Jump to content
Hundesonen.no

Valp og spisetid


Recommended Posts

Vi har fått en liten golden retriever-valp hjem og driver og blir kjent med tassen nå. Vi følger fôr-planen til oppdretter med fire måltider om dagen, samtidig som vi følger råd med å ta valpen ut for å tisse etter hvert måltid. Problemet er at hun spiser så lite ved første servering. Jeg lurer på om hun er ferdig og tar henne ut. Når hun kommer inn igjen vil hun spise mer, og jeg tar henne ut igjen. Sånn kan vi holde på kanskje tre ganger. Jeg har hørt at man ikke ta maten bort slik at de ikke går og småspiser, samtidig som jeg har lest at man ikke skal ta maten fra dem pga. fare for ressursforsvar! Det er jo typisk at når jeg løfter matskålen bort så vil hun ha den tilbake. Hva sier dere: skal alt spises i en omgang, og når hun forlater matskålen er spisemuligheten over?

Link to post
Share on other sites

Jeg ville gitt henne mat, latt henne spise så lenge hun vil, og tatt vekk skåla når hun går bort, og da tatt henne ut, og ikke gitt mat før neste måltid ? Jeg gir 3 måltider om dagen 

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Du har sikkert funnet ut av dette nå, men jeg svarer likevel.

Valpen min er sånn også. Han spiser litt , så går han bort, går tilbake, må på do utendørs, og går tilbake etter det for å spise litt mer. 

La maten stå i 20 min, uansett hva hun gjør. Er den ikke oppspist da, så får hun være uten til neste måltid.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Sele som passer noen måneder med valp kommer du nok ikke til å finne, de første månedene er de i enorm vekst.  Jeg bruker kjøpe Dogman sine H-seler, gjerne på Coop Obs, for valper frem til de begynner å bli ferdig utvokst. Har holdt med to forskjellige størrelser til mine BC. De kan stilles i både hals, bryst, øvre og nedre stolpe. Ergo god justeringsmulighet og noe å vokse inn i. De er dog ikke polstret, som noen foretrekker.  Om du er helt ukjent med seler, så slenger jeg meg på anbefaling om å oppsøke kompetent utstyrsbutikk. Der finnes også informasjon fra en rekke produsenter på nett hvordan sele burde tilpasses Når hundene her er voksne og finner ut at å trekke er gøy, så får de nye, ordentlige seler som passer dem godt. Glad i Zero DC Short til tur, samt får de nome-/kombisele som sitter som støpt på dem til ski, spark, sykkel osv. 
  • Jeg har en spaniel, som i likhet med din labrador er laget for å bruke munnen. Han beit også enormt mye som valp, og bruker fortsatt munnen en del. Feks når jeg kommer hjem vil han gjerne «bite» meg i hendene, eller rettere sagt i våres tilfelle: holde noe. Så han har jeg lært å hente leke når jeg kommer hjem, eller besøk kommer😊 Kanskje dere kan prøve det? Alltid ha en leke tilgjengelig, lære hun å plukke de selv i situasjoner hun egentlig vil bite? Og ellers som nevnt, ta kontakt med atferdskonsulent og retrieverklubben!
  • Vi har superinnkalling (dvs hunden snur og kommer, skal ikke ofre en tanke på andre ting enn det) på fløyte. Gir da en liten boks med leverpostei, de du får i multipack. Har også en superinnkalling på stemme, sier «HIT», samme belønning da. Evt leke med draleke etterpå også😊 Jeg roper også både «kom» og navnene deres hvis jeg vil ha oppmerksomheten deres, men superinnkallingen(e) bruker jeg hvis det er absolutt nødvendig at de kommer med en gang. 
  • Leverpostei, ost på tube. kjøttboller. 
  • Her funker pølse bra til alt 😄 pølse eller ball med tråd i som vi leker drakamp med. er nok veldig stor forskjell fra hund til hund hva som fungerer. Men jeg pleier å feks droppe frokosten før en treningsøkt på dagen, for å få høyere motivasjon på mat. Men jeg tror det handler mer om helheten på treninga dere har sammen, kvaliteten og relasjon/samarbeid mellom hund og fører, enn akkurat hva slags type belønning man bruker 😊
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...