folk som absolutt ikke har forståelse for hvor vanskelig passeringer kan være for enkelte hunder, så snur jeg og går vekk fra de. Eller jeg krysser veien og går lengst mulig vekke fra de, eller jeg prøver å unngå å gå der de går/til de tidene de går tur. Jeg syns ikke det er så vanskelig å unngå gitte enkeltpersoner (med hund), verre er det med de du ikke vet at de plutselig slipper hunden opp mot min hund. Overraskelsene er jo vanskeligere å forutse. Avstand er jo det eneste som virker for hunder som ikke liker passeringer
  • Hos Agria er det en del som klausuleres bort dersom hunden ikke er forsikret fra før fylte 4 mnd. I tillegg vil det vel være reservasjon mot enhver sykdom hunden allerede har hatt, samt eventuelle raserelaterte sykdommer. Så det er jo noe du kan se på i vilkårene hos de ulike selskapene. Jeg ville kanskje vurdert å heller sette opp en egen sparekonto til hunden. Har man økonomi til å bare ta utgiftene som de kommer vil det nesten alltid lønne seg i lengden, i hvert fall hvis man har en relativt frisk rase.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...