Gå til innhold
Hundesonen.no

Rasehunder påvirker helsa, ikke blandinger


Poter
 Share

Recommended Posts

Synes denne var interessant! Det er ikke det å ha hund som påvirker helsa eller overlevelse, men hvilken rase. Blandingshunder utgjør visst ingen forskjell!

https://www.psychologytoday.com/us/blog/animals-and-us/201910/do-purebreds-not-mutts-reduce-dog-owner-death-rates

Hva tenker dere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Interessant, men ikke overraskende. Jeg tror mange som skaffer seg en renraset hund (minus selsakpsraser, som også ekskluderes i artikkelen) har ambisjoner med hundeholdet innen en eller flere hunderelaterte aktiviteter. Jeg vil si dette er en ganske annen type menneske enn de som skaffer seg en vilkårlig blandingshund  og dermed ikke er så opptatt av f.eks. egenskaper. Og at disse forskjellige mennesketypene gjenspeiles i flere aspekter ved livsstilen, som igjen kan påvirke helsa synes ikke jeg er så rart, egentlig.

Endret av Wilhelmina
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mest clickbait, tror jeg. For det første så man heller ingen helseeffekt hos eiere av miniatyrraser/selskapshunder, det var ingen oversikt over størrelse/aktivitetsnivå hos blandingshundene (det kan hende at hvis man hadde delt blandingshundene i grupper etter aktivitetsnivå eller størrelse, så hadde man sett samme mønster som hos de renrasede), og, kanskje vel så viktig, en renraset hund er ofte dyrere enn en vilkårlig blandingshund (som ikke markedsføres som designhund), altså kan det også ha sammenheng med sosioøkonomisk bakgrunn. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...