Jump to content
Hundesonen.no

Tisper som sloss.


Recommended Posts

Hei, har et stort problem i huset her med 2 tisper på 6kg. 
Har ei 5 årig tispe som angriper ei tispe på 3 år gjennomsnittlig 2-3 ganger i uka. Dette har henne eldste gjort siden yngstejenta ble "voksen". Noen ganger kan det gå uker imellom angripene, andre ganger 1-3 iløpet av 1 dag. Aner ikke hva jeg skal gjøre, føler jeg har prøvd alt.

Dette har gjort den yngste usikker, redd og skvetten. 

Hun yngste går ofte bort til den eldste, virker som hun tester grensene. 

Heldigvis ikke blitt store bittsår og skader. 

Vurdert omplassering, men vet ikke om jeg klarer det. 

Tar imot all råd... 

Link to post
Share on other sites

Du har to hunder som har sloss flere ganger i uka i et år uten å gjøre noe med det? Stakkars hunder! Du sier du har prøvd "alt", hva vil det si?

Du må jo sørge for at de ikke får muligheten. Det vil si å holde de adskilt til enhver tid når du ikke har øynene på dem. Og da må du følge med hele tiden slik at de ikke gjør noe som utløser konflikten. Sørg for at de har hver sine liggesteder, og mat langt unna hverandre, og ingen leker eller andre ting som kan utløse ressursforsvar.

Når det er sagt så regner jeg ikke med at dette vil løse seg på noen enkel måte, særlig når det har gått så langt. Det er sjelden to voksne tisper som ikke går overens blir gode venner, så om du ikke vil ha et hundehold der de må holdes adskilt til enhver tid så bør du vurdere omplassering.

Edited by simira
 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Er eldste sjekket for sykdom eller vondter hos veterinær? Dette kan ligge bak slik adferd, særlig om det oppstår litt plutselig.

Hvilke situasjoner er det eldste hisser seg opp i? Virker det som om hun forsvarer ressurser som områder, møbler, leker, matskåler, noe yngste gjør som provoserer henne eller er det mer tilfeldig?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Ringer det på døra, kan hun angripe. 

De har hver sin liggeplass, kommer hun yngste for nærme, kan hun angripe. 

Når vi går turer og treffer på andre hunder, kan hun angripe. 

Mat, leker og møbler går bra. 

Jeg sier ikke at jeg har prøvd alt, men føler det. Delt huset, trent de hver for seg, og sammen. Holdt dem mye adskilt, men dessverre ikke alltid lett å opprettholde da 2 barn glemmer for 1 port eller gjerde. 

Hatt hun eldste hos veterinær, hun er frisk som en fisk. 

Eneste som gjenstår føler jeg er å få än adferdspesialist hjem, så hun kan se. 

Selvom dette er pågått 1 år, så betyr ikke at angrepene er hele tiden, kan gå flere uke imellom. 

Link to post
Share on other sites

Skill av så den yngste ikke kan komme for nærme liggeplassen til den eldre.

Dette kan ikke trenes på mye hver for seg, siden det åpenbart er et problem mellom hundene. Når dere treffer andre hunder på tur er de vel ikke større enn at du greier å holde dem adskilt? Jeg greier det fint med mine på 8 og 38 kg...

Hvis det ikke lar seg gjøre å holde de adskilt så synes jeg du burde vurdere omplassering, det er urettferdig mot begge å ha det slik i hverdagen.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Litt vanskelig å holde de adskilt på tur, for hun yngste angriper tilbake. Fikk noen tips av ei annen ei, som jeg skal prøve, også går ikke det, så må jeg nok vurdere omplassering igjen. 

Link to post
Share on other sites

Du må jo bare holde de fra hverandre i hvert sitt bånd med armene ut fra kroppen. Og selvfølgelig følge med så du er forberedt når det kommer hunder. Eventuelt bare løfte opp den ene.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Dette hørtes innmari slitsomt ut for dere alle sammen!

