Gå til innhold
Hundesonen.no

Fanconi og tørket kylling fra Asia


Stjerneskinn
 Share

Recommended Posts

I dette tilfellet er nyreskader forårsaket av tørket kylling fra merket Planet Pet Society, men Fanconi er satt i sammenheng med all tørket kylling/and fra Asia generelt (husk produksjonsland betyr ikke at råvarene er derfra).

Vi ser stadig flere hunder som har blitt syke eller dødd på div forum nå av Fanconi. 

Det sikreste er å kjøpe tygg fra Nordiske merker som man vet bruker råvarer herfra, f.eks Provit, Dalsgård og Rauh. (Kom gjerne med flere eks.)

https://www.facebook.com/614520036/posts/10165541770110037/?d=n

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skikkelig skummelt! Jeg har jo fått med meg dette med fanconi fra tidligere, men her har jeg ikke gjort jobben min og dobbeltsjekket, men heller stolt på musti. Helidgvis er ikke frøkna mi så glad i sånne med tørket and/kylling så hun har ikke fått særlig av det. Kommer jo derimot i hauer og lass i flink bisk eskene bl.a. (Bestiller innimellom når de har sånn, betal kun frakt tilbud)

Men det er kun fugl som er skummelt mtp fanconi? Lam og storfe etc er trygt? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Rocket Det er bare kylling/and som er satt i direkte sammenheng med Fanconi meg bekjent, men dette forskes jo på for fullt nå. Jeg ville personlig unngått råvarer fra Asia generelt. 

@patricia Nei, de har kun tilbakekalt det ene merket som akkurat denne hunden hadde spist per nå, de selger nok fortsatt produkter med kylling/and fra Asia som alle andre. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...