Gå til innhold
Hundesonen.no

Tomine

Medlemmer
  • Innholdsteller

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Tomine

  1. Hvilken størrelse bør jeg ha på ett trimmebord til en hund på ca. 10-13 kilo?
  2. Det står mellom å melde på en valp eller en voksen i champion. Hva er lurest? Er usikker på hvem jeg bør velge når det er dogs4all. Lyst å melde på begge men synes dogs4all er ekstra dyrt. Stiller ut bare for gøy og ikke for avl. Om det har noe å si. Jeg skal uansett være der på fredag og på søndag. Jeg melder på fordi da kommer jeg gratis inn. Så da blir det ikke så dyrt om jeg kun melder på en hund kontra to hunder. Hadde jeg da hatt med meg en til i inngangen så hadde det vært annerledes. Men samtidig så blir ikke valp registrert noe sted og betyr ikke noe senere. Men med voksen så kommer det på dogweb.
  3. Det er dette jeg også er enig i og er redd for.
  4. Er det lurt å skaffe meg utstillingstelt? Men jeg synes det alltid er så fullt opp av utstillingstelt på alle utstillinger. Hvordan får jeg da plass? Har sett litt på pop up utstillingstelt med bunn. Det er litt mindre enn de store. Hvordan er dette teltet? Har du utstillingstelt? Bruker du det hver gang på utstilling når det er ute? Hvordan telt har du?
  5. Kan man feks. ha matposer fra matbutikken oppi der?
  6. Kan man ha litt tunge ting oppi skiboksen? Er redd det skal bråke eller at skiboksen går opp. Jeg har skiboks på taket nå men bruker den veldig sjelden annet enn til ski. Da jeg er redd det skal skrangle eller slenges frem og tilbake. Hva om det skjer en ulykke? Eller er det bare jeg som krisemaksimerer helt? Det er nok det antar jeg men spør alikevell.
  7. Er det stor sannsynlighet at det kræsjer?
  8. Hvordan er det når det er en handler som skal stille to forskjellige hunderaser på utstilling? Er det vanskelig? Det er umulig å vite programmet på forhånd sånn at jeg ikke vet hvilke raser som stiller klokka 09.00 og hvilke raser som stiller klokka 10.00. Da hadde det vært mye lettere. Litt dumt om begge rasene er klokka 09.00. Hva gjør man da om man kun er en handler? Noen som har stilt ut sånn? Eller er det egentlig best å bare glemme det hele å heller melde bare på en hunderase per dag? Om det blir for mye stress og mas og slit. Selv om jeg vil stille begge hunderasene. Hva gjør dere?
  9. Dere som ble samboere eller flyttet sammen med en eller flere hunder på kjøpet. Hvordan var det å få den hunderasen som du ikke var med på å planlegge eller bestemme? Var den hunderasen sånn som du trodde på forhånd? Hvilken hunderase?
  10. Oki. Så det er kun der det står stor cert der jeg melder på som de kan få det? Så kun storcert på fredagen og ingen lørdag og søndag i BØ i februar? Og ingen storcert i utstillinga for NKk i Sandefjord i begynnelsen av juni? Har jeg skjønt det riktig? Eller er jeg helt på bærtur?
  11. Jeg ser at på NKK sin utstilling i Bø så er det kun storcert på fredagen? Kan man da ikke få storcertet på lørdag og søndag da?
  12. Ja det var veldig forvirrende ja. Hehe.
  13. Hvorfor kan man ikke få storcert på de nordiske utstillingene? Hva er en nordisk utstilling iforhold til de andre?
  14. Hunden min har to små cert. Hvis jeg i fremtiden da får ett nytt lite cert må jeg da gi den til nestemann? Hunden mangler storcert. Får man storcert på alle NKk sine utstillinger? På oversikten over alle utstillingene på Nkk sine sider står det kun storcert på noen som arrangeres av Nkk mens på andre står det ikke storcert på. Så da må jeg kun melde på de utstillingene det står storcert på da?
  15. Jeg har trent dette med vill etter katter i 5 år siden hun er 5 år men det ble bare værre og værre med tiden siden hun husker hvor de er hver gang. Hun blir bare mer og mer gira. Den andre hunden på 4 år er litt mindre gira enn den eldste men vill nok. Gått tur med dem alene også men like vill etter katter uansett. Veldig slitsomt og jeg vet snart ikke hva jeg skal gjøre. Har satt meg ned og holdt hundene stille og bare tittet på katten flere ganger. Lenge.
  16. Hvilke hunderaser av de store hundene i gruppe 1 kan slite med aggresjon mot andre hunder?
  17. Hvordan få hundene mine til å ikke være så på katter hele turen? Det er så mye katter der jeg bor og de drar og er helt ville om de ser en katt eller lukter katt. Og hundene står på to bein og peser og de blir så innmari gira på resten av turen inntil de får ferten av en ny katt og enda en ny katt på hver eneste tur. Så de er på hele turen. Hvordan får jeg dem til å roe seg? Det er bare katter de er helt gale mot. Heldigvis ikke noe på fugler. I tillegg husker dem hvor katten har vært før og blir helt stressa neste gang på samme sted. De er helt kattegale begge to og jeg sliter sånn med at de skal gjete dem. Det er gjeterhunder begge to. Og blir spinn ville og peser. 