Jeg ville nok dessverre også ha tenkt omplassering - selv om jeg skjønner at det er innmari tungt. Spørs om det ikke blir vanskelig å fikse dette etter så lang tid. Med en atferdsspesialist el. vil man jo kunne komme et stykke, men dette høres ikke ut som noe jeg hadde orket.

Ville iallefall gått separate turer når jeg kunne, så de begge fikk kost seg, og sørget for at eldste fikk være i fred både inne og ute.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg tror at ‘behovet’ for miljøtrening og sosialiering i stor grad avhengerav hvordan hunden er ‘skrudd i hop’ fra fødselen av. Mao; en mentalt god hund behøver ikke utsettes for alt mellom himmel og jord, før den har felt hvalpetennene, for å bli et fungerende individ .Nå kommer det selvsagt an på hva man mener med fungerende. Personlig anser jeg at hunder ikke har noe som helst å gjøre på 17.mai, russefeiringer og lignende arrangementer eller omgåes fulle folk, med mindre det er en politihund. ‘Klovner’ finnes i forskjellige utgaver og siden jeg ikke har noe ønske om å møte slike, uansett opprinnelse, ser jeg ikke noe behov for tilvenning til slike heller.    Jeg tror heller ikke nødvendigvis det er så bra å eksponere hvalper med alt for mye, jeg mistenker at dette kan virke mot sin hensikt.    Jeg hadde en gang et blandingsrasekull som kom til ved tyvparring. Drektigheten ble ikke oppdaget før det var for sent og kullet kunne ikke kommet på en mer upassende tid. Det var ikke tid  eller mulighet for noe som helst miljøtrening eller sosialisering ( forutenom med husets hunder) . Da hvalpene ble levert mellom 8 og 10 uker gamle, hadde de altså null miljøtrening.    Disse hvalpene  vokste opp til å bli noe av det mest trivelige og stødige hunder man kunne ønske seg. Jeg tror ikke det var uvesentlig at de hadde en mor som det egentlig var synd og skam aldri ble brukt i avl ( med vilje) da hun var gjennomstødig og far var heller ikke noe å utsette på. 
  • Vi har to og trives med det. Skulle gjerne hatt tre. Men som Simira er inne på, kommer det veldig an på typen hund hvor mye jobb det er! Vi har to med veldig forskjellige behov og ønsker. Det er ganske slitsomt å gå separate turer og så videre, sånn at begge skal få en tur de blir fornøyde med. Noe blir jo lettere når de er så forskjellige også, eurasieren er ikke interessert i alle de tingene tolleren er interessert i, så det blir ingen konflikter av f.eks. pinnene eller ballene i hagen som tolleren eier. Men på enkelte områder tror jeg de hadde hatt mer glede av hverandre om de var likere. Tolleren vil helst ligge tett inntil, mens eurasieren vil ha avstand.
  • Her er et kjøleelement til burvifte 🙂 Har samme vifte men uten kjøleelement, så vet ikke hvor effektivt det er.
  • Ja, ei vifte vil vel føles kjølig, men den flytter jo bare luft. Eller har dere varianter som kjøler ned luft?  Finnes det en litt mer praktisk variant av burvifter med fryseelement liksom 😅
  • Jeg spiser ikke selv kjøtt av dyrevernmessige årsaker, og av akkurat samme grunn fôrer jeg min hund en kjøttbasert diett. Jeg velger dog å fôre med fôr som kun benytter seg av plussprodukter fra slakt for å ikke bidra til mer og utnyttelse av hele dyrene, VOM i mitt tilfelle, men det gjelder flere merker. Hunder er obligate carnivores, takler man ikke å ha kjæledyr som er ment for å skulle spise hovedsakelig kjøtt og gi de dette, burde man skaffe seg noe annet enkelt og greit (kaniner eller minigriser f.eks). 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...