Jump to content
Hundesonen.no

Beroligende midler til hund


Recommended Posts

Jeg kom over følgende produkt; 

Aptus Relax tyggebiter

men jeg finner ikke noe informasjon på nettet om hva folk synes om dette produktet.

Vår hund setter lite pris på klipping av pels og klør, noe som må til for hundens beste. Han er heller ikke begeistret for høye lyder ute (fest hos naboen, nyttårssaften++).

Har disse produktene noen effekt? Har de noen bivirkninger?

Ps. Jeg er ikke ute etter råd om alternative løsninger på problemet (det finner jeg masse informasjon og tråder om), men konkrete erfaringer med dette eller lignende produkter.

 

Link to post
Share on other sites

Det er ingenting i dem som umiddelbart sier meg at det skal være beroligende. Men jeg ser de selges både av dyreklinikker og dyrebutikker, og jeg tenker at det er ikke noe farlig å prøve det. Innholdet virker naturlig nok til at jeg ikke ville vært veldig redd for bivirkninger, men det kan du jo eventuelt spørre en veterinær om. Verdt et forsøk?

Når det er sagt så tror jeg ikke dette er et veldig nyttig middel hvis hunden faktisk er redd. Hvis hunden bare "setter lite pris på/ikke er begeistret for" og bare er uomfortabel så kanskje, om hunden kjemper i mot og er redd så ville jeg ihvertfall på nyttårsaften o.l. snakket med dyrlegen om sterkere beroligende (vi brukte Xanor før vår ble døv).

Link to post
Share on other sites

A.Relax går innenfor samme kategori som Anxitane, Adaptil, Feliway mm, og regnes som tilskudd og ikke legemidler. Og det er vel 50/50 om du opplever en virkning. I A.Relax som i Anxitane er det tryptofan og teanin som skal være virkemidlene. Ufarlige stoffer som bare er veldig dyre tabletter om du ikke får en merkbar virkning. Har forsøkt både A.Relax og Anxitane her, fordi jeg har fått det som prøver, men kan ikke se at det har en reell effekt på mine. Lykke til med testing😊

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...