  18. Hvordan er disse to sennenhundene? Appenzeller sennenhund og Entlebucher sennenhund? Hvorfor er de så lite populære når Berner sennenhund er kanskje topp 10? Hva er forskjellen mellom appenzeller og entlebucher? De ligner mye utseendemessig og er omtrent like store. Hvorfor så sjelden hunderase? Er de veldig krevende og vanskelige å ha siden de er så sjeldne? Er det mye utfordringer med rasen? Noe jeg også lurer på er hvorfor noen hunderaser er veldig mangfoldig mens andre hunderaser er veldig sjeldne? Hva gjør det som avgjør valget for folk flest? Nå lurer jeg mest på appenzeller og entlebucher. Utseendet er jo så vakre så hva gjør dem så sjeldne? Gemytt? Helse? Bruksområde?
  19. Hvordan pelstype er mest fysisk krevende for en eier? Altså om man har en langhåret hund så må man børste og da kan man få vondt i hånda og ryggen ol. Eller om man skal nappe hunden må jo eieren fysisk kanskje være stødig på hånda og å stå i ro kan jo også belastninga være vond. Hvis man har en hund som røyter må man fysisk støvsuge mere og det er tungt å støvsuge. Man må bruke muskler opp om man skal klippe en hund og holde armene oppe eller bruker barbermaskin. Altså alle pelstyper krever at eieren er fysisk sterk og hva er mest slitsomt synes du? Tenkte mest på det fysiske som armer, bein, hånd, rygg osv. og belastningsskader. Det er jo sånn med yrker at feks. frisører sliter med vond rygg og sykepleiere må kanskje løfte og får lettere belastningsskader enn feks. en som sitter på kontor men siden dem sitter hele dagen så kan det også være vondt for ryggen osv. Selvfølgelig må man klare det å gå lange turer ol. men nå tenker jeg kun på pelsstellet til de forskjellige hundetypene. Er det mest slitsomt å børste en langhåret hund eller å seperere snorer? Vaske en langhåret hund er jo mye slitsommere enn korthåret. Men det å støvsuge røytende raser er jo også slitsomt for kropp og sjel. Barbering og klipp må man bøye seg i ryggen for å se i kriker og kroker på hunden og under hunden. Men man trenger ikke å se så nøye hvis man børster langhåret pels siden da kan man kjenne flokene og taggene ol. Hva slags pelsstell er best for en som sliter med vond rygg, vonde muskler, stiv nakke, vondt i leddene ol.? Mest krevende fysisk? For litt skrøpelige mennesker? Og nevn gjerne hunderaser som er sånn og sånn. Vanskelig å forklare. Nå er det ikke jeg som er så skrøpelig da og jeg kjenner ingen heller men bare tenkte på dette hvis man plutselig får vondter her og der. Hva om man blir syk og man må gjøre pelsstell og vask ol. Tenker ikke på tur da det sier seg selv at er man så skrøpelig at man ikke kan gå tur så kan man heller ikke ha hund.
  20. Vet du om dette er rasetypisk for rasen? @Mud
  21. Er det sånn? Høyenergi og mye På hele tiden: - Border collie, malle, hollandsk gjeterhund De med mest energi etter de tre ovenfor. - alle belgiske fårehunder (utenom malle), aussie, kelpie, mudi, kroatisk gjeterhund, schefer, hvit gjeterhund. Hakket ned med energi med mye vakt og mye lyd. - puli, pumi, schapendoes, briard, pyrenisk gjeterhund, shetland sheepdog. Enda hakket ned i energi: - welsh corgi pembroke, cardigan, schipperke. Minst energi i gruppe 1 og regnes som familiehunder og ikke typiske bjeffehunder: - Langhåret og korthåret collie og bearded collie og old english sheepdog. Gigant Store VAKT/VOKT: Komondor, Kuvas, Maremma. Jeg har lest mye om gjerterhunder da jeg ønsker en hund som er opptatt av familien sin og ikke typiske jakthunder og de er lettlærte. Men det er sikkert noe jeg har glemt og sikkert mye feil men dere kan bare skrive om det var noe som bør rettes på.
  22. Hvilke gjeterhundraser i gruppe 1 regnes som høyaktive gjeterhunder? Hvilke har mye lyd? Vakt? Hvilke passer best til familiehund? Hvilke passer best til enten agility, lydighet, rally eller gjeting av sauer? Hvilke passer best for barn? Hvem er reserverte? Eller ikke reserverte? Hvem er førerorienterte, fører myke og hvem er ikke det? Kan dere sammenligne alle de hunderasene i gruppe 1 gjeterhunder. For og i mot? Erfaringer? Hvilke gjeterhunder foretrekker du best og hvorfor? Har du planer om å kjøpe en gjeterhund og hvilken rase? Liker dere gjeterhunder sånn generelt? Hvem har full energi og hvem er roligere? Hvem er mest På? Hvordan er en typisk gjeterhund sånn generelt? Og sikkert masse andre spørsmål.. Ble mange spørsmål om dette her.
  23. Hvilke hunderaser sliter mest med seperasjonsangst?
×
×
  • Opprett ny...