Jump to content
Hundesonen.no

Betaler tusenvis av kroner for huskattunger


Recommended Posts

11 hours ago, Stjerneskinn said:

Tragisk at kattungene (og kattene) fra omplasseringsstedene ikke går først, mye billigere også (betaler vel ca 1k for ferdig kastrert katt/kattunge)...

Mener jeg leste et sted at omplasseringsstedene også har fått mye henvendelser den siste tiden, uten at jeg husker hvor. Men nå er vel de litt strengere på hvem som får kjøpe katter kanskje? Foreslo forsåvidt FOD til ei i nabolaget som ønsket kattunge, men de ville ha kattunge NÅ og FOD sine prosesser tok "så lang tid"... Så det er mulig det er grunnen til at folk velger Finn og betaler flere tusen?

Vi adopterte to katter på 6mnd fra FOD i høst, ferdig kastrert og chippet, betalte 1500 pr katt. Hentet de vel hjem ca tre uker etter vi kontaktet FOD, synes ikke det var så gale jeg. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
1 time siden, bie skrev:

Mener jeg leste et sted at omplasseringsstedene også har fått mye henvendelser den siste tiden, uten at jeg husker hvor. Men nå er vel de litt strengere på hvem som får kjøpe katter kanskje? Foreslo forsåvidt FOD til ei i nabolaget som ønsket kattunge, men de ville ha kattunge NÅ og FOD sine prosesser tok "så lang tid"... Så det er mulig det er grunnen til at folk velger Finn og betaler flere tusen?

Vi adopterte to katter på 6mnd fra FOD i høst, ferdig kastrert og chippet, betalte 1500 pr katt. Hentet de vel hjem ca tre uker etter vi kontaktet FOD, synes ikke det var så gale jeg. 

TRE UKERS ventetid!! Er du på styr! Hvis noen kom på i går  at de bare må ha kattunge/valp vil de ha den senest i dag!  Jeg tenker at akkurat her ligger nøkkelen til ‘suksessen’ blant smuglerhunder/ hvalpe/kattungefabrikker.  Skal de vente i tre uker kan de ha ombestemt seg flere ganger allerede eller funnet noe helt annet de bare MÅ ha...

I ‘gamle dager’ kontaktet man oppdrettere og satte seg på liste eventuelt var heldig HVIS oppdretter tilfeldigvis hadde ledig leveringsklarhvalp/kattunge for øyeblikket. I de fleste tilfeller måtte man påregne minimum måneders ventetid, kanskje mer. Dette luket nok ut endel av de useriøse som kjøpte hund/katt etter innfallsmetoden, uten tanke på at dette var et levende dyr som hadde en forventet levetid på 12-15 år. 
 

Seriøse oppdretter har ikke hyller fulle av hvalper og kattunger i diverse farger til enhver tid, klare til å bli hentet av hvemsomhelst som er villige til å betale. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg er foreløpig kjempeimponert over hva som bor i min korthårscollie.  Ikke på BC nivå, men hun lærer kjapt og trenger ikke mange repetisjonene før hun skjønner ting. Og når hun har lært det så sitter det. Om du har lyst å kikke litt på rasen og se dem i bruk i lydighet hvertfall så anbefaler jeg "teamwizards_smoothcollie" på instagram.  Ang AG så kan jeg ikke svare på det, vi kommer nok til å prøve oss litt når hun er gammel nok og korona tillater det for hun elsker når ting går fort! Jeg ser dog for meg at hun ikke kan stille opp mot farten på en BC b.la.  Frøkna mi kommer forøvrig fra @Perfect Image sitt oppdrett.  Støtter opp om forslaget om sheltie forøvrig! De er kjappe små saker som ofte hevder seg i AG såvidt jeg har fått med meg.
  • Jeg har erfaring med delt hund, eller pass over lengere tid. Har vært null problem 😊
  • Har ikke snøring på puddel, så kan ikke gi noe sikkert svar. Vil tro det handler om at det står i rasestandarden at de ikke skal være flerfarget, dermed blir det ansett som en "kosmetisk" (les: utstillings) feil. Prinsippet eksteriør-bedømmelse gir mening, både for å sikre en viss typelikhet og for å sørge for at rasen beholder viktige eksteriøre trekk. Derimot blir det et problem når man kun ser på en hunds premiering på utstilling, og slutter å bry seg om hva den har prestert på prøver. Ikke for det, mange brukslinjer er avlet i andre retning for å prestere best mulig og ligner ikke på den opprinnelige versjonen av rasen heller.
  • Jeg vet om to tilfeller om delte hunder. Og det gikk ikke så bra, av forskjellige grunner: En velvoksen tispe ble skilsmisse-hund, hvor de to eierene byttet på å ha hunden i en mnd av gangen. Den ene parten gav hunden masse menneskemat. Gikk tur i flexi-line, slik at hunden vimset omkring. Så fikk den andre hunden til seg, og da var det å sette i gang med slankekur, og lære hunden å gå fint i bånd, og få på plass hverdagslydighet igjen. Måneden etter var det fetekur, og igjen la hunden vimse omkring. Hunden taklet det ganske bra. Men det gikk jo heller dårlig med samarbeidet med de to menneskene. Så den ene gav fra seg hunden, slik at hunden fikk kun ett hjem. En annen hund ble omplassert og avtalen var at gamle-eier skulle få låne hunden av og til. Da hunden ble omplassert ble den dypt deprimert etter omplasseringen, og de nye eierne måtte aktivisere hunden mye for å få depresjonen på avstand. Det tok lang tid, men så fant den roen og koste seg mye i sitt nye hjem. Etter ett halvt år fikk første-eier treffe hunden igjen, og hadde den hjemme hos seg i 2 uker. Hunden ble så glad for å komme hjem igjen, så da den etter 2 uker ble levert tilbake til de nye-eierene, ble den deprimert igjen. Heldigvis ble begge parter enig at dette kunne de ikke la hunden gå gjennom flere ganger. Så første-eier så aldri hunden sin igjen. Og den ble gammel i det nye hjemmet sitt. Hvor han koste seg. Han klarte bare ikke byttingen. Jeg tenker det har mye å si på hunden, hvor knyttet den blir til sin eier. De er jo veldig forskjellige.  
  • Vår hund ble veldig stresset av at ene eieren måtte ukependle i en seks måneders tid da valpen var 4 måneder.  Da hun endelig roet seg med det flytta samboeren hjem igjen og det utløste igjen en ny stressperiode som varte ca 3 uker.  Jeg ville ikke gjort det igjen (vi hadde ikke noe valg dessverre).
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...