Jump to content
Hundesonen.no

Tisper som sloss.


Recommended Posts

Hei, har et stort problem i huset her med 2 tisper på 6kg. 
Har ei 5 årig tispe som angriper ei tispe på 3 år gjennomsnittlig 2-3 ganger i uka. Dette har henne eldste gjort siden yngstejenta ble "voksen". Noen ganger kan det gå uker imellom angripene, andre ganger 1-3 iløpet av 1 dag. Aner ikke hva jeg skal gjøre, føler jeg har prøvd alt.

Dette har gjort den yngste usikker, redd og skvetten. 

Hun yngste går ofte bort til den eldste, virker som hun tester grensene. 

Heldigvis ikke blitt store bittsår og skader. 

Vurdert omplassering, men vet ikke om jeg klarer det. 

Tar imot all råd... 

Link to post
Share on other sites

Du har to hunder som har sloss flere ganger i uka i et år uten å gjøre noe med det? Stakkars hunder! Du sier du har prøvd "alt", hva vil det si?

Du må jo sørge for at de ikke får muligheten. Det vil si å holde de adskilt til enhver tid når du ikke har øynene på dem. Og da må du følge med hele tiden slik at de ikke gjør noe som utløser konflikten. Sørg for at de har hver sine liggesteder, og mat langt unna hverandre, og ingen leker eller andre ting som kan utløse ressursforsvar.

Når det er sagt så regner jeg ikke med at dette vil løse seg på noen enkel måte, særlig når det har gått så langt. Det er sjelden to voksne tisper som ikke går overens blir gode venner, så om du ikke vil ha et hundehold der de må holdes adskilt til enhver tid så bør du vurdere omplassering.

Edited by simira
 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Er eldste sjekket for sykdom eller vondter hos veterinær? Dette kan ligge bak slik adferd, særlig om det oppstår litt plutselig.

Hvilke situasjoner er det eldste hisser seg opp i? Virker det som om hun forsvarer ressurser som områder, møbler, leker, matskåler, noe yngste gjør som provoserer henne eller er det mer tilfeldig?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Ringer det på døra, kan hun angripe. 

De har hver sin liggeplass, kommer hun yngste for nærme, kan hun angripe. 

Når vi går turer og treffer på andre hunder, kan hun angripe. 

Mat, leker og møbler går bra. 

Jeg sier ikke at jeg har prøvd alt, men føler det. Delt huset, trent de hver for seg, og sammen. Holdt dem mye adskilt, men dessverre ikke alltid lett å opprettholde da 2 barn glemmer for 1 port eller gjerde. 

Hatt hun eldste hos veterinær, hun er frisk som en fisk. 

Eneste som gjenstår føler jeg er å få än adferdspesialist hjem, så hun kan se. 

Selvom dette er pågått 1 år, så betyr ikke at angrepene er hele tiden, kan gå flere uke imellom. 

Link to post
Share on other sites

Skill av så den yngste ikke kan komme for nærme liggeplassen til den eldre.

Dette kan ikke trenes på mye hver for seg, siden det åpenbart er et problem mellom hundene. Når dere treffer andre hunder på tur er de vel ikke større enn at du greier å holde dem adskilt? Jeg greier det fint med mine på 8 og 38 kg...

Hvis det ikke lar seg gjøre å holde de adskilt så synes jeg du burde vurdere omplassering, det er urettferdig mot begge å ha det slik i hverdagen.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Litt vanskelig å holde de adskilt på tur, for hun yngste angriper tilbake. Fikk noen tips av ei annen ei, som jeg skal prøve, også går ikke det, så må jeg nok vurdere omplassering igjen. 

Link to post
Share on other sites

Du må jo bare holde de fra hverandre i hvert sitt bånd med armene ut fra kroppen. Og selvfølgelig følge med så du er forberedt når det kommer hunder. Eventuelt bare løfte opp den ene.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Dette hørtes innmari slitsomt ut for dere alle sammen!

Jeg ville nok dessverre også ha tenkt omplassering - selv om jeg skjønner at det er innmari tungt. Spørs om det ikke blir vanskelig å fikse dette etter så lang tid. Med en atferdsspesialist el. vil man jo kunne komme et stykke, men dette høres ikke ut som noe jeg hadde orket.

Ville iallefall gått separate turer når jeg kunne, så de begge fikk kost seg, og sørget for at eldste fikk være i fred både inne og ute.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Så klart skal alle hunder får brukt hode og kropp. Ser at bruksfolk kan ha hund de bruker til sport (mitt tilfelle igp) og så har de en liten en ved siden av som får være med på treninger men kanskje mer for gøy enn at det er målbevisst trening Kjekt at det er så mange som svarer selv kunne jeg tenke meg Irsk Ulvehund (liten og søt ) eller en Galgo/pensjonert Greyhound.  Mitt inntrykk er at de trenger mosjon men lite hjernetrim eller repetisjoner 😃 
  • Jeg ville dratt til veterinær, å det etter bare noen dager med halthet. Om så bare for å få smertestillende om det ikke var noe annet galt, men nå tyder det jo på at det er noe feil fremdeles iom at han avlaster det så lenge etterpå. 
  • Hei Vi opplever også det samme som deg at denne hunderasen kan passe for oss. Lurer på hvordan gikk det med dere. Ble det Tibbetansk Terrier på dere? Har du tips til seriøs oppdretter som selger de? Takker på forhånd for svar. Hilsen Hilda
  • Jeg begynner med valpekurs - der er det litt avhengig av type kurs, rett og slett. Hvis man er fersk hundeeier synes jeg man bør melde seg på så tidlig som mulig, det er så mange spørsmål som dukker opp de første ukene! Jeg liker Lundqvists type der de har en teoridag (i stedet for en kort teoritime) på forhånd, gjerne FØR man får valpen, og så starter kurs når det passer. Teoridelen deres er strengt tatt et eget, separat kurs, som man må ha før grunnkurs (som er tilrettelagt hhv. unge valper eller hunder som bare trenger grunnlydighet, da delt opp i passende grupper). Noen valpekurs har stort fokus på øvelser, og da kan det være greit å vente til valpen faktisk er i stand til å fokusere litt, men etter min mening bør et godt valpekurs være fokusert på de utfordringene man kan møte med valpen i starten og hva man kan/bør gjøre for å legge et godt grunnlag. Litt som valpeskolen på tv, egentlig. Og ja, jeg mener man kan trygt sosialisere en valp før fullvaksine, så lenge det er kjente hunder som du VET er vaksinerte OG friske.
  • Det er bare en ting å gjøre og det er å ta turen til en veterinær. De vil sikkert heller ikke gjette på hva som plager hunden din (akkurat som vi andre på forumet heller ikke vil/kan gjøre), men de kan sjekke foten hans ordentlig. Så får hunden din forhåpentligvis den hjelpen den trenger.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...