Jump to content
Hundesonen.no

Stille To hunderaser på samme utstilling


Recommended Posts

Hvordan er det når det er en handler som skal stille to forskjellige hunderaser på utstilling? Er det vanskelig? Det er umulig å vite programmet på forhånd sånn at jeg ikke vet hvilke raser som stiller klokka 09.00 og hvilke raser som stiller klokka 10.00. Da hadde det vært mye lettere. Litt dumt om begge rasene er klokka 09.00. Hva gjør man da om man kun er en handler?

Noen som har stilt ut sånn?

Eller er det egentlig best å bare glemme det hele å heller melde bare på en hunderase per dag? Om det blir for mye stress og mas og slit. Selv om jeg vil stille begge hunderasene. Hva gjør dere? 

Link to post
Share on other sites

Jeg har stilt to raser flere ganger. Jeg har vært heldig, og rasene har blitt dømt i samme ring eller en ring i nærheten, så det hsr gått bra. Det har vært travelt mellom rasene et par ganger. 

Nå til helga skal jeg stille en i hver av de to rasene. Begge har oppmøte kl 11, og de er ikke så langt fra hverandre i hvilke nr hunden er i ringen totalt sett. Jeg har alliert meg med en venninne som kan gå med den ene i tilfelle det kolliderer helt, men håper å få rekt begge selv. 

Jeg melder på i begge raser om jeg tror mine hunder kan ha noe å hente, så håper jeg at det går greit ?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Når jeg melder på begge rasene mine så sender jeg ofte en forespørsel til utst.arrangøren og ber de være så snille og legge møtetidene slik at jeg kan få stilt begge. Forbausende nok så er NKK, DKK og SKK flinkere på å få dette til enn de mindre utstillingene... Det har jo selvsagt  "kræsjet" noen ganger men da har jeg fått tak i en annen handler til en av dem.

?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Er det stor sannsynlighet at det kræsjer?

På 8/2/2019 at 11:47 PM, SusanneL skrev:

Når jeg melder på begge rasene mine så sender jeg ofte en forespørsel til utst.arrangøren og ber de være så snille og legge møtetidene slik at jeg kan få stilt begge. Forbausende nok så er NKK, DKK og SKK flinkere på å få dette til enn de mindre utstillingene... Det har jo selvsagt  "kræsjet" noen ganger men da har jeg fått tak i en annen handler til en av dem.

?

 

Link to post
Share on other sites

Som regel gjør det merkelig nok ikke det, men så har jeg jo fått hjelp av de som setter opp tidsskjemaet mange ganger også, da. Særlig nå det siste 10-året hvor begge rasene mine til og med begynner på en B (enklest for de som setter opp møtetiden å gjøre det alfabetisk, da det er det datasystemet foreslår).

Men joda, det har også skjedd endel ganger at man har fått noen andre til å stille den ene hunden (alltid en av boston terrierne, da de ikke krever sælig annet enn en hyggelig person og noen godbiter - lol). Og det er ikke så sjelden at man må gjøre seg ferdig med den ene rasen for så å bare "løpe" bort til neste ring og stille en av de andre. Så jeg foretrekker absolutt at de stiller på forskjellige dager, ja. Det sosiale lider jo av det også - et av "rasefolket" får man jo sjeldent snakke med, da man oftest har sin "base" (andre hunder, bur, etc) stående ved den andre rasen/ringen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Noen driver med treningsslipp, der målet ikke nødvendigvis er å skyte noe men å gi hunden erfaring. Det er ikke noe sånt du tenker på? Slik trening har et formål, og blir noe annet enn å bare slippe dem for moro skyld. Å la hunder jage dyr uten noe videre mål og mening enn å høre hunden jage høres sært ut. For ikke å nevne at det vitner om lite respekt for viltet. Dersom du skal ha ansvar for hunden under drevet, må du nok være mer engasjert i hva hunden driver med enn å kun drikke kaffe mens du hører på losen.  Du bør ha hundepeiler på den, og følge med på den, slik at du vet hvor den er til en hver tid (de loser jo ikke hele tiden). Avhengig av hva slags sted du skal slippe selvfølgelig, men en hund kan raskt sette nesa mot traffikerte veier, gårdstun, ut av jakterrenget (der den ikke har lov å jage) eller mot andre ting i terrenget som kan være skadelig. Du må ha en viss oversikt over hva den jager, da den ikke nødvendigvis bare vil jage hare. En løs på drevet halsende hund med boghøyde over 41cm (som gjelder dunker) har ikke lov til å jage rådyr og hjort og hunden kan skade seg om den møter andre former for feil type vilt, så dette er ting du må følge med på. Ser du tegn på at hunden gjør noe den ikke burde, må du få kalt den inn eller ta beina fatt og få avskjært den. Det er selvfølgelig en del som ikke bryr seg om slike ting som jeg nevner her, men jeg mener det er veldig viktig om man ønsker å være en ansvarlig hundeeier og har respekt for lover, regler og viltet.
  • Det er vel en rimelig sjelden rase med få oppdrettere, så jeg tror du er rimelig sent ute om du ønsker deg valp i år. Jeg tipper NJFF er veien å gå, siden det er jakthunder og neppe selges til folk som ikke driver med jakt. Hva er det du ikke blir klok på med Hamiltonringen? De har en fin oversikt på kull? https://hamiltonringen.wordpress.com/avlsradet/2019-2020/  
  • På utkikk etter Hamiltonvalp. Kan være både norsk og svensk oppdrett.  Noen som vet om? Har sett litt på hamiltonringen, men blir ikke noe klokere. På forhånd takk:)  
  • Vel, de er ikke like (dvs han er veldig lik broren og ene søstra si) for det er jo blandinger. Så noen har mer lundehundpreg og noen har mer buhundpreg. Men her er min i hvert fall 😊 Han med hvitt i ansiktet er også prosjekthund, sønn av min Banzai (så han har bu/lunde-far og lunde mor. Banzai har buhundmor og lundehundfar). Veldig lik lundehund i personlighet  
  • Hvordan ser disse hundene ut? Jeg fant ingen når jeg googlet blundehund. Min drømmeblanding tror jeg må være gemyttet og "typen" til springer spaniel og størrelsen til dansk svensk gårdshund, og en pels med lengde midt i mellom.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...